Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, IX tema, ir vėl pavasaris

QUOTE(*MONAMI* @ 2014 05 15, 21:04)
bigsmile.gif  wub.gif
merginos,metames ir perkame  wub.gif  ax.gif

Niekaip nerandu ką reik spaust tam tinklapyje, kad visą katalogą pamatyt sad.gif
Atsakyti
QUOTE(dinazaure @ 2014 05 15, 20:16)
nerandu ką reik spaust , kad visą katalogą pamatyt sad.gif

Viso šios parduotuvės katalogo iškart nepamatysit. Kairėje yra nuoroda Byliny młode sadzonki w niewielkich pojemnikach (Daugiametės, maži sodinukai nedidelėse talpose), nuspaudus ją, atsidaro abecelinis katalogas ir pagal jį naršo. Nepatogumas tik toks, kad abėcėlinis sąrašas sudarytas ne pagal lotyniškus, o pagal lenkiškus augalų pavadinimus. Yra ir mėlyna rodyklė Pokaż wszystkie, kurią paspaudus parodo visą daugiamečių mažuose vazonėliuose katalogą.
Žemyn nuo mano minėtos nuorodos išrikiuota: melsvės, sodo paparčiai, bijūnai, dekoratyvinės žolės, svogūniniai ir pan. Puslapio viršuje - nuorodos į augalus pagal tinkamas auginimo sąlygas: sausai žemei, saulėtai vietas, alpinariumui, tvenkinio pakrantėms ir pan.
Deja, paslapyje, regis, nėra pasirinkimo kokios nors labiau paplitusios kalbos - anglų, rusų ar kt.
Atsakyti
QUOTE(BevardeX @ 2014 05 14, 13:58)
Važiavot į Ignaliną pas juos, ar  turi aikšteles jie kur?

Užsakiau internetu, paskui nuvažiavau iki jų , dar papildomai šį tą nugriebiau. Kartu nuostabiomis apylinkėmis pasigėrėjau. Savo aikštelę jie turi kažkur Vilniuje. Pagoglinkite www.medeliai.lt, ten surašyta.
Atsakyti
Limino medelyno aikstele Vilniuje, netoli Rudaminos. Tiksliau vaziuojant is jos reiktu sukti ne link Vilniaus , o i priesinga puse. paskui jau is karto nuo kelio matosi. Patiko man ten, bet cia pernai. siemet dar nebuvau. kaip tik prisiminiau, kad man reiktu vienos alyvos...
Atsakyti
Ačiū, merginos, dėl medeliai.lt.
Man labai toli ir iki Ignalinos, ir iki Vilniaus smile.gif Gaila, kad paštu ar per kurjerius nesiunčia. T.. siunčia, bet už neprotingas kainas.
Atsakyti
Bevarde, šiemet gerai apsipirkau Kauno botanikos sode. Parodai pirštu kokį nori augaliuką pirkti, iškasa su dideliausiu gumulu žemių.
Atsakyti
Gerą savaitę atostogų paskyriau savo augalynams. Ne viską spėjau, bet reikšmingi pokyčiai palietė visus 5 augalynus. Vien 37 naujokų, be to, dauguma jų priklauso masyviųjų klasei, atėjimas nulėmė tai, kad augalynai arba išsipūtė, arba turėjo išsikraustyti (deja, kartais į kompostyną...) nekurie neįtikę augaliukai. Na bet bus darnesnis vaizdelis, nes vis daugiau atkartojimų ir bendros temos gaunasi. Kiekvienas augalynas gavo po 2 nendrines melvenes ir po 1 stambų astrą ('Little Carlow'arba 'Vasterival'). Tiesa, rykštenės/saulainių kampelis kiek iškrenta iš konteksto – nors kiek ir įžolintas jis išlieka spalvinga puokšte ir tiek. Kitais metais šitam ateis galas. Negana, kad ne į temą, bet su kiekvienais metais ši kompozicija vis labiau išsigimsta proporcijų prasme – rykštenės darosi vis daugiau (cielas miškas su nesuskaičiuojamu stliebelių skaičiumi), o kitų arba tiek pat (stiebelių mažiau nei 10), arba vis mažiau. Išretėjusią saulainių 'Rubinzwerg' gretą papildžiau (pamėginimui) 'Moerheim Beauty'. Puokštę padabinau sena meile bandreniu. Visgi toje augalyno ausyje, kur maivosi ši puokštė, pačioje jos galiorkoje jau darosi tvarkelė – pačiame gale įsitaisė vingiris 'Splendide', kitoje eilėje 2 sargybiniai miskantai ir šios trijulės priekyje astras 'Little Carlow'. Pratęsimo dar nesugalvojau, tačiau nuo šio astrulio gali dainuoti į kur tik nori. smile.gif

Ūmai taip pamilau lendrūnus, kad net pritrūkau jų. smile.gif Atsivežiau 'Avalanche' ir 'England', o teko dar ir pernykštį 'Overdam' padalyti, kad užkišti lendrūnų prašančias skyles. 'Overdam' man labai mielas ir plečiasi greitai. Gali būti, kad pastaroji savybė kada nors pavirs blogiu – sparčiai besiplėsdamas užgoš kitus... Gal kuri žinote, kaip čia būna su juom?

