Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, IX tema, ir vėl pavasaris

QUOTE(vi_ @ 2014 04 29, 23:51)
Daisoja, manieji ufonautai kaip ir panašūs į jūsų parodytąjį. Tik ant pakelio apie žiemojimo bėdas nieko nebuvo parašyta. O kiti skaidrėse parodyti česnakai, tai iš jūsų kolekcijos? Jei taip, tai kuom šiuo metu užsiima jūsiškiai bulgarai (6 ir 8 foto)?

jot.ka, ačiū už paguodžiantį žodį. Kita vertus, gyveni ir mokaisi – česnakus, jei rudeniop dar nepraeis noras jais rūpintis, mėginsiu kišti į narvelius. Bent jau kurmiai su pelėmis atšoks. Kas dėl geltonavimo, tai gal vandens laiku jiems nepasiūlėm? Kai atvykau į sodybą, kristofai gulėjo ant dirvos it aštuonkojai į visas puses rankeles išplaitoję, o palaisčius, rankelės į viršų ir pasikėlė.

Rūgtis Taurus šiuo metu atrodo apgailėtinai – tartum laužas (medgalinių stiebų raizgalynė), kuriame vos vos rusena viena kita, bet nedaugiau 5, žarijėlė (mikroskopinės atžalėlės). Jau audžiau mintį apie atžalėlių iškirtimą kone kirviu ir mėginimą vazonikuose įžiebti gyvybę. Bet nuramino Rasa: sako, kad šis augaliukas laukia, kada pasibaigs šalnos, o tada pasirodys rimčiau. Penktadienio naktį pas mus iki -5 temperatūra buvo parkritusi. Tuoj ateis ir kitas atšalimas. Teks augaliukui dar palūkėti. Bjaurus pavasaris... sad.gif Nors man įtarimą kelia pačios sumedėjusios raizgalynės (čia per 3 metus 3 augaliukai į vieną darinį suaugo) gyvybingumas aplamai. Po ta raizgalyne vien šaknys, grunto myzeris. Kaip gyventi tokiomis sąlygomis? Įtariu, kad ir daugiamečiai augalai turi savo optimalų klestėjimo amžių. Gal ir klystu, bet šioms rūgtims bei saulainėms duočiau 2-3 sezonus, po kurių reikėtų augaliukus atšviežinti.

Kas dėl gludo Moonbeam, tai įsigijau tokį tik pernai (iš mažiuko sodinuko gavosi didžiulis krūmas), o šiemet jo vietoje įžiūrėjau gludukų galaktiką. Dar nesumojau, ką su ja daryti. Čia juk ne 1 didelis daiktas, o ištisas spietys daikčiukų. Gal jūs žinote?

Jau pradėjau savo didžiuosius augaliukų perkraustymus. Išdrįsau persodinti 5-6 metų blakėžudę. Stambi moteriškė – teko jai iškasti kapą, kurian nešėme ją dviese, nes vienam trūkis būtų garantuotas... Dar manoji heuchera Marmelad į 2 dalis akivaizdžiai pasidalijo, tai ir ją persodinau. Dabar turėsiu dvi! smile.gif Ir psio šiam kartui, nors planų buvo bent 10 augaliukų. Turėjau 4 dieneles ir apgailėtinai jėgelių, tad net ne visus augalynus spėjau bent apropoti.

Gal cia man tik taip norisi matyt, tai ir matau, kad tass gludas yra iliustracija, kad augalai duoda zinoti kas pas jus tarptu, o kas ne. Gludui reik drenuotos, nederlingos dirvos ir tokia gaves- akivaizdu jis pas jus tarpsta, kitaip nei pas jot.ka, pas kuria, kiek pamenu, molis. Jis turbut is tu, kurie nera labai prisitaikantys.
Atsakyti
Netiketai uzmaciau , kad pas mane gyvybe rodo Eragrostis spectabilis
“Purple Love Grass”, kur buvom snekeje, kad Lietuvoj neziemoja. o augo itin atsiauriom salygom- veju perpuciamam slaite ir dar sniego nebuvo doh.gif daug ju pas mane ir kitose vietose prisodinta, kol kas kas antras tik rodo gyvybe, bet gal ir kiti isibeges. nu o ereicinai... verysad.gif tuoj pradesiu jos rauti... gyvi jau zydi, o mire taip ir pupso sienu...jokiu sansu , kad atsigaus...
monarda irgi stebina savo gyvybingumu. o juk pas mane grynas smelis ir taip sausa. visa plantacija is vieno vieneto pasidare doh.gif
Atsakyti
[quote=vi_,2014 04 29, 22:51]
Daisoja, manieji ufonautai kaip ir panašūs į jūsų parodytąjį. Tik ant pakelio apie žiemojimo bėdas nieko nebuvo parašyta. O kiti skaidrėse parodyti česnakai, tai iš jūsų kolekcijos? Jei taip, tai kuom šiuo metu užsiima jūsiškiai bulgarai (6 ir 8 foto)?

