Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, IX tema, ir vėl pavasaris

QUOTE(vi_ @ 2014 06 30, 13:27)
man patinka lapų išlinkimas (gal būtent dėl stačiokiškumo nemėgstu sorų). Visas keras gal ir ne idealiai sušukuotas, bet šukas tikrai yra matęs. smile.gif Gal turite neseniai darytą savo korėjiečio foto?

Apie daug daug rūgčių...

Su terasa ir gėlynais dar ilgai turėsite užsiėmimo dūšiai... Tas gerai. Tikiuosi nedingsite, iki viskas nepasidarys? smile.gif

pas mane korėjinis lendrūnas atrodo tiesiog kaip žolė, ir dar šiek tiek padžiūvusi, tikrai vaizdo nėra. o ką turit omeny sakydama kad soros stačios? lapiją? jei taip, tai yra ir linkstančiais lapais, tuo labiau kai išsiskleidžia žiedynai, tai man ji kaip tik atrodo minkšta, puri, ažūrinė. šiemet įsigijau 'Shenandoah' , va pavyzdį radau, svyranti lapija http://www.laughings...com/panicum.php

buvau iš daugiametės.lt nusipirkusi rūgtį 'Fat domino', bet man ji neperžiemojo, dabar turiu nemažai sodinukų 'Taurus' , kol kas kitoms vietos nėra, nes dar ir polymorpha užsiėmė galingą plotą.

iki viskas nepasidarys...manot kada nors tai bus? smile.gif man atrodo, kad čia nesibaigiantis procesas, kol kas neįsivaizduoju, kad pasidariau ir taškas, viskuo patenkinta, bet ką gali žinot, gal ir tokia stadija ateina? kol kas dingt neplanuoju smile.gif

QUOTE(Daisoja @ 2014 07 01, 13:13)

Monardos ne tik pas mane iššalo.
Mandros ežiuolės vos vos.

pas mane neiššalo, bet anei vienos sveikos, miltligė ant visų, planavau jas į gėlyną kelt, bet tiek to, liks už borto. ežiuolės pas mane siauralapės paradoxa šiemet vos gyvos, o 'Firebird' su kiekvienais metais vis silpnesnė ir dar nebuvo metų, kad lapai nebūtų taškuoti, kažkuo serga, rausiu lauk.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2014 07 01, 14:13)
<...>
Apie šeivamedį.
Margalapis, tai ne koks pakelės paprastasis. Man būtų gaila naikinti, kartą pasižadėjus jį globoti. Galima sumažinti iki 1,5 m, jei trukdo - genėjimo nebijo, tik žydėjimas nusikelia. Turiu svajonę - skaityti Anderseno pasakas po šeivamedžiu. Yra geltonlapis šeivamedis, daug pasakų knygų, tuoj turėsiu akinius. Nėra suoliuko, laiko ir klausytojų. Klausytojai nebūtini, galima pabūti dviese su Markesu. Svarbiausia laikas ir išlaukti, kada išsiperės strazdai šakų krūvoje po šeivamedžiu. O šiaip, nieko jis neapvalgo, gal tik šviesos mažėja, bet kaimynėms astilbėms tai netrukdo.
Apie šilokus.
Čia turbūt tas atvejis, kai naujausi, nebūtinai mano žemei geriausi. Ryžoki - 'Orange Xenox', bet ne tiek, kaip anksčiau įdėtose nuorodose. Be to, nelabai atsparūs. Tik nuo pernai auginu, tai vienas šios žiemos neatlaikė, kitas gavo labai ploną sniego sluoksnelį, tai išgyveno, bet nuo pavasarinių šalnų kažkoks nemalonus. Margalapiai irgi priemolyje neišlaikė. Vieta - Kauno vidurys.
<...>
Monardos ne tik pas mane iššalo.
Mandros ežiuolės vos vos.

