Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(klaudi @ 2014 07 10, 14:47)
Sveikos, jus leidziate vaikus i baseinus? kaip reaguoja astminukai i chlorkalkiu kvapa baseine, astmos priepuoliu nebuna? smile.gif

pabandėme viskas gerai.
Atsakyti
Vedžiau mažiuką pas pulmonologą šiandien, jau virš 2 mėn be vaistų, spirograma puiki. Nors mano ausys stačios, o širdi į kulnus nusirita kai išgirstu bent menkiausią kostelėjimą.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2014 07 17, 13:30)
Vedžiau mažiuką pas pulmonologą šiandien, jau virš 2 mėn be vaistų, spirograma puiki. Nors mano ausys stačios, o širdi į kulnus nusirita kai išgirstu bent menkiausią kostelėjimą.

kokio amziaus maziukas? g.gif

o as tai atejau pasiguosti del saves, as jau koseju beveik 2men doh.gif plauciu nuotrauka tvarkinga, crb vos 8, nors vis tiek gydytoja buvo israsiusi po menesio kosulio antibiotiku, net jie nesuveike. doh.gif Ryt rinu priduoti krauja bendram tyrimui, nesiprantu kas darosi, kazin ar man paciai nera kokiu nors BA uzuomazgu blink.gif
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2014 07 17, 13:30)

thumb_yello.gif
aš ir ausys stačios, klausausi jei nors karta sukosti, laikomės cool.gif

QUOTE(Zirzė @ 2014 07 17, 14:26)

o as tai atejau pasiguosti del saves, as jau koseju beveik 2men doh.gif plauciu nuotrauka tvarkinga, crb vos 8, nors vis tiek gydytoja buvo israsiusi po menesio kosulio antibiotiku, net jie nesuveike.  doh.gif Ryt rinu priduoti krauja bendram tyrimui, nesiprantu kas darosi, kazin ar man paciai nera kokiu nors BA uzuomazgu blink.gif

sveikatytės tau, kad rastų kas tau yra 4u.gif
Atsakyti
Mažiukui mano 7,5 m biggrin.gif

Zirze, o koks kosulys?
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2014 07 17, 12:30)

Kaip smagu bigsmile.gif thumbup.gif

QUOTE(Zirzė @ 2014 07 17, 13:26)

o as tai atejau pasiguosti del saves, as jau koseju beveik 2men doh.gif plauciu nuotrauka tvarkinga, crb vos 8, nors vis tiek gydytoja buvo israsiusi po menesio kosulio antibiotiku, net jie nesuveike.  doh.gif Ryt rinu priduoti krauja bendram tyrimui, nesiprantu kas darosi, kazin ar man paciai nera kokiu nors BA uzuomazgu blink.gif

O nėra suaugusiems kokių tyrimų?
O koks tas kosulys?

Merginos noriu patarimo..
Pirmą kartą vaiką turėjau vesti pas sakykime pas vieną gydytoją, nes apie jį vien geri atsiliepimai. Prisiregistravome, bet tą dieną jo nebuvo, teko nueiti pas kitą. Patiko ir šita gydytoja. Ji skyrė visus tyrimus ir t.t
Dabar po 3mėn petraukos reikia pasirodyti ir galvoju ar kreiptis pas ją, kuri ir pradėjo gydymą, ar kreiptis pas tą pirmą, kur ir norėjau g.gif
Atsakyti
Patarčiau pas tą kuri pradėjo. O jau kita kartą, jei norėsis, registruositės pas kitą wink.gif

Suaugusiems tyrimai kaip vaikams ir gal dar įvairesni. Tik kreiptis reikia į pulmonologą.

Zirze, o kaip tau su rūgštingumu?
Atsakyti
Sveikos.

Visa diena skaitau tema. Musu mazyliui metai ir 3 men ir yra itarimas del ba. Ryt keliaujam pas pulmonologa. Visa jo ligos istorija - atopinis dermatitas nuo pieno prod, kvieciu, kiausiniu, grikiu, mieziu, rugiu, sojos, nustatytas bunant jam 4 men. Duriai nerode, lopai parode. Per pirmuosius metus daznai besikartojanti sloga, laringitas karta kr angina. Kai suejo metukai, balandi, prasidejo sloga, kurios niekaip nejo isgydyt. Alergologas dare durius aplinkai - nieko. Loras vis sake, kad alergizuoja kazkas. Birzelio pradzioj - ausu uzdegimas, ligonine, 40 temp. Grizus namo po antibu kurso iskart pradejo koset. Dvi sAv pabuvom namie kr vel ligonine. Plauciu uzdegimas. Grizom penktadieni pries savaite, antibu kursas. Nuo pirmadienio siaubingai koseja ir bega nosis. Temp kartais pakyla iki 38,5. As jau nebezinau, kame ieskot bedos :/ hg zemas, 88-102 per paskutini laika nuo geguzes menesio. Sianakt nakvisim pas anyta, visa diena pas ja, ne namie, gal kazkas is musu namu aplinkos.... Gaila vaiko siaubingai, vasaros nemato sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2014 07 17, 14:35)
sveikatytės tau, kad rastų kas tau yra 4u.gif

aciu 4u.gif

QUOTE(bevardė @ 2014 07 17, 15:02)
Mažiukui mano 7,5 m biggrin.gif

Zirze, o koks kosulys?

