Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, IX tema, ir vėl pavasaris

QUOTE(leliumai @ 2014 06 03, 09:59)
Turiu šių augaliukų, bet kadangi įsigijau pernai vasarą, tai kol kas tegaliu pasakyti tik tiek: želia vėlai, žiemot peržiemojo be nuostolių.

Pas mane šiemet šalnos nusinešė alyvų, niponinių lanksvų žiedynus, raudonųjų ąžuolų ir puošmedžio lapus (dabar išsprogo pakartotinai nauji lapai). Iš daugiamečių gėlių šiemet netekau 5 pernai sodintų veislinių ežiuolių, 4 kupstų sorų, miskanto 'Flamingo', kraujažolių 'Credo'. Pagal tai, kiek augalų auga, nuostoliai minimalūs - po truputį išsigrynina ir lieka ištvermingesnieji.

kad velyvi ir gerai ziemoja- butu pliusas. dabar kaip tik bandysiu susidaryt sarasa velai bundanciu augalu- tik taip nereiks kas pavasari apraudoti lavonu...
kraujazoles irgi jautrios salnoms, ar cia besnieges ziemos piktas pokstas? g.gif

QUOTE(saridon'e @ 2014 06 03, 10:16)
Vobla, gal galit pasakyti kas per augaliukai paskutinėj jūsų nuotraukoj (šalia pakalnučių trys vienodi kupsteliai) Rykštenė?  g.gif

taip rykstene. zemauge( apie 20cm.) ir saikingai agresyvi. deja, pavadinimo nezinau- pirkau turguje.

QUOTE(vi_ @ 2014 06 03, 10:24)
<> Užtat paprastesni, bet tikrai ne prasti, tokie kaip kad ‘Flamingo’, 'Ferner Osten', 'Vorläufer', 'Kleine Floridea' ir tas mano bevardis a la Morning Light, neišsigando nei oro išdaigų, nei ledinių durpių kompresų. Šiemet pasisodinau 'Graziella', 'Herman Mussel', 'Malepartus' ir 'Gotemba', tai nežinau dar jų mandrumo laipsnio. Žiūrėsim...

Schizachyrium scoparium 'Wildwest' turiu (vakare gal įdėsiu šiųmetinę foto), bet gi jis ne pilkas, už puošniųjų šilokų jo nė nesimatytų, be to jis žydi (tiesa, per daug nesireklamuodamas). O kuo žydėjimas blogai? Vietoj pilkųjų miskantų, norėdama išlaikyti pilką atspalvį, sodinsiu lendrūnus Overdam. Šiaip jie yra margalapiai, bet šalia žalių augalų atrodo it pilki. Rasos augaliukų kataloge tų lendrūnų visokių yra ir daugumą jų jau turiu, t.y. matau jų tikrąją spalvą. Pastebėjau, kad natūroje jų spalva dažnai neatitinka fotovaizdelio. Gal reikėtų nuvažiavus pas Rasą akimis augaliukus pačiupinėti ir įsitikinti, pilkas jis ar ne.

Schizachyrium scoparium 'Wildwest' kiek goglinau- visur man jis melsvas atrodo g.gif gali but, kad gyvai visai kitoks... nenoriu, kad zydetu, nes jis turetu atskirti kaip siena silokus nuo sluoteliniu hortenziju. sitas zydi taip menkai, kad uz zydejima neuzskaitau.
Lendrunai man visai netinka, nes uz gelyno plyti visa begaline pieva laukiniu lendrunu- per daug niveliuosis.
oho kiek atspariu miskantu pavardinot. bus darbo juos per googla prasukti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2014 06 03, 12:03)
<...>
Schizachyrium scoparium 'Wildwest' kiek goglinau- visur man jis melsvas atrodo g.gif  gali but, kad gyvai visai kitoks... nenoriu, kad zydetu, nes jis turetu atskirti kaip siena silokus nuo sluoteliniu hortenziju. sitas zydi taip menkai, kad uz zydejima neuzskaitau.
Lendrunai man visai netinka, nes uz gelyno plyti visa begaline pieva laukiniu lendrunu- per daug niveliuosis.
oho kiek atspariu miskantu pavardinot. bus darbo juos per googla prasukti biggrin.gif

Neįsivaizduoju sienos iš Schizachyrium scoparium 'Wildwest'...

