QUOTE(Märchen @ 2014 04 25, 12:06)
Pumpum, norėčiau paklausti dėl atsilenkimų - ar juos darant ir įkvėpti reikia maksimaliai ar tiesiog natūraliai įkvepiam ir maksimaliai iškvepiam?
Beje, gal galite parekomenduoti gerų pratimų apatinei pilvo preso daliai?
Presą darant jau pradedant susilenkti reikia iškvėpti maximaliai oro ir įtraukti pilvą, įkvėpti maximaliai nereikia. Pilvo apačiai kelk kojas iki 45 laipsnių, pakelk kojas iki 90 laipsnių ir kilstelk sėdmenis į viršų
Papildyta:
QUOTE(Calmness @ 2014 04 25, 13:15)
O aš pasirodo kvėpuoju ne taip darydama kojų kėlimą kampu,keliant kojas iškvėpiu,o leidžiant įkvėpiu,o reiktų atvirkščiai.Ar taip ???
keliant ir reikia iškvėpt
Papildyta:
QUOTE(j-urgit-a @ 2014 04 25, 13:28)
Calmness, atvirskciai kvepuoji. Kojas keliant ikvept, nuleidziant iskvept. Bent man taip atrodo.
Apskritai, kiek yra svarbus taisyklingas kvepavimas? Kad pilvo presui svarbu, jau supratau, nes jeigu gerai neiskvepi oro, gali atsirasti "oro pusles sonuose". Gal ir kitus raumenis kaip nors vizualiai itakoja blogas kvepavimas
atvirkščiai tau atrodo dėl kvėpavimo
žiauriai svarbu taisyklingas kvėpavimas. taip raumenys aprūpinami taip būtinu deguoniu ir širdis geriau dirba
Papildyta:
QUOTE(Mixsiuke @ 2014 04 25, 14:39)
Aš irgi pastebėjau, kad su vaikučiais mums labai panašiai pasisekė
Sportu tik prieš kleias dienas pradėjau domėtis, į tas treniruotes iki šiol vaiksčiojau, nes smagu, geros energijos pasikraunu ir čia staiga toptelejo, kad galima iš sporto ir naudos figūrai išpešti.
Man pvz naujiena, kad jei labai persistengi per treniruotę ne lašinys dega. Man tai visiška naujiena.

Būtų nerealu gerą trenerį susirasti arba šiaip apie sportą gerai išmanantį žmogų kuris padėtų pradžią padaryti.
Ne tik ne lašinys dega, bet ir širdžiai reikia kažkokiu būdu prisitaikyti, todėl jei sportuoji metus laiko belenkaip viršyjant pulso normas, širdis padidės trigubai ir metus sportą pradės baisingai durti ir skaudėti. Sportinė širdis turi būti tik dvigubai didesnė. Nemanau, kad persistengiant dega raumuo, čia daugiau širdžiai kapiec ir maistinių medžiagų pritrūkt gali organizmui iš ko gamint energiją sportuojant per daug intensyviai, va tuo atveju kai trūksta medžiagų, tai pradės imti energiją ir iš raumens. todėl valgom, valgom prieš treniruotę
Papildyta:
QUOTE(Zuzi_šoka @ 2014 04 25, 14:54)
Aha, gal kas galetu paaiskinti placiau, kodel ir kokiom aplinkybem ne lasinys sportuojat dega, o ramuo turbut?

Ar cia taip buna persistengiant? Save varginant per daug? Nu kaip reikia ismanyt...
Vakar baisiai nuotaikos nebuvo, net asara nubraukiau, nes pajutau motyvacija traukiantis. Siandien atsiverciau nuotrauka daryta pries 3savaites, ten surasytus duomenis. Pasisveriau. Nu OK-apimtys nepakito-arba kaikur dasidejo centimetras, bet svorio per tas 3 savaites nukrito beveik 1.5.kg. Tai- sakyciau visai sveikai normaliai. Kodel apimtys plateja (ypac liemuo?) Ar teisingai suprantu- raumenys tvirteja, "puciasi", na kad ir miniimaliai...o riebalai letai juda? Tuomet gaunasi, kad liemuo ir paplatejo minimaliai, bet svoris tai...krenta?
Kitas reikalas, kodel vakar buvo labai liudna:
Nuovargis po sporto.. Papasakokit tos, kurios sportuojat ryte- kaip istveriat diena? Sportuoti vakare negaliu, butu pasaka- pasportavai-tada poilsis, miegas. O man iseina tik ryte. O tada laukia ilga diena. Vakar jaucau ypatinga energijos trukuma. Nuotaika buvo prasta. Oras geras, reikia vesti vaikus i lauka ir jauciu, kad "reikia", o ne "noriu". Nu OK, nuejom i parka, atsisedau ant kelmelio ir prasiau pazaist vieniem.. nu kur tau. Tai viena ikisk i supynes, istrauk, vel ikisk. Tai kita ten pakelk, ten pasupk.
Jauciu, tik kad pikteju, namo grizus noriu gult, o ten darbu "melejuonas". Vakarini prausimo-maudymo rituala atlikau jau praktiskai sukandus dantis

Valgau normaliai tikrai.. Bet jei po pirmuju treniruociu pirma savaite as jausdavau enrgijos antpludi, tai dabar...antra dienos puse man yra labai nelengva istempti. Vis ziuriu i laikrodi ir skaiciuoju minutes, kada pagaliau galesiu griut i lova.
Tada ir pamasciau- ar tokia kaina as turiu sumoket uz sporta? Nelaiminga, pikta, tildanti mama, neturinti jegu ir energijos zaidimams ir pan?

Nesakau, kad taip buna visada, ne, bet buna.
Siaip esu variklis, labai judrus, energingas zmogs, man drybsojimas ant lovos- kanciu kancia. O dabar, po sporto- tik ir svajoju apie tai.
Neisivaizduoju, kaip pasportaus ryte galima dar butu visa diena dirbti? Kur energijos paslaptis?
Zuzi, dabar belieka tau pasakyt, kad sportuoji kiekvieną dieną ir viskas čia paliks aišku kaip mat. Organizmui tavo poilsio jau reikia. Persisportavimo požymiai čia, būna ir taip. Už tai niekados nereikia griebti jaučio už ragų ir sumąsčius sportuot lėkti stačia galva kiekvieną dieną ar 5-6 kartus savaitėje. Krūvį labai mažau didiname, pradžioje reikėtų sportuot 1 dieną ir 2 ilsėtis, po to 2 sportuot ir 2 ilsėtis, po to 2 sportuot ir vieną ilsėtis. Poilsio bet kokiu atveju reikia visiems, net profesionalams, ką kalbėti apie paprastus mirtinguosius kurie dėl savęs sportuoja. Siūlau tau net ne dienos pertrauką padaryt, o visos savaitės, per tą savaitę sukrapštyt litus pulsometrui ir per treniruotę save sekti, ar neperžengi ribų. Taisyklingas krūvis turi tonizuoti organizmą, o ne varginti. Aš kartais jau žengiu į salę iki negalėjimo pavargus, bet po to kad ir kaip raumenys visi maudžia ir paeit vos įmanoma, jaučiu, kad ir tonusas sukilęs, ir kad miegot iš kart nueit - mission impossible, nes ilgokai dar neužmiegu tada