Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, IX tema, ir vėl pavasaris

Dėkui už pasidalinimą informacija.
Dėl turgaus ežiuolių veislių nustatymo, tai matyt sudėtingas reikalas, kaip ir su visais turgaus augalais. Kartais galima susekti pagal kitus Lietuvos ,,taškus". Pvz. jau žinau, kad Kauno stoties turguje pardavinėjanti Vilma augalus perka iš Vyšniauskų ir Puskelnių kaime (čia ežiuolių šiuo metu labai mažai), seniau užsipirkinėdavo iš ,,Eurogėlių". Padaugina ir parduoda. Nežinau, ar vilnietėms turgaus prekeivėms patogu pirkti iš Dariaus, bet galima veisles pasitikrinti ir pagal jo svetainę.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2014 08 05, 16:46)
<...>
Dėl turgaus ežiuolių veislių nustatymo, tai matyt sudėtingas reikalas, kaip ir su visais turgaus augalais. Kartais galima susekti pagal kitus Lietuvos ,,taškus". Pvz. jau žinau, kad Kauno stoties turguje pardavinėjanti Vilma augalus perka iš Vyšniauskų ir Puskelnių kaime (čia ežiuolių šiuo metu labai mažai), seniau užsipirkinėdavo iš ,,Eurogėlių". Padaugina ir parduoda. Nežinau, ar vilnietėms turgaus prekeivėms patogu pirkti iš Dariaus, bet galima veisles pasitikrinti ir pagal jo svetainę.

Turgus man patinka todėl, kad jis yra šalia mano darbo ir per pietų pertrauką turiu galimybę paspoksoti į augaliukus. Kartais ten atrandi, ko iki šiol nebuvai matęs. Kartais kažką nusiperki. Dažniausiai nei atrandi, nei nusiperki... Bet didžiausias turgaus privalumas yra tas, kad jame gali gauti jau įsiganiusius augalus , t.y. tokius, kokių, nusipirkus įprasto dydžio sodinuką, tektų laukti 3-4 metus (jei ne daugiau...). Tokia marketingo specifika. Mane ji veikia. Dabar štai laukiu, kada pasirodys melsvosios melvenės‘Variegata‘ bent jau 5 litrų vazono dydžio... smile.gif Pernai tokios buvo, o kol kas būriuojasi tik litrinukės (pas mane per 3 metus iki tokio dydžio priaugo, bet vis vien dar nėra į ką žiūrėti...). Dar palauksiu...

Tos dvi moteriškės, iš kurių dažniausiai perku, nemažai augalų pačios augina, tačiau dalį priglaudžia iš kitų. Įtakoti jų asortimentą yra sudėtinga. Bet kartais pavyksta – po 2 mėnesių zyzimo „Kaip aš norėčiau juodo šeivamedžio...“ jis visgi atsirado. smile.gif

Tačiau oranžinės ežiuolės tikrai šiemet neatsiras – tas man yra tvirtai pažadėta. Tik ar man jų išties reikia? Paskaičiau labai plačią diskusiją forume apie oranžinio atspalvio ežiuoles ‘Sundown‘. Turi žmonės su jomis problemų... Tačiau labiausiai man patiko paskutinė žinutė, kur žmogelis pasamprotavo maždaug taip: jei man reikia oranžinės, raudonos ar geltonos gėlės, tai gal geriau rinktis gailiardijas, o ežiuoles rinktis, jei reikia rožinės ar baltos... smile.gif Dar gerokai prieš šį žmogelį buvo toptelėjusi mintis apie oranžinę saulainę vietoj ežiuolės... Tiesa, dar reikia įsitikinti, ar oranžinė saulainė neturi panašių spalvos nesutūrėjimo ir kitokių bėdų... Tokie dalykai.
jot.ka, jau visai pritilote... sad.gif Aišku, pas jumis ten jau neužilgo vietoj gėlynų bus kopos, tinkamos tik zundoms ir panašioms ypatoms, bet kol dar ne, tai privalote suspėti pasidalinti su kitais labai svarbia informacija. Pavyzdžiui, kaip tokiose sąlygose laikosi soros? Praeitą savaitę mačiau jas gyvas (dailiai atrodo ir tiktų ežiuolėms), ir štai jau antrą savaitę klausausi skundų iš sodybos, kur pomidorų/agurkų augintoja yra priversta kožną dieną po 3 valandas laistyti... žoles ir gėliukų intarpus tarp jų... Sorų galgi nereikėtų laistyti kožną dieną?

