Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, IX tema, ir vėl pavasaris

peklon tokią vasarą...per savo sodininkavimą musiau tokios dar nebuvo, kepina ne tas žodis, negana to, jau nepamenu, kad mums lietaus dangus buvo išrašęs, niekas nebedžiugina, plyta kieta, lieju tuos augalus ir stengiuosi priliet gausiai, kad kelias dienas ramu būtų, bet viskas džūna, lapai geltonuoja. bus padarinių, kurių jau ir atvėsę orai nebepataisys. miskantai, kraujalakės, šluotsmilgės geltonuoja, šilokai meta lapus, vingiris šiemet toks vargšas, liek neliejęs, jam maža vandens, net žiedai nudžiūvo, lapai geltonuoja, išskaidyti astrai 'Lovely' kai kurie nudžūvo. nėr ką fotografuot, kuo pasidžiaugt.

vi_, kaip pavydu ežiuolių. pas mane šiemet nežydi geltonos, liko vienintelė siauralapė rožinė, bet ta taip giliai užkišta, kad jos beveik nematau. ir labai patiko jūsų drėbūno debesėlis, visgi kogero reikia ir man jo, jei jis gerai toleruoja sausrą, tai terasiniam gėlyne man turbūt jis būtų geriau nei šluotsmilgės, joms reikia drėgmės, o terasinis gėlynas žiūriu šiemet tikra kepykla, jau galvoju apie pertvarkas, nors dar ir šiųmetis susodinimas vaizdo neparodė.
pražydo mano kraujalakės sėjinukai, taip atrodė panašu į 'Pink tana', ir iškasiau iš po jos kero, bet visgi bumbuliukai rūšinės kraulakės, bus įdomu kaip ji kitąmet atrodys, jei bus lapija tokia kaip 'Pink tanos' o žiedeliai vyšniniai burbuliukai, tai bus labai geras derinys, jei ne, bus matyt, ar liks jos ten, ar ieškosiu kitos alternatyvos, nes rūšinė turi nemalonų kvapą,kaip kitos? 'pink tana' lyg ir neturi kvapo? 'Red thunder'?
Atsakyti
vi, šaunus varpinių augalų + ežiuolių + gludo derinukas thumbup.gif
QUOTE(vi_ @ 2014 07 28, 13:50)
Bet kur gi jūsų, mielosios daugiametininkės, foto ir reportažai iš augalynų? Juk pats žydėjimas! Tiek grožio... tiek naujienų... turėtų būti... sad.gif

Net atmetus tai, kad fotoreportažai nugula savame tinklaraštyje, šiuo momentu nebūtų ką labai parodyti. Dabar kaip tik pats nežydėjimas - katžolės, bobramuniai, šalavijai nukirpti prieš pora dienų. Žodžiu, pauzė prieš žydėtojų pagrindą sudarančių katžolių ir šalavijų pakartotinį pasirodymą. Dabar sode matyti nusmailėję lendrūnai, OT grupės lelijos, čiaudulinės kraujažolės, viena kita ežiuolė. Kaupiasi šluotelinės hortenzijos. Iš šių metų naujokų labai daug vilčių teikia snaputis "Rozanne" - kaip pradėjo, tai taip ir žydi be perstojo. Ir keras dailus. Tiesa, kiek žemesnis, nei randu interneto aprašuose. Gal pirmametystė, gal priesmėliai įtaką daro. Bet man labai patinka esamas ūgis.
Štai jis:
user posted image
Kaitra, aišku, savo daro - kininės astilbės naujame augalyne iškepė, notros "Hummelo" stovi liūdnai nuleidusios žalius sijonus, OT lelijos pražydės kosminiu greičiu. Bet pagrindiniai kiemo daugiamečiai žoliniai augalai manau išgyvens be nuostolių - katžolės, šilokai, šalavijai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 29 liepos 2014 - 14:47
QUOTE(Vobla @ 2014 07 29, 12:06)
vi, ten prie kalafijoru- melvene cordoba. matosi tik jos sijonas.  nezinau kodel, gal persodinimo stresas, bet nepanasu, kad jos smilgos pasieks  pernai pirko giganto ismiera- tikrai nesiojomes po muge smilgas kokiu 2 metru. dabar jos gal metra tesiekia g.gif
kraujalake dieviskai grazi... nooooriu jau senai, bet...
o panasi heucherele ''Sunrise Falls'' irgi tik menkyn eina g.gif  visa ziema vaidino viszale, matyt isisiseme g.gif