Po paskutinių šlapių permainingų žiemų iš kolekcijos mažai kas liko.
Ištvermingiausi - karataviniai.
Nectaroscordum gerai peržiemoja, tik pas mane jų žydėjimas pramečiuoja. Šiuo metu vešliai lapoja.
A.christophii gana greitai išnyko, vėlai paskaičiau, kad jie iš lepesniųjų.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2014 05 02, 17:00)

A.christophii gana greitai išnyko, vėlai paskaičiau, kad jie iš lepesniųjų.

na va, mažinat viltis jų turėt plantaciją smile.gif. o per kiek metų pas jus išnyko? pas mane treti metai, ir iš 5 liko 1, ir tas pats kažkoks nelabai kaip atrodantis. tai juos gal irgi iškasinėt reikia, kaip gražesnes tulpes, norint jų nuolat turėt?
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2014 05 02, 09:12)
Netiketai uzmaciau , kad pas mane gyvybe rodo Eragrostis spectabilis
“Purple Love Grass”, kur buvom snekeje, kad Lietuvoj neziemoja. o augo itin atsiauriom salygom- veju perpuciamam slaite ir dar sniego nebuvo doh.gif  daug ju pas mane ir kitose vietose prisodinta, kol kas kas antras tik rodo gyvybe, bet gal ir kiti isibeges

na tai linkiu sėkmės ir lauksim tolimesnių pasakojimų smile.gif. o kaip žiemojo, su visais lapais? ar pavasarį lapus nupjovei? o gal dar su lapais? nes mano mama irgi labai džiaugėsi, kad visų buvo viduriukai žali, o nukirpo lapus senus ir ta gyvybė prapuolė. gal tuo metu šalnos pasitaikė, o gal ir ne, nebepamenu, bet faktas tas, kad tiek vilčių teikė, o visgi pamiro. tikiuosi pas tave bus geresnė situacija smile.gif

pasisėjau drėbūnų, šluotsmilgių, sorų ir jukalapių zundų. įdomu, ar rudeniopo jau bus galima sodint į gėlyną ar dar reiks iki kito pavasario vazonėliuose praaugint.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2014 05 02, 18:31)
na tai linkiu sėkmės ir lauksim tolimesnių pasakojimų smile.gif. o kaip žiemojo, su visais lapais? ar pavasarį lapus nupjovei? o gal dar su lapais? nes mano mama irgi labai džiaugėsi, kad visų buvo viduriukai žali, o nukirpo lapus senus ir ta gyvybė prapuolė. gal tuo metu šalnos pasitaikė, o gal ir ne, nebepamenu, bet faktas tas, kad tiek vilčių teikė, o visgi pamiro. tikiuosi pas tave bus geresnė situacija smile.gif

pasisėjau drėbūnų, šluotsmilgių, sorų ir jukalapių zundų. įdomu, ar rudeniopo jau bus galima sodint į gėlyną ar dar reiks iki kito pavasario vazonėliuose praaugint.

nukirpau as juos dar is rudens... siandien suskaiciavau galu gale- 14 vienetu ir tik trys nerodo gyvybes. o siuo metu atrodo panasiai kaip miskantai- tik bunda. vienas kitas zalias lapukas sukasi ir kyla is nukirpto eziuko. pries kuri laika buvo visai sausi be gyvybes... bet ko gero dar anksti spresti kas is to bus g.gif pernai jie man nezydejo...
va miskantas 'Morning Light' ir " Zirafe'' visai dar be gyvybes zenklu unsure.gif bijau, kad busiu prateriojus...Graciliumas tai jau lenda.
melvene Cordoba irgi buvo isgasdinus, bet ziuriu lenda ir visai nemenkas kupstelis turetu gautis g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vobla: 02 gegužės 2014 - 20:31
QUOTE(Vobla @ 2014 05 02, 20:29)
nukirpau as juos dar is rudens... siandien suskaiciavau galu gale- 14 vienetu ir tik trys nerodo gyvybes. o siuo metu atrodo panasiai kaip miskantai- tik bunda. vienas kitas zalias lapukas sukasi ir kyla is nukirpto eziuko. pries kuri laika buvo visai sausi be gyvybes...  bet ko gero dar anksti spresti kas is to bus g.gif  pernai jie man nezydejo...
va miskantas 'Morning Light' ir " Zirafe'' visai dar be gyvybes zenklu unsure.gif  bijau, kad busiu prateriojus...Graciliumas tai jau lenda.
melvene Cordoba irgi buvo isgasdinus, bet ziuriu lenda ir visai nemenkas kupstelis turetu gautis g.gif

na jei jau želia tai manau gyvens, ir žiedus parodys.

