Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, IX tema, ir vėl pavasaris

QUOTE(vasare02 @ 2014 08 26, 17:04)
o zinot kuo as nusivyliau pirmais savo gelininkavimo metais... astrais. kazkaip prisipirkau as ju nemazai pagal aprasymus is Rasos turetu zydet 8-10men- bet zinokit jie pas mane dar toli grazu nezydii....

Aš irgi kiek nusivylusi. Turiu žemaūgių astrų šviesiai mėlsvais žiedais. Jų žiedų sulaukiu rugsėjo mėn. Bet va specialiai pirkau kažkada aukštus, ryškiai rožinius atrodo Alma Potsche, tai to žydėjimo beveik nematau (kadangi ne prie namų, sode auga) Nors keras jau didelis, rudenį daug pumpurų.. Atrodo tuoj išsiskleis ir apsipils žiedais. Bet ne...vienas kitas žiedelis, kiti pusiau išsiskleidę. Kartais atvažiuodavau ir spalio mėn. bet vis tiek nežydi dar visu pajėgumu, o vėliau jau šalnos. Taip kad nesulaukiu to grožio sad.gif Dabar ieškosiu astrų kur parašyta, kad pradeda žydėt rugpjūčio mėn. Tada tikiuosi pamatyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dinazaure @ 2014 08 26, 15:17)
Aš irgi kiek nusivylusi. Turiu žemaūgių astrų šviesiai mėlsvais žiedais. Jų žiedų sulaukiu rugsėjo mėn. Bet va specialiai pirkau kažkada aukštus, ryškiai rožinius  atrodo Alma Potsche, tai to žydėjimo beveik nematau (kadangi ne prie namų, sode auga) Nors keras jau didelis, rudenį daug pumpurų.. Atrodo tuoj išsiskleis ir apsipils žiedais. Bet ne...vienas kitas žiedelis, kiti pusiau išsiskleidę. Kartais atvažiuodavau ir spalio mėn. bet vis tiek nežydi dar visu pajėgumu, o vėliau jau šalnos. Taip kad nesulaukiu to grožio sad.gif Dabar ieškosiu astrų kur parašyta, kad pradeda žydėt rugpjūčio mėn. Tada tikiuosi pamatyt smile.gif

bet mano isvardyti ir parasyta kad turetu pradet zydet rugpjuti- bet matau kad dar jiems tikrai geru dvieju savaiciu reik.... nieko nesakau apie tuos kur parasyta kad velai zydi- tai jau jie taip ir suprask arba prazys arba ne smile.gif na reik tiketis kad dar atsils rudenelis pazydes tie astrai
Atsakyti
QUOTE(vasare02 @ 2014 08 26, 15:04)
o zinot kuo as nusivyliau pirmais savo gelininkavimo metais... astrais.

per anksti vertinat smile.gif, pirmi metai tikrai per anksti spręsti, duokit augalui įsikabint ir peržiemavot. aš auginu 'Little Carlow', pas mane dabar jau pavieniai žiedeliai skleidžiasi, pas mamą jau senokai žydi. pernai žydėt pradėjo tikrai gerokai anksčiau, orai irgi savo sugroja. astrų didžioji dauguma vistiek yra vėlyvesnio sezono augalai, tai jei turite sodą, ir jame nuolat negyvenat, tai tikrai gal neverta rinktis augalų, kurie vėlyvą sezoną puošia. aš gyvenu su savo gėlynais kiaurus metus, tai man 'Little Carlow' prieš langus žydi kartu su chrizantemom ir rykštenėm, kada už lango ir šalta ir lietūs merkia smile.gif, o aš pro langą grožiuos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2014 08 26, 16:10)
per anksti vertinat smile.gif, pirmi metai tikrai per anksti spręsti, duokit augalui įsikabint ir peržiemavot. aš auginu 'Little Carlow', pas mane dabar jau pavieniai žiedeliai skleidžiasi, pas mamą jau senokai žydi. pernai žydėt pradėjo tikrai gerokai anksčiau, orai irgi savo sugroja. astrų didžioji dauguma vistiek yra vėlyvesnio sezono augalai, tai jei turite sodą, ir jame nuolat negyvenat, tai tikrai gal neverta rinktis augalų, kurie vėlyvą sezoną puošia. aš gyvenu su savo gėlynais kiaurus metus, tai man 'Little Carlow' prieš langus žydi kartu su chrizantemom ir rykštenėm, kada už lango ir šalta ir lietūs merkia smile.gif, o aš pro langą grožiuos smile.gif

