Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, IX tema, ir vėl pavasaris

QUOTE(vi_ @ 2014 06 20, 12:14)
Kaip manote, koks čia šilokas? Nuostabi spalva, nors tai gali būti tik senatvės arba fotofiltro pasekmės.

tokios spalvos ir aš norėčiau, bet man atrodo čia fotografo nuopelnas, nes į nužydėjusį šiloką man nepanašu.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2014 06 20, 13:19)
tokios spalvos ir aš norėčiau, bet man atrodo čia fotografo nuopelnas, nes į nužydėjusį šiloką man nepanašu.

Gal Autumn Fire? O jūsiškis Autumn Joy nieko panašaus neišspaudžia?

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2014 06 20, 12:40)

gražus,aš foto nete prisižiūrėjus nusipirkau 'Autumn joy', bet realiai tai spalva nusivyliau, jokios užuominos į rudai raudoną atspalvį, rožinis kaip dauguma. man dar įdomu būtų pas ką nors kitą jį pamatyt, gal jis visai ne tas šilokas? šiaip ar taip mano kieme jis labiausiai mėgiamas amaro, bet šiemet jau ir 'Matrona' apsėsta.
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2014 06 20, 12:14)
Kaip manote, koks čia šilokas? Nuostabi spalva, nors tai gali būti tik senatvės arba fotofiltro pasekmės.

oj koks grazusssss wub.gif ir spalva ir apimtim...
Atsakyti
QUOTE(Ciocė @ 2014 06 19, 14:00)
Dar klausimas "pradinukei" iškilo  tongue.gif
Gal kuri susidūrusi ir žinote kokiame gylyje reikia sodinti Eremūrus? Pasodinau šį pavasarį, bet kotais nelaimingas baisiai. Atkapsčiau, tai paaugęs pumpuras max pora cm ir stovi vietoje. Tai sakau gal per giliai pasodinau, nors augintojo psl. buvo nurodyta sodinti 20 cm gylyje  g.gif , bet gal ten klaida. Tai gal jis vargšas prarado viltį saulę išvysti ir užmigo  tongue.gif

Aš sodinau tris eremūrus rudenį, ant žvyro pagalvės maždaug 20 cm gylyje, ant paaukštinimo, kad vanduo ten nestovėtų ir jie nesupūtų. Pavasarį neiškentusi du atkapsčiau, vienas išaugo ir žydi, o antram nepatiko mano kišimasis, ir jis visai neišlindo. Neseniai žiūrėjau - supuvo tokio dydžio , kokį atkapsčiau. Trečias išaugo į šoną ir palindo po agroplėvele, lapai jau buvo maždaug 15 cm ilgio kai pastebėjau ir ištaukiau, gal dėl to dabar nežydi. Todėl manau, kad jūsų irgi turėjo išlysti. Vieną reikės persodinti, tik nežinau kaip šaknis ištraukti, jos į gretimą augalą sulindo...
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2014 06 20, 12:40)

dar kart pažiūrėjau, paskaičiau, taigi rašo, spalva deep pink. ten pat susiradau ir 'Autumn joy' - tas pats, deep pink. ir skirtumas tarp šių veislių, kad 'Autumn Joy' šiek tiek aukštesnis.

tai matyt visgi pagautas gražus kadras, reikiamu žiedų skleidimosi metu, prie reikiamo apšvietimo, natūroje pink is pink smile.gif
Atsakyti
Netikėtai po 3 savaičių nesimatymo visgi trumpam užsukau pas savo augaliukus. Pasikeitimai, aišku, didžiuliai. Kažkas nudžiugino, kažkas nuliūdino. Numirėliai, deja, neatsigavo. Kad ir kaip gaila, tačiau mandriesiems miskantams ir soruolėms š. r. Lietuva yra ir liks nesvetinga, tad jiems čia užsibūti nelemta. Užtat klesti lendrūnai-visokiausieji ir melvenės. Beje, 'Avalanche', įsitaisęs naujuose namučiuose, pakeitė vazonikinę (žalią) spalvą į kataloginę pilką, už ką paskyriau jam papildomų taškų ir reitinge jis šoktelėjo aukščiau Overdam‘o. Šluotsmilgės laikosi irgi neprastai, bet aiškiai yra geros žemelės ir erdvės mėgėjos. 'Schottland' per 2 metus debesies dar nesutvėrė, gi 'Godschleier' per 1 nuveikė daugiau, jei skaičiuoti iškeltų smilgų kiekį, tačiau iki tikro debesies joms dar metelius reiks pasistoroti. Sporobolusai ir Schizachyrium scoparium 'Wildwest' per metus akivaizdžiai pariebėjo, reiškia, ne britku jiems čia.

