Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, IX tema, ir vėl pavasaris

Nuo 2005 metų besitęsianti mūsų istorija

I tema, 2005-2010
II tema, 2010-2011
III tema, 2006-2012
IV tema, 2012 (vasara)
V tema (1), 2012 (vasara)
V tema (2), 2012 (ruduo)
VI tema, 2012-2013 (ruduo-pavasaris)
VII tema, 2013 (pavasaris-ruduo)
VII tema http://www.supermama...howtopic=940919

Pavasaris įsibėgėja, šiluma glosto bundančius pumpurus. Kviečiu visas vėl susitikti temoje ir toliau kalbėtis apie mylimus augalus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jot.ka: 18 balandžio 2014 - 19:47
Laba diena,
noriu pasidarytu lysve- gelyna smile.gif
Gal kuri patartumete kokius augaliukus galeciau pasodinti, kad graziai ziuretusi tokiame plote pagal tvora... Tvora is vakaru puses. Ten pas mane tokia kaip lysve palikta, kazkur 1 x 5 m, noriu pasidaryti toki gelyneli prie darzo is daugiameciu ir siek tiek vienmeciu. Kol kas pasisodinau tik zundas viename desiniame tos lysves kraste, daugiau dar nesugalvojau. Patinka lelijos, lubinai, jurginu keliu noreciau, kvapuji salavija ir eziuole turiu, sakau gal isodinciau, jeigu nebus issale. Is vienmeciu gal ziniju, astru, ar daugiameciu astru, kas dar tiktu ir kaip paderinti gal patartumete.
Visam sklypui pasidareme apzeldinimo projekta, bet ten jokiu gelynu nera, tai va noriu atskirai prie darzo visokiu gelyciu pasisodinti.
Aciu is anksto jei kas patars.
Tiesa, dar kita darzo puse nuo vejos atskirta levandu eile, pernai tik susodinau.
Atsakyti
prisipjausčiau vynvyčio auginių, laikau vandeny, kad išleistų šaknis.
Ir štai ką šiandien radau ant ūglių.
Nelabai ryškiai matosi, bet tokie skaidrūs perlai:)
Kas čia?
Nejaugi prisiauginau kokių vabalų??

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo taburete: 19 balandžio 2014 - 19:30
QUOTE(taburete @ 2014 04 19, 19:28)
prisipjausčiau vynvyčio auginių, l

o kam jumi tos piktžolės? gražumop gražu, bet suvaldyt ne visur eina..
O aš norėjau apie barškes paklausti kaip jos elgiasi augdamos, kaip plečiasi ir pan. Gal kas augina ir pakomentuos, ir vaizdiškai jas parodyt galėtų- pasisėjau sėklų ir nežinau ko tikėtis dabar, sunkokai dygsta. hortenzijos sudygo, puošmedžio tik 3 kolkas daigeliai, d.budlėja irgi dygsta gražiai, o barškė baltoji spyriojasi. Gal labai įnoringa ji?
Atsakyti
Sveikos, gal kuri siuntetes augalu is sito puslapio http://www.dariausge...t/uzsakymai.php , vakar issiunciau uzsakyma, dar negavau jokios zinios, bet raso ,kas per 2 dienas,tai dar laukiu. Bet noriu paklaust,ar gerus augalus siuncia? Kaip ir po laiko klausimas, bet vistiek idomu biggrin.gif ir per kiek laiko ateina, jauciu savaitgaliui galiu nesiplanuot dar ju sodint, nespes g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo luju: 23 balandžio 2014 - 12:53
QUOTE(luju @ 2014 04 23, 13:53)
Sveikos, gal kuri siuntetes augalu is sito puslapio http://www.dariausge...t/uzsakymai.php , vakar issiunciau uzsakyma, dar negavau jokios zinios, bet raso ,kas per 2 dienas,tai dar laukiu. Bet noriu paklaust,ar gerus augalus siuncia? Kaip ir po laiko klausimas, bet vistiek idomu  biggrin.gif ir per kiek laiko ateina, jauciu savaitgaliui galiu nesiplanuot dar ju sodint, nespes  g.gif

Esu siuntusis du metus iš eilės, likau patenkinta, augalai geri smile.gif , ir magaryčių dar įdėta buvo. Kai vienas augaliukas neprigijo ir pasiskundžiau, tai atsiprašė ir grąžino pinigus.
Aš kai užsakydavau, tai po kurio laiko parašydavau laišką ir paklausdavau tiesiog - kada išsiųsti planuoja, visada informuodavo kada išsiųs ir kada jau galiu tikėtis gauti.
Atsakyti
Esu taip pat pirkusi iš Dariaus, augalai puikūs.
Atsakyti
QUOTE(rim @ 2014 04 23, 13:26)
Aš kai užsakydavau, tai po kurio laiko parašydavau laišką ir paklausdavau tiesiog - kada išsiųsti planuoja, visada informuodavo kada išsiųs ir kada jau galiu tikėtis gauti.

