Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, IX tema, ir vėl pavasaris

Net ir ne tokią karštą liepą visus dalijimo, persodinimo darbus atlieku tik rugpjūčio antroj pusėj ar rugsėjį. Tas galioja ir šalavijams mirksiukas.gif

Leliumai, gražu 4u.gif Tarp parodytų ežiuolių esti ir viena mylimiausių Coconut Lime. Labai panaši tik aukštesnė dar yra Milk Shake bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2014 07 30, 19:44)
sėklas viduvio  buvau parsisiuntus, bet anei viena neišdygo, paskui dar kažkur skaičiau lyg jo žiemojimas abejotinas
Papildyta:
klausimas kas augina šalavijus, ar tinkamas laikas dabar būtų juos skaidyti?

Reiks pabandyti susirinkti pačiai. Gal daigesnės bus. Su žiemojimu bus matyt. Tam ir yra eksperimentinis laukelis smile.gif
Šiuo metu neskaidyčiau nei šalavijų nei kokių kitų gėlių - tokios kaitros metu nesiryžčiau, nors neturėdama kantrybės laukti tinkamiausio meto (nuo rugpjūčio vidurio) esu dalinusi augalus ir liepos mėnesį. Jei metas nėra standartinis, kada dalinamos gėlės, būtinai žiūrėčiau į orų prognozes, kad būtų apsiniaukusi vėsesnė diena ir artimiausiomis nusimatytų lietaus.
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 07 30, 21:53)
Leliumai, gražu  4u.gif Tarp parodytų ežiuolių esti ir viena mylimiausių Coconut Lime. Labai panaši tik aukštesnė dar yra Milk Shake  bigsmile.gif

Ačiū. 'Coconut Lime' įsigijau pamačiusi jas realiai - gražus augalas.
Atsakyti
Ačiū Gaudvile, leliumai, teks laukt dar bent porą savaičių, nes atrodo atvėsimo dar nesimato smile.gif, tada užsiimsiu gėlynų pertvarkom.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2014 07 30, 18:44)
ačiū, vadinasi neapsirikau dėl viduvio. šalavijo nepažinau smile.gif. beje sėklas viduvio  buvau parsisiuntus, bet anei viena neišdygo, paskui dar kažkur skaičiau lyg jo žiemojimas abejotinas, taip daugiau ir nesiryžau pirkti sėklų.
Papildyta:
klausimas kas augina šalavijus, ar tinkamas laikas dabar būtų juos skaidyti? jie dabar nužydėję, nebegražūs, reikia arba išskirstyt arba persodint, tam dabar tinkamas laikas, ar reikia palaukt kol jie normaliau atžels?

viduvis mano kitu metu sejos planuose ir svajonese. manau jis mano smelyneje tiktu... g.gif
---------------
salavija Markus pernai dalinau n kartu. vos tik suaugdavo i dalintina krumeli, iskart kasdavau ir skaidydavau. per metus is vieno vieneto gavosi gal koks desietkas, o siemet jau skaiciu pameciau ir kaimynes apdalinau. del kitu, stambesniu salaviju- abejoju del tokio spartumo g.gif pas mane dabar jie po zydejimo, nukirpti iki nulio jau vel ziedu sukrove. jei ne tie karsciai buciau ieskojus jiems nauju namu( per daug ju pas mane ir per dideli- rozes uzgoze). dabar jau nebejudinsiu...
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2014 07 31, 07:48)

---------------
salavija Markus pernai dalinau n kartu. vos tik suaugdavo i dalintina krumeli, iskart kasdavau ir skaidydavau. per metus is vieno vieneto gavosi gal koks desietkas, o siemet jau skaiciu pameciau ir kaimynes apdalinau. del kitu, stambesniu salaviju- abejoju del tokio spartumo g.gif  pas mane dabar jie po zydejimo, nukirpti iki nulio jau vel ziedu sukrove. jei ne tie karsciai buciau ieskojus jiems nauju namu( per daug ju pas mane ir per dideli- rozes uzgoze). dabar jau nebejudinsiu...