na pas mane irgi prie namu astrai pasodinti, tai turesiu proga kasdien juos stebet- gal tikrai reik jiems laiko duot :)gerai bent tas kad krumai tvarkingi, ir nezydintys gerai atrodo smile.gif
Atsakyti
Sveikos, ar pirkote iš www.daugiametes.lt bijūnus, ar siunčia gumbais? o pirmais metais augalas būna gležnas? gal turite nuotraukų žydėjimo metu?"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Snieguolė: 05 rugsėjo 2014 - 11:21
astrai ir pas mane vis dar neskuba žydėti, aukšti lylavi jau žydi, o nei baltas, nei bordinis, nei žemi dar nesiruošia. turiu šiuo metu 5 rūšis, ir tik vieni rodo žiedus. Pernai anksčiau bordavasis žydėjo, šiemet vėlinėms visi pražįs lotuliukas.gif
Atsakyti
Na ir kalbios gi jūs – per 2 savaites 2 parašymai... Jau išties... Rekordas? sad.gif Gal grybaujate vietoj gėlių? Aš buvau 11 dienų atostogose, iš kurių 8 pragrybavau, 2 sodinau atsivežtus augaliukus, o 1 ilsėjausi. Grybai juk irgi daugiamečiai augalai? Retorinis klausimas... Man vėl skubiai reikalingos atostogos - jaučiuosi labiau prisigrybavusi nei prieš atostogas... sad.gif
Čia tik mažytis 93 baravykų (eilinė, toli gražu ne rekordinė diena) epizodas kitų augaliukų fone:

user posted image

Šis vaizdelis ne pats įspūdingiausias, tačiau ant kitų pavargusios rankelės, nešiojusios po 8 kg baravykų, jau nepakilo, o 10 km į dieną atžygiavusios kojelės jau nepanešė... Sorry...

user posted image

Atsakyti
Paskutinis augalyno aplankymas nudžiugino žolynų griebimu į savo rankas pagrindinių rolių. Ypač rytais ir vakarais bendrame augalyno orkestre žolynai ima groti nuostabias solo ar šiaip esmines partijas.

Korėjiniai lendrūnai

user posted image

Smaliažiedžiai lendrūnai

user posted image

Sidabrinis barzdūnų choras (nors po teisybei – kvartetas...)

user posted image

Drėbūnų-sporobolusų chorelio akompanimentas 2 ežiuolėm-primadonom

user posted image

Na ir - orkestro bendras vaizdzelis...

user posted image

Atsakyti
Sveiki, ruduo, daugiamečių klestėjimo metas -- šimtą metų nebuvus supermamose lendu pasirodyti ir aš smile.gif Gėlynai buvo susodinti praeitų metų vasaros pradžioje, nepabaigti, žadėjau šį pavasarį sutvarkyti, bet darbai užspaudė ir nieko nepadariau. Bet suželė, suaugo ir dabar rudeniop yra visai man patinkančių vietų. Dabar planuoju imti kastuvą į rankas ir keisti, papildyti. Tikiuosi bus ilgas ir šiltas ruduo ax.gif

Prieš savaitę:
rugsėjo pradžia 1
Rugsėjo pradžia 2
Rugsėjo pradžia 3
Rugsėjo pradžia 4
Rugsėjo pradžia 5
Rugsėjo pradžia 6

Vi -- puikios puikios nuotraukos thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ifigenija: 12 rugsėjo 2014 - 09:41
wub.gif wub.gif wub.gif

pamaloninot akis merginos

vi_, dar kart įtikinot, kad man reikia drėbūnų. mano korėjinis lendrūnas vis dar nežydi. visos foto fainos, mėgstu šitą metų laiką. įdomu buvo pamatyt jūsų augalyną ir iš kito krašto, paskutinė foto parodė, kad visai kitaip įsivaizdavau jūsų erdves smile.gif

ifigenija malonu buvo pabraidžioti ir po jūsų gėlynus, spalvingi ir turtingi. smalsu koks čia plotas pas jus, iš nuotraukų atrodo kad nemažas smile.gif
Atsakyti
O čia praėjusi vasara. Deja sklype šeimininkauju tik antri metai ir nėra tinkamo fono gėlynams (neužaugusios gyvatvorės, nesuremontuotas namelis), bet su laiku susitvarkys viskas ... Kadangi nėra tinkasmo fono, o ir gėlynai nėra išbaigti dažnai kyla pagunda papiknaudžiauti artimu kadru blush2.gif
vasara 1
vasara 2
vasara 3
vasara 4
vasara 5
vasara 6
vasara 7
vasara 8
vasara 9
vasara 10
Atsakyti
Ifigenija, čia per 1 metus tiek prisodinot, o augaliukai sugebėjo subujoti į tokią masę?! smile.gif Neįtikėtina... Aš per metus atsivežu gerokai virš 200 naujų augaliukų, tačiau jie ištirpsta augalyne veik nepalikdami vaizdinio znoko... sad.gif Lygtais įžiūrėjau rūdėtasias rusmenes? Jei taip, gal prisipažinsite, kur gavote ir kaip su jomis sekasi?

Augaliukai, kiek įžiūriu, visi oudolfininiai, todėl augalynas man gražiai žiūrisi. smile.gif

jot.ka, korėjiečiai dar tik pradeda skleistis – iki tikrųjų lapių uodegų jiems dar reikia kiek pasistengti. Užtat astrai ‘Little Carlow‘ gerokai užsivėlino su žydėjimu – palikau išspaudžiusius po vieną kitą žiedelį... Tai dar ne žydėjimas. O pas jus, matyt, anas jau gerokai įsivarė? Tiesa, maniškiai dar tik šiemet pasodinti. Iki šiol dar net nesugebėjo nieko užgulti, kaip jiems pridera, o stovi it džentelmenai ir dairosi aplink.
Vakare paieškosiu augalyno vaizdelių iš kitokių pusių.

O pas jus kas naujo?

Atsakyti