mano miskantai vynioja lapus, bet visi tokiomis negražiomis lapų viršūnėlėmis, atrodo lyg papuvusios, mažu pašalo? o melvenes dar galvoju skaidyt, noriu daugiau turėt.
Atsakyti
ryte šalna buvo smarki, augalai....rūgtis skuduru pavirto, vingiris nulinkęs, kemerai kurie jau gerokai ūgtelėję buvo, juodi stovi, veronikūnai irgi nulinkę, nors šitie tai manau atsities. vaizdelis liūdnas.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2014 05 03, 10:21)
ryte šalna buvo smarki, augalai....rūgtis skuduru pavirto, vingiris nulinkęs, kemerai kurie jau gerokai ūgtelėję buvo, juodi stovi, veronikūnai irgi nulinkę, nors šitie tai manau atsities. vaizdelis liūdnas.

pas mane analogiskai verysad.gif
miskantai pajuodo kaip isvirti, melsves guli istize suglebe, kaip verdanciu vandeniu nulietos... miskantai tai atzels, siti kaimiskieji atsparus- ir jau geri kupstai buve, o melsves...tik pernai rudeni sodintos, po viena kita skrotele... g.gif
nu ir pro darzus salna man prasinese verysad.gif
nuostolio daug ir dar ne pabaiga...dar 4 tokios pat naktys laukia, jeigu prognozem tiket...
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2014 05 03, 11:00)
pas mane analogiskai verysad.gif
miskantai pajuodo kaip isvirti, melsves guli istize suglebe, kaip verdanciu vandeniu nulietos... miskantai tai atzels, siti kaimiskieji atsparus- ir jau geri kupstai buve, o melsves...tik pernai rudeni sodintos, po viena kita skrotele... g.gif
nu ir pro darzus salna man prasinese verysad.gif
nuostolio daug ir dar ne pabaiga...dar 4 tokios pat naktys laukia, jeigu prognozem tiket...

aš irgi prognozes žiūrėjau, nieko paguodžiančio. sako, reikia augalams vandens, lengviau šalnas pakelia, eisiu šiandien liet, gal kaip nors prastumsim.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2014 05 03, 11:03)
aš irgi prognozes žiūrėjau, nieko paguodžiančio. sako, reikia augalams vandens, lengviau šalnas pakelia, eisiu šiandien liet, gal kaip nors prastumsim.

siaip tai dieds mane ''guodzia'' klimato atsilimu: dienomis bus +30, naktimis - -10... jau kelinti metai stebiu, uzsirasineju, panasu, kad link to ir einam. atsilimas, tai ne atsilimas, o tarpines temperatuos nebuvimas- staigi ju kaita...itariu reikia pagal tai pasikoreguoti ir augalynus... g.gif turiu augalu, kurie tokie iprasti mano akiai ir be jokiu problemu auge/augantys ties Kaunu, palei Vilniu jau trecius-ketvirtus metus nuo zemes neatsiplesia. tarkim elementarus jazminas... nu kiekviena pavasari taip smarkiai apsala( po sios nakties bus tas pats), kad kas karta nuo nulio startuoja...
nustebino sios nakties salnas atlaikes ir puikiai perziemojes seivamedis Black Lace. vat ir suprask g.gif
Atsakyti
Kas tiems vyrams pasidare, maniskis, tai sako, reikia keltis i Moletus, nes cia, kur mes gyvenam, apsems lotuliukas.gif
Siaip salnos eina suorais, tai vienus augalus uzkabina, kitu ne. Turiu as kemera, tik jis pas mane vos nosi kisa, idomu, kodel pas kitas jau toks paauges? g.gif

Gal kuri turite rekomendaciju, kaip persodinti smidra, vis bandau, bet tik ta "sparaga" iskasu, kur jo saknys, giliai labai?????
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kuzdaite: 03 gegužės 2014 - 12:04