Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, IX tema, ir vėl pavasaris

QUOTE(kuzdaite @ 2014 05 03, 12:00)
Turiu as kemera, tik jis pas mane vos nosi kisa, idomu, kodel pas kitas jau toks paauges? g.gif

pas mane vienam gėlyne ir net visai greta auga trys, tas kuriam kliūna šiek tiek pavėsio nuo krūmo, tas dar tik pumpurus kiša, tie, kurie ant visiškos saulės, ir buvo gerai palieti, per kelias šiltas dienas styptelėjo, bet dabar pašalo.

net asiūkliai visi pusiau perlinkę , šito gėrio tai negaila biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2014 05 03, 12:00)
Kas tiems vyrams pasidare, maniskis, tai sako, reikia keltis i Moletus, nes cia, kur mes gyvenam, apsems lotuliukas.gif
Siaip salnos eina suorais, tai vienus augalus uzkabina, kitu ne. Turiu as kemera, tik jis pas mane vos nosi kisa, idomu, kodel pas kitas jau toks paauges? g.gif

Gal kuri turite rekomendaciju, kaip persodinti smidra, vis bandau, bet tik ta "sparaga" iskasu, kur jo saknys, giliai labai?????

smidro saknys galingos ir taip tankiai suauga, kad kastuvo neina ibest. geriau paprasyt koki vyriska personaza i pagalba biggrin.gif as savuosius dar pries salnas nupjausciau ir suedziau- bijo jie salnu... todel siai nakciai nepalikau, tik visai mazas nosytes, bet jauciu jos irgi bus nusale... g.gif
kemeras pas mane isvis dar neprisidave. bijau, kad neprisiduos- tik pernai rudeni sodintas. unsure.gif
-----------
dar nustebino rugsciojo zagrenio elgesys, kasmet jis pirmas puldavo sprogti ir paskui sekmingai per geguzio salnas apsaldavo. o siemet tarmozina... g.gif itarus pasidare? intelektas susiformavo? g.gif tik pumpurus didelius subrandines, bet lapu nekisa...
-----------
o del tu salnu suorais tai jau ne karta isitikinau. buna puse pupu lysves nusinesa, o puse palieka biggrin.gif buna skambina ryta kaimyne, pas ja serenciai, kanai guli suglebe, klausia kaip pas mane? begu akim ispustom- ogi nieko. uztat po poros dienu pas mane kokias cukinijas isguldo, o pas kaimyne - nieko... blogiausia tai, kad mes veju pagairej, mazas uzstatymas, laukai, tyrai, vejas nuolat kaip prie juros kosia- yra vietos kur salnoms isibegeti. kokiam sodu kolektyve, kur namukas prie namuko, siltnamiukas prie siltnamiuko, tvoros, tvoreles, garazai visokie- visai kitas vaizdelis nei ant plyno lauko...
tas nuolatinis ''pajurio vejas'' labiausiai erzina. reikia visa apzeldinimo strategija nuosekliai permastyti. pimiausia sodinti uzkardas is augalu galinciu isgyventi ir 3 zonoj, o paskui ju uzuovejoj kurdintis su lepesniais. kitaip taip ir nugyvensiu gyvenima ant lauko pliko... smeliukas ir erozuojanti dykyne...
medine aklina tvora irgi situacija pataisytu, ale bankas dar vienos paskolos neduos tokiam tvoros metrazui biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2014 05 03, 12:49)

kemeras pas mane isvis dar neprisidave. bijau, kad neprisiduos- tik pernai rudeni sodintas.  unsure.gif

reikia visa apzeldinimo strategija nuosekliai permastyti. pimiausia sodinti uzkardas is augalu  galinciu isgyventi ir 3 zonoj, o paskui ju uzuovejoj kurdintis su lepesniais.

medine aklina tvora irgi situacija pataisytu, ale bankas dar vienos paskolos neduos tokiam tvoros metrazui biggrin.gif

jei pernai rudenį sodinai, tai dar neskubėk kapstyt, jie gana vėlai želia, ypač kol jauni. man pirmais metais taip buvo, galvojau pamiro, o kai jau nesitikėjau pasirodė, ir jau tikrai vėlai buvo.

joo, užuovėjos norisi tyruose gyvenant, kai ramu, erdvė laukai atrodo gėris, o kai vėjas duodasi, tada reikia ir krūmų ir medžių ir gyvatvorių. tai kol kas kantriai laukiu, viską susodinus. jau šiemet gyvatvorė augalams šiek tiek vėją pamažins, o mes dar ilgėliau luktelsim, medžiai auga irgi, kaip nors smile.gif

o va tvoros ir dar aklinos nenorėčiau nė už ką, pas kaimynus kieme tokie sūkuriai nuo tų sienų. o gyvatvorė vėją suminkština.
Atsakyti
Jot.ka, jei ne paslaptis- kokia gyvatvore sodinot?
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2014 05 03, 13:40)
Jot.ka, jei ne paslaptis- kokia gyvatvore sodinot?

