Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip sportuoti sporto klube

Aha, gal kas galetu paaiskinti placiau, kodel ir kokiom aplinkybem ne lasinys sportuojat dega, o ramuo turbut? g.gif Ar cia taip buna persistengiant? Save varginant per daug? Nu kaip reikia ismanyt... doh.gif

Vakar baisiai nuotaikos nebuvo, net asara nubraukiau, nes pajutau motyvacija traukiantis. Siandien atsiverciau nuotrauka daryta pries 3savaites, ten surasytus duomenis. Pasisveriau. Nu OK-apimtys nepakito-arba kaikur dasidejo centimetras, bet svorio per tas 3 savaites nukrito beveik 1.5.kg. Tai- sakyciau visai sveikai normaliai. Kodel apimtys plateja (ypac liemuo?) Ar teisingai suprantu- raumenys tvirteja, "puciasi", na kad ir miniimaliai...o riebalai letai juda? Tuomet gaunasi, kad liemuo ir paplatejo minimaliai, bet svoris tai...krenta? g.gif

Kitas reikalas, kodel vakar buvo labai liudna: Nuovargis po sporto.. Papasakokit tos, kurios sportuojat ryte- kaip istveriat diena? Sportuoti vakare negaliu, butu pasaka- pasportavai-tada poilsis, miegas. O man iseina tik ryte. O tada laukia ilga diena. Vakar jaucau ypatinga energijos trukuma. Nuotaika buvo prasta. Oras geras, reikia vesti vaikus i lauka ir jauciu, kad "reikia", o ne "noriu". Nu OK, nuejom i parka, atsisedau ant kelmelio ir prasiau pazaist vieniem.. nu kur tau. Tai viena ikisk i supynes, istrauk, vel ikisk. Tai kita ten pakelk, ten pasupk.
Jauciu, tik kad pikteju, namo grizus noriu gult, o ten darbu "melejuonas". Vakarini prausimo-maudymo rituala atlikau jau praktiskai sukandus dantis unsure.gif Valgau normaliai tikrai.. Bet jei po pirmuju treniruociu pirma savaite as jausdavau enrgijos antpludi, tai dabar...antra dienos puse man yra labai nelengva istempti. Vis ziuriu i laikrodi ir skaiciuoju minutes, kada pagaliau galesiu griut i lova. g.gif
Tada ir pamasciau- ar tokia kaina as turiu sumoket uz sporta? Nelaiminga, pikta, tildanti mama, neturinti jegu ir energijos zaidimams ir pan? g.gif Nesakau, kad taip buna visada, ne, bet buna. unsure.gif
Siaip esu variklis, labai judrus, energingas zmogs, man drybsojimas ant lovos- kanciu kancia. O dabar, po sporto- tik ir svajoju apie tai. doh.gif
Neisivaizduoju, kaip pasportaus ryte galima dar butu visa diena dirbti? Kur energijos paslaptis? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mixsiuke @ 2014 04 25, 15:47)
Matote, man su genetika nepasisekė, aš ir nuo oro storėti galiu. Jei valgyčiau kaip normalūs žmonės, tikriausiai šimtą kylų sverčiau. Mūsų giminės moterys - gana stambios, tai 68 kilų svorį man nemažai jiegų kainuoja.  doh.gif

bandykit greitinti medziagu apykaita, kazkiek imanoma ta padaryt, daug zalios arbatos, vandens, astresni prieskoniai greitina..(astrioji paprika, cinamonas) g.gif
pas mane irgi ne pyragai su medziagu apykaita, savaite atleidziu vadzias ir pavalgau sociau iskart +2-3 kg..todel nuolat tenka skaiciuoti kalorijas, daug ko negaliu valgyti, nes iskart ,,eina i kuna,, unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Zuzi_šoka @ 2014 04 25, 15:54)
O dabar, po sporto- tik ir svajoju apie tai.  doh.gif 
Neisivaizduoju, kaip pasportaus ryte galima dar butu visa diena dirbti? Kur energijos paslaptis? g.gif

Man pirma mintis kad persisportuojat, per didelis neadekvatus kruvis organizmui, antra mintis kad galbut mityba nepilnaverte, del to jauciasi nuovargis, energijos nera g.gif
Atsakyti
QUOTE(Bubbleghost @ 2014 04 25, 02:58)
Man pirma mintis kad persisportuojat, per didelis neadekvatus kruvis organizmui, antra mintis kad galbut mityba nepilnaverte, del to jauciasi nuovargis, energijos nera  g.gif

