Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(janna @ 2014 06 01, 17:57)
recepta gauti nera problema. paprasote eilinio recepto pas savo gydytoja, kuri jums raso monkasta ir ispejate, kad parasytu kaip tarptautini.o tai reiskia, kad rasys ne i kompensuojamuju vaistu knygele, o kaip iprasta ant balto blanko. jame reikia nurodyti papildomis info. jei reikia galiu atsiusti. parasykite i AZ savo el. pasto adresa, permesiu. as pati rasiausi toki.
nuo naujuju metu pagal dyrektivas pas mus isigalios vienoda receptu blanku ir reikalvimu forma kaip ir visoje ES, tai net nereikes ir ispeti.

del kiekio, nezinau kiek gydytoja sutiks rasyti. o ir kiekvienoje salyje savi reikalavimai. reikia turet omeny, kad receptai yra registruojami ir saugomi.
tad kiekis vienu metu gali buti ribojamas.
del pusmecio - reiktu susizinoti ar tu vaistu pardavimas tokiam laikotarpiui yra galimas kitoje salyje. pirkimas per kelias vaistines taipogi gali buti komplikuotas, jei yra salyje vieniga elektronine sistema registruojanti receptiniu vaistu pardavimus (cia mano pasamprotavimai).
nes tarkim vokietijoje vaistas pradziai israsomas tik 14 dienu, tada vel 14, tuomet 30 ciai dienu. ir jei vaistas tiko ir nebuvo pastebeti salutiniai poveikiai - ilgesniam laikui.

Aš žinau, kad Lietuvoje tikrai gali rašyti trim mėnesiams, o va kaip Lenkijoje kas žino ar galima trim menesiam g.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2014 06 01, 15:34)
net nezinau, jei gauciau recepta, prisiruostumem vaziuoti i lenkija g.gif

aš turiu Lenkiško 4 pakuotes. Mums netiko. Jei reikia, į AŽ parašykite.
Atsakyti
QUOTE(~Serpentine~ @ 2014 06 01, 18:27)
aš turiu Lenkiško 4 pakuotes. Mums netiko. Jei reikia, į AŽ parašykite.

o kokie salutiniai pozymiai pasireiske?
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2014 05 31, 21:25)
na mes normos ribose, pakoseti pakoseja, sloga jau mazesne, akytes dar asaroja, bet nebedaug. bet as pati apsirgau doh.gif vakar temperatura 38, gerkle, kosulys doh.gif

as duodu iki siol frutin istisai, nes jis beveik kiekviena diena kazka suvalgo ko negalima blush2.gif auba uzkanda kokia 9h. gydytoja leido ilga laika vartoti, sake tiek kiek reikia,duodu 2k dienoj.
o ar nepasiilgstat juros? ax.gif na mum snuo vilniaus iki abromiskiu kur kas arciau nei palanga ax.gif
sveikatos jums ir sūneliui 4u.gif
pasiilgstam, bet kasmet bent savaitei išvažiuojam prie jūros ilsėtis, o sanatorijoje mes gydomės blush2.gif

QUOTE(BiZė @ 2014 05 31, 21:47)
Čia abromiškėse?
Aš sausį buvau, gyvenamo tame pagrindiniame pastate, tai matyt viskas kitaip buvo.
o čia po 20lt už parą?
Papildyta:
Vargšė mergytė sad.gif verysad.gif
Šiaip Abromiškės tikrai man patiko, labai aptarnaujantis personalas patiko, draugiškas.. Kaip sakydavau gal joms už šypseną pinigus dalina? biggrin.gif
Maistas kokybiškas, skanus, papildomai nieko nepirkdavau  schmoll.gif

O su BA į Abromiškes galima? ar geriau jodu pakvėpuoti?
taip, mėlynas namukas dabar perdarytas, nuo rytdienos atidaromas smile.gif už parą 20Lt reikės primokėt
ir Abromiškėse pušų pakankamai, o vakar kaip sušilo oras, tai net galva svaigo biggrin.gif biggrin.gif