oho, kokie spartuoliai apie saviškius nei vienus taip negalėčiau pasakyt, atrodo yra kerelis, bet kai jį nupjauni, nieko ten doro, taip ir nebandžiau dar nė vieno dalint.
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2014 07 30, 22:13)
Reiks pabandyti susirinkti pačiai. Gal daigesnės bus. Su žiemojimu bus matyt. Tam ir yra eksperimentinis laukelis smile.gif

viduvį raudoną ir baltą auginau gal 5m.,bet panaikinau ax.gif Sėjau pati,sudygo labai gerai.Gražus,gėlyne visi pastebėdavo,kad nematytas.Žiemoja be problemų.Užsisėja pats,sėklos skraido kaip pienių pūkeliai doh.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(329 @ 2014 07 31, 09:42)
viduvį raudoną ir baltą auginau gal 5m.,bet panaikinau ax.gif Sėjau pati,sudygo labai gerai.Gražus,gėlyne visi pastebėdavo,kad nematytas.Žiemoja be problemų.Užsisėja pats,sėklos skraido kaip pienių pūkeliai doh.gif

panaikinot dėl sėjimosi?
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2014 07 31, 10:32)
panaikinot dėl sėjimosi?

taip
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2014 07 30, 14:33)
vi_, dėl žolių ir ežiuolių. paminėjot, kad korėjinis lendrūnas jus tenkintų, bet abejojate dėl žiedynų, tai man dabar toks klausimas kilo, tai ar ežiuolės dar žydės kai lendrūnas lapės uodegas skleis? man rods geriausiu atveju bus likę tik juodos šiškos ir koks nors pavienis vėlyvas žiedelis. tai jei jūsiškėm ežiuolėm reikalinga lapija kai jos pačiam pike, tai korėjinis lendrūnas visai galėtų tikt.

nepaminėjot soros, bet spėju dėl asmeninių antipatijų jai smile.gif, vienok aš ežiuoles planuoju tarp sorų įkurdint. čia yra pora nuotraukų soros ir ežiuolės http://willowhousech...tember-15-2011/

<...>

sporobolusų ir ežiuolių derinys mano manymu irgi geras, nes spalva nors ir panaši, visgi faktūra labai skiriasi.

o jūsų naujai nusižiūrėtas pašiaušėlis tiks jūsų sąlygoms? rašo, kad jam drėgmės netaip ir mažai reikia.

Išties soros tinka ežiuolėms prie veido. Bet vis dar neprigula prie šio žoliuko mano širdis... sad.gif

Su korėjiniu lendrūnu, be dar nežinomų problemų, gali kilti viena žinoma. Visai šalia (per 1 m) kuriamas kitas augalyno fragmentas (~10 m2), kuriame jau dabar tupi 7 korėjiečiai. Dar ten yra 3 rožės, 3 azalijos ir atkeliaus keli šalavijai. Tokia vat a la pieva... Korėjiečių kartojimas ir ežiuolėtame pusiasalyje man atrodo it persūdymas. Nors pagal gėlynų komponavimo taisykles, tai būtų kaip ir gėris, bet prieštarautų mano idėjai lipdyti augalyną iš skirtingų žoliukų fragmentų. Beje, yra dar panašus į korėjietį Achnatherum calamagrostis, kurį vakar užmiršau paminėti, nors ir turiu 2 lyšnus (ne vietoje pasodintus). Šis ankstyvesnis nei korėjietis, tad jo žydėjimas sutaptų su ežiuolėmis, ir ne toks krituolis, kaip kad kolega, tad, gal, neužgožtų gėliukų. Man regis, jo smilgos labai tinka ežiuolėms prie veido. 2 dalykai jame nepatinka – per daug žalias ir tvarkingas. Be to, tokius gražuolius turbūt reikėtų sodinti priekyje, gi ežiuoles – už jų, o ne tarp jų. Ir dar 1 trūkumas, lyginant, su korėjiečiu, - žymiai lėčiau auga. Pernai sodinti atrodo itin kukliai...

Dėl pašiaušėlių, gaila, kad niekas neprisipažino juos pažystantys. Kad pageriantys, nebaisu, melsvosios melvenės irgi turi tą pačią III pagėringumo stadiją, o laikosi pas mus kuo puikiausiai. Iš negausių internete rastų foto susidaro įspūdis, kad šis augaliukas ne tik pasišiaušęs, bet dargi yra mėgėjas prigulti ir daro tai su visa lapija. Čia tai jau ne kas būtų...

Ir dar 1 puikios pretendentės nepaminėjau – viksvos 'Aurea' (Carex elata). Negavau šiemet jos, tad nieko negaliu apie ją pasakyti. Gal kas galit? Žinau tik, kad turėtosios viksvos buvo mėgėjos kiek apsvilti saulėje... Gi augalyno fragmente, kur pageidauju jas sodinti, pavėsio nebūna išvis.

