Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, IX tema, ir vėl pavasaris

Jei apie viksvas, tai jau rašiau, carex morovii viskas tvarkoje.

O nedidelė bėda yra su vienu miskantu, bevardžiu (bet labai gražiu). Tai jį artimiausiu laiku iškasiu ir padalinsiu, t.y. atskirsiu nupuvusią dalį. Atžėlusi pasagos forma nelabai tenkina. Beje, atžėlusi dalis jau dabar yra gana masyvi.

Likę miskantai, lendrūnai, soros negandų nepatyrė 4u.gif
Atsakyti
Kad labai sunkus klausimas - kiekvienam pagal sąžinę ir kišenę.
Jei turėčiau daug pinigų ir negailėčiau kiekvieno žolynėlio, tai raučiau ir sodinčiau naujus. Kiek iš ilgokos patirties, tai vien meilės neužtenka, vistiek jie pas mane miršta, tikiuosi, kad ne kančiose. Ir šiaip, reiktų susimąstyti apie toleranciją, kodėl už vienus moku pinigus ir popinu, o kitus raunu su piktumais. Žydinčių garšvų pieva atrodo nuostabiai, bet auginti nenoriu.
Atsakyti
Ačiū atsakiusioms. Tarp didžiai gerbiamų nugeibėlių turėjau omenyje miskantą Kleine Silberspinne ir soruoles. Jei ne tos pragaištingos oro sąlygos (kokios šiaip jau retai susiklosto) bei mano nelemtieji durpių kompresai, pražudę net ir kelis senbuvius, manyčiau, kad šiems augaliukams čia nelemta būti ir lengva dūšia jų atsisakyčiau. Gi dabar kirba abejonės. Kita vertus, šie žolynai gal kiek ir per puošnūs kuriamai pievos temai. Taigi, gal viskas tik į gerą... Bet tiesą sakant, dar nežinau, ką su jais padarysiu, kai susimatysim po poros savaičių...

Atsakyti
Pentiniai ir katilėlis smile.gif

user posted imageuser posted image
Atsakyti
Štai ir manokeli gražuoliukai.
Geltonžiedis česnakas:
user posted image
Gojiniai šalavijai:
user posted image
Juodasis šeivamedis:
user posted image
Atsakyti
Nors pas mane dar nelabai yra ka rodyti,bet as irgi kuria diena bandziau fotografuoti gelynus. Kur tik pasisukdavau su fotiku vis lydejo tas pats vaizdelis biggrin.gif :
-Nu ka tu cia chiernioj zanimajiessia- ei, mama, geriau eime zaisti! zaizti zaisti zaisti!
user posted image
Atsakyti
o cia , suprantate, turejo buti mano rozynas doh.gif sekmes ieskant roziu: lens.gif
user posted image
dabar teks sugalvoti kaip visa tai is cia iskeldinti doh.gif antra karta man taip... ka bepasodinciau sitoj vietoj is menko augalelio tampa galiunu mutantu. sinavadai cia metro aukscio ir tiek pat plocio... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2014 06 11, 08:51)
Nors pas mane dar nelabai yra ka rodyti,bet as irgi kuria diena bandziau fotografuoti gelynus. Kur tik pasisukdavau  su fotiku vis lydejo tas pats vaizdelis biggrin.gif  :
-Nu ka  tu cia chiernioj zanimajiessia- ei, mama, geriau eime zaisti! zaizti zaisti zaisti!

O tas juodas su oranžiniu kvietkelis kartais nemėgsta žaidimo „Sėdėjau aš darželį, sėdėjau tarp gėlių...“? smile.gif Mūsų senolis vilkšunis, ypač dabar senatvėje, patapo visiškai abejingu augalams – eina per juos it asfaltavimo mašina. Kai pamatai šitą mašiną judančią link tavęs per daržus ar darželius, tik įkvėpi giliau oro, pasikeli kraujo spaudimą ir... tyli. Bo jei pradėsi rėkti, šita mašina pradeda nerangų apsisukimo manevrą, į tą laiką išasfaltuodama viską aplink save, o kadangi dėl nusinešiojimo nėra drūta ant kojų, tai beskubėdama kartais apvirsta ir kol pasikelia, gerokai pasivolioja nesvarbu ant ko, bet tikrai ne ant grynos žemės... sad.gif

Dar 1 klausimėlis – kas tie gėliukai pirmame plane? Šiaip, aišku, gražu dabar ten pas jus - viskas žydi nesidrovint. smile.gif

