Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, IX tema, ir vėl pavasaris

Dauguma rusmenių yra dvimetės, sėjamos nuo balandžio iki liepos ir išsodinamos į vietą rugpjūčio gale. Dabar liepos galas, tai nelabai spės per mėnesį į kažką sugraibomo suaugti. Nors, jei pačios užsisėtų, tai ir būtų panašus metas. Jei daug sėklų, turbūt bandyčiau kažkiek, o gal bus vėl be galo ilgas ruduo.
Atsakyti
Ačiū mergaitės aciuks.gif, reikės pabandyti
Atsakyti
Sveikos, merginos 4u.gif Gal sulauksiu patarimo g.gif Ieškodama tinkamos vietos, pusę sezono nešiojausi šen bei ten į vazoną pasodintą melsvę, tame inde ji ir žydi. Bet pagalvojus apie rudenį, susirūpinau, ką daryti artėjant melsvės poilsio metui - turbūt sodinti į nuolatinę vietą, nes juk vazone, nors ir įkastame į žemę, neperžiemos, sušals?.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2014 07 27, 16:23)
Sveikos, merginos  4u.gif Gal sulauksiu patarimo  g.gif Ieškodama tinkamos vietos, pusę sezono nešiojausi šen bei ten į vazoną pasodintą melsvę, tame inde ji ir žydi. Bet pagalvojus apie rudenį, susirūpinau, ką daryti artėjant melsvės poilsio metui - turbūt sodinti į nuolatinę vietą, nes juk vazone, nors ir įkastame į žemę, neperžiemos, sušals?..  unsure.gif

Įkastame plastikiniame vazone tikrai peržiemos smile.gif
Atsakyti
Oli_vija, ačiū, gal surizikuosiu smile.gif
Atsakyti
Kad pasiuto pas mane žydėti ežiuolės! Ant poros krūmų tai po keliolika sutinusių žiedų siūruoja. Nežinau, ar čia joms gyvenimo vieta taip įtiko? O gal tiesiog pasiekė optimalų amžių (3 metų)? Nesvarbu. Svarbu yra tai, kad galutinai įsitikinau, jog tai yra mano gėlės. Be to, jos dera prie pievų idėjos. Labai galimas daiktas, kad mano augalynuose jos taps raktiniu gėliuku. Dabar trūksta baltų ir oranžinių ežiuolių šių spalvų plėmams sukurti pernelyg rausvame viename iš augalyno fragmentų. Be ‘Orange Passion‘ jau nenurimsiu... Daugiametes.lt skelbiasi jų turį, betgi nebepasitikiu jais... sad.gif Teks žvejoti kitur... Iš baltukių labiausiai prie dūšios ‘White Swan‘.
Nors ir iš rausvuolių kompanijos, bet itin mielai pasteliškai atrodo ‘Summer Sky‘ (turėjo Darius).
Iš egzotiškųjų geriausiai prie akių limpa 'Raspberry Truffle', tačiau ne prie ko jos man... Bet gal kam prilips ne tik prie akių, bet ir prie dūšios... smile.gif

Vakare įkelsiu foto su savo ežiuolių žydėjimu. Bet kur gi jūsų, mielosios daugiametininkės, foto ir reportažai iš augalynų? Juk pats žydėjimas! Tiek grožio... tiek naujienų... turėtų būti... sad.gif

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2014 07 28, 12:50)

Vakare įkelsiu foto su savo ežiuolių žydėjimu. Bet kur gi jūsų, mielosios daugiametininkės, foto ir reportažai iš augalynų? Juk pats žydėjimas! Tiek grožio... tiek naujienų... turėtų būti... sad.gif

laistyme uzsikasus doh.gif mano smelyne nebeliko ka fotkint- viskas iskepe. vanduo jau net is dvieju greziniu nespeja poreikiu tenkint. sausa kaip pelenai gylyn jau net per dvi lopetas. nei mulciavimas nebepadeda. bijau, kad ant to mulco kokia ziezirba neatlektu doh.gif net berzams ruduo- geltonus lapus meta.
vienok keista vasara unsure.gif dar nebuvo man taip, kad prie tokio karscio nelytu g.gif geguze su baisiom salnom prasinese, paskui lijo nonstopu( kas mano smelyje is tiesu geris, tik nesmagu vasarot), dabar bulves jau beveik keptas kasu doh.gif dar savaite ir kasiu cipsus.
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2014 07 28, 14:38)
laistyme uzsikasus doh.gif  mano smelyne  nebeliko ka  fotkint- viskas iskepe. vanduo jau net is dvieju greziniu nespeja poreikiu tenkint. sausa kaip pelenai gylyn jau net per dvi lopetas. nei mulciavimas nebepadeda. bijau, kad ant to mulco kokia ziezirba neatlektu doh.gif net berzams ruduo- geltonus lapus meta.
vienok keista vasara unsure.gif  dar nebuvo man taip, kad prie tokio karscio nelytu g.gif  geguze su baisiom salnom prasinese, paskui lijo nonstopu( kas mano smelyje is tiesu geris, tik nesmagu vasarot), dabar bulves jau beveik keptas kasu doh.gif  dar savaite ir kasiu cipsus.

