Šiandien gaminau tris patiekalus. Kaip pirmą kartą gavosi neblogai . Kopūstų apkepas su faršu gavosi kiek skystokas. Dabar galvoju ar dėl to, kad grietinėlę kaip nors blogai išplakiau ar dėl to, kad per mažai įdėjau druskos į kopūstus ir per trumpai palaikiau, nes nupilti nebuvo ko. Ir labai sukepė sūris per tą 10 min. Gal reikėjo pamažinti ugnį, o gal sūris ne toks . Bet dukrai labai patiko, sakė, kad lazanija. Kitas patiekalas dar kepa, bet jau matosi, kad pravalas kažkoks. Kepu vištieną uždarame inde su jogurtiniu padažu. Kepu stikliniame inde, tai pirmiausia pamačiau, kad dega viršus palei kraštus. Dega ta prasme labai per daug ten ruda. O paskui pradėjo bėgti per kraštus, smirda degėsiais visa virtuvė, gal elektrinėj orkaitėj mažesnės temperatūros užtektų. Na dar paragausiu. o trečias- šaldytuve tinginys. Tikiu, kad pavyks, nes receptas ir pats pagaminimas tikrai paprastas.
QUOTE(iride @ 2006 07 15, 18:29)
Šiandien gaminau tris patiekalus. Kaip pirmą kartą gavosi neblogai . Kopūstų apkepas su faršu gavosi kiek skystokas. Dabar galvoju ar dėl to, kad grietinėlę kaip nors blogai išplakiau ar dėl to, kad per mažai įdėjau druskos į kopūstus ir per trumpai palaikiau, nes nupilti nebuvo ko. Ir labai sukepė sūris per tą 10 min. Gal reikėjo pamažinti ugnį, o gal sūris ne toks . Bet dukrai labai patiko, sakė, kad lazanija. Kitas patiekalas dar kepa, bet jau matosi, kad pravalas kažkoks. Kepu vištieną uždarame inde su jogurtiniu padažu. Kepu stikliniame inde, tai pirmiausia pamačiau, kad dega viršus palei kraštus. Dega ta prasme labai per daug ten ruda. O paskui pradėjo bėgti per kraštus, smirda degėsiais visa virtuvė, gal elektrinėj orkaitėj mažesnės temperatūros užtektų. Na dar paragausiu. o trečias- šaldytuve tinginys. Tikiu, kad pavyks, nes receptas ir pats pagaminimas tikrai paprastas.
Sunkiai atplėšiau indo su vištiena dangtį, bet atrodo, čia ta pati problema kaip ir su kopūstų apkepu - perdaug sukepęs sūris. Vištiena, kepus mažiau negu pusantros valandos (išjungiau po valandos su keliom min, pamačius kaip ten po truputį viskas juoduoja) perkepusi. Tad likau prie savo nuomonės, kad elektrinei orkaitei ir T per aukšta, ir laikas per ilgas. Sonatina, kokia Tavo orkaitė? Kuriam lygyje kepi ir kokį fermentinį sūrį naudoji?
Vis gundausi pagaminti citrininį tortą, tačiau iškilo viena abejonė: ar tikrai užtenka 8 g. želatinos??? Ar normaliai sustingsta? Juk kremo gaunasi apie 800ml, o 1000ml aš visada dedu apie 30-35 g. želatinos .
QUOTE(Sonatina @ 2006 07 16, 12:51)
Iride, mano orkaitė elektrinė, Siemens, nors šį patiekalą daugybę kartų kepiau ir kitoje orkaitėje (Zanussi) ... Sūrį visada naudojų olandų Kepu apatiniame trečdalyje, nes indas gana aukštas
Keista...tada turėtų atitikti. O tai kodėl išbėgo padažai visi vištienos? Nuėmus sukepusį sūrį skonis gal visai nieko . Paveikslėlyje matosi irgi viskas iki viršaus sudėta, o temperatūra mano nuomone tikrai per aukšta buvo, 210 laipsnių temperatūroje nieko nesu kepusi. Gal kepimo funkcija tada ne ta. Nu vienžo, labai daug klaustukų.