Neperšu, bet tiesiog primenu, kad lendrūnas lendrūnui nelygus. Smailiažiedis lendrūnas, kokiu yra Overdam, nepanašus į lapiauodegius iš jūsų pievos. Vertikalūs (čia dar +) jų žiedynai man per skysti ir nekelia jokio džiaugsmo. Na, vertikalus akcentas praverčia, o šiaip labiau dėl lapų spalvos juos jamu.

Iš pilkų dar yra mėlynlapė poavižė ir Elymus magellanicus, bet dėl paskutinio pridursiu, kad pas mane per 2-3 metus jis taip ir neprisitaikė būti, tad šiemet jau nebėra jo.

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2014 06 03, 13:09)
Neįsivaizduoju sienos iš Schizachyrium scoparium 'Wildwest'...

Neperšu, bet tiesiog primenu, kad lendrūnas lendrūnui nelygus. Smailiažiedis lendrūnas, kokiu yra Overdam, nepanašus į lapiauodegius iš jūsų pievos. Vertikalūs (čia dar +) jų žiedynai man per skysti ir nekelia jokio džiaugsmo. Na, vertikalus akcentas praverčia, o šiaip labiau dėl lapų spalvos juos jamu.

Iš pilkų dar yra mėlynlapė poavižė ir Elymus magellanicus, bet dėl paskutinio pridursiu, kad pas mane per 2-3 metus jis taip ir neprisitaikė būti, tad šiemet jau nebėra jo.

melynlape poavize- stipriai per zema. turiu jos nemazai jau pasidauginus- siuo metu pamazu ja keiciu ereicinus, kuriu koks 50 sia ziema pasimiriojo doh.gif su Elymu man kazko nesiseka- viena siunciaus is daugiameciu.lt. pirkau kita mugeje. abu kartus sekmingai uzsilenke g.gif
o va siena suauge Schizachyrium scoparium 'Wildwest' : user posted image
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2014 06 03, 13:09)

na kad smailiažiedžių žiedynai per skysti tai nesutikčiau. tiesa, purūs jie būna trumpai, paskui nusmailėja, bet gi jų kiekis koks, ta šluota stati būtent iš sausų žiedynų ir būna.
Papildyta:
QUOTE(Vobla @ 2014 06 03, 13:23)

o va siena suauge Schizachyrium scoparium 'Wildwest' : user posted image

koks vaizdas gražus wub.gif , čia jie pirmam plane?
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2014 06 03, 13:30)
koks vaizdas gražus wub.gif , čia jie pirmam plane?

googlas sako, kad taip. o ir panasu, nes rudeniop kaip supratau jie rudai-dryzai prazyla.
sodinti muset reiktu taip:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vobla: 03 birželio 2014 - 13:41
QUOTE(jot.ka @ 2014 06 03, 11:11)
pas mane niponinės lanksvos 'Snowmound' pradeda žydėti, kraujažolę 'Salmon beauty' praradau, bet nesu tikra ar dėl žiemos, greičiau gal dėl to, kad neišskirsčiau, jau pernai prastai atrodė. o kokios veislės soros neišgyveno?

Panicum virgatum 'Heavy Metal' ir 'Heiliger Hein'.
Niponinė lanksva 'Snowmound' pas mane irgi dabar žydi, tačiau rūšinės niponinės šiemet be žiedų praktiškai.
QUOTE(Vobla @ 2014 06 03, 12:03)
kraujazoles irgi jautrios salnoms, ar cia besnieges ziemos piktas pokstas? g.gif

po žiemos nepasirodė
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2014 06 03, 11:43)
aš visgi neraučiau, jei klystu mane kas nors pataisys, bet bent jau tulpės džiūdamos grąžina maistines medžiagas svogūnui, už tai jas rekomenduoja kasti tik joms nudžiovinus stiebus. manau, kad su česnakais irgi taip turėtų būti. mano kristofas šiemet turbūt nežydės, bet kol kas jo nejudinu, nudžius tada ieškosiu, kas ten likę.