QUOTE(Infinity_ @ 2014 04 23, 14:17)
Esu taip pat pirkusi iš Dariaus, augalai puikūs.

aciu Jums labai ,kad atsiliepet 4u.gif Man tik idomu kaip elgits, nes isiunciau uzsakyma ir krepsis tuscias liko, neuzsirasiau sumos, bet jis turbut jau laiske turetu parasyt viska,nes pinigu tai dar nesumokejau g.gif Viena ramu, kad augalai geri rolleyes.gif
Atsakyti
Nuvažiavau į sodybą „skaičiuoti viščiukų“, t.y. atlaikiusių šią ypatingąją žiemą augaliukų. Tai baisu:

1. Visi visgyviai (alpinariumų gyventojai (kaip kad smulkieji šilokai bei uolaskėlės), moraviškoji viksva (berods, Ice Dance) bei heucheros belenkokiosios) pavirto sausa materija. Manau, tai besniegystės bei pavasarinės sausros padariniai. Dalis heucherų žada atsigauti, alpinariuminiai kažkiek gyvasties rodo, o viksvos tai... labai abejoju ar ką beišstenės.

2. Vienas iš juodulių astrų (Lady in Black) neišleido jokių atžalėlių. Jau treti metai anas čia, tad turėtų būti kaip ir įsitvirtinęs šioje žemėje. Palaisčiau, patręšiau ir ėmiausi laukti pavėluoto sprogimo.

3. Česnakų „biznis“, galima sakyti, sužlugo – į pasaulį išlindo tik kas antras (jei ne kas 2,7-tas...), o iš išlindusių tik kas trečias žada toliau gyventi. Ne visų mirčių/ligų priežastys yra aiškios. Nukeipėlių bei vangiai besivystančių bėdos priežastis aiški – kurmiai. Visų kojelės kabo kurmių labirintuose... Tačiau, kodėl nekurie iš česnakų dailiai subujoję ūmai ėmė gelsti, neaišku, nes tuščių ertmių po jais neužčiuopiau. Yra kažkiek supuvėlių. Neišdygo nė 1 iš 5 pasodintų bulgarinių bei iš 3 ufonautų (nepamenu pavadinimo, bet tokie su didžiausiais radarais). Dar nedrįsau jų kapstyti iš žemės, nes viliuosi, jog jie tokie ypatingi, kad pasirodys vėliausiai už kitus giminaičius. Taigi, tikėjausi sulaukti česnakų kone plantacijos (apie 60-70 vnt.) sužydėjimo, o nušvis tik viena kita lemputė... sad.gif

4. Saulainės žymiai kukliau nei pernai atžėlė. Gal pakenkė tai, kad šiltą ir ilgą rudenį buvo išleidusios galybę atžalų, kurios vėliau nušalo?

Yra ir gerų žinių. Nenušalo antrametis juodulis šeivamedis, tai gal ir kokį žiedelį išspaus. Melvenes Heidebraut ištiko stebuklas. Nukirpau tik prieš kelias dienas. It kokios soruolės ar miskantai jų nuokarpos rodė tik šieną. Tačiau praėjus 3-4 valandoms po kirpimo bei kaušo vandens užpylimo, pasirodė gausios žalios adatėlės. Labai greitas augaliukas. smile.gif

Atsakyti
Jeigu ufonautais vadinate tokius česnakus:
https://plus.google....925487643554471
tai Vilniaus krašte jie neatžels, nebent labai laidi dirva būtų. Juos reiktų su vazonu nešioti į garažą.
Atsakyti
vi_, kaip gaila, nemenki nuostoliai. pas save taip pat turiu šiek tiek netekčių.

heucheros kad ir atrodė labai nekaip, visgi atžėlė visos, dabar jau laistymas pilnai pajungtas, nes tokia sausra negailsetinga, kad nežinau...
pas mane irgi yra nukentėjusių astrų, iš rudens taip vešliai žaliavęs astras oblongifolius, tik dabar iš naujo leidžia pavienes, labai varganas atžalėles. saulainės, nors taip pat buvo gausiai sužėlę dar prieš žiemą atžėlė puikiai, išsiskaidžiau kerus, čia Ruby Tusday, o va Rubinzwerg, taip ir pradingo, labai gaila, dabar nežinau, man tiesiog nepasisekė su konkrečia veisle, ar visgi saulaines ne mano žemėj augint. labai gražu, bet nedrįstu daugiau įsigyt.
česnakai...šiemet lindo 2 kristofo, liko vienas, antras kažkodėl geltonavo ir sulindo atgal į žemę, bet, beravėdama radau kuokštus sėjinukų. visus palieku eksperimento vardan, nežinau po kelių metų galima tikėtis sėjinuko žedų, bet gal kažkuri dalis išgyvens natūraliomis sąlygomis, ir turėsiu vietoj vieno kelias dešimtis biggrin.gif , būtų nemenka kompensacija.
labiausiai gaila gludo Moonbeam, rudenį išskirsčiau ir pasodinau į naują vietą, deja nepasirodė anei vienas daigelis.