Atsakyti
tai kad kol neturiu ką pasakyt tai mieliau paklausau smile.gif

na kopų pas mane vis dar nėra, ir nors pieskina saulė kaip kokioj turkijoj visgi viskas žalia ir gražu, aišku dirbu lietum, kas belieka.

apie ežiuoles, pas mane nežydi nei viena paradoxa, akivaizdu paseno kerai, pilna sėjinukų, bet jie šiemet irgi nežydės. taigi, paradoxa iš ties trumpaamžė, pas mane 4 metai.

na o soros tai puikiai, visos žydi smile.gif. ir ta kurią pati išskaidžiau, akivaizdu, kad ši vieta jai labiau patiko nei prieš tai buvusi, žydi net ir toks mažas keriukas, kur viena skrotelė gavosi smile.gif. iš Rasos kelias ėmiau ir suskaidžiau, tai matosi ūgių skirtumas, nes ta, kur šaknys nejudintos tai jau nemaža, o skaidytos atsilieka, bet nepaisant visko visos klesti. ypač man patinka dabar, kai žiedeliai pasipuošia oranžiniais kuokeliais. kol kas soros auga naujame gėlyne, tai vandens gauna pakankamai, bet šiaip sora kaip ir toleruoja sausesnes sąlygas, bus matyt vėliau, kaip joms ten patiks pas mane.

žiūriu prognozes ir laukiu atvėsimo, noriu didįjį gėlyną rekonstruot smile.gif, atvės ir imsiuosi. ir ko gero kraujalakė pink tana keliaus lauk. visgi tas jos bespalviškumas nužydėjus mane erzina. erzino pernai, bet galvojau leisiu augalui suaugt, šiemet iš pavasario džiaugiausi, o dabar kai gėlynas ima įsivažiuot jos tie praradę spalvą bumbuliukai man nepatinka ir vėl, ir virsta ji gana plačiai, ko negalėčiau pasakyt apie rūšinę jos giminaitę, ir nevirsta ir žiedelis nužydėjo, bet ir liko tamsus, o pink tana pasidaro žalsva. tikriausiai neverta ilgiau laukt stebuklo, nepatinka, tai turbūt ir nereikia? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2014 08 06, 16:00)
tai kad kol neturiu ką pasakyt tai mieliau paklausau smile.gif
<...>
žiūriu prognozes ir laukiu atvėsimo, noriu didįjį gėlyną rekonstruot smile.gif, atvės ir imsiuosi. ir ko gero kraujalakė pink tana keliaus lauk. visgi tas jos bespalviškumas nužydėjus mane erzina. erzino pernai, bet galvojau leisiu augalui suaugt, šiemet iš pavasario džiaugiausi, o dabar kai gėlynas ima įsivažiuot jos tie praradę spalvą bumbuliukai man nepatinka ir vėl, ir virsta ji gana plačiai, ko negalėčiau pasakyt apie rūšinę jos giminaitę, ir nevirsta ir  žiedelis nužydėjo, bet ir liko tamsus, o pink tana pasidaro žalsva. tikriausiai neverta ilgiau laukt stebuklo, nepatinka, tai turbūt ir nereikia? smile.gif