Kas dėl melvenių, tai šiemet privežiau jų sodybon 3 rūšių: 'Cordoba', 'Skyracer' ir 'Windspiel'. Kad pajausti skirtumą. Skirtumas jau pasijautė. Ankstyviausia iš jų yra 'Skyracer', kuri šiuo metu yra jau iškėlusi arti 2 m smilgas. 'Windspiel' yra antra pagal ankstyvumą, bet iki aukštybių jai oi kaip dar toli, o 'Cordoba' paskučiausia – tik tik pradeda kelti žiedynus. Tad tikėkimės, kad tuos žadėtus 2 metrus ji visgi išstenės. Jei prisimenate, pernai čia klausinėjausi, ką sodinti į tarpą tarp kukmedžio ir hortenzijos, vietoj iškeliamos blakėžudės (vaizdeliui iš verandos). Pasodinau ten 'Cordoba'. Dabar besėdint verandoje akimis čiupinėju bekylančią melvenę ir suprantu, kad pataikiau su pasirinkimu – nuostabiai žiūrėsis melveninės stygos ir šviesos žaismas jose. Tik gal 'Skyracer' būtų buvus geriau dėl ankstyvumo. Dabar jau gal mėnesį būčiau smilgomis grožėjusis. Kad ir 5 štukomis, be to, dar pilnai neišsiskleidžiusiomis.

Dėl kraujalakių, tai gaila, kad jų negalima teleportuoti, nes dabar jas raviu ir išmetu, o kitais metais išvis 2 perkelsiu net nežinau kur...

QUOTE(jot.ka @ 2014 07 29, 14:22)
peklon tokią vasarą...per savo sodininkavimą musiau tokios dar nebuvo, kepina ne tas žodis, negana to, jau nepamenu, kad mums lietaus dangus buvo išrašęs, niekas nebedžiugina, plyta kieta, lieju tuos augalus ir stengiuosi priliet gausiai, kad kelias dienas ramu būtų, bet viskas džūna, lapai geltonuoja. bus padarinių, kurių jau ir atvėsę orai nebepataisys. miskantai, kraujalakės, šluotsmilgės geltonuoja, šilokai meta lapus, vingiris šiemet toks vargšas, liek neliejęs, jam maža vandens, net žiedai nudžiūvo, lapai geltonuoja, išskaidyti astrai 'Lovely' kai kurie nudžūvo. nėr ką fotografuot, kuo pasidžiaugt.

vi_, kaip pavydu ežiuolių. pas mane šiemet nežydi geltonos, liko vienintelė siauralapė rožinė, bet ta taip giliai užkišta, kad jos beveik nematau. ir labai patiko jūsų drėbūno debesėlis, visgi kogero reikia ir man jo, jei jis gerai toleruoja sausrą, tai terasiniam gėlyne man turbūt jis būtų geriau nei šluotsmilgės, joms reikia drėgmės, o terasinis gėlynas žiūriu šiemet tikra kepykla, jau galvoju apie pertvarkas, nors dar ir šiųmetis susodinimas vaizdo neparodė.
pražydo mano kraujalakės sėjinukai, taip atrodė panašu į 'Pink tana', ir iškasiau iš po jos kero, bet visgi bumbuliukai rūšinės kraulakės, bus įdomu kaip ji kitąmet atrodys, jei bus lapija tokia kaip 'Pink tanos' o žiedeliai vyšniniai burbuliukai, tai bus labai geras derinys, jei ne, bus matyt, ar liks jos ten, ar ieškosiu kitos alternatyvos, nes rūšinė turi nemalonų kvapą,kaip kitos? 'pink tana' lyg ir neturi kvapo? 'Red thunder'?

Pas mane visur, kur tik tirštesni sąžalynai, karštis dar blogybių nepridarė. Net ir šluotsmilgių plantacijėlė puikiai laikosi. Laistome nakčiai.

Baltų/oranžinių ežiuolių noriu jau šiemet. Tačiau turgus nieko tokio nežada. Užtat žada atnešti žalias. Gal ‘Green Jewel‘? Būtų įdomu.