Šiandien ryte kepiau sagutes. Temperatūrą nustačiau tik 180, nes ir ant pakuotės taip parašyta buvo, tik kai kurios atsiklijavo nuo dešrelės. gal tada ir vidų su kiaušiniu reikėjo patepti, ar stangriau susukti?
Sonatina, nieko apie mano apkepą nepakomentavai. O gal dar kas nors tokį kepėt?
Iride, na tikrai nežinau, kodėl išbėgo visi padažai Dariau šį patiekalą daugybę kartų ir yra buvę, kad išbėgo, bet tik tada, kai indas prikrautas iki pat viršaus... Tad dabar visuomet stengiuosi pailkit vietos bent per pirštą nuo viršaus... Mano orkaitei ši temperatūra tinkama, tad neketinu bandyti kepti žemesnėje. Iš esmės visos orkaitės skirtingos ir reikia atsireguliuoti temperatūrą pagal saviškę
Pagal apkepo ir vištienos patiekalo aprašymus akivaizdu, kad taviškės orkaitės temperatūra yra aukštesnė, nei manosios... Ir ką aš galiu pakomentuoti... Jeigu matai, kad jau sūris per daug kepa, tai ir išimk iš orkaitės. Visi ingredientai jau praktiškai gatavi, tad nėra būtina ilgai kepti. Aš kepu tol, kol sūris gražiai apskrunda
Sagoms aš kiaušiniu patepiau tik tešlos kraščiuką ir susukau normaliai, per daug neįtempdama... Gal kai kur ir bandė atsiklijuoti, bet iš esmės viskas buvo OK
Rimse, aš nemėgstu, kai būna daug želatinos ir želė būna labai standi. Citrininį tortą dariau du kartus ir su tokiu kiekiu želatinos kremas gaunasi labai purus ir nekietas
Pagal apkepo ir vištienos patiekalo aprašymus akivaizdu, kad taviškės orkaitės temperatūra yra aukštesnė, nei manosios... Ir ką aš galiu pakomentuoti... Jeigu matai, kad jau sūris per daug kepa, tai ir išimk iš orkaitės. Visi ingredientai jau praktiškai gatavi, tad nėra būtina ilgai kepti. Aš kepu tol, kol sūris gražiai apskrunda
Sagoms aš kiaušiniu patepiau tik tešlos kraščiuką ir susukau normaliai, per daug neįtempdama... Gal kai kur ir bandė atsiklijuoti, bet iš esmės viskas buvo OK
Rimse, aš nemėgstu, kai būna daug želatinos ir želė būna labai standi. Citrininį tortą dariau du kartus ir su tokiu kiekiu želatinos kremas gaunasi labai purus ir nekietas
Šįvakar valgėm itališkas salotas ir pyragaičius Pardulas Della Sardenia
Itališkos salotos
250 g makaronų kaspinėlių
200 g saliamio ar virto kumpio
200 g sūrio (Edamo)
4 agurkai
3 pomidorai
1 mėlynasis svogūnas
gūžinės salotos
Padažui:
6 v. š. aliejaus be kvapo
1,5 v. š. citrinos sulčių
1,5 a. š. cukraus
druskos, juodųjų pipirų, garstyčių pagal skonį
petražolių
Pasūdytame vandenyje išvirti makaronus, perlieti šaltu vandeniu ir šiek tiek ataušinti. Saliamį, sūrį ir daržoves supjaustyti kubeliais. Sumaišyti visus padažo ingredientus.
Sumaišyti saliamį, daržoves ir virtus makaronus, užpilti padažu, pabarstyti žalumynais ir išmaišyti.