Nežinau, kodėl krūmai medžiais vadinami. smile.gif Čia aš apie šeivamedį. Mačiau internete kaip ir medžių, bet mūsiškis tai krūmas o krūmas. Po juo nepasėdėsi... Be to, jis margas, tad prastas iš jo gausis fonas maniesiems žolynams. Su jo dydžiu seniau gamta dorojosi – kiekvienais metais nušaldavo ir per naują atžalas leisdavo – tai ir visai nebaugiai augaliuks atrodė. Bet štai jau porą žiemų nenušąla ir išvydom, kokį griozdą esam beturį. Baisu... sad.gif

Paskaitai, kas kur po šios žiemos pamirė, ir tiesiog stebiesi – kokia įvairovė ir veik jokių dėsningumų. Mano monardos su ežiuolėm išliko drūtos ir sveikos. Visos. O jų pas mane visa armija... Gal žinote, kiek ilgaamžės (iki patartino persodinimo) yra ežiuolės?

Šiloką galima gi būtų ir parodyti... Ir ne tik jį. Mėgstame mes čia paveiksliukus žiūrinėti ir apkalbinėti visaipo... Gražiai, aišku. smile.gif

QUOTE(jot.ka @ 2014 07 01, 17:45)
pas mane korėjinis lendrūnas atrodo tiesiog kaip žolė, ir dar šiek tiek padžiūvusi, tikrai vaizdo nėra. o ką turit omeny sakydama kad soros stačios? lapiją? jei taip, tai yra ir linkstančiais lapais, tuo labiau kai išsiskleidžia žiedynai, tai man ji kaip tik atrodo minkšta, puri, ažūrinė. šiemet įsigijau 'Shenandoah' , va pavyzdį radau, svyranti lapija http://www.laughings...com/panicum.php

buvau iš daugiametės.lt nusipirkusi rūgtį 'Fat domino', bet man ji neperžiemojo, dabar turiu nemažai sodinukų 'Taurus' , kol kas kitoms vietos nėra, nes dar ir polymorpha užsiėmė galingą plotą.

iki viskas nepasidarys...manot kada nors tai bus? smile.gif man atrodo, kad čia nesibaigiantis procesas, kol kas neįsivaizduoju, kad pasidariau ir taškas, viskuo patenkinta, bet ką gali žinot, gal ir tokia stadija ateina? kol kas dingt neplanuoju smile.gif

Dėl korėjinių lendrūnų, tai seniau lyg ir negirdėjau jus besiskundžiančios jo lapais. Gal jį užspeitė paaugę kaimynai (trūksta šviesos ar maistelio)? O gal su metais jie kaip ir visi ima karšti bei atrodyti blogiau nei optimaliame amžiuje? Jūsiškiui mažiausiai 3 metai turėtų būti, kiek pamenu?

Dėl sorų, tai jūsų parodytoji 'Shenandoah' ir išties gražiai išlinkusi, be to, dailiai raustelna, tačiau pievai aukštoka. Gal ateityje atsiras rolė ir jai mano augalynuose. O ji greita augti (platėti į šonus)? Žiedai, įtariu, tik arti priėjus matosi?

Rūgčių užsisakiau 3 spalvelių, nors vietos yra tik 1-2 štukoms... Prieš ligą nepašokinėsi... sad.gif Kadangi iš 'Taurus' liko tik 1 pilnavertis ūgliukas, mėginsiu šalia sodinti kitokios spalvos 'Orangefield'. Nežinau, kas iš to gausis... Raudonoji 'JS Caliente' keliaus į tamsiojo augalyno šviesiąją vietelę šalia hortenzijos (bet ramstysis ne į ją, o į smailiažiedžius lendrūnus). O štai su 'Alba' vazoniku ilgai teks vaikštinėti po augalynus... Įsivaizduoju ją šluotsmilgių 'Schottland' pievoje, bet tai tik teorija.