Tokia drėbūnų miglelė čia iš 5 vienmečių augaliukų pasigamino. Na, dar vakarinė saulė padėjo. Kad ir negreiti augaliukai, tačiau per metus suaugo į neperregimą pievutę. Tiesa, teisingus sodinimo atstumus pamažinau 2 kartus... smile.gif

Gal drėbūnų miglelėje ežiuoles slėpsite? smile.gif

Kraujalakių kvapų neprisimenu... Gal, deja, o gal ir ačiū Dievui... Nemalonūs?

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2014 07 29, 14:47)

Dėl kraujalakių, tai gaila, kad jų negalima teleportuoti, nes dabar jas raviu ir išmetu, o kitais metais išvis 2 perkelsiu net nežinau kur...

labai gal nemetykit ax.gif rudeniop gal koki myta augalu mainu tema suorganizuotume g.gif
Atsakyti
Labai gražus leliumai sodelis. Prieš kelias dienas buvau išsigandus, kad nebuvo prieinamas.
Mano kieme daugiametės taip ir tokios susodintos, kad žydėtų pakaitomis ir kukliai, neužgoždamos lapų grožio. Na, kokios lelijos užgožia dar ir kvapu parversdamos, bet šitoj temoj nelabai apie jas šnekama. Dar šiuo metu žydi viendienės, kininės astilbės, melsvės (kai kurių žiedai visai gražūs). Skaisteniai priskiriami dvimetėms, nes kitais metais negražūs, bet kai savarankiškai užsisėja ir auga, tai smagu, kai pražysta tai šen, tai ten, tarsi amžini.
Mane labiausiai džiugina japoniniai vilkdalgiai:
https://plus.google....925487643554471
tik treti metai kaip žydi, tai dar nenusibodę.
O kamanėms, bitėms ir drugiams labiausiai patinka apskritagalvis bandrenis. Prie jo toks susistumdymas, kaip prie deficitų tarybiniais laikais. Skirtumas, kad žmonių sambūrių vengdavau, o čia smagumėlis kišti nosį ir objektyvą.
Pievinis snaputis 'Double Jewel' rado draugelį, tai abu susikibę nenugriūva, o vienas būna girtas. Įsipynęs pasiekė turbūt pusantro metro.
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2014 07 29, 15:23)
vi, šaunus varpinių augalų + ežiuolių + gludo derinukas  thumbup.gif
<...>

Linkiu daugiau naujienų nors ir tobulame augalyne. smile.gif
Ačiū už gražų žodį derinukui. Derinukas gal ir nieko, bet tas augalyno pusiasalis, kuriame jis randasi, šiuo metu atrodo chaosingai. Viso jo net nedrįstu rodyti...
Pavasarį iš jo pasišalins beveik 1 m2 užgulusi karpažolė, o jos vieton atkeliaus oranžinės ežiuolės (dėl baltų jau ėmiau abejoti...). Ežiuolės, pagal mano sumanymą, turėtų augti tartum pievoje, t.y. žolėse. Žolių ten ir dabar apstu ir visokiausių, bet nelaikau jų teisingomis, o teisingų niekaip neišsirenku. O gal tokiam reikalui tinkamų ir nėra?
Smailiažiedžiai lendrūnai, kurie man čia noriausiai matytųsi, per aukšti ir per stambūs/tiršti, tad atrodytų tartum kolonos, už/tarp kurių slapstosi ežiuolės. Korėjinių lendrūnų lapija, kokią regiu pas save šiuo metu (ypač tų, kurie kažkodėl palaiko šviesiai žalią spalvą), būtų tinkama, tačiau vėliau, kai į visas puses imama švaistytis lapių uodegomis, ežiuolėms gali pasidaryti riesta. Neįsivaizduoju šito vaizdo, bet norėčiau pamatyti. O gal jis būtų bais meniškas? Sporobolusų (drėbūnų) lapija man per daug žalia, tad susilietų su ežiuolių sijonais. Be to, jų miglelė bent jau iki liepos pabaigos iš tolėliau yra neįžiūrima. Kas belieka? Melvenės? Melsvųjų ten jau yra bent 4, tačiau pamatai jas tik arčiau priėjus. Aišku, jos juodvarpės ('Edith Dudszus' ir 'Variegata'), t.y. ir šiaip nematomos, bet jei ir būtų kitokios ('Heidebraut'), gerumo nuo to nepadaugėtų – lapija pernelyg žalia, o žiedynai pasirodo pernelyg vėlai. Apie nendrines melvenes net nekalbu, nes jos per stambios šiam reikalui. Miskantus praleidžiu, nes sunkiai jie mūsų kraštuose verčiasi... Tikrai tiktų ir labai norėčiau mėlito Sesleria autumnalis, bet 5-zonis jis, tad rizikinga. Yra dar Schizachyrium scoparium. Aukštis ir forma gal ir nieko, bet žalumas ne tas... Pas Darių įžiūrėjau nematytą ir negirdėtą, tačiau sprendžiant iš foto-vaizdelių man tinkantį pievinį pašiaušėlį Alopecurus pratensis 'Aureovariegatus'. Gal kas pažįstate tokį? Labai mažai internete apie jį info ir foto. Matyt, geras diegas...

