Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, IX tema, ir vėl pavasaris

vi_, ir man gražu, ir ūkas ir pieva ir kraujalakė smile.gif, manoji man galutinai nepatinka toje vietoje, tai 'Pink Tana' kelsiu lauk jau šiemet, jei būtų toks vaizdas kaip pas jus man tiktų ir patiktų, bet kaip bedėlioju, pas mane dar nėra jai vietos, kad atsirastų tinkamas apšvietimas, o žiūrėt į ją prieš saulę tai jau atsižiūrėjau, jos tiesiog nėra smile.gif drėbūnas man labai savo miglele patiko, labai labai. ir galvoju, na jau tiek visko pas mane prikišta, ir dar noriu, o juk ta makalynė harmonijos neduoda. vėl iš naujo vartau knygas, vėl žiūriu ką išraut, kuo pakeist, ir kaip ir reiktų geriau atkartot turimus, nei vėl maklint, bet taip norisi vis naujų ir naujų augalų pažinimui. ot bėda smile.gif
Atsakyti
mano numyletus pentinius uzpuole mitlige verysad.gif o dar tiek pumpuru kraunama. kazin , gal kuom nupurksti? gal alum, kaip rozes purskia?
Atsakyti
Ačiū, kam gražu tie mano žolėti gėlynai, kuriuos vadinu pievomis... smile.gif

Dovilė, informacija apie sodinimus/laikymus vazonikuose labai pravers. Ačiū. Negaliu skudučiams leisti sėtis ten, kur jie dabar yra, nors jie ten ir ateityje liks. Pavasarį reiks būtinai jų gyvenamojoje vietoje gerokai pagerinti gruntą. Skudučiai mėgsta gerai pavalgyti, gi pas mane maisto akivaizdžiai pritrūko – nors ir sočiai laistomi, pradžioje šviesokais lapais, o vėliau ir smulkokais žiedais signalizavo, kad vandeniu sotus nebūsi. Šiuo metu lapai itin tragiškai atrodo (nugeltę, nurudavę), o augalai dideli, tad padaro daug negražaus vaizdo, ir dar stovi reprezentacinėje zonoje... Bėda. Gal pamačius, kad augalai neįgauna sveikos žalios spalvos, reikėtų juos papildomai patręšti? Dar turiu 2 nenatūraliai šviesiai žalios spalvos korėjinius lendrūnus. Spalva man jų patinka, bet nesveikas tai reikalas, kuris vėliau ar anksčiau gali blogai baigtis...

Bet savas skudutis vis vien pats mieliausias smile.gif

user posted image

vobla, kažkodėl beveik neabejoju, kad ateityje, be to, netolimoje tarp išbujojusių lendrūnų ir šalavijų saviškių rožių dar teks gerokai paieškoti, kad jas pamatyti... smile.gif Na betgi o tačiau, kol neįsitikinsiu, - nepatikėsiu. smile.gif

jot.ka, drėbūnų ūkelis gražiausiai matosi, kai vakarinė saulė šviečia iš šono. Pas jus terasoje įtariu toks apšvietimas ir gautųsi, be to, atstumas žiūrėjimui būtų pats tas. Tik svarbu, kad su kaimynais anie sugyventų (grožio ir stiliaus prasme). Pas mane gi ežiuolynė, kur drėbūnai bazuojasi, skirta žiūrėjimui iš tolo. Iš toliau nesimato nei drėbūnų, nei tamsiažiedžių melvenių 'Edith Dudszus', nors jų ten tiršta. Vienintelė melvenė 'Variegata' iš toli žiūrisi, be to, teisingai. Gal vakare rasiu foto su problemos iliustracija, tada taps aišku, apie ką aš čia.

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2014 08 18, 19:10)

jot.ka, tersos bėdas galėtumėte ir parodyti.