Nemanau, kad jūsų/mūsų augalynai pasidarys iki galo... smile.gif Ir ačiū Dievui. Galas yra nuobodu. Bet jūsų terasoje dabar tokia stadija, kaip kad su mano pernykščiais 5-lapiais sporobolusiukais – sunku apie juos pasakyti daugiau nei 5 žodžius, o norisi... smile.gif O mums paklausyti norisi. Tai kaip bus dabar? smile.gif

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2014 07 01, 21:36)

Gal žinote, kiek ilgaamžės (iki patartino persodinimo) yra ežiuolės?

Dėl korėjinių lendrūnų, tai seniau lyg ir negirdėjau jus besiskundžiančios jo lapais. Gal jį užspeitė paaugę kaimynai (trūksta šviesos ar maistelio)? O gal su metais jie kaip ir visi ima karšti bei atrodyti blogiau nei optimaliame amžiuje? Jūsiškiui mažiausiai 3 metai turėtų būti, kiek pamenu?

Dėl sorų, tai jūsų parodytoji 'Shenandoah' ir išties gražiai išlinkusi, be to, dailiai raustelna, tačiau pievai aukštoka. Gal ateityje atsiras rolė ir jai mano augalynuose. O ji greita augti (platėti į šonus)? Žiedai, įtariu, tik arti priėjus matosi?

Įsivaizduoju ją šluotsmilgių 'Schottland' pievoje, bet tai tik teorija.

Bet jūsų terasoje dabar tokia stadija, kaip kad su mano pernykščiais 5-lapiais sporobolusiukais – sunku apie juos pasakyti daugiau nei 5 žodžius, o norisi... smile.gif O mums paklausyti norisi. Tai kaip bus dabar? smile.gif

Oudolfo ir Kingsbury knygos lentelėje ežiuolių ilgaamžiškumas pateikiamas <5 - <10 metų, nuo rūšies, veislės priklauso. galimas daiktas, kad manoji paradoxa prastai atrodo, nes jau laikas skirstyt, vienoje vietoje auga apie 5 metus .

korėjinis lendrūnas išties 3 metai, bet atrodymo prastumą ne amžius lemia, o kaimynystė, ir lanksva šalia, ir kiti augalai per arti jo.

kaip greit soros plečiasi nežinau, kurią turėjau tai neskubėjo, augo toje vietoje 3 metus, bet savo ūgio dar nebuvo pasiekusi. gal šiemet jau būtų įsivažiavusi, bet išskaidžiau, gana smulkiai, tai kol kas nelabai augt nori. skaičiau, kad kol susiima reikia palūkėt. šiemet gavau 6 'Shenandoah', bet kai kurie vazonėliai atrodė tokie tankūs, kad neištvėriau ir pasmulkinau, tai va skirtumas ir matosi, tos, kurių šaknų sistema nebuvo judinta auga sparčiau, o padalintos atsilieka. tikiuosi, kad visgi joms patiks esama vieta, užmirkimas ten negresia, o kad jos aukštos, tai mano atveju yra privalumas, nes terasa bus pakelta nuo žemės tiek kiek yra pamato, apie 40 cm, tai visi augalai sumažės nuo terasos žiūrint, o norisi visgi sėdėti ir mėgautis augalų mase aukštėliau, ne vien po kojomis smile.gif

o ko jums ilgai vaikščiot su baltąja rūgtim, jei viziją turit? įgyvendinkit ir parodykit smile.gif

aš kažkaip galvoju, kad mano terasa dar link rudens sužels ir jau bus galima kažką pamatyt daugiau smile.gif, o be to vasaros gale planuoju pertvarkas didžiajame gėlyne, kalbos bus, darbo irgi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2014 07 02, 00:06)
Oudolfo ir Kingsbury knygos lentelėje ežiuolių ilgaamžiškumas pateikiamas <5 - <10 metų, nuo rūšies, veislės priklauso. galimas daiktas, kad manoji paradoxa prastai atrodo, nes jau laikas skirstyt, vienoje vietoje auga apie 5 metus .