Tikėjausi, kad paguosite dėl skudučių... sad.gif Pražiopsoti dvimečio augalo žydėjimą yra žiauru... Tiesa, su maniškiais dar viena bėda nutiko – iki šiol ir šiaip šviesoki lapai dabar ėmė gelsti. Spėju, kad maistmedžiagių trūksta. Čia jau mano pomėgis per tirštai sodinti augalus koją pakišo... Buvo noras šliūkštelti kokių trašų (ypač azoto), bet pabijojau tuom išbaidyti poreikį žydėti. Dabar jau vėlu ką keisti. Netrukus lauks dar 1 rūpestėlis – prisirankioti jo sėklų ir kažkaip sumenedžinti reiklą taip, kad augaliuks žydėtų kiekvienais metais, t.y. kad nuolatos būtų dviejų stadijų augalų. Pas Rasą skudučio reikalu daug vertingos info pateikta, bet vis vien lieka neaišku, kaip tai padaryti. Turint omeny, kad salierinių sėklos daigios tik šviežios, taigi jų nepasiliksi kitiems metams. Ir dar reikalą pakomplikuoja tas jų nemėgimas būti persodintais. Bent aš matau tik 1 kelią: vienam iš šiemet pasėtų augaliukų po 2 metų neleisti žydėti, tuom jį priverčiant žydėti trečiuosna metuose. Bet čia tik teorija, kuri praktikoje gali nepasitvirtinti. Gal jūs matote kitokią išeitį?

Dėl ‘Pink Tana‘ ne kažin ką galiu pasakyti. Turiu šią kraujalakę tik antri metai. Per metus bais pastambėjo ir pasiekė vos ne 1 m aukštį. Prieš porą savaičių palikau ją gausiai ir dailiai žydinčią. Kaip ji atrodys nužydėjusi, dar tik pamatysiu. Būdama oudolfine neturėtų atrodyti blogai, tačiau daug kas priklauso ir nuo kolegų, t.y. aplinkos. Pas mane ji tupi tarp pilkalapio miskanto (a la Morninlight) ir juodulio astro, t.y. nužydėję žali bumbuliukai neturės žalio fono, kas, reik manyti, yra gerai. Pas jus, turbūt, yra kitaip. Dar rašote, kad ji mėgsta išvirsti. Tikiuosi, kad tarp tokių kaimynų, kuriuos turi maniškė (astro ir miskanto), moteriškei teks likti pasitempusiai.
O jūs saviškei gal irgi kokią kitokią vietelę surasit? Labai linkiu jai to...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 07 rugpjūčio 2014 - 10:27
QUOTE(vi_ @ 2014 08 07, 10:25)
Tikėjausi, kad paguosite dėl skudučių... sad.gif <...>

Dėl ‘Pink Tana‘ ne kažin ką galiu pasakyti. Turiu šią kraujalakę tik antri metai. Per metus bais pastambėjo ir pasiekė vos ne 1 m aukštį.

skudučiai...apmaudu aišku patį prasiplėšimą pamatyt, bet čia tas augalas, kuris savo gražiu skėčiu ilgai puikuojasi, ar labai ilgam išvažiavote? dėl tolimesnio jo dauginimo, aš tiesiog surinktas sėklas išbarstyčiau ten, kur maždaug norėčiau jų kitais metais. jei persodinimo nemėgsta, tai nereikalingus praravėt reiktų paliekant tinkamoje vietoje sudygusius. kitą dalį sėklų visgi bandyčiau sėt pavasarį, gal nebus visiškai nulinis daigumas? aš bent jau su astrancijomis taip pasielgiau, pribėriau sėklų dabar visur aplink, jos irgi salierinių šeimai priklauso, tai taip pat pasistengiau daigumą išnaudoti dabar. juk natūraliai augalai taip ir pasisėja.