Dėl verbenos (hastata).

po lietaus lendrūnai išgulę ir savo nuostabią ryžą spalvą praradę, bet vaizdas šiuo metu vidiniame kieme maždaug toks

user posted image

terasinio gėlyno prie būsimų laiptelių kampas, va čia man per tiršta nuo saulainių

user posted image

user posted image

pro svetainę
user posted image

pro virtuvę
user posted image

mano hastata mėlyna, ir įkišau ją nesėkmingai, visai šalia katžolės, o jų žiedų spalvos identiškos. be to, jūsiškės tikros gražuolės, tiek daug žiedynų wub.gif , manoji kažkaip labai ilgai gaivaliojosi po pasodinimo, vienąkart viršūnė su visais žiedais nudžiūvo, už tai ir galvoju, kad gal kitąmet bus stambesnė, nes šiaip man jos lapai nekliūva smile.gif ir ji man visai graži, kaip jūs sakot pievinis gėliukas smile.gif
Atsakyti
jot.ka, dėl jūsų terasos foto-problemų, tai išties kiek niūrokas vaizdelis gaunasi. Bet prie niūrumo prisideda ir aiškiai apniūkusi diena. Saulėtą dieną galgi viskas atrodo linksmiau? Be to, kai kitais metais saulainių žiedų bus daugiau, o tarpai tarp jų kažkuom užsipildys, gal viskas matysis geriau? Matau, kad augalus dėliojate plėmais (tų pačių augaliukų grupėmis), tad vieno plėmo keitimas į kitokį o-jo-joj kiek vargo kainuotų... O kodėl tamsios saulainės, o ne kokios linksmesnės? Ir kodėl jų tiek daug? Kokia tame idėja? Tokią niūrią dieną, o dar matant netoliese baltuojančias hortenzijas, norėtųsi ir čia kažko balto...
Dar pastebėjau, kad ir tokią pilką dieną į terasos augalyną gyvasties įneša nulinkę bei šviesą atspindintys žolynų (sorų, turbūt) lapai. Pažįstu vieną tokį žoliuką-linksmuolį, pasižymintį ne tik profesionaliu gebėjimu žaisti šviesa, nes jo lapai dideli ir platūs, be to, turi gelsvą dryžių, bet ir mokantį gestų kalbą. Jis nuolatos grakščiai bet juokingai maskatuoja savo į viršų iškeltomis ir kiek užlenktomis rankomis/lapais, tartum bandydamas atkreipti į save dėmesį. Ir atkreipia! Jo vardas ‘Gotemba‘, iš miskantų anas. Tik šiemet įsigijau, ir vis negaliu atsidžiaugti. Be to, pastebėjau, kad jis patinka belenkokio skonio svečiams, ypač moterims. Tokis mačio... smile.gif Bet gal jūs ir pati tokį jau turit, pagrindinio gėlyno dešinėje juk matyti kažkokio didelio žoliuko kalnas.

Čia štai verbenos Gotembos ugnyje...

user posted image

Žadėjau Leliumai kupstinį barzdūną nufotografuoti. Pasirodo jis nėra fotogeniškas, o tiksliau sunkiai įžiūrimas netinkamoje šviesoje. Reikėtų vakarinės saulės apšvietimo, tačiau kai tam ateina metas, barzdūnas papuola į eglės pavėsį. Čia geriausia, kas gavosi prieš pat papuolimą į pavėsį (heucheros 'Autumn Bride' jau užpavėsintos):

user posted image

Šiuo metu barzdūnai dirba puikiu fonu ežiuolėms (anksčiau rodytose foto tuom galima įsitikinti). O rudenį gi turėtų gauti vieną pagrindinių rolių - dirbti kintančiomis spalvomis.

Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2014 08 19, 14:24)

terasinio gėlyno prie būsimų laiptelių kampas, va čia man per tiršta nuo saulainių

man jos gal kiek per tamsios- tokios plytines g.gif juk visai kitaip atrodytu toks kiekis geltonu saulainiu.
visgi eilini karta vazinedama su dviraciu su vaikais po gyvenviete suprantu, kad man reikia rudbekiju. siuo metu groja pirmu smuiku drauge su flioksais. kas, kad jos trumpaamzes- bet matyt sejasi, neskiek matau metai is metu auga tose paciose vietose, skurdziose pievose, sklypeliu pakampse, patvoriupse, tokios laukines ir nepriziurimos. suzelusiais tankiais masyvais...
o vienam kieme, visai prie tokios bakuzes jau keli metai stebiu beveik juoda rudbekija. kad nors koki karta ten zmogu pamatyciau- tai tikrai nepabijociau seklu iskaulint blush2.gif nu ner tokiu pirkti, net ebay isvarciau...
QUOTE(vi_ @ 2014 08 19, 21:21)