Vis dar daug neatbundančių augalų. Vieni miskantai jau želia, o kiti (Adagio, Kleine Silberspinne, Yaku Yima, kažkoks zebriukinis) nerodo jokių gyvybės ženklų. Gal jie iš vėlyvesnių, todėl ir vėluojasi? Negyvai stagaruoja budlėja, šieneliu styro soruolės, nelenda lauk hakonės Aureolos ir t.t., ir pan. Juodulis astras pradėjo atželinėti, bet kaip ant juoko – 1 normalesnė atžalėlė ir 2 vos įžiūrimos... Jo kolega visą giraitę atžalų išleidęs jau seniai vis stiepiasi aukštyn. Keistai šiemet atrodys ši gėlyno dalis 1/3-stiebis juodulis astras ir rūgties Taurus liekanos, iš kurių dar nežinia, kas išsirutulios...

Atsakyti
oho vi_, taip ir maniau, kad darbuose paskendusi, pasirodo neklydau, tai jau lauksim lauksim vasaros foto smile.gif , kaip smagu skaityt kiek pertvarkų pas jus, šaunu. o dėl saulainių, tai man pasitvirtino viename angliškame puslapyje skaityta info, jas reikia skaidyt kas du-trys metai, šiemet maniškėms būtų buvę treti toje pačioje vietoje, bet išskirsčiau, nes žėlė tankiai ir taip nelabai vešliai, o išskirstytos iškart atsigavo. tai jūsų rykštenės-saulainių kompozicijoje matyt reikia daugiau saulainių, arba jas tiesiog dažniau paskaidyt, su 'Rubinzwergu' atsisveikinau, taip ir nepamačius žiedų.

pas mane taip pat intensyvus želdinimas, dabar dėliojuosi terasinį gėlyną, dauguma augalų ateina iš didžiojo augalyno, tai anas šiemet bus toks apipešiotas, skylėtas, bet rudeniop tikiuosi, galėsiu imtis ir jo. nežinau ar pasiteisins mano mintis, terasą apsiželdint stambiais aukštai augalais, nes norisi šiokios tokios užuovėjos ir žolynų šnaresio, bet labai laukiu rezultato smile.gif.

mano rūgtis ''Taurus'' atsigavo, ir po šių karštų ir šlapių dienų, ėmė sparčiai augti, gal ir jūsiškiai pajus gerą orą ir atsigaus
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2014 05 19, 18:51)
oho vi_, taip ir maniau, kad darbuose paskendusi, pasirodo neklydau, tai jau lauksim lauksim vasaros foto smile.gif , kaip smagu skaityt kiek pertvarkų pas jus, šaunu. o dėl saulainių, tai man pasitvirtino viename angliškame puslapyje skaityta info, jas reikia skaidyt kas du-trys metai, šiemet maniškėms būtų buvę treti toje pačioje vietoje, bet išskirsčiau, nes žėlė tankiai ir taip nelabai vešliai, o išskirstytos iškart atsigavo. tai jūsų rykštenės-saulainių kompozicijoje matyt reikia daugiau saulainių, arba jas tiesiog dažniau paskaidyt, su 'Rubinzwergu' atsisveikinau, taip ir nepamačius žiedų.

pas mane taip pat intensyvus želdinimas, dabar dėliojuosi terasinį gėlyną, dauguma augalų ateina iš didžiojo augalyno, tai anas šiemet bus toks apipešiotas, skylėtas, bet rudeniop tikiuosi, galėsiu imtis ir jo. nežinau ar pasiteisins mano mintis, terasą apsiželdint stambiais aukštai augalais, nes norisi šiokios tokios užuovėjos ir žolynų šnaresio, bet labai laukiu rezultato smile.gif.

mano rūgtis ''Taurus'' atsigavo, ir po šių karštų ir šlapių dienų, ėmė sparčiai augti, gal ir jūsiškiai pajus gerą orą ir atsigaus

Dėl augaliukų atkutimų, tai ir aš tikiuosi, kad šiltos dienos ir naktys bei dažnokas lietus prikalbins lįsti lauk ir pačius atsargiausius. Praeitą savaitę pas mus kažkurią naktį 0 buvo, o „šiltosiomis“ naktimis – 4-5 laipsniai karščio, tai kam čia norėsis kišti nosį iš po kaldros? smile.gif

