Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, IX tema, ir vėl pavasaris

Jau kaip imčiau cypt, o ne fotiko ieškoti blush2.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Milita♥ @ 2014 07 18, 21:06)
Sveikos, atsiprasau, kad trukdau. Gal kas galetu patarti kaip atsikratyti nuo sraigiu, baigia visus augalus suesti?

mama rokenrol sakė su skalbio milteliais naikina ir pigu ir veiksminga ,nes per vieną svajonių sodų laidą pas ją granules barstė tai sakė tik brangu,o naudos nepajuto g.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2014 07 18, 23:59)
mama rokenrol sakė su skalbio milteliais naikina ir pigu ir veiksminga ,nes per vieną svajonių sodų laidą pas ją granules barstė tai sakė tik brangu,o naudos nepajuto  g.gif

Granules ir as buvau nupirkusi, kol barstem buvo ju maziau ir daug nebegyvu metesi bet tai tik baigesi granules ir vel ju milijonai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2014 07 18, 21:01)

O kokio amžiaus jūsų lendrūnas iš foto?

Ir dar. Atėjau su laistytuvu pasisemti vandens ir... teko imti fotoaparatą. Šiap jau ten pas mus po kojomis reikia vis pasižiūrėti, kad kokio didelio "slieko" neužminti.

mano lendrūnas šitoje vietoje keturi metai

wub.gif koks fainas 'sliekas'
Atsakyti
Matė ir pas mane tokį "slieką" doh.gif , bet aš nespėjau, turbūt ir pirma cypti būčiau pradėjus lotuliukas.gif
Geriau nematyt doh.gif , gyvenau ramiai iki šiol , o dabar bijau ir į agurkų lysvę koją kišti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2014 07 22, 17:25)
mano lendrūnas šitoje vietoje keturi metai
<...>

4-metis... Bais jau greitas augti. Pasidairiau po internetą, tai dauguma jį sodina prie tų pačių kaip ir aš augalų: astrų, ežiuolių, rūgčių ir t.t. O ir ekspertai tą patį rekomenduoja. Tik svarbu teisingai įvertinti šio augaliuko griozdiškumą ir tuom patikėti (aš vis dar netikiu... kol pas save neišvysiu... smile.gif ) ir rasti jam tinkamą vietą. Ir nebūtinai galiorkoje, beje.
Žalčių nebijau, jaučiu jiems iš senovės gludumų įskiepytą pagarbą, bet nesičiupinėju su jais. O jei beravint netyčia užtikčiau susirangiusį po kokios gumbenės lapais ar dar kur, ravėjimas netektų labai daug žavesio. Tiesą sakant, „labai daug“ jo nė neturi, tad liktų minuse... sad.gif

Nusipirkau turguje tą oranžinę ežiuolę su jau pradėjusiu skleistis nauju žiedu. Pasistačiau darbe ir stebiu. Deja, tai ne trokštamoji ‘Orange Passion‘. Be to, internete nerandu jos atitikmens. Spalva geltonai oranžinė, žiedlapių galiukai žalsvi su įkirpimu, pagal žiedo formą ji nėra iš nulėpausių, viduriukas paplokščias, su žalsvu atspalviu. Bet tai dar tik žydėjimo pradžia ir optimumas dar nepasiektas Gi finalinėje stadijoje (sprendžiant iš ankstesnio žiedo) žiedo spalva patampa avietine. Gal kas esate su tokia susitikę?

Kartu su ežiuole parsitempiau ir šiemet įsižiūrėtą į žolę panašią siauralapę/žemaūgę melsvę. Be pavadinimo, bet panaši į ‘Stiletto‘. Gal kas turite? Mane domina, kaip greitai ji plečiasi. Iki šiol pažinotos didėlesnės melsvės greitumu nepasižymėjo... Žemaūgės melsvės šiemet mane „paėmė“ ekspromtu, kai nuvažiavus pasiimti užsakymo, apžiūrinėjau visą arsenalą. Teko pasiimti labiausiai besiprašančias (‘Autumn Frost‘ tarp jų)... smile.gif

Atsakyti
'Stiletto' turiu ir net pasirodo paviešintą nuotrauką:
https://plus.google....925487643554471
Patinka ne man vienai, šliužiukai greit apžiaumoja. Nuotrauka pavasarinė, tai dar nelabai geltona ir neapgriaužta. Nežinau pagal kokią skalę skaičiuoti plėtimosi greitį, gal greitesnė nei vidutiniška. T.y. lėčiau nei patvorinės (kurių visi gali vežimais prirauti), bet greičiau už kokius 'Halcyon' sportus ar gigantines. O už kokią 'Big Daddy' turbūt 50 kartų greitesnė. Melsvių žiedai man dažniausiai tik trukdo, bet ši žydi gerokai vėliau ir nenuskalbtai.
Kaip smagu, kad turėsite 'Autumn Frost', man visos melsvės su žodeliu Frost labai gražios. Tiesa, dar nei vienos neturiu, šiemet bandžiau įsigyti, bet ne tą įdėjo. Jos visos turėtų būti sunkiai įkandamos.
Ar nebandot kompozicijoms liatrių? Man jie atrodo visur gali išgelbėti, kur reikia vertikalių akcentų. Gaila, kad spalvos tik dvi, kai žydi. Bet ramsčiai geri. Tiesa, ši žiema pas mane Kaune jiems nepatiko. O kitose žemėse ant Žemaitijos krašto gerai peržiemojo.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2014 07 23, 14:47)
'Stiletto' turiu ir net pasirodo paviešintą nuotrauką:
<...>
Patinka ne man vienai, šliužiukai greit apžiaumoja. Nuotrauka pavasarinė, tai dar nelabai geltona ir neapgriaužta. Nežinau pagal kokią skalę skaičiuoti plėtimosi greitį, gal greitesnė nei vidutiniška. T.y. lėčiau nei patvorinės (kurių visi gali vežimais prirauti), bet greičiau už kokius 'Halcyon' sportus ar gigantines. O už kokią 'Big Daddy' turbūt 50 kartų greitesnė. Melsvių žiedai man dažniausiai tik trukdo, bet ši žydi gerokai vėliau ir nenuskalbtai.
Kaip smagu, kad turėsite 'Autumn Frost', man visos melsvės su žodeliu Frost labai gražios. Tiesa, dar nei vienos neturiu, šiemet bandžiau įsigyti, bet ne tą įdėjo. Jos visos turėtų būti sunkiai įkandamos.
Ar nebandot kompozicijoms liatrių? Man jie atrodo visur gali išgelbėti, kur reikia vertikalių akcentų. Gaila, kad spalvos tik dvi, kai žydi. Bet ramsčiai geri. Tiesa, ši žiema pas mane Kaune jiems nepatiko. O kitose žemėse ant Žemaitijos krašto gerai peržiemojo.