Išties, ši kaitra ir menkas kritulių kiekis yra didelis išbandymas augaliukams. Užjaučiu ir jus, ir jūsų neatlaikiusius augaliukus. Gal vertėtų ant kokių zundų ir šilokų persimesti? Maniškiai kožną dieną laistomi dar šiaip taip laikosi. Nors jau yra apatinių lapų geltoninimosi požymių. Priešaky laukia dar bent savaitė kaitros, tad vaizdelis turėtų suprastėti... sad.gif

user posted image

Prastas apšvietimas, bet užtat išsiskiria vienžiedė naujokė, apie kurią vis parašydavau. Ji jau pradėjo švelniai oranžinę spalvą rausvinti. Šiame augalyno fragmente ir žadu gausinti baltų ir oranžinių ežiuolių plėmus. Niūroka be jų čia ir nuobodu...

user posted image

Kitoje foto gal ne tiek svarbios labiau menamos ežiuolės, kiek sporobolusų miglelė. Įsitikinau, kad literatūra yra teisi – nėra jie žemi ir jau šiemet virš kelių išstypo. Bet miglelės panaudojamumo dar neperkandau. Matyti ji tik iš arti, o dar ir specapšvietimo prašosi...

user posted image

Deja Vu (jei kas dar prisimena), tik galiorkoje kuolas su vingiriu atsirado (vingiris šaunuolis žydi nuo gegužės pradžios), o kitų dalyvių tik proporcijos smarkiai pakito. Kompozicija per 3 metus galutinai išsigimė, tad kitais metais bus išmesta iš repertuaro... Rykštenė išsiplėtusi visoms artimiausioms kaimynkoms prikiaulyjo. Net didysis veronikūnas jau antri metai nedidėja – kaip 3 skrotelės taip 3... Gal teisybės danguje ir ant žemės nėra, tačiau čia ji netrukus pasirodys... sad.gif

user posted image

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2014 07 28, 20:18)
Išties, ši kaitra ir menkas kritulių kiekis yra didelis išbandymas augaliukams. Užjaučiu ir jus, ir jūsų neatlaikiusius augaliukus. Gal vertėtų ant kokių zundų ir šilokų persimesti? Maniškiai kožną dieną laistomi dar šiaip taip laikosi. Nors jau yra apatinių lapų geltoninimosi požymių. Priešaky laukia dar bent savaitė kaitros, tad vaizdelis turėtų suprastėti... sad.gif

na galutinai tai tfu tfu tfu niks dar nenukepe, tik vaizdelis nekoks- vienos leipenos.
beja, silokai parode, kad ir juos reikia laistyti...reiks nufotkint koks skirtumas tarp laistomu ir nelaistomu- kaip visai kitas augalas. o juk netgi is to paties motininio kero dalintas...
kol kas atrodo , kad visgi geriausiai pas mane jauciasi salavijai , veronikos, levandos... aj, dar virziai bujoja...
Atsakyti
Stai taip atrodo laistomi silokai:
https://fbcdn-sphoto...025616573_n.jpg
visa eile beveik be lapu- kaip didelis hortenzijos ziedas, o ne silokas:

user posted image

o cia tas pats is to paties motininio kero atidalintas silokas iki kurio slanga nedaeina. arba rankos blush2.gif
user posted image
pernai suskaidziau po skrotele viena dieli siloko kruma ir net nemaniau, kad siemet jau bus toks vaizdelis.
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2014 07 29, 10:14)
Stai taip atrodo laistomi silokai:
<...>
visa eile beveik be lapu- kaip didelis hortenzijos ziedas, o ne silokas:
<...>
o cia tas pats is to paties motininio kero atidalintas silokas iki kurio slanga nedaeina. arba rankos blush2.gif
<...>
pernai suskaidziau po skrotele viena dieli siloko kruma ir net nemaniau, kad siemet jau bus toks vaizdelis.

Na nėr taip blogai su tais jūsų šilokais. Aišku, kai prisimeni, kokie jie būna, kai viskas ok, tai gal kiek ir keistai atrodo. Betgi dar išlaikė varguoliai natūralią spalvą, be to, nenumauroti gyvių. Ir nepasakysi, kad nefotogeniški. O kas ten per žoliukas prie kalafiorų kadran įpuolė (ne eraičinus, turiu omenyje)? Melvenė kokia?
Iš pastebėjimų apie augaliukų elgseną. Kraujalakės ‘Red Thunder‘ jau trečius metus pas mane įsikūrusios. Krūmai išsiplėtė iki nepadoraus dydžio, kas nėr blogai. Blogai yra kitkas. Matyt, pavargusios nuo lietaus ir vėjų, jos nusprendė prigulti. Nors ir tvarkingai prigulė, į visas puses, visgi tas nėr gražu. Bet pataisoma. Žalias šniūras ir pagaliukas kaip mat padėjo. Parišau taip, kad nesimato jokio išorinio įsikišimo.
Nežinau, kaip jūsų monitoriuose, o maniškiame saulės apšviesti kraujalakės spurgiukai įgiję pačių raudoniausių vabalų spalvą ir tiesiog švyti. smile.gif

user posted image

Čia šiaip sąžalynas. Heucherelė 'Stoplight' 3 metus menkėjusi ir menkėjusi, šiemet kotais atkuto, apsidėliojo gausiais lapais, pražydo, tiesa, apatiniai lapai kažkodėl kiek išbalę. Po bergenijos lapais, pasirodo, dažnai įsitaiso žalčiai. 2. Čia praeito savaitgalio atradimas. Karšta, tai jie ten vėsinasi, be to, atsigeria ant bergenijų lapų užsilikusio nuo laistymo vandens. Lai.

user posted image

Atsakyti
vi, ten prie kalafijoru- melvene cordoba. matosi tik jos sijonas. nezinau kodel, gal persodinimo stresas, bet nepanasu, kad jos smilgos pasieks pernai pirko giganto ismiera- tikrai nesiojomes po muge smilgas kokiu 2 metru. dabar jos gal metra tesiekia g.gif
kraujalake dieviskai grazi... nooooriu jau senai, bet...
o panasi heucherele ''Sunrise Falls'' irgi tik menkyn eina g.gif visa ziema vaidino viszale, matyt isisiseme g.gif
Atsakyti