P. S. salotą dėjau Iceberg. Tikrai skanu
Pyragaičiai Pardulas Della Sardenia
Tešlai
250 g miltų
žiupsnelis druskos
2 a. š. kepimo miltelių
50 g minkšto sviesto
½ citrinos tarkuota žievelė
120 ml vandens
Įdarui
500 g rikotos ar nerūgščios varškės
žiupsnelis malto šaftrano
2 tryniai
žiupsnelis druskos
50 g miltų (krakmolo)
100 g citrininių cukatų
2 ml citrininio aromatizatoriaus
16 v. š. medaus
Tešlai sumaišyti miltus su druska ir kepimo milteliais. Suberti citrinos žievelę, dėti sviestą ir palaipsniui pilant vandenį užminkyti elastingą tešlą. Minkyti ne trumpiau, kaip 10 minučių. Suvynioti tešlą į plėvelę ir pašaldyti 15 20 min.
Sumaišyti visus įdaro ingredientus.
Tešlą iškočioti į 40 x 40 cm lakštą. Išpjauti 10 cm skersmens apskritimus. Į kiekvieną apkritimą dėti po šaukštą įdaro ir suformuoti kraščiukus kaip sijonuką. Štai taip:
Dėti pyragaičius ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 15 20 min., kol gražiau pagels.
Ant kiekvieno pyragaičio uždėti po šaukštą medaus.
P. S. dariau su apelsininėmis cukatomis ir apelsininiu aromatizatoriumi. Kad būtų paprasčiau, 10 cm skersmens sausainių formele išpjoviau apskritimus ir įklojau į keksiukų formeles, tada dėjau po šaukštą įdaro. Medaus neturėjau, tad į įdarą įdėjau kokius 3 4 v. š. cukraus ir iškepusius pyragaičius pabarsčiau cukraus pudra. Šafrano nedėjau. Labai skanu...
Itališkos salotos
250 g makaronų kaspinėlių
200 g saliamio ar virto kumpio
200 g sūrio (Edamo)
4 agurkai
3 pomidorai
1 mėlynasis svogūnas
gūžinės salotos
Padažui:
6 v. š. aliejaus be kvapo
1,5 v. š. citrinos sulčių
1,5 a. š. cukraus
druskos, juodųjų pipirų, garstyčių pagal skonį
petražolių
Pasūdytame vandenyje išvirti makaronus, perlieti šaltu vandeniu ir šiek tiek ataušinti. Saliamį, sūrį ir daržoves supjaustyti kubeliais. Sumaišyti visus padažo ingredientus.
Sumaišyti saliamį, daržoves ir virtus makaronus, užpilti padažu, pabarstyti žalumynais ir išmaišyti.
P. S. salotą dėjau Iceberg. Tikrai skanu
Pyragaičiai Pardulas Della Sardenia
Tešlai
250 g miltų
žiupsnelis druskos
2 a. š. kepimo miltelių
50 g minkšto sviesto
½ citrinos tarkuota žievelė
120 ml vandens
Įdarui
500 g rikotos ar nerūgščios varškės
žiupsnelis malto šaftrano
2 tryniai
žiupsnelis druskos
50 g miltų (krakmolo)
100 g citrininių cukatų
2 ml citrininio aromatizatoriaus
16 v. š. medaus
Tešlai sumaišyti miltus su druska ir kepimo milteliais. Suberti citrinos žievelę, dėti sviestą ir palaipsniui pilant vandenį užminkyti elastingą tešlą. Minkyti ne trumpiau, kaip 10 minučių. Suvynioti tešlą į plėvelę ir pašaldyti 15 20 min.
Sumaišyti visus įdaro ingredientus.
Tešlą iškočioti į 40 x 40 cm lakštą. Išpjauti 10 cm skersmens apskritimus. Į kiekvieną apkritimą dėti po šaukštą įdaro ir suformuoti kraščiukus kaip sijonuką. Štai taip:
Dėti pyragaičius ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 15 20 min., kol gražiau pagels.
Ant kiekvieno pyragaičio uždėti po šaukštą medaus.
P. S. dariau su apelsininėmis cukatomis ir apelsininiu aromatizatoriumi. Kad būtų paprasčiau, 10 cm skersmens sausainių formele išpjoviau apskritimus ir įklojau į keksiukų formeles, tada dėjau po šaukštą įdaro. Medaus neturėjau, tad į įdarą įdėjau kokius 3 4 v. š. cukraus ir iškepusius pyragaičius pabarsčiau cukraus pudra. Šafrano nedėjau. Labai skanu...