Tai tarp kokių žolių sodintumėte ežiuoles jūs? Klausiu visų, kam tai nors kiek rūpi. smile.gif
QUOTE(Daisoja @ 2014 07 29, 19:35)
Mano kieme daugiametės taip ir tokios susodintos, kad žydėtų pakaitomis ir kukliai, neužgoždamos lapų grožio. Na, kokios lelijos užgožia dar ir kvapu parversdamos, bet šitoj temoj nelabai apie jas šnekama. Dar šiuo metu žydi viendienės, kininės astilbės, melsvės (kai kurių žiedai visai gražūs). Skaisteniai priskiriami dvimetėms, nes kitais metais negražūs, bet kai savarankiškai užsisėja ir auga, tai smagu, kai pražysta tai šen, tai ten, tarsi amžini.
Mane labiausiai džiugina japoniniai vilkdalgiai:
<...>
tik treti metai kaip žydi, tai dar nenusibodę.
O kamanėms, bitėms ir drugiams labiausiai patinka apskritagalvis bandrenis. Prie jo toks susistumdymas, kaip prie deficitų tarybiniais laikais. Skirtumas, kad žmonių sambūrių vengdavau, o čia smagumėlis kišti nosį ir objektyvą.
Pievinis snaputis 'Double Jewel' rado draugelį, tai abu susikibę nenugriūva, o vienas būna girtas. Įsipynęs pasiekė turbūt pusantro metro.
<...>

Pasižiūrėjau jūsų foto-albumą giliau. Daug pas jus gėrio, tik žolių mažoka kaip tais... smile.gif Nors pati aš jau persimečiau į teminius augalynus, bet augaliukų ne į temą, užtat labai mielų dūšiai, vis dar nesugebu atsisakyti. Dėl to paskum tenka ilgai lakstyti su vazoniku po sodybą, kol atrandu, o neretai sukuriu, jam tinkamą sceną. Pas jus su scenomis matau problemų nėra – tik vaidink/žydėk. smile.gif
Kas dėl kalbėjimo apie lelijas, tai, matyt, su rimtesniais klausimai visos eina į lelijų temą. Bet būna prakalbstam ir čia apie jas. Mėgstu lelijas, be to, kaime jos turėtų būti privalomai. Iki šių metų turėjau kelias. Tačiau pernai persodinau ir daugiau jų nebeturiu – po žiemos nepasirodė... sad.gif Bet vėl noriu turėti. smile.gif Vieta paruošta tiek fiziškai, tiek kompoziciškai. Deja, nenusimanau apie šį augaliuką nič-nieko, tad pirksiu labiausiai patikusias ir gatavai žydinčias vazonikuose...

Atsakyti
vi_, dėl žolių ir ežiuolių. paminėjot, kad korėjinis lendrūnas jus tenkintų, bet abejojate dėl žiedynų, tai man dabar toks klausimas kilo, tai ar ežiuolės dar žydės kai lendrūnas lapės uodegas skleis? man rods geriausiu atveju bus likę tik juodos šiškos ir koks nors pavienis vėlyvas žiedelis. tai jei jūsiškėm ežiuolėm reikalinga lapija kai jos pačiam pike, tai korėjinis lendrūnas visai galėtų tikt.

nepaminėjot soros, bet spėju dėl asmeninių antipatijų jai smile.gif, vienok aš ežiuoles planuoju tarp sorų įkurdint. čia yra pora nuotraukų soros ir ežiuolės http://willowhousech...tember-15-2011/

https://www.flickr.c...in/photostream/

sporobolusų ir ežiuolių derinys mano manymu irgi geras, nes spalva nors ir panaši, visgi faktūra labai skiriasi.

o jūsų naujai nusižiūrėtas pašiaušėlis tiks jūsų sąlygoms? rašo, kad jam drėgmės netaip ir mažai reikia.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2014 07 29, 19:35)
Labai gražus leliumai sodelis.

