Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, IX tema, ir vėl pavasaris

QUOTE(Daisoja @ 2014 10 01, 17:50)
Kokią netikrovišką soruolę radau internete, atrodo 'Fireworks':
https://picasaweb.go...954665787247586
Kaip dažyta, tada ir žydinčių gėlių nereikia.

man atrodo tokias "Svajonių soduose" pas Meškėlą sodino g.gif
Atsakyti
Nežiūriu to serialo, bet jei tikrai jas, tai kaip vienmetes. Tada brangus malonumas. Net 9 zonos augalas, tai žiemai reikia į kambarį, o ne į garažą nešti. Arba geroje oranžerijoje patiktų.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2014 10 01, 19:20)
Nežiūriu to serialo, bet jei tikrai jas, tai kaip vienmetes. Tada brangus malonumas. Net 9 zonos augalas, tai žiemai reikia į kambarį, o ne į garažą nešti. Arba geroje oranžerijoje patiktų.

va čia nuo 4,50min pradeda pasakoti taip kaip vienmetes sodina ir primena,kad neapsigautų žmonės,nes pardavėjai pardavinėja kaip daugiametes,bet pas mus dar neta zona (tik ne visos naršyklės rodo)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *MONAMI*: 01 spalio 2014 - 19:03
Pas mane galų gale pražydo astrai 'Little Carlow' ir 'Vasterival'. 'Little Carlow' nėra ką rodyti, nes jie nepasiekė reikiamų išmierų, o 'Vasterival', nors irgi tik šiemet sodintas, jau pavirto žiedelių galaktika gerai įžiūrima iš gan toli. Bet foto darytos iš arčiau.

user posted image

user posted image

Šiaip jau, nepaisant šalnų ir spaliu vadinamo mėnesio, žydinčiųjų augalyne dar netrūksta. Toliau sau žydi ankstyvesnieji astrai, visos 5 rūšių rūgtys, kraujalakė Canadensis, buožainė 'Moon Dance', nekurios ežiuolės, blakėžudės ir dar kažkas, ko jau nepamenu. Žolynai irgi puikiai atrodo, ypač miskantai ir barzdūnai, puolę dažytis ir lapus. Deja, pastarųjų grožio nepavyko sumedžioti, nes apšvietimas tam buvo bais jau netinkamas – rytai/vakarai apniūkę, o dieną spigino saulė.

O kas pas jus įdomesnio darosi?

Atsakyti
Astrai... Gražu rudenį. O su astrais dar gražiau. smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Barzdūnas jau pasigavo kažkiek bronzos (paskutinėje foto gal tai dar nėra taip jau smarkiai įžiūrima, bet ryt/poryt įdėsiu jam asmeniškai skirtų foto, kur tai akivaizdu). Jau dabar gražus, o bus dar gražesnis. Labai įspūdingas žoliukas. Kitais metais eis šis augaliukas pievos daryti. Daugybė gėlių jam tinka prie veido.

Savaitgalį praplėčiau savo 10 šluotsmilgių 'Godschleier' pievelę. Kadangi buvo per tankiai susodintos ir jau ėmė viena ant kitos lipti, tai iškėliau kelias į kraštą. Nelabai man 'Godschleier' patinka, nes gan greitai pavirsta nedekoratyviu šienu. Gi 'Shcottland' net ir dabar gražiai žiūrisi. Užtat 'Godschleier' yra ankstyvesnės (birželininės, berods) ir užpildo savimi tąjį potuštį (žydėjimo ir įvykių prasme) laikotarpį. Dėl šios priežasties jos tinka ir "česnakinei" pievai - maždaug tuo pačiu metu žydi. Kaip sykis iš dangaus nukrito išsvajoti Allium atropurpureum ir savaitgalį nutūpė šluotsmilgių 'Godschleier' pievelėje. Turėtų būti gražu. Be to, česnakai turėtų kiek pagražinti šluotsmilgių šieną. Bent jau tikiuosi, kad taip bus...