Galbut..bet kol sportuoju, jauciuosi gerai, nera taip, ka "o neee, dar vienas pratimas" - bet iseinu ir namo griztu jau wibbly wobbly. biggrin.gif
Del mitybos- itariu, gal per daug sumazinau angliavandeniu? Nes vis baltymas, arba baltymas+salota. Ryte tik duona ir keli vaisiai. Nors gal teoriskai ir turetu uzteks..
Na dabar neisvengiamai teks padaryt 2 dienu pertrauka (visa kuna skauda, ne pro sali pertrauka , ypac jei laukia nauja programa). O tada ziuresiu.
Atsakyti
[quote=Bubbleghost,2014 04 25, 16:58]
bandykit greitinti medziagu apykaita, kazkiek imanoma ta padaryt, daug zalios arbatos, vandens, astresni prieskoniai greitina..(astrioji paprika, cinamonas) g.gif
pas mane irgi ne pyragai su medziagu apykaita, savaite atleidziu vadzias ir pavalgau sociau iskart +2-3 kg..todel nuolat tenka skaiciuoti kalorijas, daug ko negaliu valgyti, nes iskart ,,eina i kuna,, unsure.gif
Papildyta:

Ačiū už patarimą. Visus Jūsų šiuos dalykus taikau, dar ir valgau dažnai bet po labai mažai, kad skrandis veiklos turėtų ir nepagalvotų, jog badmetis ir metas dar atsargų pakaupti. Bet, matyt, jau tokia, lemtis, as svorio priaugu, net jei kavą ar arbatą su cukrumi gerti pradedu. Nervina, tas nuolatinis stresas ir kova su savimi, vis bandau save įtikinti, kad šokolado ir bandelių nemegstu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Bubbleghost @ 2014 04 25, 15:58)
Man pirma mintis kad persisportuojat, per didelis neadekvatus kruvis organizmui, antra mintis kad galbut mityba nepilnaverte, del to jauciasi nuovargis, energijos nera  g.gif

drinks_cheers.gif Man lygiai tokios pacios mintys kilo. As sportuoju apie pietus, ir kad atrodo pavargstu sportuodama, jauciu raumenis, bet energijos kaip tik pasikraunu, likusiai dienos pusei. Kartais jau buna sunku nueiti iki rubines, tiesiog nusliauziu, pasedziu minute, atsigeriu vandens, tada nusirengiu i dusa, ten atsigaunu ir iseinu is sportklubio energingai. Kazkaip nebuna, kad jau viskas, neturiu jegu visai po sporto, tik i lova noriu miego g.gif Dar man butini angliavandeniai pirmoje dienos puseje, tai rytais stengiuosi valgyti koses, ar kokius makaronus. Esu pastebejusi, jei gaunasi kelias dienas valgyti kokia vistos krutinele kepta, tik su darzovemis, dar kokiu vaisiu tik, tai po keliu dienu atsiranda trukumas energijos. Supratau, kad reikia man angliavandeniu.
Atsakyti
QUOTE(Märchen @ 2014 04 25, 12:06)
Pumpum, norėčiau paklausti dėl atsilenkimų - ar juos darant ir įkvėpti reikia maksimaliai ar tiesiog natūraliai įkvepiam ir maksimaliai iškvepiam? smile.gif
Beje, gal galite parekomenduoti gerų pratimų apatinei pilvo preso daliai?

Presą darant jau pradedant susilenkti reikia iškvėpti maximaliai oro ir įtraukti pilvą, įkvėpti maximaliai nereikia. Pilvo apačiai kelk kojas iki 45 laipsnių, pakelk kojas iki 90 laipsnių ir kilstelk sėdmenis į viršų
Papildyta:
QUOTE(Calmness @ 2014 04 25, 13:15)
O aš pasirodo kvėpuoju ne taip darydama kojų kėlimą kampu,keliant kojas iškvėpiu,o leidžiant įkvėpiu,o reiktų atvirkščiai.Ar taip ???

keliant ir reikia iškvėpt
Papildyta:
QUOTE(j-urgit-a @ 2014 04 25, 13:28)
Calmness, atvirskciai kvepuoji. Kojas keliant ikvept, nuleidziant iskvept. Bent man taip atrodo.

Apskritai,  kiek yra svarbus taisyklingas kvepavimas?  Kad pilvo presui svarbu, jau supratau, nes jeigu gerai neiskvepi oro, gali atsirasti "oro pusles sonuose". Gal ir kitus raumenis kaip nors vizualiai itakoja blogas kvepavimas  g.gif

atvirkščiai tau atrodo dėl kvėpavimo mirksiukas.gif
žiauriai svarbu taisyklingas kvėpavimas. taip raumenys aprūpinami taip būtinu deguoniu ir širdis geriau dirba
Papildyta:
QUOTE(Mixsiuke @ 2014 04 25, 14:39)
Aš irgi pastebėjau, kad su vaikučiais mums labai panašiai pasisekė smile.gif
Sportu tik prieš kleias dienas pradėjau domėtis, į tas treniruotes iki šiol vaiksčiojau, nes smagu, geros energijos pasikraunu ir čia staiga toptelejo, kad galima iš sporto ir naudos figūrai išpešti.
Man pvz naujiena, kad jei labai persistengi per treniruotę ne lašinys dega. Man tai visiška naujiena.  blush2.gif Būtų nerealu gerą trenerį susirasti arba šiaip apie sportą gerai išmanantį žmogų kuris padėtų pradžią padaryti.