'Pink tana' ką tik pamatavau, tai aukščiausias taškas 1,47 m. taigi, didelė. kaimynai jos lanksva, už nugaros dar viena lanksva, miskantas, kaiminystėj kita kraujalakė, na prieky kaip ir neturi stipresnės chebros. pasikraus fotiko akumuliatoriai, eisiu gyvų iliustracijų parinksiu. aš visgi galvoju, kad mano apšvietimas šiai kraujalakei netinkamas, kitu kampu žiūrint ji gražesnė.
Atsakyti
truputis foto

vi_, štai sora 'Shenandoah', jos siluetas, pirmametis augalas, tai ūgis dar nieko doro.
user posted image

tos pačios soros žiedynai skirtingose stadijose, už veronikūno į dešinę jau išskleidusi šluoteles, toliau tos pačios veislės sora dar tik besiskleidžianti, jos ūgis iš visų išsiskiria, ji neskaidyta, gal dėl to didesnė, bet va žiedynus skleidžia vėliau.
user posted image

na ir 'Pink Tana' visame gražume ar kaip tik negražume smile.gif, išgulusia jos nepavadinsi, bet plačiai užsiėmusi, na šiaip dabar kai žiūriu foto, tai jos platumas baisiai neatrodo, bet natūroje ji vistiek man nelabai.
user posted image

čia jau vaizdas iš gėlyno vidurio, kad jį pamatyt reikia įlipt tarp kvietkų, o iš priekio žiūrint jo nesimato, per tą pačią 'Pinkt Tana'.
user posted image

iš arti ji man visai graži
user posted image

o čia jos rūšinė sesė, bumbuliukai matosi ir iš toli
user posted image

pernai metais daug apkalbėta karpažolė euphorbia polychroma, šiemet ji įspūdingo dydžio, jau rugpjūtis, todėl labai smalsu, ar šiemet ji vėl atsiguls palikdama tuščią vidurį, ar visgi su metais jos pagalvė tankėdama neleis jai išvirsti.
user posted image

mano mylimiausi, be jų savo gėlyno neįsivaizduoju, tai kemerų ir lendrūnų duetas
user posted image
Atsakyti
jot.ka- labai grazus fragmentai. man tai ir ta ''Pink Tana"' visai simpatiska- tiesiog del ziedynu gausos ir augalo mases. tik rodos jai reiktu koki tamsesni fona pasiulyti, kad faktura isrysketu g.gif
o spalvotoji karpazole per kelis metus tokia apimti igavo? turiu pasisejus koki diesietka sejinuku, kurie jau tokie nemenki krumukai susiformavo. o nuolatines vietos- t.y kaimynu jai ( joms!) niekaip nesugalvoju g.gif ko kas nejudinu nieko su persodinejimais del sausros, bet kai si baigsis- reiks kazkaip judeti... niekipo neimastau kur tas karpazoles itupdyti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2014 08 07, 12:53)
jot.ka- labai grazus fragmentai. man tai ir ta  ''Pink Tana"' visai simpatiska- tiesiog del ziedynu gausos ir augalo mases. tik rodos jai reiktu koki tamsesni fona pasiulyti, kad faktura isrysketu g.gif
o spalvotoji karpazole per kelis metus tokia apimti igavo? turiu pasisejus koki diesietka sejinuku, kurie jau tokie nemenki krumukai susiformavo. o nuolatines vietos- t.y kaimynu jai ( joms!) niekaip nesugalvoju g.gif  ko kas nejudinu nieko su persodinejimais del sausros, bet kai si baigsis- reiks kazkaip judeti... niekipo neimastau kur tas karpazoles itupdyti g.gif

taigi va, kad ir nerandu jai vietos, kur apšvietimas išnaudotų jos grožį, ir žalsvus bumbuliukus paverstų privalumu, nors jau sukasi viena mintis perkelt ją arčiau terasos, kur būtų galima iš arčiau į ją žiūrėt ir truputį šonu.

o karpažolė šioje vietoje auga 3 turbūt pilni metai, o turiu ją 5 metus. šiaip man sudėtinga irgi rast jai vietą, stambus augalas, iš pavasario tiek vietos neužima bet per sezoną užsiima plotą galingą, galvoju gal aplink ją reikia svogūninių prikaišiot, kartu žydėtų, o paskui tą plotą uždengtų ažūrinė lapija. dabar pas mane šalia rūgtys, bus matyt, kas ant ko lips, ar sugyvens kartu.
Atsakyti
jot.ka, ačiū už fotoreportažą.