Šiaip jau atradau, kad belenkokie žolynai rudenį į augalynus įneša gyvasties ir subtilaus grožio. Gi žolynų siūravimas vėjuje yra išvis vaizdinis šedevras... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 13 spalio 2014 - 10:16
Ir kurgi dingote daugiamečių turėtojos? Palikote augaliukus soduose ir užmiršite iki pavasario? Negražu taip... sad.gif
Pas mane, nepatyrusią augalinkautoją, tai visokių atradimų gaunasi, kurių negaliu paaiškinti. Neperseniausiai teko gelbėti šluotsmilgę, nes po ja skruzdėlynas įsiveisė - ana pradėjo tiesiog skęsti smėlio kupste. Nabagę iškasiau, išploviau šaknis, į tolybes nunešiau kelis kastuvus skruzdžių, o į duobę supyliau trejetą virdulių verdančio vandens. Gal padės? Ta pačia proga persodinau ir dar 2 jos koleges. Tarp jų turėjo būti bent 8 česnakai, kurie pavasarį gražiai sudygo, bet po to nušalo ir sunyko. Tai česnakų radau vos 3-4, o ir tie pavirtę į menkus žirniukus. Gal čia tik gyvi išlikę pražuvėlių vaikai?

Žadėtoji kupstinio barzdūno bronza:

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
Tik iš patriotizmo temai ir tam, kam ji skirta, t.y. augaliukams, toliau tęsiu monologą. Tikiuosi, kad kam nors nubus sąžinė ir prisidės prie augalinės informacijos nešimo į virtualią erdvę. Vienas ne tik lauke, bet, sakyčiau, ir darže ne karys. smile.gif

Šį sykį papiarinsiu korėjiečius žoliukus. Grožių grožis, už kurio ištisai kabinasi akys. Tik dovanokite už užmirštą toliau nuo akių nutrenkti ar bent jau lauk nufotošopinti viedrą... sad.gif

user posted image

user posted image

Aišku, jie bais vėlyvi, kas link žydėjimo. Pas mane šiais metais tik rugsėjo pradžioje susiruošė lapių uodegas išskleisti. Bet čia gal sausringos vasaros bėda, kuri nemažai daliai augaliukų 2-3 savaitėmis laikrodukus atsuko atgal. Šiaip, lyg rugpjūty turėjo šituom užsiimt... Tiesa, ir be uodegų, vien su lapais jie man gražiai žiūrisi. Nelygu, kur būna pasodinti. Pas mane jie tarp azalijų/šalavijų/rožių įsitaisę, tai kol gėliukai žydėjo, korėjiečiai juos dabino tik lapais ir niekaip neužstojo, o kai gėliukai baigė žydėjimus, pražydo patys, pridengdami nužydėjusių gėliukų nedailumus.

Atsakyti
Labai gražu, bet aš solidarizuotis negaliu. Neturiu pievų, tai kitas stilius. Piarinti galiu melsves, heucheras. Tik šiemet be naujų heucherų, o nuotraukos kartojasi. Čia nelabai ryškios, bet fotografuotos šį rudenį:
https://picasaweb.go...476030315934754
Priekyje kairėje mažutė 'Berry Fizz', dešinėje heucherelė 'Sweet Tea', už jų heuchera 'Taiga Green'.
Šitos ramios, neišsišokančios. Nors ir ryškiosios dabar nedegina akių - geltonlapės kiek žalesnės, heucherelės 'Golden Zebra' ir 'Stoplight' mažiau kontrastingos. O gal tik apniukusi diena man akis dengia.
Dalis melsvių jau nugelto, dalis tik sutvirtėjo ir truputį pažaliavo. Vertikaliems akcentams įsigijau dar sibirinių vilkdalgių, jie pas mane geriau žiemoja, nei varpiniai augalai.
Japoninis miskantas žaliuoja nejausdamas rudens, tik pasodintas netinkamoje fotografavimui vietoje - arba seniai neperdažytas namas matosi, arba mašinos gatvėje pakliūva į kadrą, arba negraži tinklinė tvora. Ne viedras, negaliu patraukti.
Dar pirkau keletą hakonių, bet nešiosiu su vazonais, kaip ir gyvatbarzdes bei liriopes. Tai bus tokios ,,garažinės" daugiametės.
Visžalės viendienės gražiai atrodo, kitas jau reikia nugrėbti.
Svaigiai kvepia juodžolės. Per karščius truputį apsvilo tamsialapių kraštai, tai mažumėlę apskabytos, bet žydėjimui netrukdo.
Begonijos nors ir kasinėjamos, bet tos pačios jau daug metų, tai beveik į temą - dar žydi, kur pasodintos užuoglaudoj.
Keistai šiemet atrodo šilokai bobutensis - visada tokiu metu žydėdavo rausvai, o dabar raudonų plytų rudumo.
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2014 10 16, 13:34)
Tik iš patriotizmo temai ir tam, kam ji skirta, t.y. augaliukams, toliau tęsiu monologą. Tikiuosi, kad kam nors nubus sąžinė ir prisidės prie augalinės informacijos nešimo į virtualią erdvę. Vienas ne tik lauke, bet, sakyčiau, ir darže ne karys. smile.gif