Ne tik ne lašinys dega, bet ir širdžiai reikia kažkokiu būdu prisitaikyti, todėl jei sportuoji metus laiko belenkaip viršyjant pulso normas, širdis padidės trigubai ir metus sportą pradės baisingai durti ir skaudėti. Sportinė širdis turi būti tik dvigubai didesnė. Nemanau, kad persistengiant dega raumuo, čia daugiau širdžiai kapiec ir maistinių medžiagų pritrūkt gali organizmui iš ko gamint energiją sportuojant per daug intensyviai, va tuo atveju kai trūksta medžiagų, tai pradės imti energiją ir iš raumens. todėl valgom, valgom prieš treniruotę mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Zuzi_šoka @ 2014 04 25, 14:54)
Aha, gal kas galetu paaiskinti placiau, kodel ir kokiom aplinkybem ne lasinys sportuojat dega, o ramuo turbut? g.gif  Ar cia taip buna persistengiant? Save varginant per daug? Nu kaip reikia ismanyt... doh.gif

Vakar baisiai nuotaikos nebuvo, net asara nubraukiau, nes pajutau motyvacija traukiantis. Siandien atsiverciau nuotrauka daryta pries 3savaites, ten surasytus duomenis. Pasisveriau. Nu OK-apimtys nepakito-arba kaikur dasidejo centimetras, bet svorio per tas 3 savaites nukrito beveik 1.5.kg. Tai- sakyciau visai sveikai normaliai. Kodel apimtys plateja (ypac liemuo?) Ar teisingai suprantu- raumenys tvirteja, "puciasi", na kad ir miniimaliai...o riebalai letai juda? Tuomet gaunasi, kad liemuo ir paplatejo minimaliai, bet svoris tai...krenta? g.gif

Kitas reikalas, kodel vakar buvo labai liudna: Nuovargis po sporto.. Papasakokit tos, kurios sportuojat ryte- kaip istveriat diena? Sportuoti vakare negaliu, butu pasaka- pasportavai-tada poilsis, miegas. O man iseina tik ryte. O tada laukia ilga diena. Vakar jaucau ypatinga energijos trukuma. Nuotaika buvo prasta. Oras geras, reikia vesti vaikus i lauka ir jauciu, kad "reikia", o ne "noriu". Nu OK, nuejom i parka, atsisedau ant kelmelio ir prasiau pazaist vieniem.. nu kur tau. Tai viena ikisk i supynes,  istrauk, vel ikisk. Tai kita ten pakelk, ten pasupk.
Jauciu, tik kad pikteju, namo grizus noriu gult, o ten darbu "melejuonas". Vakarini prausimo-maudymo rituala atlikau jau praktiskai sukandus dantis unsure.gif  Valgau normaliai tikrai.. Bet jei po pirmuju treniruociu pirma savaite as jausdavau enrgijos antpludi, tai dabar...antra dienos puse man yra labai nelengva istempti. Vis ziuriu i laikrodi ir skaiciuoju minutes, kada pagaliau galesiu griut i lova. g.gif
Tada ir pamasciau- ar tokia kaina as turiu sumoket uz sporta? Nelaiminga, pikta, tildanti mama, neturinti jegu ir energijos zaidimams ir pan? g.gif  Nesakau, kad taip buna visada, ne, bet buna. unsure.gif
Siaip esu variklis, labai judrus, energingas zmogs, man drybsojimas ant lovos- kanciu kancia. O dabar, po sporto- tik ir svajoju apie tai.  doh.gif 