Dėl augaliukų atšviežinimo. Saulaines ir rūgtį ‘Taurus‘ man jau šiemet norėjosi atnaujinti. Rūgties teritoriją yra apraizgęs sumedėjusių šaknimis pavirtusių stiebų raizginys. Vieną jokios gyvybės nerodantį sumedėjusį šmotą pavyko iškirsti tik aštriu kastuvu bei gerai paspardžius kojele. Likusiame mediniame raizginyje šen bei ten rusena gyvybės židinėliai, tik neįsivaizduoju, kaip jie tame medyje „įsiliepsnos“. Taip ir norisi iškirsti atžalas, o visą kitą medieną ištrenkti. Atradau saulainių ‘Rubinzwerg‘ suprastėjimo dar praeitais metais (šiemet dar blogiau...) priežastį. Greitai perdžiūvantis lengvas dirvožemis, kaip kad maniau, čia niekuo dėtas, nes jo ten ir... nėra. Sodindama savo augaliukus vietinį dirvožemį maišau su puveningu gruntu. Pasirodo, kad per metus vietinis sunkus dirvožemis nusileidžia žemyn ant šaknų, o puveningasis gruntas yra išstumiamas į viršų, kur jo dalis dargi yra nupučiama vėjų. Fizika. Taigi mano Rubinzwergai stovi šaknis sukišę į vietinį skurdų gruntą ir badmiriauja... sad.gif Ir ne jie vieni... Naujuosius augaliukus sodinu į gryną augalingą gruntą arba vietinį kompostą, o aplink augaliuką užpilu durpių žiedą, kad anas taupytų vandenį. Dar šiemet praktikavau vietinio dirvožemio maišymą su durpėmis ir šiuo mišiniu užpilinėjau puveningo grunto/komposto nemenką pulpą aplink augaliukų šaknis. Taupiau gruntą... sad.gif Nežinau, ar teisingai elgiuosi. Bet tikiuosi, kad bus ką fotografuoti... smile.gif

Šiemet praturtėjau ir Raselo ir ne Raselo gumbenėmis. Laibai daug tikiuosi iš jų prisidėjimo prie sugalvoto grožio. Gal turite gumbenių ir galite ką nors apie jas papasakoti? Ir kokius augalus, o ypač žolynus, kviesitės į terasą?

Atsakyti
Kad nebūtų tema be žiedų ax.gif

user posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted image
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2014 05 20, 09:05)

Šiemet praturtėjau ir Raselo ir ne Raselo gumbenėmis. Laibai daug tikiuosi iš jų prisidėjimo prie sugalvoto grožio. Gal turite gumbenių ir galite ką nors apie jas papasakoti? Ir kokius augalus, o ypač žolynus, kviesitės į terasą?

pas mane taip pat viena gumbenė atsirado, phlomis tuberosa 'Amazone'. kol kas nerandu jai vietos, tai kankinu vazone, o vis užeinantys vėjai vis po vieną po du lapus nusuka, nežinau kaip ji čia pas mane atrodys, jau įsitikinau, kad visi plačiais stambiais lapais augalai po vėjo antpuolių atrodo apgailėtinai. ir dar kaži kaip jai patiks pas mane, žemė visgi iš sunkesnių bet aš dar neišaugau iš eksperimentų laiko, ir noro susipažint su vienu ar kitu augalu.

terasos gėlyne soros didžiausią plotą užims, ir vis neapsisprendžiu, šluotsmilgės ar drėbūnai bus kita nemaža dalis žolės. šluotsmilgės man patiko savo ankstyvumu, kaip ir lendrūnai, dar viskas pilka, nyku, o jų kupstai jau želia, ir ankstyvas žydėjimas ir sudžiūvę žiedynai man tobulo grožio, bet tas jų vadinamas neilgaamžiškumas šiokį tokį minusą priduoda, drėbūnai, atvirkščiai, ilgaamžiai, ir gražūs, bet vėlyvi, ir labiau skurdžias vietas mėgstantys. na tai va ir nežinau kas gausis, kita vertus, šluotsmilges, soras ir drėbūnus šiemet daiginausi pati, tai soros ir šluotsmilgės puikiai klesti, o drėbūnas dar nei vienas nosies neparodė, o rašo, kad po savaitės turėtų pradėt dygt, praėjo jau veik 3...

jediara kaip visada turi ką parodyt, nagi viešinkit, ne viską pažįstu, kas pirmas ir trečias?
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2014 05 20, 16:11)

jediara kaip visada turi ką parodyt, nagi viešinkit, ne viską pažįstu, kas pirmas ir trečias?

smile.gif
Tai gulsčioji veronika ir pilnavidurė aubretė.
Atsakyti