Kas dėl gėliukų, tai ypatingai sveikai ir drūtai atrodo visos ežiuolės, kuom prašyte prašosi nuolatinio dėmesio bei žavėjimosi. Didieji skudučiai akivaizdžiai pataps stambiausiais augalyno gyventojais: jų augimo užmojai tiesiog kelia pagarbą ir net baugina - kotai riešo storio, lapai kaip skėčiai, ūgis jau gerą metrą pasiekė, bet tai dar aiškiai tik paauglystės stadija. Žiedų dar neskuba rodyti - matyt, parodys pasistiebę dar bent pusmetrį. Labai simpatiškai atrodo naujokėliai saulakiai 'Prairie Sunset' – bordo-kočiai ir tamsialapiai (lapai vėliau turėtų pažaliuoti, kiek suprantu). Kai pražys ir pažvelgs negeltonomis akutėmis, smagu pataps ne vien bitėms/kamanėms... Visų geruolių nesuminėsiu, juolab, kad norisi paminėti ir bloguolius. Persodintoji blakėžudė įpuolė į depresiją: nemiršta, bet ir neauga – išleido krūvą 10-20 cm cibukų ir psio. Tikiuosi, kad kitais metais užmirš skriaudą ir atkus. Heucheros Marmelad ir kažkokios itin tamsiai bordo spalvos, per šaltąjį sezoną netekusios visų visžalių lapų, bet daug žadančiai pradėjusios atželti naujai, išleido po 5 vaikiško dydžio lapelius, kurie kaip ir nežada daugiau nieko daryti. Tokio vaizdelio mano nervai ilgai nelaikys... Užtat netikėtai atsigavo 2 metus vargusi jų kaimynka heucherelė Stoplight. Matyt, iš piktdžiugos. Rūgties Taurus liekanos kažką bando nuveikti, bet vaizdelis išlieka graudus. Iš rikiuotės iškritę augaliukai augalynus padarė iškramsnotus bei nuolatos besiprašančius kritikos... sad.gif

O kas pas jus gero/blogo darosi?

Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2014 06 19, 13:49)
<...>
o kaip jūsų šluotsmilgės? aš dabar pro jas praeit negaliu nepaglosčius, tokios šilkinės tamsios  wub.gif iš mano turimų žolynų jos ankstyviausios, dabar jau ir lendrūnai ruošiasi skleistis, bet kol kas dar glaustoje stadijoje.
<...>

Gavau fotoatsakymą į jūsų klausimą. Gryna dokumentika be apšvietimo efektų.

Šluotsmilgė 'Godschleier' (6 štukos):

user posted image

Kuklus 2 Schottland krūmelių (dvimečių) derlius:

user posted image

Beje, lendrūnai, išskyrus korėjinį, jau silpniau/stipriau pražydo: Overdam visškai atitinka pavadinimą "smailiažiedis" (gal dar anksti pasipūtimams?), o England ir Avalanche kaimietiškai atsilapoję. Stipa calamagrostis (pseudolendrūnas) dar tik pradeda kelti smilgas.

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2014 06 25, 12:51)
O kas pas jus gero/blogo darosi?

QUOTE(vi_ @ 2014 06 25, 21:03)
Gryna dokumentika be apšvietimo efektų.

<...>

Beje, lendrūnai, išskyrus korėjinį, jau silpniau/stipriau pražydo: Overdam visškai atitinka pavadinimą "smailiažiedis" (gal dar anksti pasipūtimams?), o England ir Avalanche kaimietiškai atsilapoję.

pas mane nieko blogo smile.gif kaip kontrastą jūsų rūgtims paminėsiu saviškę 'Taurus', neseniai susodinau į gėlyną, nes traukiant iš vazono jau pamačiau, kaip puikiai ir greit įsiškanijo, eksperimento vardan vienam vazone buvau palikusi pliką šaknies gabalą, tai kas liko supjausčius šakniastiebį su skrotelėm. Tai dabar turiu dar vieną egzempliorių, išlindo rūgties lapeliai ir iš ten, kas mane itin nudžiugino smile.gif , džiaugiuos kaip vaikas, nes augalų dauginime dar tikrai esu pradinukas, tai kai pavyksta, negaliu atsidžiaugt biggrin.gif tai va, rūgtys auga, vėjai šiemet baisūs, tai augalai aptaršyti, bet nieko, gyvens.