Dėl skudučio sėjimo rudenį ir pavasarį tai... kažin ar rudeniop žydinčioms gėlėms tai tinka? Manau, kad ir rudenį, ir pavasarį pasėti jie vis vien sudygs pavasarį. Pernai pavasarį pasodinti jau nemaži sodinukai visą vasarą turėjo ką veikti – monstrėjo ir ant žemės, ir po ja. Per vasarą monstrais jie ir patapo. Manau, kad tam tikrų išmierų pasiekimas jau pirmaisiais metais jiems yra būtinas dalykas, o tam pasiekti reikia laiko. Bet gal aš kažko nesuprantu? Kitas dalykas, kurio nenorėčiau daryti, tai sodinti išsyk į būsimą jų gyvenamąją vietą. Laisvos vietos tokiems monstrams pas mane šiuo metu dar nėra, tad nėra kur jų sėti taip, kad po to netektų persodinti. Tai gal geriau sėti į vazonikus? Bet kur tos vazonikus po to laikyti? Klausimėliai...

help.gif Labai prašau prie šios diskusijos dėl skudučio dauginimo prisidėti ir profes bei šiaip žinančias atsakymus.

Dėl Pink Tanna... Atrodo taip, kad iš tolėliau nesupranti kaip. smile.gif Bet kodėl jūsiškės dvigubai viršija literatūrinį aukštį? Joms gi 70-80 cm priklauso... Gal bando perspjauti kaimynus ir kiek persistengia, todėl kiek plonesni stiebeliai gaunasi? Spėlioju tik (dėl išvirtimo). Su fonu joms nepasisekė. Čia tas atvejis, kai aplinka kalta. smile.gif Kažin ar rūšinės atrodytų taip šauniai, jei nebūtų dėkingame dangaus ir pražilusios pievos fone?

Antroje foto įžiūriu lyg ir tamsiai raudonas saulaines. Be to, panašias į 'Rubinzwerg'. Betgi šito negali būti?!? smile.gif

Sorose man kolei kas patinka lapų išlinkimo forma. Žiedynai gi skirti žiūrėjimui iš arti. Nors, jei paimti kokią ‘Cloud Nine‘, tai gali sumaišyti su šluotsmilgės migla. Bet tik anoje foto, gi šitoje jau nesumaišysi. Be to, pamatysi, kad už subrendusio augalo ežiuolės būtų kaip už mūro. Ta prasme, jų nesimatytų... smile.gif Kiek spėjau pažiūrėti, tai soros, kaip ir lendrūnai, yra aukštokos - žmogelio aukščio. Ar ne per aukštos jos būtų ežiuolėms? Ypač ikimetrinėms...

Kas dėl kemerų, tai gražiai jie pas jus atrodo. Bet pas mane jų dar ilgai nebus. Neguli ant jų širdis. Dar ant snapučių neguli – nėra į ką žiūrėti... tongue.gif

Manoji karpažolė bus išnešta pavasarį iš ežiuolyno kitur, kur artimiausios jos kaimynkos bus melsvės ir viendienės. Neturėtų susipjauti. Šitoje stadijoje, kaip kad jūsų foto matyti, man jos patinka, kad ir išgulusios. O kai žydi, atrodo... plastmasiškai...

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2014 08 07, 14:48)

Dėl skudučio sėjimo rudenį ir pavasarį tai... kažin ar rudeniop žydinčioms gėlėms tai tinka? Manau, kad ir rudenį, ir pavasarį pasėti jie vis vien sudygs pavasarį.

