Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, IX tema, ir vėl pavasaris

QUOTE(Marmaledas @ 2014 05 25, 17:10)
kažin kas čia būtų? galvojau, kad irisiuko miniuko plencas, bet žiedeliai kažkoki kitoki
user posted image
user posted image
man labai gražus derinukas gavosi, savaime susidėjęs- našlaitė nuo pernai likus, neužmirštuolės irgi ten vis gyvena, bet maniau, kad irisiukas prie akmenuko auga, bet- kas jis toks?

jei neklystu tai vikšruolė https://www.google.l...o...440&bih=837
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2014 05 25, 19:40)

ačiū, tiksliai ji, sakyčiau wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2014 05 24, 10:40)
pas mane lengvas priesmelis, tai mulciavimas durpem- visai nepasiteisino. tik vejas nupusto tas durpes. o jei gausiai laistau- susoka i kazkokia pluta kuri nei dregmes nepalaiko, nei jos isileidzia.  telkso balos ant tos plutos, o po apacia- sausa. idealus variantas mulciavimui- smulkinta vejos zole. tik vat svoguniniams toks variantas netinka. sunkiai jie pro ji kalasi. bet visi kiti, nesvoguniniai- nuo tokio mulco kaifuoja smile.gif

Dėl jūsų aprašomų dalykų aš ir nenoriu visko aplink augalus užkloti durpių sluoksniu. Turėdama lyšnų durpių bei matydama lietaus vykdomą asfaltavimą, pasidaviau kaip ir logika paremtoms fantazijoms, ir durpių pagalba sukonstravau tokius tartum piltuvėlius – iš kraštų 5-8 cm pločio durpių sluoksnis, po to atviro grunto tarpas, o centre pats augaliukas. Kame logika? Jei lietus lyja, vanduo subėga į centrą ir susigėręs pasiskirsto į šonus ant šaknų, kur anos, savo ruožtu, turi durpių lietsargį, apsaugantį ir nuo grunto suplakimo, ir nuo drėgmės greito išgaravimo. Genealu! smile.gif Nežinau, ar suveiks, bet labai norėčiau, kad bent nepakenktų... sad.gif
Žolinis mulčas būtų gerai, bet sodyboje yra daržininkė, kuri susigraibo šį gėrį iki paskutinio gramo. Prieš augurkus su pomidorais nepakonkuruosi gi... sad.gif

Atsakyti
Šitaip gausiai diskutuodamos pavasarinėje temoje sulauksite rudens... smile.gif

Šiandien turguje akimis permečiau augaliukus, tai – koks XVI a., o aš jau XXI, taigis... smile.gif Visgi akį jau ne pirmas sykis užkabina vienas antikvarinis augaliuks – Arrhenatherum e. bulbosum ‘Variegatum’. Viena iš avižuolių, kitais žodžiais tariant. Reikia man kiek žemėlesnio margalapio žoliuko, tai šis kaip ir tiktų. Gal kas žinote apie jo ilgaamžiškumą ir elgesio manieras, t.y. kaip greitai ir kokia trajektorija (belenkaip ar išlaikydamas a la kero fomą) plinta į šonus ir ar neišplinka vyrelesnių augaliuklų vietos?

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2014 05 27, 16:14)
Šitaip gausiai diskutuodamos pavasarinėje temoje sulauksite rudens... smile.gif

Gal diskusijos pagyvėtų, jei būtų daugiau vaizdinės medžiagos, ne tik ilgi situacijų aprašymai mirksiukas.gif Šiais laikais visi skuba ir gilintis į aprašymus, bei bandyti įsivaizduoti kaip ten viskas atrodo ar tik atrodys kažkada, mažai kas turi noro smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2014 05 27, 15:14)
akį jau ne pirmas sykis užkabina vienas antikvarinis augaliuks – Arrhenatherum e. bulbosum ‘Variegatum’.
Gal kas žinote apie jo ilgaamžiškumą ir elgesio manieras, t.y. kaip greitai ir kokia trajektorija (belenkaip ar išlaikydamas a la kero fomą) plinta į šonus ir ar neišplinka vyrelesnių augaliuklų vietos?

turiu. pažiūrėjau internete, tai pas mane toks kupstas nesusidaro, pas mane ji tokį plotelį užima. labai gražus man tas jos margumas, bet nužydėjus pradeda džiūti lapai. mama visad nupjauna ir paskui vėl atželia gražus margas kupstas. aišku kurį laiką būna skylė. aš palikdavau su žiedynais, tai dekoratyvumo kaip ir nelieka. plečiasi saikingai.
Papildyta:
QUOTE(rim @ 2014 05 27, 15:48)
Gal diskusijos pagyvėtų, jei būtų daugiau vaizdinės medžiagos, ne tik ilgi situacijų aprašymai  mirksiukas.gif Šiais laikais visi skuba ir gilintis į aprašymus, bei bandyti įsivaizduoti kaip ten viskas atrodo ar tik atrodys kažkada, mažai kas turi noro smile.gif

iliustracijos labai laukiamos, iš jūsų irgi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2014 05 27, 17:30)
iliustracijos labai laukiamos, iš jūsų irgi mirksiukas.gif

blush2.gif kol kas nesijaučiu galinti kažką parodyt, kas sudomintų čia diskutuojančias. Nedrąsu, kad tai ką parodysiu bus neverta diskusijų, gal tik forumo paspalvinimas šioks toks. Skaitau ir mokausi iš daugiau žinančių 4u.gif
Atsakyti
Leisiu sau pabūt nekukli ir parodysiu pavasarį pas save blush2.gif Štai taip tulpės spalvomis "taškėsi" prieš porą trejetą savaičių