didžiausias mano džiaugsmas tai astrantia 'Florence', jos spalva tokia sunkiai nusakoma, ir pavieniai žiedeliai kėlė klausimą kur ją sodint? prie ko ji gražiai žiūrėtųsi, bet jau šiemet mane džiugina viskas, ir žiedų gausa ir spalva patinka, ir vėjai jų nelaužo, ir žydi jau seniai ir dar galo nesimato.

user posted image

tos pačios apkalbėtos šluotsmilgės, kaip čia joms tą amžių nustatyt, jei pernai rudenį sodintos, tai pirmametės? 'Schottland' kvadrate jų yra 6
user posted image

darže jau tupi du pilnus metus, niekaip nesigauna jų dorai nufotografuot, į kadrą netelpa, čia žiedynų tirščiau, palengva šilkinių šluotų stadija praeina, jos retėja ir jau ima blukti

user posted image

beje, šluotsmilgės mane maloniai nustebino ūgiu, žiedynai siekia 120 cm smile.gif , jūsų šluotsmilgės man irgi patiko, gražiai atrodo šalia šeivamedžio smile.gifo jis jų neapvalgo? nes mama turi pasisodinusi, tai sakė šaknys be galo toli nuėję, šalia jo ne viskas klesti, ypač kai pernai ir šiemet nenušalo nei viena šaka, tai krūmas galingas, bet ir gražus wub.gif

dar keletas pastebėjimų, apie šilokus 'Matrona', jie pas mane augo didžiajame gėlyne, nors atrodo vieta ir saulėta, bet tiek gyvatvorė, tiek šalia augančios lanksvos duoda šiokį tokį pavėsį, ir spalva tokia ganėtinai nemažai žalio atspalvio turinti, o šiemet susodintos į terasinį gėlyną kiaurą dieną maudosi tiesioginiuose saulės spinduliuose, jos tokios tamsios , man patinka.

mano lendrūnai dabar tamsiomis, bet vis dar smailomis šluotomis, bet jau tuoj tuoj ir plevėsuos vėjuose smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jot.ka: 27 birželio 2014 - 19:17
Jediara, rodykit savo persicaria polymorpha, kokio dydžio? kelinti metai? pamenu, kad pernai rodėt žiedelį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2014 06 27, 20:10)
<...> džiaugiuos kaip vaikas, nes augalų dauginime dar tikrai esu pradinukas, tai kai pavyksta, negaliu atsidžiaugt biggrin.gif tai va, rūgtys auga, vėjai šiemet baisūs, tai augalai aptaršyti, bet nieko, gyvens.

didžiausias mano džiaugsmas tai astrantia 'Florence', <...>

tos pačios apkalbėtos šluotsmilgės, <...>

dar keletas pastebėjimų, apie šilokus 'Matrona', <...>

mano lendrūnai dabar tamsiomis, bet vis dar smailomis šluotomis, bet jau tuoj tuoj ir plevėsuos vėjuose smile.gif

Apie persodininmus... Labai man opi tema, nes žadu masiškai tuom užsiimti, bet nedrąsu gi... Po jūsų paršymo bent dėl rūgties parceliojimų nesibaiminsiu. Ačiū.

Apie šluotsmilges. Turiu pripažinti, kad jūsiškės yra derlingesnės už manąsias. Gal kiek per lengvą (= per sausą) dirvą joms pakišau? Manau, kad debesinį grožį manosios visgi pasieks kitais metais. Tiek Schottland, tiek Godschleier. Šeivamedis dar mažokas, kad apvalgyti kaimynus. Bet ačiū už pastebėjimą. Kitais metais, kai imsiu plėsti šį šluotsmilgyną, esamų egzempliorių pasmulkinimą pradėsiu nuo artimiausių šeivamedžio kaimynų. Bet kas bjauriausia, tai yra dar ir margalapis šeivamedis, link kurio žadu plėsti žolyną. Tas tai išvis griozdas 3x3 m mažiausiai... Kadangi niekas jo nemyli, tai gal reiks jam padaryti atia?... sad.gif Bet šiaip jau krūmai su žolynais neturėtų pjautis. Pas Leliumai gėlynai aplink raudonlapį lazdyną suraityti, ir nieko – gyvena visi draugiškai. Gal kas iš profių pasisakys šiuo klausimu?