vi_, o kaip jūsų rūgtis Taurus peržiemojo, saviškis man atrodo prasčiau, nei man norėtųsi, dar iš rudens atrodė, kad galėsiu suskaidyt į nemažai naujų egzempliorių, o dabar panašu, kad sprogsta toliau nuo kero paėję atžalos, o centras lyg ir plikas.
vingirių sėjinukai puikiai peržiemojo, ir jau šiemet sparčiai auga, kas mane be galo džiugina, o motininis keras šiemet jau bus dvigubai didesnis nei pernykštis, tikiuosi gražaus žiedelių debesies wub.gif ir dar vienas labai labai intriguojantis augalas, tai persicaria polymorpha, šiemet želia labai vešlus ir gražus keras, dedu daug vilčių smile.gif
Atsakyti
Daisoja, manieji ufonautai kaip ir panašūs į jūsų parodytąjį. Tik ant pakelio apie žiemojimo bėdas nieko nebuvo parašyta. O kiti skaidrėse parodyti česnakai, tai iš jūsų kolekcijos? Jei taip, tai kuom šiuo metu užsiima jūsiškiai bulgarai (6 ir 8 foto)?

jot.ka, ačiū už paguodžiantį žodį. Kita vertus, gyveni ir mokaisi – česnakus, jei rudeniop dar nepraeis noras jais rūpintis, mėginsiu kišti į narvelius. Bent jau kurmiai su pelėmis atšoks. Kas dėl geltonavimo, tai gal vandens laiku jiems nepasiūlėm? Kai atvykau į sodybą, kristofai gulėjo ant dirvos it aštuonkojai į visas puses rankeles išplaitoję, o palaisčius, rankelės į viršų ir pasikėlė.

Rūgtis Taurus šiuo metu atrodo apgailėtinai – tartum laužas (medgalinių stiebų raizgalynė), kuriame vos vos rusena viena kita, bet nedaugiau 5, žarijėlė (mikroskopinės atžalėlės). Jau audžiau mintį apie atžalėlių iškirtimą kone kirviu ir mėginimą vazonikuose įžiebti gyvybę. Bet nuramino Rasa: sako, kad šis augaliukas laukia, kada pasibaigs šalnos, o tada pasirodys rimčiau. Penktadienio naktį pas mus iki -5 temperatūra buvo parkritusi. Tuoj ateis ir kitas atšalimas. Teks augaliukui dar palūkėti. Bjaurus pavasaris... sad.gif Nors man įtarimą kelia pačios sumedėjusios raizgalynės (čia per 3 metus 3 augaliukai į vieną darinį suaugo) gyvybingumas aplamai. Po ta raizgalyne vien šaknys, grunto myzeris. Kaip gyventi tokiomis sąlygomis? Įtariu, kad ir daugiamečiai augalai turi savo optimalų klestėjimo amžių. Gal ir klystu, bet šioms rūgtims bei saulainėms duočiau 2-3 sezonus, po kurių reikėtų augaliukus atšviežinti.

Kas dėl gludo Moonbeam, tai įsigijau tokį tik pernai (iš mažiuko sodinuko gavosi didžiulis krūmas), o šiemet jo vietoje įžiūrėjau gludukų galaktiką. Dar nesumojau, ką su ja daryti. Čia juk ne 1 didelis daiktas, o ištisas spietys daikčiukų. Gal jūs žinote?

Jau pradėjau savo didžiuosius augaliukų perkraustymus. Išdrįsau persodinti 5-6 metų blakėžudę. Stambi moteriškė – teko jai iškasti kapą, kurian nešėme ją dviese, nes vienam trūkis būtų garantuotas... Dar manoji heuchera Marmelad į 2 dalis akivaizdžiai pasidalijo, tai ir ją persodinau. Dabar turėsiu dvi! smile.gif Ir psio šiam kartui, nors planų buvo bent 10 augaliukų. Turėjau 4 dieneles ir apgailėtinai jėgelių, tad net ne visus augalynus spėjau bent apropoti.

Atsakyti