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Papildyta:
O šią akimirką jau norisi poilsio akims, todėl daug kur vyrauja pilkos, žydros, baltos ir žalios spalvos (ir taip visam sklype)

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
mumrikas tikrai nereikia kuklumo
jusu kiemas pavyzdinis
malonu ziureti
Atsakyti
QUOTE(rim @ 2014 05 27, 16:48)
Gal diskusijos pagyvėtų, jei būtų daugiau vaizdinės medžiagos, ne tik ilgi situacijų aprašymai  mirksiukas.gif Šiais laikais visi skuba ir gilintis į aprašymus, bei bandyti įsivaizduoti kaip ten viskas atrodo ar tik atrodys kažkada, mažai kas turi noro smile.gif

<...> kol kas nesijaučiu galinti kažką parodyt, kas sudomintų čia diskutuojančias. Nedrąsu, kad tai ką parodysiu bus neverta diskusijų, gal tik forumo paspalvinimas šioks toks. Skaitau ir mokausi iš daugiau žinančių

Čia pas mus gaunasi pagal Lao Czi – žinantis nekalba, kalbantis nežino. smile.gif Taigi, jei nežinot, tai tikrai turite, ką pasakyti. Kaip kad aš... smile.gif Prisijunkite! Fotografuoti šiuo metu nesinori, nes neįžiūriu nei meno, nei dokumentikos. Vien nefotogeniškos problemos akis bado. Bandau čia rasti atsakymus...

QUOTE(jot.ka @ 2014 05 27, 17:30)
turiu. pažiūrėjau internete, tai pas mane toks kupstas nesusidaro, pas mane ji tokį plotelį užima. labai gražus man tas jos margumas, bet nužydėjus pradeda džiūti lapai. mama visad nupjauna ir paskui vėl atželia gražus margas kupstas. aišku kurį laiką būna skylė. aš palikdavau su žiedynais, tai dekoratyvumo kaip ir nelieka. plečiasi saikingai.

Ačiū už info, nes prisižiūrėjus internete šių žoliukų foto, jau buvau užsiaštrinus ir tik laukiau ryto, kad bėgti turgun griebti visus, kiek jų ten yra. smile.gif Dabar neskubėsiu ir nusipirksiu 1 pasimėginimui. Kita vertus, lieka tokio tipo augaliukų poreikio problema. Po žiemos pamirus mano visoms turėtoms ir bais mylėtoms moravijinėms viksvoms (kitaip dar – žvilgiosioms) ‘Ice Dance‘, su giliu liūdesiu žiūriu į jų kapelius ir nežinau, kuom juos vėl užsodinti. Pavėsiukų plotelius tai, matyt, vėl užkišiu šiomis viksvomis (jei rasiu turguje, nes kotais jų ten nesimato... gal čia pas visus taip gavosi?...), o kitur norėčiau rasti kažką panašaus, bet nesibaidančio sausesnių ir saulėtesnių sąlygų. Gal kas turite idėjų, kas per žoliukai (būtinai margalapiai) tai galėtų būti? Ir dar – gal kas ilgėliau turite moravijinę viksvą ir jau esate išsiaiškinusios jos savybes, ypač trukumus mūsuose? Kodėl jos ūmai numiro? Nuo besniegės žiemos?

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2014 05 28, 10:18)
gal kas ilgėliau turite moravijinę viksvą ir jau esate išsiaiškinusios jos savybes, ypač trukumus mūsuose? Kodėl jos ūmai numiro? Nuo besniegės žiemos?

Auginu senokai, tačiau vienoje vietoje. Sveikos gyvos ir po šios žiemos mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(mumrikas @ 2014 05 27, 19:22)

negaliu nepacituoti - aprašytų kas tokį mianą, sakyčiau "ot tinginė", o kai yra iliustracija - net ne tai, kad įdomiai atrodo, o net labai labai įdomiai bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 05 28, 10:44)
negaliu nepacituoti - aprašytų kas tokį mianą, sakyčiau "ot tinginė", o kai yra iliustracija - net ne tai, kad įdomiai atrodo, o net labai labai įdomiai  bigsmile.gif

čia apie nenukirptą šiloką ? Turių jų gyvą galą, daugumoje vietų žiemai nukepu, o keliose matomose vietose palieku žiemot su žiedynais, kurie yra "gan dėkingi". Net po didžiulių vėtrų ir sniego pustymų išlieka stati, neišlūžta ir spalva gražiai tamsiai ruda, nuostabiai atrodo balto sniego fone, ypač su sniego "kepuraitėm" ant žiedynų biggrin.gif Tuos senus žiedus pavasarį, tik ėmus lįsti naujiems ūgliams, nukerpu, o vat konkrečiai šį visad palieku - kerpu senus žiedus tik kai nauji ima skleistis ax.gif
Atsakyti