Šiuo metu barzdūnai dirba puikiu fonu ežiuolėms (anksčiau rodytose foto tuom galima įsitikinti). O rudenį gi turėtų gauti vieną pagrindinių rolių - dirbti kintančiomis spalvomis.

nu va- del barzdunu klausinejaus cia temoj pavasari, bet taip ir nespejau isigyt. paskui i ta vieta sumasciau sodint viendienes, bet velgi neisigijau lotuliukas.gif ka gi- vieta toliau gryzta barzdunams. tikiuosi kaip nors iki Rasos pavaziuot, o gal kokioj rudeninej mugej g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vobla: 20 rugpjūčio 2014 - 07:13
taigis, tamsus tas terasinis gėlynas gavosi, o tiksliau, tai šiųmetis toks vaizdas, nes saulainės labai greit auga, visa kita ne taip. kodėl tokios saulainės? todėl kad tokias turėjau, o pavasarį suskaidžiau į labai daug naujų kerų, todėl jų daug, norėjau išbandyt sodinimą ploteliais, pramaišiui su soromis ir baltais veronikūnais. pirmi metai, tai ir nežinau, ar galiu vertint tą ką turiu, kaip jau nevykusį varinatą, ar dar kitais metais situacija būtų geresnė? nes priešingai nei tikėjausi, veronikūnų ir saulainių žydėjimas prasilenkė. gal kitąmet bus gausiau žiedų ir vieno žiedyno peržydėjimas nieko neįtakos, o kita dalis žydės kartu? taip pat šiemet dar nežydėjo šluotsmilgių sėjinukai, kas žiūrint pro langą duotų šviesų debesį tamsioms saulainėms. aišku, nuotrauka daryta iškart po lietaus, tai viskas gerokai nutamsėję, na bet esmės tai nelabai keičia, man nepatinka smile.gif. ar pasikeistų kas jei būtų kita saulainių spalva? turbūt pasikeistų, bet plotas vistiek manau per didelis gavosi, bent jau kol kas jų daugiau nei žolės, o norėjosi atvirkščiai.
vieną dar gražų vasaros vakarą sėdėjau tersoje, tai tikrai vakariniai spinduliai iš šono apšviečia gėlyną ir žolės atrodo labai gražiai.

ir su vyru dar kart apsvarsčius gėlyno mintį, peršasi išvada, kad čia reikia daugiau žolių. o man dar ir ežiuolių. labai norėčiau baltų, nes vakare hortenzijos žiedynai švyti, o tos šviesos norisi ir prie terasos. bet gal ir kitokios tiktų, labiausiai man patinka siauralapės, žemyn nusvirusiais žiedlapiais, bet gal ir plokštesnis graižas visai gerai įsipaišytų? bet su sąlyga jei saulainių lieka tik viena kita, o gal ir visai nelieka, ir 'Matronas' turbūt reiktų išlaisvint iš bloko. per sunkus masyvas atrodo. o juos rinkausi prie laiptelių todėl, kad laipteliais nuolat bus vaikštoma, ir ten norėjosi augalų, kurie gražiai atrodo visai metų laikais. ech, galvaskaudis smile.gif

vi_. 'gotembos' nesirinkau 1. plinta šaknų atžalomis,mano gėlynas per mažas tam 2. manęs nevilioja margalapiai augalai 3. miskantas man gražus ne vien lapais bet ir žiedais, o šis nežydi. žodžiu, augalas gražus, bet pas save jo dar nematau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2014 08 20, 07:11)

visgi eilini karta vazinedama su dviraciu su vaikais po gyvenviete suprantu, kad man reikia rudbekiju. siuo metu groja pirmu smuiku drauge su flioksais.