QUOTE(Roga @ 2014 06 01, 08:33)
Baigiant sugundyti i šia sanatorija blush2.gif
Fainiai ilsekites ir stiprekite 4u.gif
biggrin.gif reikia viską išbandyt ką galima mirksiukas.gif
ačiū 4u.gif su tokiais orais merginom kosuliai atsirado, bet dar dar suvaldomi, tai kol kas stebim
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2014 06 01, 19:55)
sveikatos jums ir sūneliui  4u.gif
pasiilgstam, bet kasmet bent savaitei išvažiuojam prie jūros ilsėtis, o sanatorijoje mes gydomės  blush2.gif 
taip, mėlynas namukas dabar perdarytas, nuo rytdienos atidaromas  smile.gif už parą 20Lt reikės primokėt
ir Abromiškėse pušų pakankamai, o vakar kaip sušilo oras, tai net galva svaigo  biggrin.gif  biggrin.gif
biggrin.gif reikia viską išbandyt ką galima  mirksiukas.gif
ačiū  4u.gif su tokiais orais merginom kosuliai atsirado, bet dar dar suvaldomi, tai kol kas stebim

Žinok susigundziau, tai kita vasara pabandysiu, tuo labiau, kad ten priima ir hiperaktyvius vaikus jie ten turi daug patirties.

Neisisirkite ir stiprekite.
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2014 06 01, 19:55)
sveikatos jums ir sūneliui  4u.gif
pasiilgstam, bet kasmet bent savaitei išvažiuojam prie jūros ilsėtis, o sanatorijoje mes gydomės  blush2.gif 
taip, mėlynas namukas dabar perdarytas, nuo rytdienos atidaromas  smile.gif už parą 20Lt reikės primokėt
ir Abromiškėse pušų pakankamai, o vakar kaip sušilo oras, tai net galva svaigo  biggrin.gif  biggrin.gif
biggrin.gif reikia viską išbandyt ką galima  mirksiukas.gif
ačiū  4u.gif su tokiais orais merginom kosuliai atsirado, bet dar dar suvaldomi, tai kol kas stebim

aciu 4u.gif Jums taip pat sveikatos.

mes va jei sanatorijos metu i palanga nenuvaziuosime, tai nebebus siemet progos nuvaziuoti prie juros. Siaip ir as labai undausi abromiskiu sanatorija, bet siemet dar pasirinksime palanga, nebent ten nepakliutumem smile.gif

Roga, kaip Jusu kosuliai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzė: 01 birželio 2014 - 21:54
QUOTE(Zirzė @ 2014 06 01, 18:48)
o kokie salutiniai pozymiai pasireiske?

Naktiniai košmarai, nerealios nuotaikų kaitos, irzlumas, agresyvumas.
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2014 06 01, 22:51)
aciu 4u.gif Jums taip pat sveikatos.

Roga, kaip Jusu kosuliai?

Kosulys po keliu valandų dingo, sukisau nuo refliukso. Ir nėra kosulio nakties, dar diena pakreksti, bet gerkle jau visai neblogai atrodo, sumažėjo nuplikymas, keistai ši karta, taip staigiai užėjo, taip staigiai dingo g.gif
Atsakyti
QUOTE(~Serpentine~ @ 2014 06 02, 07:55)
Naktiniai košmarai, nerealios nuotaikų kaitos, irzlumas, agresyvumas.

o nuo monkastos nera tokio poveikio?