korėjinis lendrūnas išties 3 metai, bet atrodymo prastumą ne amžius lemia, o kaimynystė, ir lanksva šalia, ir kiti augalai per arti jo.

kaip greit soros plečiasi nežinau, kurią turėjau tai neskubėjo, augo toje vietoje 3 metus, bet savo ūgio dar nebuvo pasiekusi. gal šiemet jau būtų įsivažiavusi, bet išskaidžiau, gana smulkiai, tai kol kas nelabai augt nori. skaičiau, kad kol susiima reikia palūkėt. šiemet gavau 6 'Shenandoah', bet kai kurie vazonėliai atrodė tokie tankūs, kad neištvėriau ir pasmulkinau, tai va skirtumas ir matosi, tos, kurių šaknų sistema nebuvo judinta auga sparčiau, o padalintos atsilieka. tikiuosi, kad visgi joms patiks esama vieta, užmirkimas ten negresia, o kad jos aukštos, tai mano atveju yra privalumas, nes terasa bus pakelta nuo žemės tiek kiek yra pamato, apie 40 cm, tai visi augalai sumažės nuo terasos žiūrint, o norisi visgi sėdėti ir mėgautis augalų mase aukštėliau, ne vien po kojomis smile.gif

o ko jums ilgai vaikščiot su baltąja rūgtim, jei viziją turit? įgyvendinkit ir parodykit smile.gif

aš kažkaip galvoju, kad mano terasa dar link rudens sužels ir jau bus galima kažką pamatyt daugiau smile.gif, o be to vasaros gale planuoju pertvarkas didžiajame gėlyne, kalbos bus, darbo irgi  biggrin.gif

Dėl ežiuolių nuraminot. Ačiū.

Soros iš aprašymo matyti, kad nėra greituolės. Pabandymui gal ir norėtųsi kokios 1 'Shenandoah', bet susiturėsiu... Ir taip per daug šį savaitgalį vežuosi augaliukų... Neparašėte dėl žiedynų matymosi.

Paįsivaizdavau jūsų terasą ir kažkodėl prisiminiau savąsias dičkes cefalarijas. Pernai sodintos, šiemet gražiai ir tirštai prisilapavo, o po 2-3 savaičių nebuvimo radau jas iškėlusias dideliausius (1,5 m, jei ne aukštesnius) stiebus su pumpurais. Jei tokie augaliukai tupėtų šalia terasos, tai matytųsi tik gerai pematomas stiebų raizginys su žiedais. Nesiūlau, šiaip įdomus vaizdelis būtų. Man, pievininkei, labai prie dūšios tokio stiliaus gėliukai, kurių žalioji dalis palyginti nėra didelė ir pasislepia žolyne, o virš žolyno matosi tik žiedai. Cefalarija pievai gal ir per aukšta, bet gi yra 1:1 figūros makedoninė buožainė (deja, maniškė turėtoji šiemet po žiemos irgi nepasirodė...). O kas pas jus prie terasos krašto gyvens?

Dėl rūgties... „Vizija“, čia per skambiai pasakyta... smile.gif Nes vaikščioti teks ir su rūgtimi, ir su 5 vazonikais šluotsmilgių, tiek pat sporobolusų, ir dar ko gero su balta kraujalake canadensis (kad jau prisilaikyti minties apie baltai žydinčią pievą, pavyzdžiui...). Taigi šiam kolektyvui reikės rasti gerą šmotą vietos ir ne belekur, be to, teks suvokti, nors ir dabar aišku, kad šluotsmilgių pievai aiškiai per mažai (o gal per daug, nes gal vertėtų šluotsmilges skiesti ne tik gėlėmis, bet ir kitais žolynais?... sporobolusai bus priekyje, o ne tarpuose), ir šis atradimas bus jau gal net nepanešamas... Žodžiu, dar visiškai neaišku, kur ta rūgtis galiausiai nutūps... sad.gif