man rudbekijos irgi labai patinka, kaip ir flioksai, bet pas mane kiek rudbekijų turėjau, tiek kožnais metais miltlige serga, flioksai nuolat grybu kažkokiu, lieka tiek vienų tiek kitų tik žiedai. o rudbejijos vis pasisėja, atrodo išroviau, o kasmet randu išdygusią pavienę.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2014 08 20, 11:25)
man rudbekijos irgi labai patinka, kaip ir flioksai, bet pas mane kiek rudbekijų turėjau, tiek kožnais metais miltlige serga, flioksai nuolat grybu kažkokiu, lieka tiek vienų tiek kitų tik žiedai. o rudbejijos vis pasisėja, atrodo išroviau, o kasmet randu išdygusią pavienę.

vat vakar kaip tik atkreipiau demesi, kad niekur nemaciau rudbekiju kuom nors serganciu- sveikos iki pasakniu. gal musuose joms dirvozemis tinkamas g.gif
o vat siemet atkreipiau demesi, kad hortenzijos, kuriu visam kaime apstu- siemet atrodo tragiskai. jau prakstiskai perzydejusios, nuskuriusios, nurudusiais ziedais ir lapais, lapai ir ziedai mazuliukai... ir per visa kaima taip doh.gif nesuprantu, kas joms siemet neitiko- kasmet rudeniop jomis grozedavaus su dviraciu bevaziuodama.
pas mane hortenzijos tik pernai rudeni sodintos, jauni augalai- tai tabai grazus. bet gal del to, kad as jas laisciau g.gif gal sausra jas taip pribaige g.gif
-------------
reabilituoju savo eraicinus. po nesekmingo perziemojimo, arba tiksliau dideles dalies neperziemojimo, buvau juos nurasiusi ir pradejau keist poavizem...vasara poavizes tikrai trauke aki, bet rudeniop eme groti eraicinai. poavizes igavo kazkoki gelsva atspalvi, atsirado ir visai pageltusiu lapu, kas ganetinai pjaunasi su sidabro melsvumu. o vat eraicinai paciam grazume- melyni melyni melyni...plius pastebejau, kad sunku poavizes priziuret- vis i ju vidu kokia piene pasiseja, su pirstinem - nesugraibau israut- be pirstiniu astrus ju lapai pjauna. o eraicinai svelnuciai- kaip kaciukus gali glostyt. i savo vidu pikzoliu neisileidzia...

Papildyta:
My Webpage
Atsakyti
galimas daiktas, kad jūsuose rudbekijoms dirva tinkamesnė. o aš šiemet savo hortenzijomis labai džiaugiuosi, taip terasoj sėdėdami su vyru pasidžiaugėm, kad gi ši vasara buvo ir karšta, ir sausa, bet ir be vėjo !!! drėgmės negailėjom, ir akims džiaugsmas, pas mane kiek jas auginu, niekada žiedynai nuo laiko nepažaliuodavo, visuomet juos nudaužydavo vėjas ir liepos vidury jos jau būdavo rudos, žiedynai dar kažkaip man ir rudi tinka, bet lapai tai sumaitoti. tai po šios vasaros vėl nekyla ranka hortenzijas rauti lauk biggrin.gif , tik galvoju, kad perkelsiu į galinį ar vidurinį planą, per visą gėlyno ilgį, o priekį sodinsiu žolinius nemenkus augalus, bus ir užuovėja joms, o gal daugiau žvilgsnio nutraukimas nuo negražių lapų, jei vėl kada bus labai vėjuota smile.gif

jūs su savo eraičinais man primenat mane su hortenzijom, tai brokyju, tai vėl myliu biggrin.gif
Atsakyti
Ši vasara buvo per daug karšta ir sausa hortenzijoms.
Rudbekijoms atvirkščiai - dėl sauso oro nekibo miltligė.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2014 08 20, 12:33)
Ši vasara buvo per daug karšta ir sausa hortenzijoms.
Rudbekijoms atvirkščiai - dėl sauso oro nekibo miltligė.

pas mus ypatingai sausa buvo. ir vis dar sausa tesiasi doh.gif debesys dangumi vaiksto, bet niekaip nelyja...
taip ir maniau, kad hortenzijos nuo sausros taip nukepe. juk tos bobutines beveik nepribaigiamos- o siemet vaziuoju ir akis uzkliuna- vietoj krumo- sieno kruva riogso... verysad.gif pagirsiu save uz tai, kad nepatingejau laistyt biggrin.gif
------------
nauja sezono meile:
user posted image
user posted image

Papildyta:
user posted image
Atsakyti