Dėkui smile.gif
QUOTE(vi_ @ 2014 07 30, 12:40)
Linkiu daugiau naujienų nors ir tobulame augalyne. smile.gif
Ežiuolės, pagal mano sumanymą, turėtų augti tartum pievoje, t.y. žolėse. Žolių ten ir dabar apstu ir visokiausių, bet nelaikau jų teisingomis, o teisingų niekaip neišsirenku. O gal tokiam reikalui tinkamų ir nėra?
Smailiažiedžiai lendrūnai, kurie man čia noriausiai matytųsi, per aukšti ir per stambūs/tiršti, tad atrodytų tartum kolonos, už/tarp kurių slapstosi ežiuolės. Korėjinių lendrūnų lapija, kokią regiu pas save šiuo metu (ypač tų, kurie kažkodėl palaiko šviesiai žalią spalvą), būtų tinkama, tačiau vėliau, kai į visas puses imama švaistytis lapių uodegomis, ežiuolėms gali pasidaryti riesta. Neįsivaizduoju šito vaizdo, bet norėčiau pamatyti.

Naujienos dabar tarpsta 6kv.m eksperimentiniame laukelyje. Gėlynams įgavus pastovesnį pavidalą iškilo poreikis ir atskirą eksperimentinį lauką turėt. Šiemet sudomino ilgaamžiai gėliukai, bet dėl jų tokio būdo kažkas įamžinamo bus matyt po kelių metų smile.gif

Ežiuolės ir varpiniai.
Poros metų senumo vaizdelis, kuriame galima įžiūrėti rūšines ežiuoles ir smailiažiadžius lendrūnus "Karl Foerster" bei melvenę:
user posted image

Šiandienos vaizdas iš minėto eksperimentinio laukelio - už ežiuolių korėjinio lendrūno lapija:
user posted image

Trys šviesiosios ežiuolės 'Virgin', 'Fragrant Angel', 'Coconut Lime' iš arčiau:
user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
leliumai, kas antroje foto prieš leliją raudonais žiedeliais? ir priešais ežiuoles , bebaigiąs žydėti baltomis žvakėmis?
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2014 07 30, 15:49)
leliumai, kas antroje  foto prieš leliją raudonais žiedeliais? ir priešais ežiuoles , bebaigiąs žydėti baltomis žvakėmis?