Manau, kad tam tikrų išmierų pasiekimas jau pirmaisiais metais jiems yra būtinas dalykas, o tam pasiekti reikia laiko. Bet gal aš kažko nesuprantu? Kitas dalykas, kurio nenorėčiau daryti, tai sodinti išsyk į būsimą jų gyvenamąją vietą. Laisvos vietos tokiems monstrams pas mane šiuo metu dar nėra, tad nėra kur jų sėti taip, kad po to netektų persodinti. Tai gal geriau sėti į vazonikus? Bet kur tos vazonikus po to laikyti? Klausimėliai...

Dėl Pink Tanna... Bet kodėl jūsiškės dvigubai viršija literatūrinį aukštį? Joms gi 70-80 cm priklauso... Gal bando perspjauti kaimynus ir kiek persistengia, todėl kiek plonesni stiebeliai gaunasi? Spėlioju tik (dėl išvirtimo).

Antroje foto įžiūriu lyg ir tamsiai raudonas saulaines. Be to, panašias į 'Rubinzwerg'. Betgi šito negali būti?!? smile.gif

Sorose man kolei kas patinka lapų išlinkimo forma. Žiedynai gi skirti žiūrėjimui iš arti.<...> Be to, pamatysi, kad už subrendusio augalo ežiuolės būtų kaip už mūro. Ta prasme, jų nesimatytų... smile.gif Kiek spėjau pažiūrėti, tai soros, kaip ir lendrūnai, yra aukštokos - žmogelio aukščio. Ar ne per aukštos jos būtų ežiuolėms? Ypač ikimetrinėms...

Kas dėl kemerų, tai gražiai jie pas jus atrodo. Bet pas mane jų dar ilgai nebus. Neguli ant jų širdis. Dar ant snapučių neguli – nėra į ką žiūrėti... tongue.gif

bet juk gamtoje natūraliai taip ir yra, sėklos išbarstomos kada subręsta, o sudygsta tada kada joms reikia smile.gif, gi vienoms būtina stratifikacija, kas žiemos metu gaunasi natūraliai, gal skudučiams irgi taip? bet šito aš nežinau, tiesiog spėlioju. kita vertus, būna sėjinukai išdygsta dar ir rudenį, o pavasarį jau auga visai padorus kvietkas ir anot jūsų monstrėja smile.gif. na nepabandęs nežinosi, su dvimečiais nelabai esu susidūrusi.

kodėl mano 'Pink tana' tokia aukšta negaliu atsakyti, bet ji neatrodo nustypusi, kaip kad būna kartais mažai šviesos gaunantiems augalams, ji , va kad obtusai tokiu būdu ūgis išaugo, tai tikrai taip, ji gaunasi visiškam pavėsį, tai žiedynus kelia į aukštį. nors ką aš žinau, gal ir anoji taip dėl saulės kovoja?na vadinasi keisim jai aplinką smile.gif

saulainės tikrai tamsios, ir tikrai ne tos smile.gif. čia manosios 'Ruby Tuesday', maža, smulki saulainė, kas man yra jos trūkumas. aš visąlaik saulaines įsivaizduoju stambias, tai šita man neįtinka savo gabaritais, bet šiaip kaip augaliukui priekaištų neturiu, dauginasi greit, šiemet išskirstytos puikiausiai auga, bet dėl savo labai tamsių žiedų, jos greičiau rudos nei raudonos, nerandu joms tinkamos chebros. su mano soroms joms nepakeliui, nes kaip teisingai paminėjot sora didelis augalas, gi mano saulainė kokių 70-80cm.

na dėl soros žiedynų tai man atrodo kaip tik jie skirti žiūrėt tik iš toli, vaikiškoje stadijoje jų nesimato, bet kai augalas susiima tai debesis žiedynų man labiausiai ir vilioja, ežiuoles joms rinkčiau aukštas, kad ir paradoxa arba siauralapes, jos tikrai virš metro šauna, be to jos neauga taip tvarkingai stačiai, kaip rausvažiedės, tai sorose pasiklydę ežiuolės žiedai man atrodo labai fainai smile.gif žemesnes aš sodinčiau šalia sporobolusų.