Ačiū už info apie melsves. Iš foto matau, kad maniškė lyg ir ne ‘Stiletto‘ visgi... Maniškės lapai siauresni, tokie labiau žoliški. Bet gal tai tik foto ir realybės vaizdų kalibravimo mūsyse problemos. Šį savaitgalį pasodinusi savąją žolelę-melsvelę, padarysiu jos portretą, tada ir pasilyginsim kaip lygus su lygiu. smile.gif
Lendrūnus renkuosi ne vien dėl jų stačiokiškumo. Tiesiog, man reikalingos žolės. Daug žolių. O gėlių reikia tiek, kiek jų reikia žolėms. smile.gif Liatrį nustojau mylėti dar nespėjus jį apturėti. Ne mano tai gėliukas. Vietoj jo mielai priimčiau tūbę. Žolytės irgi neprieštarautų. smile.gif

Atsakyti
Sveikos, atsiprašau, kad braunuosi nekviesta į jūsų temą. Noriu paklausti, gal kuri žinote, kada sėti rusmenes? Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2014 07 24, 16:40)
Ačiū už info apie melsves. Iš foto matau, kad maniškė lyg ir ne ‘Stiletto‘ visgi... Maniškės lapai siauresni, tokie labiau žoliški. Bet gal tai tik foto ir realybės vaizdų kalibravimo mūsyse problemos. Šį savaitgalį pasodinusi savąją žolelę-melsvelę, padarysiu jos portretą, tada ir pasilyginsim kaip lygus su lygiu. smile.gif
Lendrūnus renkuosi ne vien dėl jų stačiokiškumo. Tiesiog, man reikalingos žolės. Daug žolių. O gėlių reikia tiek, kiek jų reikia žolėms. smile.gif Liatrį nustojau mylėti dar nespėjus jį apturėti. Ne mano tai gėliukas. Vietoj jo mielai priimčiau tūbę. Žolytės irgi neprieštarautų. smile.gif

oj, priminet, pernai rasiau apie tai kaip pas man uzskrido tubiu desantas. tai vienur tai kitur palikau pagailejus- neravejau. prie siltnamio- visa pluosta. tai dabar tos prie siltnamio- tris metrus perkope doh.gif jau kazkaip ranka kyla jas rauti, nes itariu sukiso saknis i siltnami ir agurkus apeda- is kur kitaip tokios riebios? tik gal pries tai as joms fotosesija biggrin.gif
-------------------
Para, manau, kad rusmene reikejo seti pavasari, kad iki rudens susikauptu kitu metu zydejimui. bent as taip dariau. jau visai nemenki augaliukai. sejau siltnamyje pavasari, paskui vietoj pikiavimo issodinau iskart i gelyna.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vobla: 25 liepos 2014 - 07:47
QUOTE(Vobla @ 2014 07 25, 09:41)
-------------------
Para, manau, kad rusmene reikejo seti pavasari, kad iki rudens susikauptu kitu metu zydejimui. bent as taip dariau. jau visai nemenki augaliukai. sejau siltnamyje pavasari, paskui vietoj pikiavimo issodinau iskart i gelyna.

Ačiū, parvežė uošvienė sėklų dovanų, tai reikės laukti pavasario. Ant pakelio užrašyta, kad ir birželį, liepą galima sėti, bet aišku, ten Anglijoje, ne pas mus, matyt g.gif .

Kaimo vaizdai
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 25 liepos 2014 - 08:20
QUOTE(Para @ 2014 07 25, 08:19)
Ačiū, parvežė uošvienė sėklų dovanų, tai reikės laukti pavasario. Ant pakelio užrašyta, kad ir birželį, liepą galima sėti, bet aišku, ten Anglijoje, ne pas mus, matyt  g.gif .

jei parasyta, tai galima dali pakelio bandyt seti. as pernai sejau pentinius vasaros vidury. tiesa, siltnamyje, tai rudeni iskeliau lauk jau ohoho kokius. jie ten man siltnamyje net bande zydet velu rudeni, bet nespejo. pavasari jau vel iskart soko ziedynus leisti, bet geguzes salnos juos iki nulio nusvilino. vos tik baigesi salnos is karto nauju ziedu kekes sukrove. nespejo tos nuzydet- nauju begalybe prileido. zydi istisai visa vasara ir dar naujos kekes is zemes lenda. zodz, siuolaikinis arsus hibridas- neatitinka niekas ka buvau skaicius apie pentinius: kad zydi, nuzydi, nukerpi, lieka dideliausia skyle gelyne, jei pataikai nukirpti anksti- dar karta rudeniop atzydi, bet jau menkai''. gal ir su angliska rusmene bus panasiai g.gif
Atsakyti