Ne apie tą franšizę čia kalbame.
CK kalba apie franšizę kaip verslo veiklso rūšį.
Tuo darbu draudime franšizė - arba lietuviškai IŠSKAITA arba Išskaitomoji suma - yra ta dalis, kuria nuostolį dengia klientas.
T.y. jei franšizė 400
o žala tarkim 1000
tai draudikas išmokės 1000-400, t.y 600 Lt., o ne 1000
Todėl kuo didesnė franšiuzė, tuo mazesne imoka ir atvirksciai
ar yra apsidraudusių būstą
prieš einant į draudimo bendrovę norėčiau sužinot šiokios tokios informacijos, kokiai sumaoi draudžiat? ir kiek tai jums kainuoja metams?
prieš einant į draudimo bendrovę norėčiau sužinot šiokios tokios informacijos, kokiai sumaoi draudžiat? ir kiek tai jums kainuoja metams?
Gal kas galėtų pakonsultuoti, kaip elgtis, "apturėjus" įvyki?
Esam apdraudę butą BTA (civilinė, kilnojamas ir nekilnojamas turtas).
QUOTE(Kashaya @ 2009 09 28, 11:07)
Gal kas galėtų pakonsultuoti, kaip elgtis, "apturėjus" įvyki?
o ką čia konsultuoti?
Kreipiatės pirmiausia į atsakingas institucijas (policija - jei vagystė, avarinė - jei užliejimas) o po to rašot pranešimą apdraudusiai bendrovei.
QUOTE(Duti @ 2009 09 28, 11:15)
o ką čia konsultuoti?
Kreipiatės pirmiausia į atsakingas institucijas (policija - jei vagystė, avarinė - jei užliejimas) o po to rašot pranešimą apdraudusiai bendrovei.
Gal ne visai teisingai suformulavau klausimą.
Įvyko santechninė avarija, ko pasekoje turėjome "sugriauti" vonios kambarį (kad prieit prie vamzdynų). Nors vėliau paaiškėjo, kad ir be to galima buvo apsieiti (stogo remonto metu buvo įmestas plastmasinis butelis, kuris užkimšo vamzdyną.
Atėjo mano kaimo draudėja, nufotkino, surašiau "pareiškimą-pretenziją". Vėliau pranešė, kad reikia pažymos apie avariją iš butų ūkio. Pasakė: "Jūs pasikvieskit atsakingą butų ūkio darbuotoją, kad pamatytų padarinius-sudarkytą jūsų turtą, kad nenustebtų, kai vėliau pateiksim jiems sąskaitą". Taip išeitų, kad butų ūkis, išduodamas man pažymą apie avariją, pasirašo nuosprendį sau?
Kadangi dar buvo paprašyta atstatymo darbų sąmatos, nunešiau sąmatą, pasakė, kad nebereikia tos pažymos iš butų ūkio, nes "Mes patys pareikalausim". Ok, sėdžiu sau rami, laukiu žinių, 10dienų ramybė-atostogauja ekspertas. Šiandien skambina ekspertas iš Kauno- reikia pažymos tos nelemtos
Tai dabar nukeliausiu butų ūkis ir ką? Sakysiu, duokit man avarijos aktą ir nenustebkit, kad gausit sumokėt už mano remontą? Bet kaltė tai ne jų
Velnias, nueisiu, o jei man neduos, kas tada?
prašyk tik pažymos ir jokių komentarų apie atlyginimą. O ar tikrai jiems reik pažymos ir ar taisyklėse parašyta, kad tu turi ją pristatyti. Gal jie čia bando gudrauti?
QUOTE(kastonele @ 2009 08 29, 15:39)
ar yra apsidraudusių būstą
Butą drausti galima 3 variantais (kiekvienu atskirai arba visais iš karto):
1. Pastatų draudimas t. y. nekilnojamųjų daiktų, nuosavybės teise priklausančių fiziniam subjektui, draudimas. Nekilnojamojo turto draudimu draudžiamos sienos, lubos, langai, durys, vidaus konstrukcijos, stacionarūs įrengimai (kriauklės, vonia, klozetas ir t.t.), įmontuojami šviestuvai, pakabinamos lubos ir t.t.. Nekilnojamo turto draudimas atlygina Jums nuostolius, kurie gali atsirasti dėl:
gaisro, sprogimo, žaibo įtrenkimo, pilotuojamo skraidymo objekto ar jo dalių nukritimo;
audros, krušos, staigaus ir nenumatyto potvynio, liūties, sniego slėgio, grunto įkritimo ar nuslydimo;
vandens poveikio po vandentiekio, kanalizacijos ar šilumos tinklų avarijos;
piktavališko pastato sugadinimo;
transporto priemonės atsitrenkimo ir t.t.