smagu, kad tieek laiko tempiat be vaistu rimtu ax.gif

kosulys buna visoks. Is pradziu ryte sausas, kol prakoseju, tada jau atsikoseju dregnai, bet koulys tuom nepasibaigia, neistverus isimetu i burna ka nors metinio (nuo ju jau man net bloga daros) doh.gif tai dingsta kosulys visai, kokiam pusval ar net valandai. Veliau nuo dazno kosulio vel atsiranda sausas kosulys. Kartais net sunku kvepuoti buna. Siandien va darza ravejau, matyt dulkiu prisikvepavau, tai pradejau stipriai sausai koseti, ir vel pasidare sunkiau kvepuoti. NUejau susipurskiau 2 Ventolino. Kosulys sumazejo, kvepavimas palengvejo. Arba buna po patalynes keitimo, kad kartais isgirstu save sucypiant. Bet as anksciau - pries kokius 6m daug rukiau. Sulig vaiko nestumu nutraukiau, tai as viska suversdavau buvusiam rukymui blush2.gif

NU va taip ir buna mano dienom. Gerkles ziotys mano raudonos beveik istisai buna. Gydytoja sake, kad nuo kosulio isdraskyta, nors ziema irgi raudona buna, kai net ir nekoseju.

Is karto ir as maniau, kad gal pati turiu bedu su rugstingumu, bet jausciau, kad rugstys kyla g.gif jausciau, kad gerkle skauda ar kazka g.gif nors gerai pagalvojus, gerkle irgi darnai man papersti, karta i menesi visada g.gif

QUOTE(BiZė @ 2014 07 17, 15:18)

Merginos noriu patarimo..
Pirmą kartą vaiką turėjau vesti pas sakykime pas vieną gydytoją, nes apie jį vien geri atsiliepimai. Prisiregistravome, bet tą dieną jo nebuvo, teko nueiti pas kitą. Patiko ir šita gydytoja. Ji skyrė visus tyrimus ir t.t
Dabar po 3mėn petraukos reikia pasirodyti ir galvoju ar kreiptis pas ją, kuri ir pradėjo gydymą, ar kreiptis pas tą pirmą, kur ir norėjau g.gif

as vesciau pas ta, kur dabar gydyma sudare. ax.gif

QUOTE(zalia-raudona @ 2014 07 17, 19:21)
Sveikos.
.....
Gaila vaiko siaubingai, vasaros nemato sad.gif

nu jooo, padetis Jusu vaikucio tikrai prasta, net nezinau ka patarti. o Kokius tyrimus dar daret? mikroplazmas tyret? paseli is nosytes eme?
Atsakyti
QUOTE(zalia-raudona @ 2014 07 17, 19:21)
Sveikos.

Visa diena skaitau tema. Musu mazyliui metai ir 3 men ir yra itarimas del ba. Ryt keliaujam pas pulmonologa. Visa jo ligos istorija - atopinis dermatitas nuo pieno prod, kvieciu, kiausiniu, grikiu, mieziu, rugiu, sojos, nustatytas bunant jam 4 men. Duriai nerode, lopai parode. Per pirmuosius metus daznai besikartojanti sloga, laringitas karta kr angina. Kai suejo metukai, balandi, prasidejo sloga, kurios niekaip nejo isgydyt. Alergologas dare durius aplinkai - nieko. Loras vis sake, kad alergizuoja kazkas. Birzelio pradzioj - ausu uzdegimas, ligonine, 40 temp. Grizus namo po antibu kurso iskart pradejo koset. Dvi sAv pabuvom namie kr vel ligonine. Plauciu uzdegimas. Grizom penktadieni pries savaite, antibu kursas. Nuo pirmadienio siaubingai koseja ir bega nosis. Temp kartais pakyla iki 38,5. As jau nebezinau, kame ieskot bedos :/ hg zemas, 88-102 per paskutini laika nuo geguzes menesio. Sianakt nakvisim pas anyta, visa diena pas ja, ne namie, gal kazkas is musu namu aplinkos.... Gaila vaiko siaubingai, vasaros nemato sad.gif

aš ir nežinau nei ką jums patarti unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Zirzė @ 2014 07 17, 22:53)

NU va taip ir buna mano dienom. Gerkles ziotys mano raudonos beveik istisai buna. Gydytoja sake, kad nuo kosulio isdraskyta, nors ziema irgi raudona buna, kai net ir nekoseju.

o jūs nenorite, kartu su vaiku šaltalankio aliejų pagerti g.gif pamenu lyg sakėte duosit g.gif
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2014 07 18, 09:21)
o jūs nenorite, kartu su vaiku šaltalankio aliejų pagerti g.gif pamenu lyg sakėte duosit g.gif

taip, duodu, bent jau stengiuosi sugirdyti, nes jis tk pamato, kad su saukstliu ateinu, is karto bega sleptis ir burna suciaupia. Tai paskutinius kartus ant ziupsnelio cukraus uzlasinau, taip mano baba darydavo, kai reikdavo mums va tokius aliejinius sugirdyti. Bet maniskiui ir tas budas buvo nepriimtinas doh.gif
Atsakyti
Zirze, pagal apibūdinimą gali būti ir tas ir tas. Pirma reikėtų pas gerą LOR apsilankyt- paimtų tepinėlį iš gerklės, gal kokia bacila ten sėdi, tada pas LOR (išbandyti omeprozolį kokias tris sav minimum) ir tik tada pas pulmonologą wink.gif

Žalia-raudona, o antibus skiria po kraujo tyrimo kai patvirtina jog yra bakterinė infekcija? Ar tik karkalus išgirdusi gydytoja jau sprenžia apie plaučių uždegimą be jokių kraujo tyrimų?
Papildyta:
Šaltalakio aliejau galima su koše kokia sumaitinti smile.gif, na valgant ant košės šaukšelio ir to aliejaus užpilt gal.
Atsakyti