O šiaip jau, internete radau vienintelį ežiuolių žolėse vaizdelį, kuris nors iš dalies atitinka mano pageidaujamą turėti reginį. Bet po teisybei tai juk nėra ežiuolės žolėse, - jos tik nufotografuotos pro žoles...
Šį pranešimą redagavo vi_: 31 liepos 2014 - 10:47
bet koks gražus tas viduvis wub.gif , o kada jo pats žyydėjimas, ar ilgai žydi? balti žiedai ruduoja? jei sėjasi įkyriai, tai minusas, bet taip norisi tą įkyrumą išbandyt ant savo kailio smile.gif
Atsakyti
vi, su Carex elata "Aurea" draugauju gal 7 metus - jai labiausiai patinka tokia vieta, kur nekepina vidurdienio saulė. Man ji gražiausia paparčių draugijoj.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2014 07 30, 16:18)
Teisybė, žolių pas mane daug mažiau, nei norėčiau, bet gerokai daugiau, nei nuotraukose. O dar daugiau mirusių ir net nepasimaiviusių prieš kamerą. Paskaičiavau, kad išleistų pinigų būtų užtekę nuvažiuoti į Neringą. O ten gražiau viksvos švyti, nei mano mažose erdvėse. Nutariau žolių nebepirkti, bet tie pažadai gaunasi labai trumpi. Per tą meilę migliniams dar ir apsikvailinau - nusipirkau turguj ,,bambuką", kuris tėra pas mus ravimas varputis. Vazone pakabintas labai gražiai atrodė, kai nuvažiavau į sodą, tai lygiai tokio paties pripešiau.
Gyvenu ,,smetoninių" medinių namų rajone, tai tokį nei miesto, nei vasarvietės stilių sudėtinga išgauti. Ypač, kai į kelis kvadratinius metrus norisi susitempti visą pasaulį. Tai irgi nešiojuosi vazonus, tai šen pastatau, tai ten pamirštu. Turiu dar žemės toliau nuo namų, tai ten klesti tikrai natūrali pieva ant šlaito. Ir visai graži be mano įsikišimo, nors klevus išravėti vistiek reikia arba bent kartą nušienauti. Ten planavau vietomis įkišti tuščiavidurių ežiuolių tarp kiškių/gegučių ašarėlių (nors nežinau ko ten jiems verkti, žiemai obuolių daug paliekam), bet praeiviai išsinešė. Ten priprato, kad viskas liaudies. <...>
Atsiprašau, dar neišmokstu naudotis šiuo forumu ir paryškinti šriftą.

„Bambukas“ tai Spodiopogon sibiricus? Maniškiai "bambukai" (pernai sodinti) pavasarį labai anksti išlindo, bet gavę -7 laipsnių šalnos kompresą, maniau kad suvis pamirė, bet visgi per naują atžėlė. Tačiau iš naujų atžalų išaugo tik šio didingo augalo parodija – 20-30 cm liliputai, kurie dargi bando žydėti... Ir, beje, tokia pati istorija ištiko dar kelis augaliukus, kurie dėl gamtos kaprizų ženkliai pavėlavę suželti, vėliau visgi išstenėjo keliomis išmieromis mažesnius savo klonus. Bala nematė, bi tik gyvi paliko.

Yra baisi neteisybė, kai turi vazoniką su augaliuku, bet neturi kur jį kišti. Jautiesi, it ant kranto išmesta žuvis... sad.gif smile.gif Nors pas mus laisvos žemės ir daug, bet jau pasiekta ta riba, kai augalynų priežiūra ėmė ėsti per daug laiko ir jėgų. Nepaisant visko, plėtimasis vis dar vyks, nes pievos mėgsta didesnes išmieras.

Iki šios savaitės tikėjau, kad bent naujų gėliukų daugiau nebus, nes jau nebėra ko norėti. Kaip aš klydau! Yra dar jų. Yra. Ir ačiū Dievui... smile.gif Štai dar 1 insižiūrėta žavinguolė Rūdėtoji rusmenė (Digitalis ferruginea): ir taip, ir kitaip parodyta. Į pievą ją! Į pievą! Gaila tik, kad dvimetė. Padaugės cackinimosi.

P.S. Boldas išgaunamas įrėminus tekstą į tokius 2 ženkliukus/komandas: b ir /b, abu laužtiniuose skliaustuose. Beje, citatas pati sistema įsirėmina į specialius ženkliukus. Kai rašote atsakymą tie ženkliukai pasimato. Jokiu būdu negalima šių ženkliukų liesti. Citata baigiasi ženkliuku /quote laužtiniuose skliaustuose.
Šį pranešimą redagavo vi_: 31 liepos 2014 - 14:46