QUOTE(Roga @ 2014 06 02, 08:49)
Kosulys po keliu valandų dingo, sukisau nuo refliukso. Ir nėra kosulio nakties, dar diena pakreksti, bet gerkle jau visai neblogai atrodo, sumažėjo nuplikymas, keistai ši karta, taip staigiai užėjo, taip staigiai dingo g.gif

gerai, kad si karta lenvai viskas baigiasi 4u.gif

D.tai dar koseja, slapiai bet labai daug, nors si naktis buvo rami. Akytes jau praejo, tiesa, gydytoja sake, kad jei sloga reitai nepraeis, tu lasiuku alima ir i nosyte lasinti g.gif galpabandyti, nes sloga tai dar didele, ir tirsta. g.gif
Atsakyti
Geriam suomiu gamintojo vaista, tiesa jau i pabaiga. Kol kas pasaliniai poveikiai nebuvo pasireiskia. Ziuresiu, kaip sureaguosim i singuliuka g.gif Tuomet pasidalinsiu savo pastebejimais.

Merginos, berots, sioje temoje buvo pokalbis apie brontekso ir acc draugyste. Gal galetumet pakartot. kaip juo paskirstot paroje ir tarpusavy. Aciu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo janna: 02 birželio 2014 - 09:12
QUOTE(janna @ 2014 06 02, 10:10)
Geriam suomiu gamintojo vaista, tiesa jau i pabaiga. Kol kas pasaliniai poveikiai nebuvo pasireiskia. Ziuresiu, kaip sureaguosim i singuliuka  g.gif Tuomet pasidalinsiu savo pastebejimais.

Merginos, berots, sioje temoje buvo pokalbis apie brontekso ir acc  draugyste. Gal galetumet pakartot. kaip juo paskirstot paroje ir tarpusavy. Aciu.

as dabar duodu tik acc, nes paskutini karta gydytoja sake, kad per didele doze duodu skystinanciu, taip galima iki plauciu uzdegimo nuvaryti liga. Nors as duodavau 2k fluditec ir 2k acc, dabar sake duoti 3k acc. Brontexo jau seniai esame atsisake, jis isprovokuoja didelius sausus kosulius. pvz mums vien fluditecas nesuskystina tiek, kad galetu atkoseti, tad gydytoja sake mesti tada i sona visus sirupus, imti tik acc
Atsakyti
QUOTE(rasiukas3 @ 2014 05 30, 08:56)
Sveikos mamytės aš turiu vieną klausimą. Ar auginate kokius gyvunėlius namuose kai vaikučiai serga bronchine astma?

Mūsų namuose yra katė, nors vaikas itin stipriai alergiškas katėms (pagal kraujo tyrimus). Aš ir pati šiaip esu alergiška visiems gyvūnams, tikslaiu jų plaukams, o šūnų ne tik plaukams bet ir seilėms. Bet pastebėjau, kad jei katė ar katinas dar mažas būdamas yra iškastruojamas alergija tokiam gyvūnui nepasireiškia nei man nei mano vaikui. Bet kaip minėjau, katė ar katinas turi būti iškastruojamas pakankamai anksti kokių 6-7 mėn. Jei kastracija vėlesnė tada jau nieko gero. Bet tai liečia tik katinus ir kates. Šunims kaip minėjau esu alergiška net seilėm, todėl mane alergizuoja net Jorkai doh.gif .

QUOTE(BiZė @ 2014 05 30, 21:41)
Jei nejautri lvapams patek aukaliptiniu tepaliuku krūtine, kojytes..

Astmatikams nerekomenduojami jokie įtrinimai krūtinės srityje, dėl galimo užspazmavimo, padukus gal ir galima. Bet dažniausiai ši procedūra skatina ne sekreto skystėjimą o skatina iškosėjimą, taigi, jei iškosėti vaikas nelabai turi ką jį tas kosulys gali užtampyti iki vėmimo. Daugeliui čia panašiai veikia ir Brontexas.

QUOTE(janna @ 2014 06 02, 09:10)
Merginos, berots, sioje temoje buvo pokalbis apie brontekso ir acc  draugyste.

Šiaip vaistai skystinantys sekretą tarpusavyje nedraugauja, reikia rinktis vieną tik nedarykit mixų wink.gif
Atsakyti