Raudonais žiedais viduvis (Centranthus ruber), baltomis žvakėmis šalavijas 'Schneehuegel' ('Snow Hill'). Abu šių metų naujokai. Pirmąjį su žiediniais pumpurais parsivežiau gegužės viduryje iš mugės, žydi non stop iki pat dabar. Jau apsidairiau, kad e-seklos turi jų sėklų. Vienas minusas - keras išdrikęs, bet manau kaip užpildas tarp kitų gėlių į jas pasiremdamas turėtų gerai atrodyti. Gojiniai šalavijai, kokios veislės beišmėginčiau, tikras gėris - tiesiog baltų dar neturėjau.
Atsakyti
Pasižiūrėjau jūsų foto-albumą giliau. Daug pas jus gėrio, tik žolių mažoka kaip tais... smile.gif Nors pati aš jau persimečiau į teminius augalynus, bet augaliukų ne į temą, užtat labai mielų dūšiai, vis dar nesugebu atsisakyti. Dėl to paskum tenka ilgai lakstyti su vazoniku po sodybą, kol atrandu, o neretai sukuriu, jam tinkamą sceną. Pas jus su scenomis matau problemų nėra – tik vaidink/žydėk. smile.gif
Kas dėl kalbėjimo apie lelijas, tai, matyt, su rimtesniais klausimai visos eina į lelijų temą. Bet būna prakalbstam ir čia apie jas. Mėgstu lelijas, be to, kaime jos turėtų būti privalomai. Iki šių metų turėjau kelias. Tačiau pernai persodinau ir daugiau jų nebeturiu – po žiemos nepasirodė... sad.gif Bet vėl noriu turėti. smile.gif Vieta paruošta tiek fiziškai, tiek kompoziciškai. Deja, nenusimanau apie šį augaliuką nič-nieko, tad pirksiu labiausiai patikusias ir gatavai žydinčias vazonikuose...
[/quote]
Teisybė, žolių pas mane daug mažiau, nei norėčiau, bet gerokai daugiau, nei nuotraukose. O dar daugiau mirusių ir net nepasimaiviusių prieš kamerą. Paskaičiavau, kad išleistų pinigų būtų užtekę nuvažiuoti į Neringą. O ten gražiau viksvos švyti, nei mano mažose erdvėse. Nutariau žolių nebepirkti, bet tie pažadai gaunasi labai trumpi. Per tą meilę migliniams dar ir apsikvailinau - nusipirkau turguj ,,bambuką", kuris tėra pas mus ravimas varputis. Vazone pakabintas labai gražiai atrodė, kai nuvažiavau į sodą, tai lygiai tokio paties pripešiau.
Gyvenu ,,smetoninių" medinių namų rajone, tai tokį nei miesto, nei vasarvietės stilių sudėtinga išgauti. Ypač, kai į kelis kvadratinius metrus norisi susitempti visą pasaulį. Tai irgi nešiojuosi vazonus, tai šen pastatau, tai ten pamirštu. Turiu dar žemės toliau nuo namų, tai ten klesti tikrai natūrali pieva ant šlaito. Ir visai graži be mano įsikišimo, nors klevus išravėti vistiek reikia arba bent kartą nušienauti. Ten planavau vietomis įkišti tuščiavidurių ežiuolių tarp kiškių/gegučių ašarėlių (nors nežinau ko ten jiems verkti, žiemai obuolių daug paliekam), bet praeiviai išsinešė. Ten priprato, kad viskas liaudies. Beje, šiemet pamačiau, kad pilnavidures ežiuoles reikia kaip nors remti ar rišti - Razzmatazz, kaip rausvi pudeliai, nuo svorio pasiruošę pulti. Pati nesuprantu, kodėl pirkau, gal, kad tais laikais tik toks buvo pasirinkimas. Patarti nelabai ką galiu, nes manosios ežiuolės ne pievoj, ne gėlyne, bet ir ne miške. Vienos užnugaryje ramus, nors ir garbanotas žalias lazdynas išryškina žiedų spalvą, priekį sušvelnina heucherų žiedynai ir margalapė kerija. Prie gulsčiojo kukmedžio augo 'Summer Sky' ir 'White Swan', pirmoji šiemet iššalo, o antroji ten visai nedera. 'Hot Papaya' dar vis dėlioju su vazonu, gal šis pavyzdys bent padės, kaip nederinti:
Kiek peržvelgiau lelijų temą, tai apie auginimą neradau, ten daugiau pagyros ir prekyba, geriau skaityti leliumai tinklaraštį.
Atsiprašau, dar neišmokstu naudotis šiuo forumu ir paryškinti šriftą.
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2014 07 30, 15:12)
Raudonais žiedais viduvis (Centranthus ruber), baltomis žvakėmis šalavijas 'Schneehuegel' ('Snow Hill'). Abu šių metų naujokai. Pirmąjį su žiediniais pumpurais parsivežiau gegužės viduryje iš mugės, žydi non stop iki pat dabar. Jau apsidairiau, kad e-seklos turi jų sėklų. Vienas minusas - keras išdrikęs, bet manau kaip užpildas tarp kitų gėlių į jas pasiremdamas turėtų gerai atrodyti. Gojiniai šalavijai, kokios veislės beišmėginčiau, tikras gėris - tiesiog baltų dar neturėjau.

ačiū, vadinasi neapsirikau dėl viduvio. šalavijo nepažinau smile.gif. beje sėklas viduvio buvau parsisiuntus, bet anei viena neišdygo, paskui dar kažkur skaičiau lyg jo žiemojimas abejotinas, taip daugiau ir nesiryžau pirkti sėklų.
Papildyta:
klausimas kas augina šalavijus, ar tinkamas laikas dabar būtų juos skaidyti? jie dabar nužydėję, nebegražūs, reikia arba išskirstyt arba persodint, tam dabar tinkamas laikas, ar reikia palaukt kol jie normaliau atžels?
Atsakyti