Apie lendrūnus. Kitą savaitgalį atvyks jų pas mane dar bent 10 egzempliorių. Nors, mano nuomone, tai nėra pievinis augalas. Apie smailiažiedžius kalbu. Skiesiu jais gėlynus, kurie nedalyvauja „pievos projekte“. Užtat korėjinių kerai šiuo metu labai žaviai ir pieviškai atrodo. Čia toks statybinis vaizdelis (priešais katžolę, beje, sporobolusai „pievinasi“, o besimatančio krūmo šmotas ir yra tas griozdas šeivamedis):

user posted image

Manau, kad pridūrus korėjiečių dešinėn ir giliau (ten 3 rožės, ne mano, tad negaliu jų liesti, tik pasigražinti aplink) vertėtų sukurti korėjiškai-lendrūninės pievelės šmotą... Dar žadu ten šalavijus perkelti iš skaistyklos. Na žinot, rožės, šalavijai, kaip įprasta, ir visa tai lendrūnų pievelėje. Kodel gi ne?

Apie astrancijas. Turiu 1 (‘Claret’, berods), bet nejaučiu jai jokio švelnaus jausmo. Paveiksliuke ji man patiko, o gyvenime nebe. Kažkodėl taip vat. Vis taikausi ją kam nors atiduoti, bet vis dar nesėkmingai... Šiaip jau, įsitikinau, kad paveiksliukuose yra daug neteisybės, o tiksliau, yra teisybė, kurios mes nematome. Štai pvz. česnakai Sphaerocephalon - nuotraukose atrodo tiesiog kerinčiai, o išties... Pas mane jie visi sudygo ir išaugo – ilgi ilgi (apie metrą), o galiukuose žiedukai maždaug 3 cm dydžio. sad.gif Disproporcijos pavyzdys. Nesuprantu, kam to tetulei Gamtai reikia...

Apie Matronas... Jei parodyčiau savąsias, tai verktumėte ir nevalgytumėte 3 dienas... Priešmirtinis vaizdelis... sad.gif

Na ir didžiųjų skudučių šmotelį nusprendžiau parodyti. Jau ką turiu, tai turiu... smile.gif

user posted image

O kur jūsų terasinio gėlyno foto? Laukiam nesulaukiam... Ir jau senokai... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 28 birželio 2014 - 23:20
vi_, aš manau, kad krūmai ir žolynai tarpusavyje sugyvena, gal ne visi, bet jei žiūrėt į natūrą, taigi viskas žolėse auga, bet gali būti, kad šalia krūmo augantys augalai bus tiesiog smulkesni už augančius su mažesniais konkurentais, o to galima net ir nepastebėti jei neaugini tokių pat augalų skirtingomis sąlygomis. aš pernai džiaugiausi, kad žvaigždūnė kuo puikiausiai iškiša galvas iš aukštų kaimynų ir džiugina savo dydžiu, šiemet vargu ar jau tas galvas beiškels, visgi lanksva ir gretimi vešlūs augalai ją apvalgo, tiek medžiagų, tiek šviesos požiūriu. lelijos, kurios taip pat augo po krūmais, buvo smulkios, bet man tai netrukdė, nors lyginant su mamos, tai maniškės perpus mažesnės, ir mamos požiūriu tai dieve dieve kaip tas augaliuks užskuręs smile.gif. pas mane augalų konkurencija labai gerai matosi netgi...gyvatvorėje. ji yra didžiojo gėlyno fonas, tos gyvatvorės atkarpos, ties kuriomis auga lanksvos, hortenzijos, pūslenis- atrodo daug silpnesnės, blyškesnės, skystesnės. kai tuo tarpu šalia kemerų, miskantų, lendrūnų gyvatvorė vešli ir graži, manau, kad čia konkurenciniai dalykai.

ar jūsų įdėtoje foto su katžole yra sporobolusai? nes kaip supratau priešais katžolę yra lendrūnai? ar lendrūnai toliau, o priekyje sporobolusai?

o kuo astrancijos neatitiko paveiksliuko? aš taip pat turiu 'Claret' bet ji po rože atsidūrė, tai manau dėl to ji visai be ūgio ir smulki, gelbėsiu ir bandysiu kurdint kažkur geresnėje vietoje, nors gali būt, kad ji bus mažesnė nei 'Florence'.

skudutis gražuolis, ir kaip gražiai su usnim? žiūrisi, o kokie šalavijai ten?

terasinio gėlyno foto tokios nefotogeniškos labai, tai temos neteršiu, įdedu nuorodą . http://public.fotki....is-glynas-2014/
Atsakyti