Atsakyti
Pamačiau Regilos juodojo šeivamedžio foto wub.gif vis pamirštu paklausti apie jo dauginimą ax.gif Turi anyta tokį gražuolį, pasiskaitinėjau google'j kad dauginama (pusiau) sumedėjusiom šakelėm rudenį, sukišamos į vazonus ir laikomos šviesiai, vėsiai per žiemą (namuose, rūsy ar pan.)... g.gif

Beje, labai ačiū, Vobla už atpažintą rykštenę 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2014 06 11, 08:34)
O tas juodas su oranžiniu kvietkelis kartais nemėgsta žaidimo „Sėdėjau aš darželį, sėdėjau tarp gėlių...“? smile.gif Mūsų senolis vilkšunis, ypač dabar senatvėje, patapo visiškai abejingu augalams – eina per juos it asfaltavimo mašina. Kai pamatai šitą mašiną judančią link tavęs per daržus ar darželius, tik įkvėpi giliau oro, pasikeli kraujo spaudimą ir... tyli. Bo jei pradėsi rėkti, šita mašina pradeda nerangų apsisukimo manevrą, į tą laiką išasfaltuodama viską aplink save, o kadangi dėl nusinešiojimo nėra drūta ant kojų, tai beskubėdama kartais apvirsta ir kol pasikelia, gerokai pasivolioja nesvarbu ant ko, bet tikrai ne ant grynos žemės... sad.gif

Dar 1 klausimėlis – kas tie gėliukai pirmame plane? Šiaip, aišku, gražu dabar ten pas jus - viskas žydi nesidrovint. smile.gif

ne, labai tolerantiskas padaras gelynu atzvilgiu. net nelipa ten, kur negalima. jokios zalos mano augalynams- net darze tik takeliais vaiksto. cia toks ypatingas siknalaizitas- padarys viska, kad tik isiteiktu ir gink Dieve nepamatytu seimininkes suraukto veido. plius cia mergaite, tai ir kojos ant kiekvieno kampo nekilnoja. kadangi neturim tvoru, tai palaidi kaimo sunys man daugiau zalos padaro- ziu ir numirsta kokia numyzta kadagio saka ar visas kadagys( kaip siemet doh.gif )
pirmam plane tai katilelis baltas ir sinavadai...
Atsakyti
ooo kaip smagu, tema tiesiog pražydo smile.gif

QUOTE(vi_ @ 2014 06 10, 21:07)
Tarp didžiai gerbiamų nugeibėlių turėjau omenyje miskantą Kleine Silberspinne ir soruoles. Jei ne tos pragaištingos oro sąlygos (kokios šiaip jau retai susiklosto) bei mano nelemtieji durpių kompresai, pražudę net ir kelis senbuvius, manyčiau, kad šiems augaliukams čia nelemta būti ir lengva dūšia jų atsisakyčiau.

pas mane minėtas miskantas gal 3 ar 4 metus bandė kabintis į gyvenimą, bet taip ir nesugebėjo, ūgio viso labo tesiekdavo 60 cm, vėlai želdavo ir visai nesiplėtė. pas mamą visai kitokios sąlygos, bet ir ten po šios žiemos jo neliko. aš saviškį išroviau, supuvęs gatavai. beje ir 'Kleine floridea' nemaloniai nustebino, iš kero išslindo vienintelis lapelis

QUOTE(Vobla @ 2014 06 11, 08:13)
o cia , suprantate, turejo buti mano rozynas doh.gif  sekmes ieskant roziu:  lens.gif

man patinka tokie gėlynai tiršti smile.gif, kai ateina birželis negaliu jais atsigrožėt, kas ten per agaliukas, žiedai kaip veronikūno, bet lapai kitokie, čia gal kas nors iš veronikų?
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2014 06 11, 10:44)

man patinka tokie gėlynai tiršti smile.gif, kai ateina birželis negaliu jais atsigrožėt, kas ten per agaliukas, žiedai kaip veronikūno, bet lapai kitokie, čia gal kas nors iš veronikų?

taip, veronika. o kokia ,deja, nezinau. sejau berods triju rusiu, bet atrodo, kad buciau sejus bent 6 skirtingas veisles- kiekvienas krumas vis kitoks, net lapai kitokie. kai prazys iki galo bandysiu atsirinkti. bet itariu, kad galejo buti seklose primaisyta. vieni krumai proto ribose- nu gal iki keliu, o kiti vos ne veronikunai- neapkabinami doh.gif vienintele kuri tikrai turi varda tai is daugiametes.lt. veronika “Christa Bubbele Gum“ . bet sita ne gigante schmoll.gif
Atsakyti