Labai gražu, bet aš solidarizuotis negaliu. Neturiu pievų, tai kitas stilius. Piarinti galiu melsves, heucheras. Tik šiemet be naujų heucherų, o nuotraukos kartojasi. Čia nelabai ryškios, bet fotografuotos šį rudenį:
https://picasaweb.go...476030315934754Priekyje kairėje mažutė 'Berry Fizz', dešinėje heucherelė 'Sweet Tea', už jų heuchera 'Taiga Green'.
Šitos ramios, neišsišokančios. Nors ir ryškiosios dabar nedegina akių - geltonlapės kiek žalesnės, heucherelės 'Golden Zebra' ir 'Stoplight' mažiau kontrastingos. O gal tik apniukusi diena man akis dengia.
Dalis melsvių jau nugelto, dalis tik sutvirtėjo ir truputį pažaliavo. Vertikaliems akcentams įsigijau dar sibirinių vilkdalgių, jie pas mane geriau žiemoja, nei varpiniai augalai.
Japoninis miskantas žaliuoja nejausdamas rudens, tik pasodintas netinkamoje fotografavimui vietoje - arba seniai neperdažytas namas matosi, arba mašinos gatvėje pakliūva į kadrą, arba negraži tinklinė tvora. Ne viedras, negaliu patraukti.
Dar pirkau keletą hakonių, bet nešiosiu su vazonais, kaip ir gyvatbarzdes bei liriopes. Tai bus tokios ,,garažinės" daugiametės.
Visžalės viendienės gražiai atrodo, kitas jau reikia nugrėbti.
Svaigiai kvepia juodžolės. Per karščius truputį apsvilo tamsialapių kraštai, tai mažumėlę apskabytos, bet žydėjimui netrukdo.
Begonijos nors ir kasinėjamos, bet tos pačios jau daug metų, tai beveik į temą - dar žydi, kur pasodintos užuoglaudoj.
Keistai šiemet atrodo šilokai bobutensis - visada tokiu metu žydėdavo rausvai, o dabar raudonų plytų rudumo.