Ačiū už patarimą. Neroviau dar, o kai pas juos pribūsiu po kokių 2-3 savaičių, tai jų pakasimo vietos, matyt, teks ieškoti pagal kvapą, nes paviršiuje jokio znoko nebus likę... smile.gif Šiaip labai įdomu bus pakasinėti ir sudaryti epikrizę. Jau išknisau neišdygusių česnakų-ufonautų Shubertii lavonėlius – tai visi supuvę (tik 2 ir tebuvo). Matyt, tiesa, kaip kad kažkas čia rašė, kad juos žiemai namo reikia nešti. Bet tada išeina, kad juos ne rudenį, o pavasarį reikėtų sodinti? Jei jie gyventų tuose įkasamuose krepšeliuose, tai dar suprasčiau kaip čia kas daroma, bet jei plikais svogūnėliais, tai jau ir nesuprantu...

QUOTE(jot.ka @ 2014 06 03, 13:09)
na kad smailiažiedžių žiedynai per skysti tai nesutikčiau. tiesa, purūs jie būna trumpai, paskui nusmailėja, bet gi jų kiekis koks, ta šluota stati būtent iš sausų žiedynų ir būna.

Iš smailiažiedžių iki šiol turėjau tik Overdam. Purumo neparodė. Nebent labai trumpai rodė ir aš nepastebėjau. smile.gif

QUOTE(vobla @ 2014 06 03, 14:23)
o va siena suauge Schizachyrium scoparium 'Wildwest' : <...>

Gaila, kol kas negaliu parodyti savųjų foto, nes fototalpykla imageshack, kurioje laikau nuotraukas, 10 metų nemokamai teikusi paslaugas, ūmai užsimanė pinigų... Žodžiu, dabar ieškau kitos talpyklos. Bet vis vien bent žodžiais nusakysiu, kad manieji žoliukai tokio vaizdelio, kaip kad foto, nesugebėjo suvaidinti. Aplamai, jokio panašumo neįžiūriu. Gal manieji per maži dar tam?

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2014 06 04, 10:06)

Gaila, kol kas negaliu parodyti savųjų foto, nes fototalpykla imageshack, kurioje laikau nuotraukas, 10 metų nemokamai teikusi paslaugas, ūmai užsimanė pinigų... Žodžiu, dabar ieškau kitos talpyklos. Bet vis vien bent žodžiais nusakysiu, kad manieji žoliukai tokio vaizdelio, kaip kad foto, nesugebėjo suvaidinti. Aplamai, jokio panašumo neįžiūriu. Gal manieji per maži dar tam?

as nuotraukoms susikrauti atsidariau paskyra feisbuke. Su nuliu draugu biggrin.gif tik nuotraukoms sudeti. labai patogu, nes galima susikurti papkes pagal temas ir jas nuolat papildyti. patogu ir greita ten sukelt nuotraukas, o jei reikia ir cia papostinti...
------------
gal jiems reikia keip reikiant issiaugti, kad toki galinguma pasiektu g.gif
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2014 06 04, 10:06)
Jau išknisau neišdygusių česnakų-ufonautų Shubertii lavonėlius – tai visi supuvę (tik 2 ir tebuvo).

Iš smailiažiedžių iki šiol turėjau tik Overdam. Purumo neparodė. Nebent labai trumpai rodė ir aš nepastebėjau. smile.gif

Bet vis vien bent žodžiais nusakysiu, kad manieji žoliukai tokio vaizdelio, kaip kad foto, nesugebėjo suvaidinti. Aplamai, jokio panašumo neįžiūriu. Gal manieji per maži dar tam?

aš tvarkydama gėlyną iškasiau narcizus tuose bliūduose - visi supuvę, bet ne bliūdas kaltas, supuvo ir ne jame buvę, visi, vilkdalgiai irgi liko tik vienos spalvos rudi, visos kitos spalvos dingo.

aš jau įsitikinau, kad augalą pamatyti reikia ne vienų metų, dabar mano lendrūnai jau bus 3 metus toje pat vietoje, tai tikiuosi gero vaizdo, nes pirmais metais buvo ir žemi, ir žiedynai keli, kurie tikrai jokio įspūdžio nepaliko, bet jau kiti metai buvo ach wub.gif , tas purumo laikotarpis nuostabus, man net melvenes kažkuo primena.