Atsakyti
Biski vaizdu:
user posted image
user posted image

user posted image
Papildyta:
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vobla: 09 liepos 2014 - 14:21
Vobla, kaip gražu wub.gif , pas mane dabar bespalvis periodas, tai spalvų pasiilgus buvau wub.gif

kraujažolės buvo mano didžiulė meilė, bet matyt nemoku su jomis elgtis, kai jos nužydi, nukerpi? atželia dar tą patį sezoną ar taip ir lieka skylė?

ir monardos kokios gražios, mano pliki stiebai su žiedų burbuliukais, taip miltligė šiemet per jas žiauriai prasiėjo.
Atsakyti
Vobla, gražūs spalviniai derianiai thumbup.gif Ir augalai vešlūs smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2014 07 02, 09:39)
Neparašėte dėl žiedynų matymosi.

Paįsivaizdavau jūsų terasą ir kažkodėl prisiminiau savąsias dičkes cefalarijas. Pernai sodintos, šiemet gražiai ir tirštai prisilapavo, o po 2-3 savaičių nebuvimo radau jas iškėlusias dideliausius (1,5 m, jei ne aukštesnius) stiebus su pumpurais. Jei tokie augaliukai tupėtų šalia terasos, tai matytųsi tik gerai pematomas stiebų raizginys su žiedais. Nesiūlau, šiaip įdomus vaizdelis būtų. Man, pievininkei, labai prie dūšios tokio stiliaus gėliukai, kurių žalioji dalis palyginti nėra didelė ir pasislepia žolyne, o virš žolyno matosi tik žiedai. Cefalarija pievai gal ir per aukšta, bet gi yra 1:1  figūros makedoninė buožainė (deja, maniškė turėtoji šiemet po žiemos irgi nepasirodė...). O kas pas jus prie terasos krašto gyvens?

<...> be to, teks suvokti, nors ir dabar aišku, kad šluotsmilgių pievai aiškiai per mažai (o gal per daug, nes gal vertėtų šluotsmilges skiesti ne tik gėlėmis, bet ir kitais žolynais?... sporobolusai bus priekyje, o ne tarpuose), ir šis atradimas bus jau gal net nepanešamas... Žodžiu, dar visiškai neaišku, kur ta rūgtis galiausiai nutūps... sad.gif

dėl sorų žiedų nieko neatrašiau, nes pailiustruot neturiu kaip tyčia jokios foto. na o žiedai kaip ir daugumos žolių, iš toliau sudaro debesėlį, iš arčiau galima ir struktūrą nagrinėtis smile.gif aš jas rinkausi būtent dėl debesėlio, kaip fono kitiems augalams, ir rausvėjančių lapų. šiandien apžiūrėjau saviškes, jau kai kurios kelia žiedynus smile.gif.

cefalarija man patiko, ten kur buvot nuorodą įdėjusi, neturiu buožainės, bet turiu žvaigždūnę, tikriausiai tarpinis variantas tarp cefalarijos ir buožainės ūgio prasme.
ką sodint prie terasos krašto ilgai galvojau, dabar yra ir sorų, ir saulainių, ir astrų, kol nėra terasos įsodinau ir šviežiai gautus snapučius, jie žemi, tai kol kas gali augti, o paskui reikės rasti tokius augalus, kurie būtų aukštesni už terasą.

na pievos efektui, tai visgi 5 šluotsmilgės gal mažoka, pas mane tame kvadrate tupi 6, kvadratai keturi, tai gražiausiai žiūrisi, kai visi kvadratai yra vienoje linijoje, žiūrint matai vieną, visi kiti rikiuojasi už jo. va tada gal ir pieva šiek tiek biggrin.gif beje kiek kvadratų tai pievai žadate išrašyti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jot.ka: 09 liepos 2014 - 16:24
QUOTE(jot.ka @ 2014 07 09, 14:59)
Vobla, kaip gražu wub.gif , pas mane dabar bespalvis periodas, tai spalvų pasiilgus buvau  wub.gif

kraujažolės buvo mano didžiulė meilė, bet matyt nemoku su jomis elgtis, kai jos nužydi, nukerpi? atželia dar tą patį sezoną ar taip ir lieka skylė?