Zuzi, dabar belieka tau pasakyt, kad sportuoji kiekvieną dieną ir viskas čia paliks aišku kaip mat. Organizmui tavo poilsio jau reikia. Persisportavimo požymiai čia, būna ir taip. Už tai niekados nereikia griebti jaučio už ragų ir sumąsčius sportuot lėkti stačia galva kiekvieną dieną ar 5-6 kartus savaitėje. Krūvį labai mažau didiname, pradžioje reikėtų sportuot 1 dieną ir 2 ilsėtis, po to 2 sportuot ir 2 ilsėtis, po to 2 sportuot ir vieną ilsėtis. Poilsio bet kokiu atveju reikia visiems, net profesionalams, ką kalbėti apie paprastus mirtinguosius kurie dėl savęs sportuoja. Siūlau tau net ne dienos pertrauką padaryt, o visos savaitės, per tą savaitę sukrapštyt litus pulsometrui ir per treniruotę save sekti, ar neperžengi ribų. Taisyklingas krūvis turi tonizuoti organizmą, o ne varginti. Aš kartais jau žengiu į salę iki negalėjimo pavargus, bet po to kad ir kaip raumenys visi maudžia ir paeit vos įmanoma, jaučiu, kad ir tonusas sukilęs, ir kad miegot iš kart nueit - mission impossible, nes ilgokai dar neužmiegu tada mirksiukas.gif
Atsakyti
PRiraset...

As tai koju pratimu nedievinu. Darau... Itupstai l. nepatinka is tikro lotuliukas.gif Itupstus nuo steperio darau pasiemus po 8-9 kg. i kiekviena rankele blush2.gif NE apti sumasciau. Manau, kad darau teisingai pratimus, nes svorio to su nugara nejauciu. Aisku sunku rankom islaikyti lotuliukas.gif Bet va jauciasi gerai sikniukui. Ir resultatai geri jau yra.

Kazkaip dar nemazai grybauju su maistu. .. Atleidziu vadeles. O norisi grazios raumenines mases. Kaku nevalagu jokiu, bet angliavandeniai, baltymai maisytai ir bele kaip pastaruoju metu doh.gif

Dar vandens pamazinau. O t t t t
Atsakyti
QUOTE(Dwin @ 2014 04 25, 07:09)
o tave ileidzia tiesiai is lauko i sale?  ax.gif

Esu uk . Ileiszia . Kazkaip pati neinu su teslinais batais , ir visur visada svaru smile.gif
Atsakyti
Isbegau 5 km ir grizus padariau nugara, tricus. ax.gif

kaip sunku begti buvo.., begant per ejimo pertraukas darau pratimus, pritupimus, pilvo presui, atsispaudimus, tai pacanai vepsojo gerokai lotuliukas.gif

ir karsta siandien, 21 laipsnis doh.gif doh.gif

as galiu sportuoti ir 5-6 kartus per savaite, svarbu gerai issimiegoti, kartais po darbo grizusi, pavalgau, ir pokaiti numiegu ir einu apie 20 val. sportuoti, tada po sporto i dusa ir i lova, taciau sia savaite bandau 3 -4 kartus per savaite pabandyti, gal organizmui labiau patiks.
Atsakyti
QUOTE(Zuzi_šoka @ 2014 04 25, 15:09)
Galbut..bet kol sportuoju, jauciuosi gerai, nera taip, ka "o neee, dar vienas pratimas" - bet iseinu ir namo griztu jau wibbly wobbly. biggrin.gif
Del mitybos- itariu, gal per daug sumazinau angliavandeniu? Nes vis baltymas, arba baltymas+salota. Ryte tik duona ir keli vaisiai. Nors gal teoriskai ir turetu uzteks..
Na dabar neisvengiamai teks padaryt 2 dienu pertrauka (visa kuna skauda, ne pro sali pertrauka , ypac jei laukia nauja programa). O tada ziuresiu.

Ka ryte valgai pries sporta?

O man kita savaite keis programa,oi bus bigsmile.gif .
Atsakyti
QUOTE(j-urgit-a @ 2014 04 25, 12:15)
Kazkas klause kiek pratimu per diena gaunasi, pas mane triju dienu programa, tai viena diena 10, kita 8, dar kita 9 pratimai per diena. Dar apsilimas, po treniruotes kardio, bet tik 10 min parasyta (nors sakiau jam, kad nenoriu numesti svorio, gal todel tiek mazai, anksciau as po 20 min darydavau) ir dar tempimo pratimai pries ir po treniruotes.

Oho tai kiek laiko sale praleidi? As tik apsilima,5 pratimus ir dar 5 min kardio per valanda padarau :/ o kaip kitos merginos,kiek pratimu padarot,kiek reiktu normaliai treniruotei?
Atsakyti
QUOTE(Calmness @ 2014 04 25, 14:15)
O aš pasirodo kvėpuoju ne taip darydama kojų kėlimą kampu,keliant kojas iškvėpiu,o leidžiant įkvėpiu,o reiktų atvirkščiai.Ar taip ???

dar pasigilinsiu ar is vis apie ta pati pratima mastome, nes pasirodo, as pati blogai kvepuoju. Nors jeigu staklese guli ir su kojomis stumi platforma, tada keliant ja i virsu ir as iskvepiu, nuleidziant ikvepiu. Ar cia tas pratimas?
Atsakyti