Voblos nuotraukoje Schizachyrium scoparium 'Wildwest' man atrodo jau gerai suaugęs, manau tokiam vaizdui reikia laiko, ir jūsiškiai manau tokie bus, juk jei neklystu jiems kaip tik esamos sąlygos turėtų patikt smile.gif

o aš savo rūgtį 'Taurus' ryžausi padalint. į 6 dalis. taip baisu buvo tą mėsingą šakniastiebį pjaustyt, bet net lapai neapvyto, tai tikiuosi viskas bus gerai, ir galėsiu užsisodint plotą. visgi negaliu atsispirti didesniems plotams vienarūšių augalų, ypač tų, kurie pas mane auga smile.gif. tai va, ką norėjau pasakyt smile.gif, rūgtis labai sunkiai gaivaliojosi po žiemos ir šalnų pavasarinių, bet paskui staigiai šoktelėjo. vi_, o kaip jūsiškiai laikosi, tikiuosi irgi atsigavo, nes pas jus optimizmo jų klausimu itin daug nebuvo.

kad temoje netrūktų vaizdų parodau savus

čia pernykštis darbas, didesnio vaizdo kol kas negaliu parodyt, bet tokie kvadratai yra 4, jie atskiria įėjimą į namą nuo automobilių zonos, kad aiškiau būtų įdedu ir kiemo zonų planą, tai tie kvadratai matosi reprezentacinėje zonoje, kur dabar matosi kelios lysvelės daržo, po metų ar kitų ten bus gėlynas su gyvatvore

kvadratuose šluotsmilgių kiekis visur vienodas, tai yra pusė, o likusi dalis 'Matronos' ir gludai, tik jau skirsis santykis, kai kur daugiau 'Matronų,' kai kur gludų. šiuo atveju viena 'Matrona' ir du gludai 'Moonbeam', jie kol kas dar vazonėliuose smile.gif, žvyrą ateityje pakeis trinkelės.

user posted image

user posted image

čia vidinio kiemo didžiojo gėlyno fragmentas, pradeda žydėt lanksvos, jau tuoj ir sibiriniai veronikūnai sumėlynuos, laukiu rūgties persicaria polymorpha žiedų
user posted image

terasinį gėlyną reikia perkelt į popierinį variantą smile.gif, pas mane viskas atvirkščiai smile.gif, bet kada būtinai parodysiu, kas ten ir kaip.

pora kadrų iš ''daržo gėlyno''
user posted image

user posted image
Atsakyti
jot.ka, rūgčių zonoje tvarkos iki galo šiemet nedariau. Prieš porą metų pasodinau 3 št. ir išsyk jų gavosi daug, pernai jau gavosi per daug, o šiemet 1 iš jų išvis pamirė, gi kitos 2 išleido po porą atžalų, kurios man kažkokios nepilnavertės atrodo – tartum iš medžio kamieno netyčia išsiveržę želmenys, kurie, kad ir kas bebūtų, pamirs dar nespėję patapti šakomis... Norėjau išrakinėti tas atžalas ir iš naujo pasodinti, o likusią sumedėjusią negyvą dalį išmesti lauk, bet pritrūkau laiko, tad išmečiau tik tą 1 pamirusią (jos vietoj Overdam‘as pritūpė). Taigi nežinau kas gausis, bet per daug tikrai nebus. Žiūrėsim...
Į tų pačių augalų pakartojimus ir aš pasinešiau, bet kartoju labiau pievinius augaliukus (katžoles Walker‘s Low, lendrūnus, melvenes, astrus (šie pievoje krūmus vaidins smile.gif )). Rūgtis iš konteksto jau po truputį iškrenta. Kaip ir visos tos margaspalvės puokštės, sudėliotos iš mylimiausių dūšiai gėlių. Nepastovi ta dūšia, o ir proto neturi. Bet manau, kad dūšios lepinimo etapas būtinai turi būti, antraip, kokia viso to prasmė? Anksčiau ar vėliau atslinks pragmatiškasis periodas, kuriame nebus klaidų, tačiau neliks ir euforijos, paslapties bei noro čia rašyti... Fe. sad.gif

Matau, kad pagrindiniame gėlyne klesti džiunglės. Gerąja to žodžio prasme. Terasoje bus kažkas panašaus? Kiek pamenu, nors dažnokai ir primaišau, kad per terasos augalus nesimatys dalies pagrindinio augalyno? Tuose kvadratuose šluotsmilgės su Matronomis gražiai žiūrėsis, šluotsmilgės su gludu irgi, o kaip atrodys visa trijulė, - neįsivaizduoju...

