Turiu didelę patirtį bendraujant ir samdant fotografus, kadangi jau kelis metus įvairioms progoms vis pasinaudojame Jų paslaugomis, tai galiu apžvelgti visus kurios teko pasamdyti. Gal kitiems bus įdomi ir naudinga mano patirtis
1. SP - fotografija, www.sp-fotografija.lt.
Pirmieji su kuriais teko susidurti tai buvo SP - fotografija. Samdėme juos avo vestuvėms prieš kelis metus. Avansą sumokėjome kai pasirašėm sutartį, o likusią sumą tik kai gavome visas nuotraukas. Kas norės jos užsakyti tai galėčiau rekomenduoti, kaip tikrai labai gražių nuotraukų kūrėjus, bet turiu jiems ir priekaištų.
Minusai:
a) nuotraukas teko laukti net 3 mėnesius, nors sutartyje ir buvome tai aptarę, bet tikėjomės, kad jie bent jau kokias 5 nuotraukas atsius mėnesio bėgyje, kad galėtume pasidžiaugti belaukiant likusiu. Todėl rekomenduoju su jais aptartį šią galimybę iš anksto
kitas niuansas jie yra vyras ir žmona ir fotosesijos metu dažnai ginčijasi tarpusavyje kaip derėtų, o kaip nederėtų fotografuoti, tad šioje vietoje buvo labai nejauku.
c) Sergėjus fotografas yra labai nekomunikabilus, nemoka pakalbinti padrąsinti.
d0 didelė kaina.
Pliusai:
a) kokybiškos ir gražios nuotraukos.
2. https://www.facebook...otography-Regle
Šią fotografę Eglę samdėme love story fotosesijai. Nuotraukomis likome patenkinti. Bet mano kolegei su ją pasisekė mažiau, kadangi likus 1 mėnesiui iki vestuvių ji atsisakė fotografuoti ir jiems teko rinktis kitą fotografę.
Minusai
a) Nuotraukos nėra labai aukštos kokybės, kaip pvz. sp
Pliusai:
a) prieinama kaina
komunikabili ir draugiška
3. https://www.facebook...linaPhotography
Su šia fotografe tako susidurti draugės vestuvėse. Asmeniškai man tai net ne fotografė, o tik mėgėja... Nemokėčiau tiek kiek sumokėjo draugė.
Minusai
a) nekokybiškos nuotraukos
kainos ir kokybės santykis neatitinka tikrovės
c) labai nekokybiškos ir senamadiškos foto knygos. Nuotraukos sudėliotos bet kaip, pvz. yra nuotrauką tėvai su židiniu, bet nuotrauka įdėta taip, kad jaunosios mama netilpo į kadrą
o šią knyga draugė sumokėjo 500lt, man tai buvo baisu ir gaila jos pinigų išmestu į balą.
Pliusai:
NĖRA
4. Jelena Kurbatova
https://www.facebook.../JK-photography
Teko dalyvauti dviejose vestuvėse, kuriose jį fotografavo. Darbai gražus, bet tikrai neverti tokių didelių pinigų, kadangi kiti fotografai padaro tą pačią kokybę už pigiau.
Minusai
a) arogantiška su svečiais
labai brangios paslaugos
c) neturi asistentų ir vestuvėse su atšvaitais priverčia dirbti svečius (manau už tokią kaina reikėtų jau turėti pagalbininkų)
d) tikrai nuostabios nuotraukos, kur yra fiksuojama jaunavedžių fotosesiją t.y. režisuotos nuotraukos, bet kas liečia reportažinę dalį dviejose vestuvėse visiškas fiasko, lyg būtų mėgėjas fotografavęs su drebančiomis rankomis.
Pliusai:
a) labai kokybiško geros nuotraukos
pripažinta fotografė
5. Linga foto www.lingafoto.lt[U]
Su šią fotografe susipažinome draugės vestuvėse. Labai patiko, kad fotografės rūbai buvo priderinti prie vestuvių temos
Atrodė lyg komandos narė
Nuotraukos iš vestuvių irgi sužavėjo, tad pasamdėme ją neštukės fotosesijai. Darbų likome labai patenkinti, nes ir dirbti buvo labai paprasta ir lengva su ją ir bendrauti smagu. Po kelių mėnesių pasamdėme ją kūdikio fotosesijai, ji atvežė tiek daug rankų darbų mažų rūbelių ir pavertė mūsų mažylį ir zuikučių ir karaliumi, na vienu žodžiu nuotraukos kaip atvirukas gavosi
Prieš du mėnesius pasamdėme ją krikštynoms ir vėl nesusivėlime
Minusai
a) neturi savo transporto
Pliusai:
a) labai kokybiško geros nuotraukos
labai geros kainos
c) maloni ir komunikabili
d) paprasta dirbti
e) didelis kūdikių kostiumėlių asortimentas
Štai tiek mano patirties
Gal kam pravers