tikrai skaitau, bet nelabai turiu nei ka parasyt, nei ka parodyt. stiprios salnos pas mane prasisuko jau rugsejo vidury, taip, kad rudeniniu grozybiu nedaug beliko. rudeninio sodinimo tebuvo tik pora bobramuniu, ir pora snapuciu. vsio. stoja mano gelynai... aplink sklypa prasidejo kazkoks judejimas, gal bus statybos, keicias krastovaizdis. dar per mano pagrindinius gelynus jau tikrai zinom, kad ropos kanalizacija, kazkaip nekyla noras kazka labai kurti. vis tiek eis transeja, viska teks iskast persodinet. taigis. nelabai produktyvus ruduo...
----------
Daisoja, labai akis uzkliuvo uz vaisuoles. bandau ieskoti info, bet ji skurdi. ji nuodinga? kaip salcius pernesa.
baisiai grazus spalvinis akcentas butu g.gif
Atsakyti
Uogos nenuodingos, bet neskanios, net paukščiai nenulesa. Didelių šalčių nepakelia.
Pas mane turbūt Callicarpa bodinieri, priskiria ją prie 6 zonos. Šaltomis žiemomis apšąla virš sniego dangos, tai prilenkinėju ir dengiu, nes žydi pernykštės šakos. Taip pradingsta dalis grožio, nes lenkti reikia kol nesušalę. Šiemet bandysiu uoguotas šakas palikti nedengtas, tik naujus ūglius lenksiu.
Atsakyti
na aš ko gero savo vaizdelių nekelsiu, šitas šlapias etapas mane erzina žiūrint pro langą, spalvų atrodo yra, bet dėmesį blaško dar nenukritę hotrenzijų lapai, nei geltoni nei rudi, o kai šlapi, tai išvis margumynas ir tiek. už tai va ką radau, vėl vaizduotė bujoja, dar labiau įsiplieskia meilė šluotsmilgėms

http://sarahpricelan...com/?page_id=58
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jot.ka: 17 spalio 2014 - 13:02
QUOTE(Daisoja @ 2014 10 17, 09:21)
Uogos nenuodingos, bet neskanios, net paukščiai nenulesa. Didelių šalčių nepakelia.
Pas mane turbūt Callicarpa bodinieri, priskiria ją prie 6 zonos. Šaltomis žiemomis apšąla virš sniego dangos, tai prilenkinėju ir dengiu, nes žydi pernykštės šakos. Taip pradingsta dalis grožio, nes lenkti reikia kol nesušalę. Šiemet bandysiu uoguotas šakas palikti nedengtas, tik naujus ūglius lenksiu.

aciu 4u.gif jau ir pati radau, kad 6 zonos. kai kur dar raso 5, bet kai pas mane personaline 4 , tai visai negyvens. nebent ji savo smeliuku papirkciau( kai kur raso, kad tai sausos dirvos augalas)ir dar kaip rozes ziemai pridengciau g.gif
et..kada tas klimato atsilimas? laukiu nesulaukiu unsure.gif
Atsakyti