Vakar isbandziau morenginini viniotini su avietem, gavosi
Tik nelabai pasiseke man ji susukt, nes per storas sluoksnis gavosi morego, bet skanumelis net vyras sake valgo pirma karta toki skanu pyragiuka
Tik nelabai pasiseke man ji susukt, nes per storas sluoksnis gavosi morego, bet skanumelis net vyras sake valgo pirma karta toki skanu pyragiuka
Pagal apkepo ir vištienos patiekalo aprašymus akivaizdu, kad taviškės orkaitės temperatūra yra aukštesnė, nei manosios... Ir ką aš galiu pakomentuoti... Jeigu matai, kad jau sūris per daug kepa, tai ir išimk iš orkaitės. Visi ingredientai jau praktiškai gatavi, tad nėra būtina ilgai kepti. Aš kepu tol, kol sūris gražiai apskrunda
--------------------------------------------
Tai dėl temperatūros komentarai kaip ir nereikalingi, čia ir taip viskas aišku, kad bent jau mano orkaitei kitąkart reiks žemesnėje kepti. Aš klausiau dėl grietinėlės. Kopūstų apkepas gavosi skystokas. Ar grietinėlė turėjo išplakus ją su kiaušiniu sustandėti nors kažkiek? Man buvo skysta, nes ėmiau Dvaro 13 proc.
--------------------------------------------
Tai dėl temperatūros komentarai kaip ir nereikalingi, čia ir taip viskas aišku, kad bent jau mano orkaitei kitąkart reiks žemesnėje kepti. Aš klausiau dėl grietinėlės. Kopūstų apkepas gavosi skystokas. Ar grietinėlė turėjo išplakus ją su kiaušiniu sustandėti nors kažkiek? Man buvo skysta, nes ėmiau Dvaro 13 proc.
QUOTE(Sonatina @ 2006 07 16, 19:27)
250 g makaronų kaspinėlių
200 g saliamio ar virto kumpio
200 g sūrio (Edamo)
4 agurkai
3 pomidorai
1 mėlynasis svogūnas
gūžinės salotos
Padažui:
6 v. š. aliejaus be kvapo
1,5 v. š. citrinos sulčių
1,5 a. š. cukraus
druskos, juodųjų pipirų, garstyčių pagal skonį
petražolių
Pasūdytame vandenyje išvirti makaronus, perlieti šaltu vandeniu ir šiek tiek ataušinti. Saliamį, sūrį ir daržoves supjaustyti kubeliais. Sumaišyti visus padažo ingredientus.
Sumaišyti saliamį, daržoves ir virtus makaronus, užpilti padažu, pabarstyti žalumynais ir išmaišyti.
P. S. salotą dėjau Iceberg. Tikrai skanu
200 g saliamio ar virto kumpio
200 g sūrio (Edamo)
4 agurkai
3 pomidorai
1 mėlynasis svogūnas
gūžinės salotos
Padažui:
6 v. š. aliejaus be kvapo
1,5 v. š. citrinos sulčių
1,5 a. š. cukraus
druskos, juodųjų pipirų, garstyčių pagal skonį
petražolių
Pasūdytame vandenyje išvirti makaronus, perlieti šaltu vandeniu ir šiek tiek ataušinti. Saliamį, sūrį ir daržoves supjaustyti kubeliais. Sumaišyti visus padažo ingredientus.
Sumaišyti saliamį, daržoves ir virtus makaronus, užpilti padažu, pabarstyti žalumynais ir išmaišyti.
P. S. salotą dėjau Iceberg. Tikrai skanu
salotos atrodo paprastos, bet turb8t labai skanios
Tik vat galvoju ar makaronų kiekis čia virtų ar nevirtų parašyti? Nes jei ne virtų, tai sakyčiau daugokai čia jų
Nerealaus skonio turėtų būti tas morengininis vyniotinis su avietėm (beje, ką reiškia morenginis? ) Kada nors būtinai pasigaminsiu.