2. Kilnojamojo turto draudimas tai visų kilnojamųjų daiktų, nuosavybės teise priklausančių verslo subjektui, draudimas. Kilnojamojo turto draudimu gali būti apdraustas ilgalaikis ir trumpalaikis turtas baldai, įrengimai, video ir audio technika, kompiuteriai, papuošalai, paveikslai ir visas kitas bute esantis kilnojamas turtas. Ši draudimo paslauga numato apdrausto turto atstatymo išlaidų atlyginimą, jei turtas yra sugadinamas, sunaikinamas ar prarandamas dėl staigaus ir netikėto įvykio, kurio negalima kontroliuoti. Namų turto draudimas atlygina nuostolius kilnojama turtui, kurie gali atsirasti dėl:
gaisro, sprogimo, žaibo įtrenkimo, pilotuojamo skraidymo objekto ar jo dalių nukritimo;
audros, krušos, staigaus ir nenumatyto potvynio, liūties, sniego slėgio, grunto įkritimo ar nuslydimo;
vandens poveikio po vandentiekio, kanalizacijos ar šilumos tinklų avarijos;
vagystės įsibraunant;
vandalizmo įsibrovus;
apiplėšimo ir.t.t.
3. Civilinės atsakomybės draudimas dėl patalpų eksplotacijos. Civilinės atsakomybės dėl būsto eksploatacijos draudimas atlygina žalą, padarytą kitų asmenų turtui, sveikatai ir gyvybei. Nuostoliai atlyginami žmonėms, nukentėjusiems dėl kilnojamo ar nekilnojamo turto, esančio Jūsų nuolatinėje gyvenamojo vietoje, eksploatacijos.
Vandentiekio avarija, dėl pamiršto kaistančio puodo kilęs gaisras, elektros instaliacijos gedimo sukeltas trumpasis jungimas ir panašūs įvykiai tai nelaimingi atsitikimai susiję su kilnojamojo ir nekilnojamojo turto eksploatacija. Jei Jūsų bute išsiveržęs vanduo ar įsiplieskęs gaisras padarys nuostolių kaimynams draudimas juos atlygins.
Įmoka priklauso nuo daugelio veiksnių: buto kvadratūros, namo statybos metų, aukšto ir t.t. Vidutiniškai metinės visų rūšių buto draudimo įmoka būna apie 300 litų, bet kaip ir minėjau čia tik LAAAABAI orientacinė suma...
QUOTE(deime @ 2009 09 28, 16:20)
prašyk tik pažymos ir jokių komentarų apie atlyginimą. O ar tikrai jiems reik pažymos ir ar taisyklėse parašyta, kad tu turi ją pristatyti. Gal jie čia bando gudrauti?
mes esam apsidraudę Lietuvos draudime, tai kai turėjom įvykį - užliejo kaimynai - tai mes turėjom tik pranešt aptarnaujančiai tarnybai (mūsų atveju NPC), kad jie žinotų apie patį įvykį. o pažymas visokias pats draudimas susirinko. bet gal čia kiekviena bendrovė turi savas taisykles
QUOTE(Tangi @ 2009 09 28, 18:04)
mes esam apsidraudę Lietuvos draudime, tai kai turėjom įvykį - užliejo kaimynai - tai mes turėjom tik pranešt aptarnaujančiai tarnybai (mūsų atveju NPC), kad jie žinotų apie patį įvykį. o pažymas visokias pats draudimas susirinko. bet gal čia kiekviena bendrovė turi savas taisykles
Na, man keista, kad aš turiu rūpintis pažymom ir t.t. Nors pradžioje sakė, kad patys tai padarys. kairė nežino, ką daro dešinė. Vienas vienaip sako, kitas kitaip. Konkretumo absoliutus 0. Nežinau, ar durnių ieško, ar tokia jau ta tvarka pas juos. Lapkričio mėn. baigiasi draudimo sutarties terminas, priklausomai nuo šito įvykio rezultatų, pagalvosiu apie kitą DK
Tas dažnai kartojamas žodis "Nežinau", "Gal", "Nagaliu atsakyti" varo neviltin
Man taip pat iškilo vienas klausimas. Neseniai mus užliejo kaimynas (butas draustas ERGO), mano paskaičiavimu nuostoliai nedideli apie 200 Lt. Daudimo liudijime parašyta "besąlyginė išskaita 400 Lt" tai vadinas jei mano nuostoliai tik 200 Lt tai aš iš viso nieko negausiu? Ar galima šitą sąlyga pakeisti?
Tai jau taip...Jei išskaita besąlyginė , tai žalą iki 400 Lt turite pasidengti patys . O ar galima sąlygą pakeisti, tai jau reikėtų klausti draudiko. Šiaip pagal bendrą logiką, tai visos sąlygos aptariamos prieš pasirašant sutartį, bet gal yra galimybė tas sąlygas keisti ir sutarties galiojimo eigoje. Bet , aišku, žala jau įvykusi, tai atbuline data sąlygų nebepakeisite.