pasirodo turim ne tik bendrų augalų bet ir kardinaliai besiskiriančių simpatijomis biggrin.gif , man ir kemerai ir snapučiai labai patinka, bet ne itin žaviuosi nežalialapiais augalais, kas pas jus yra priešingai smile.gif bet tai ir gerai, antraip nuvienodėtų gėlynai smile.gif

Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2014 08 07, 14:20)
taigi va, kad ir nerandu jai vietos, kur apšvietimas išnaudotų jos grožį, ir žalsvus bumbuliukus paverstų privalumu, nors jau sukasi viena mintis perkelt ją arčiau terasos, kur būtų galima iš arčiau į ją žiūrėt ir truputį šonu.

o karpažolė šioje vietoje auga 3 turbūt  pilni metai, o turiu ją 5 metus. šiaip man sudėtinga irgi rast jai vietą, stambus augalas, iš pavasario tiek vietos neužima bet per sezoną užsiima plotą galingą, galvoju gal aplink ją reikia svogūninių prikaišiot, kartu žydėtų, o paskui tą plotą uždengtų ažūrinė lapija. dabar pas mane šalia rūgtys, bus matyt, kas ant ko lips, ar sugyvens kartu.

man ji tobulai ziuretusi kokio puslenio "diabolo'', ar juodulio seivamedzio fone.
-------------
taaaip... vat paziurejus i jusiske karpazole ir supratau, kad labai keblu bus rasti vietos kokioms 10 karpazoliu doh.gif o , kad augios tai matau kokios nuo pavasari setos sekliukes isbujojo- kone trecdalis jusiskes. butu ir daugiau, jei nebutu smarkiai susispaudusios( nepikiuotos)
QUOTE(vi_ @ 2014 08 07, 14:48)

Manoji karpažolė bus išnešta pavasarį iš ežiuolyno kitur, kur artimiausios jos kaimynkos bus melsvės ir viendienės. Neturėtų susipjauti. Šitoje stadijoje, kaip kad jūsų foto matyti, man jos patinka, kad ir išgulusios. O kai žydi, atrodo... plastmasiškai...

man irgi graziau karpazole rudeniop, nei pavasari zydinti. tinka kaip akcentinis augalas , bet pavasari man ji tikrai biski kicine...
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2014 08 07, 16:59)
man ji tobulai ziuretusi kokio puslenio "diabolo'', ar juodulio seivamedzio fone.
-------------
taaaip... vat paziurejus i jusiske karpazole ir supratau, kad labai keblu bus rasti vietos kokioms 10 karpazoliu doh.gif  o , kad augios tai matau kokios nuo pavasari setos sekliukes isbujojo- kone trecdalis jusiskes. butu ir daugiau, jei  nebutu smarkiai susispaudusios( nepikiuotos)

man irgi graziau karpazole rudeniop, nei pavasari zydinti. tinka kaip akcentinis augalas , bet pavasari man ji tikrai biski kicine...

g.gif , nu gal, bet tuomet irgi apšvietimas turėtų būt priešingas maniškiam, kad saulė žiūrinčiam būtų iš nugaros, nes mano gėlynas orientuotas taip, kad visi tamsūs augalai skylėm pavirsta. o aš kiek galvoju, tai ko gero kraujalakę reiktų sodint žolynuose, bet smulkesniuose nei manieji miskantai, kad jos žiedynai smilgų fone siūruotų.

o man karpažolė pavasarį labai graži, aš nemėgstu labai ryškių spalvų ir kontrastų, bet pavasarį, kai po žiemos akys ilgisi spalvų manęs neerzina karpažolės ryškumas, galėčiau turėt net kelias atsikartojimui, na bet dėl vėlesnio jos išsiplėtimo nesiryžtu jų daugiau turėt, ir tą pačią galvoju kur iškraustyt.
Atsakyti