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2014 06 04, 15:23)
gi kitos 2 išleido po porą atžalų, kurios man kažkokios nepilnavertės atrodo – tartum iš medžio kamieno netyčia išsiveržę želmenys, kurie, kad ir kas bebūtų, pamirs dar nespėję patapti šakomis...

Matau, kad pagrindiniame gėlyne klesti džiunglės. Gerąja to žodžio prasme. Terasoje bus kažkas panašaus? Kiek pamenu, nors dažnokai ir primaišau, kad per terasos augalus nesimatys dalies pagrindinio augalyno?

Tuose kvadratuose šluotsmilgės su Matronomis gražiai žiūrėsis, šluotsmilgės su gludu irgi, o kaip atrodys visa trijulė, - neįsivaizduoju...

na tas medžio kamienas tai ir yra šakniastiebis, būtent jį aš ir supjausčiau, taip kaip jūs planavot ''išrakinėti'' ūgliukus, tai aš tiesiog atpjoviau to šakniastiebio gabalą su jaunu ūgliu. aš internete prisižiūrėjau vaizdų, lendrūno ir rūgties duetas, man taip patiko. ir patiko, kad rūgtis be vargo gali užlipt kaimynui ant galvos, tai kur jam reiks ten pasilypės, ir tikiuosi kad su laiku iš tiesų gausis nemažas plotas raudonu žiedukų lendrūno šieninio etapo fone smile.gif

terasa bus džiunglės, gėlynas gaunasi lyg iš trijų dalių, plane nepažymėjau, bet maždaug per vidurį ilgosios terasos kraštinės bus laiptai. maždaug ties didžiojo gėlyno smaigaliu, arba į namą žiūrint tarp virtuvės ir svetainės langų. taip, kažiek gal ir dengsis gėlyno, bet žiūrint iš namo, to beveik nesijaus, o toks dalinis pridengimas, kad jaustųsi, jog yra takas tarp gėlynų tai ir buvo mano sumanymo dalis. kaip sakiau laiptai dalina gėlyna į dvi dalis palei ilgąją kraštinę, ir kita dalis, prie įėjimo. visose dalyse bus sorų ir veronikūnų, juos pasirinkau kaip pagrindinius augalus, o tada jau pridėjau kitokių augalų, įėjimo zonoje atsirado blakėžudė su astrancijomis, dalyje iki laiptų saulainės su kraujalakėmis, na o trečioje dalyje japoninė plukė su gumbene, visose dalyse yra astrų, chrizantemų, katžolių, snapučių, šluotsmilgių. na aišku, tas surašymas be iliustracijos nieko neduoda smile.gif, kai turėsiu laiko, gal pabraižysiu, o gal jau bus nuotraukų.
na o didžiąjame gėlyne kol kas viskas kaip buvę, bet laukia lanksvų ir hortenzijų iškraustymas, tai dar daug galvojimo kas ir kaip susidėlios ten, bet iki rudens didesnių permainų neplanuoju.