pas mus ligustras, tėvai kažkada pripjovė ūglių, visi įsišaknijo taip ji pas mus ir atsirado. nežinau kiek tame tiesos, sako, kad jis apšąla, bet pas mus to nėkarto nebuvo, ir iš vaikystės kiek pamenu, pas senelius augo be vargo. Klaipėdoje ne vienoje vietoje iš jų ir aukštos ir tankios gyvatvorės prie namų susodintos.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2014 05 03, 13:51)
pas mus ligustras, tėvai kažkada pripjovė ūglių, visi įsišaknijo taip ji pas mus ir atsirado. nežinau kiek tame tiesos, sako, kad jis apšąla, bet pas mus to nėkarto nebuvo, ir iš vaikystės kiek pamenu, pas senelius augo be vargo. Klaipėdoje ne vienoje vietoje iš jų ir aukštos ir tankios gyvatvorės prie namų susodintos.

ligustras labai grazu wub.gif Vilniuje , kur gyvenom, tokia grazi augo ir nei karto nemaciau apsalusios. masciau apie ja irgi, ale paskaiciau, kad apsala, tai nusprendziau, kad pas mane tikrai neisgyvens...
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2014 05 02, 18:00)
A.christophii gana greitai išnyko, vėlai paskaičiau, kad jie iš lepesniųjų.

O pas mane, daugmaž 4 ir 5 USDA zonų sandūroje, šie česnakai ne tik kad nenyksta, bet ir dauginasi, nors auga tokiame gėlyne, kurio vėjai neaplenkia (pvz. žiemą nučirška alūnių lapai, kurie teoriškai turėtų peržiemoti). Aplamai česnakai pas mane jaučiasi gerai - matyt dirva (lengvas priesmėlis) atitinka poreikius.
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2014 05 04, 13:20)
O pas mane, daugmaž 4 ir 5 USDA zonų sandūroje, šie česnakai ne tik kad nenyksta, bet ir dauginasi, nors auga tokiame gėlyne, kurio vėjai neaplenkia (pvz. žiemą nučirška alūnių lapai, kurie teoriškai turėtų peržiemoti). Aplamai česnakai pas mane jaučiasi gerai - matyt dirva (lengvas priesmėlis) atitinka poreikius.

Turbūt pas jus visoms svogūninėms gerai. Gal ir rytinės lelijos lauke žiemoja?
Pas mus nei molis, nei priemolis ir dar upės kažkur po žeme klaidžioja, tai tokios šiltos šlapios žiemos su po to ateinančiu speigu, tiesiog peilis daugeliui augalų.
Pasigedau šiemet net debesylų, jau turėjo pasirodyti.
Atsakyti
Kas auginate juodzoles, koki realu auksti jos pasiekia ir su kuo derinate? Panorau jos, bet vis dvejoju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2014 05 05, 17:06)
Turbūt pas jus visoms svogūninėms gerai. Gal ir rytinės lelijos lauke žiemoja?

Rytinių lelijų neauginu, renkuosi tik LT sąlygomis patikimas. Gerai jaučiasi toli gražu ne visos svogūninės (narcizai gerai auga ne visi, smulkiasvogūnės apart krokų pupsi vietoje, margutės (aukštos) ir hiacintai išvis nežydi), tačiau česnakai ir lelijos išties auga gerai.
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2014 05 05, 16:41)
Kas auginate juodzoles, koki realu auksti jos pasiekia ir su kuo derinate? Panorau jos, bet vis dvejoju 4u.gif

Įvairių yra. Su liniuote nematavau, o ir padaryti tai sunku, kai jos taip dailiai išlinkę. Dar priklauso nuo vietos. Mano paprastoji žalialapė baltažiedė, kai buvo pasodinta po svyrančia blinde, tai įsipindavo tarp šakų, bet 2 m atrodo nepasiekdavo. Atropurpurea kiek žemesnė, Brunette nesiekia 1,50 m, Pink Spike apie 1 m. Kitų neturiu, tai nežinau.
Derinu su visom šlapiamėgėm, kurios susodintos daliniame pavėsyje. Netoliese auga rodžersijos, astilbės (nors lapai panašūs, bet žydėjimo laikas skiriasi), gaurės, rododendrai, eleborai, melsvės, vingiorykštės...Aišku, pagal aukščius.
Atsakyti
Merginos,kas pirkot iš čia http://www.daugiametes.lt/ .planuoju užsakyti,bet kamuoja klausimas ar žydės tas ka nusipirkai. kokia augalu kokybė. Nesinorėtu pirkt katės maiše. blush2.gif
Atsakyti