ir monardos kokios gražios, mano pliki stiebai su žiedų burbuliukais, taip miltligė šiemet per jas žiauriai prasiėjo.

pas mane siemet kazkaip istisai kazkas zydi- vieni ziedai keicia kitus- nebuvo bespalvio periodo nuo pat pavasario. deja, nezinau kas bus antroj vasaros puses g.gif musiau nelabai kas...
mano draugyste su kraujazolem dar labai jauna- tik antri metai auginu. vienas, ruzavas buvau sejus is pakiuko- nu nelabai man jos- tokios aukstos ir smulkiaziedes. buvo- nebuvo jei nukerpu- nelabai matosi... sitos orandzines- pirktines Terakota. pernai tik sodinau- siemet isbujojo - zedai delno dydzio. Turbut liks skyle kai nukirpsiu, bet ji bus tik mizeris, jei lygint su kitom mano skylem doh.gif o ciauduline siemet irgi po saves skyle paliks- aprupinsiu as ja turbut puse kaimo biggrin.gif
QUOTE(leliumai @ 2014 07 09, 15:19)
Vobla, gražūs spalviniai derianiai  thumbup.gif Ir augalai vešlūs  smile.gif

dekui 4u.gif

Atsakyti
Po Voblos vaizdų gėda savus berodyti. Bet norėjau apie snapučius parašyti.
Mano mažam kiemeliui tinkamiausi raudonieji. Turiu Striatum:
https://plus.google....925487643554471
Minimali priežiūra, nebent per sausras palieti, nors niekad pats nepaprašo. Dar žiemą nukirpti, jei nušąla. Jei šilta, tai ir žaliuoja. O pieviniams matyt pievos reikia arba atsiremti tvirto peties. 'Double Jewel' figūra pagerėjo, kai įsikibo į Lausono puskiparisį ir pradėjo šelmiškai kaišioti žiedus tai šen, tai ten. Dabar turiu deimantinį puskiparisį. O šiaip, snaputis gražesnis nuotraukose iš arti, nebent patręšt jį ar laukti, kol suaugs didelis krūmas.
Turiu atsarginį vazone, nešioju, dėlioju, bet nelabai kur dera. Išvežčiau į ,,kaimą", ten tiktų, bet čigonai gali nusinešti.
O šiomis dienomis su gausia kompanija svaigstam astilbėse, tiksliau 'Weise Gloria' - jos toks malonus kvapas, kad stumdomės su bitėm ir kamanėm, bei kitokiais skraidančiais. Užsuka ir retesni:
Atsakyti
Daisoja, kokios gražios jūsų nuotraukos wub.gif

aš šiemet įsigijau snaputį sanguineum 'Album', kerelis atrodo tvarkingai, tai jo gal nė nereikia nukirpti, kaip pievinių snapučių? nes pieviniai tai jau prašosi sekatoriaus, o sanguineum vis dar gražus.
Atsakyti
Nereikia kirpti, nebent užliptų ant kokios brangenybės. Net ir peržydėjusius žiedus jie kažkaip mandagiai suslepia.
Iš aukštesnių turiu tokį nei karpomą, nei ne Geranium maculatum Espresso. Sunku apsispręsti, lyg ir skystokas, bet tamsūs lapai gražu, nors ,,gandriukai" truputį šiukšlyno vaizdą padaro. Tai kartais kerpu, kartais ne, priklauso nuo kaimyninių augalų.
Nors snapučius vadina rožių kompanionais, bet man nelabai dera. Labiau laisvam stiliui. Ir dar spalvas suderinti reiktų. Nors Striatum pasodinau prie šalto rausvumo rožių, bet reiks kada išskirstyti.
Atsakyti