o dėl kvadratų trijulės tai manau turėtų būti neblogai, nes kaip atrodo šilokas su gludu- mačiau, toks derinys pas mane buvo ir labai patiko. bandysiu pakartot, ir tikiuosi čia bus geresnės sąlygos ir gludas gyvens. prieš pora metų buvo maždaug taip http://public.fotki....89-1.html#media
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2014 06 04, 17:52)
na tas medžio kamienas tai ir yra šakniastiebis, būtent jį aš ir supjausčiau, taip kaip jūs planavot ''išrakinėti'' ūgliukus, tai aš tiesiog atpjoviau to šakniastiebio gabalą su jaunu ūgliu. aš internete prisižiūrėjau vaizdų, lendrūno ir rūgties duetas, man taip patiko. ir patiko, kad rūgtis be vargo gali užlipt kaimynui ant galvos, tai kur jam reiks ten pasilypės, ir tikiuosi kad su laiku iš tiesų gausis nemažas plotas raudonu žiedukų lendrūno šieninio etapo fone smile.gif
terasa bus džiunglės, gėlynas gaunasi lyg iš trijų dalių, plane nepažymėjau, bet maždaug per vidurį ilgosios terasos kraštinės bus laiptai. maždaug ties didžiojo gėlyno smaigaliu, arba į namą žiūrint tarp virtuvės ir svetainės langų. taip, kažiek gal ir dengsis gėlyno, bet žiūrint iš namo, to beveik nesijaus, o toks dalinis pridengimas, kad jaustųsi, jog yra takas tarp gėlynų tai ir buvo mano sumanymo dalis. kaip sakiau laiptai dalina gėlyna į dvi dalis palei ilgąją kraštinę, ir kita dalis, prie įėjimo. visose dalyse bus sorų ir veronikūnų, juos pasirinkau kaip pagrindinius augalus,  o tada jau pridėjau kitokių augalų, įėjimo zonoje atsirado blakėžudė su astrancijomis, dalyje iki laiptų saulainės su kraujalakėmis, na o trečioje dalyje japoninė plukė su gumbene, visose dalyse yra astrų, chrizantemų, katžolių, snapučių, šluotsmilgių. na aišku, tas surašymas be iliustracijos nieko neduoda smile.gif, kai turėsiu laiko, gal pabraižysiu, o gal jau bus nuotraukų.
na o didžiąjame gėlyne kol kas viskas kaip buvę, bet laukia lanksvų ir hortenzijų iškraustymas, tai dar daug galvojimo kas ir kaip susidėlios ten, bet iki rudens didesnių permainų neplanuoju.

o dėl kvadratų trijulės tai manau turėtų būti neblogai, nes kaip atrodo šilokas su gludu- mačiau, toks derinys pas mane buvo ir labai patiko. bandysiu pakartot, ir tikiuosi čia bus geresnės sąlygos ir gludas gyvens. prieš pora metų buvo maždaug taip <...>

Kai sumedėję šakniastiebiai yra horizontalūs, o augaliukų sodinukus esi pirkus be jokio medžio, yra apie ką susimąstyti, jei ruošiesi atskirti savo gamybos sodinuką. smile.gif Bet būčiau dariusi kaip ir jūs, deja, laiko pritrūko... Kad rūgtis derės su lendrūnu, o ypač su popilkiu Overdam, suvokiau intuityviai be interneto. smile.gif Užskaičiau tai, kaip asmeninį pasiekimą/atradimą, kuris augalininkystės veiksme, bent man, suteikia nemenką kūrybos džiaugsmą. Tiesą sakant, dėl jo ir stengiuosi.
Šiandien iškėliau hipotezę, kad be galo mylėtas, bet pamirusias hakones Aureola sad.gif

user posted image

galiu pakeisti viksvomis Carex siderosticha 'Variegata'. Jei hipotezė pasitvirtins, bus dar 1 atradimas. smile.gif Šiaip jau, labai pamilau viksvas, deja, dauguma jų nemyli 4 zonos. Juk vietoj hakonių labiau tiktų Carex siderosticha 'Banana Boat'. Deja, ši nuo 5 zonos gaivaliojasi...
Dėl Matronos ir gludo susišnekėjimo, tai neturiu abejonių, nes kadais buvau susižavėjusi ir čia demonstravau šio dueto bei nebobutinės karpažolės derinėlį. Tačiau šluotsmilgė be smilgų, o tokia būsena užims nemažai laiko, prie tųdviejų kurį laiką atrodys „neoptimaliai“. Aišku, tai nėra didelis griekas.

Įsivaizduoti, kaip ten pas jus viskas gausis, labai sudėtinga. Bet kad iš virtuvės/svetainės lango už terasinio gėlyno matysi ir pagrindinis gėlynas, „pamatyti“ jau pavyko. smile.gif Tikiu, kad viskas bus gražu, nepaisant didelės augalų įvairovės. Gaila hortenzijų... sad.gif O lanksvos kuom prasikalto? Pamenu, kai jos nužydėjusios pavirto man nežinomu, bet bais žaviu augalu su nukarusiomis lapių uodegomis. Aišku, tai galėjo būti tik fotožaismas, kurio pagrindinis įrankis – apšvietimas.

Atsakyti