Įkraunama...
Įkraunama...

Klausimai-Atsakymai apie gyvenimą Vokietijoje

E104 forma, ja isduoda ligoniu kasos, ten buna parasyta nuo kada iki kada buvote drausta LT, su tuo lapu einate i pasirinkta draudimo kompanija ir apdraus freiwillig, jei nepabrango, tai 149e.
Atsakyti
QUOTE(magistrante @ 2014 05 26, 13:46)
E104 forma, ja isduoda ligoniu kasos, ten buna parasyta nuo kada iki kada buvote drausta LT, su tuo lapu einate i pasirinkta draudimo kompanija ir apdraus freiwillig, jei nepabrango, tai 149e.

o jeigu as neissiregistravus is LT g.gif ir kol kas nenoriu is ten issiregistruoti g.gif
Atsakyti
QUOTE(l-u-x @ 2014 05 26, 13:50)
o jeigu as neissiregistravus is LT g.gif  ir kol kas nenoriu is ten issiregistruoti g.gif

Dabar tiksliai nepamenu kaip pas mane buvo, bet man rodos nebuvau issiregistravus. Pasiskambinkit i kasas ir viska pasakys 4u.gif Tiksliau, ta forma gali ir per emaila atsiusti.
Atsakyti
QUOTE(magistrante @ 2014 05 26, 13:58)
Dabar tiksliai nepamenu kaip pas mane buvo, bet man rodos nebuvau issiregistravus. Pasiskambinkit i kasas ir viska pasakys 4u.gif Tiksliau, ta forma gali ir per emaila atsiusti.

o ka daryt jei vokiskai nemoku o mb irgi neviska g.gif ar cia turi omeny i LT kasas g.gif
Atsakyti
I Lt.
Atsakyti
Sveiki, esu naujoke Vokietijoje,
Noreciau lankyti integrationkursus Vokieciu kalbos mokytis nes teturiu A2.1 lygi, be to turiu pasiekt B1 lygi kad galutinai pripazintu mano diploma, taciau susiduriau su sunkumais... Na musu seima gauna ALGII , taiki nusiunciau prasyma i migracijos amt del kursu mokescio atleidimo, ir jau laukiam 2 menesius jokio atsakymo negaunu, siunciau 3 emailus, bet jokios reakcijos.
nzn ka daryt labai noriu dirbti, vyras isviso be kalbos, noretu vokieciu mokytis,
bandziau darbintis bet darbdaviai atmete prasymus del kalbos stygiaus..esame kaip uzburtam rate..
Gal kas padetu is jusu paskambinti i ta tarnyba paklaust ar gavo laiska mano ir kodel taip ilgai jokio atsakymo..as pati kiek skambinu visur arba jie manes nesupranta arba as ju nesuprantu..o kas galetu padet nera..

dar kita beda...su darbo birza (jobcenter)-
pristateme pazyma is lietuvos apie pajamas, isverteme,,taciau jie suklydo skaiciuodami parase kad tas sumas ne litais o eurais..as jau buvau 5k birzoje rodau kad ce klaida bet tik atsikopijuoj popierius o 2menesius jokio atsakymo laisko negaunam,,vis sako laukit laukit, as pasirasiau priekaistavima lietuviskai bet nzn kaip ji isverst ir apskritai ka darty. esme kad jobcenter viskas eina per anmledung bendra eile..
klaida padaryta 600 euru.. gal kas galetu patarti..
Atsakyti
QUOTE(Jungedamen @ 2014 05 29, 14:14)
Sveiki, esu naujoke Vokietijoje,

as patarciau eit i kalbos mokykla, kurioje integracion kursai organizuojami, jie uzpildys patys visus popierius ir issius i Migracijos...

darba galima rast be kalbos-as radus buvau-rasit ir jus, jei nebijot darbo ir i silta kede is pradziu netaikot... mirksiukas.gif pereikit per miesta kuriame gyvenate-tikrai rasit siuloma darba, laikrasciai ir pilni skelbimu. as kalba ismokau tik darbe i kursus nejau. esu cia neseniai 2,5 metai.siandien turiu gera darba. viskas priklauso tik nuo Jusu ! vyrui ir pilna darbu-statybose, fabrikuose, krastutiniu atveju eikit i Zeit firmas-jie siulo Zeit Arbeit.(laikina darba, bet buna atveju, kad lieki ilgam jei gerai dirbi, kaip tarkim mano kaimyne dirbo Zeit firmose nemazai metu, kol ja pasieme labai stambi firma ji toj firmoj 12 metu jau, gauna labai auksta alga, kaip zmogus be issilavinimo ir jokios specialybes. As tokios dar negaumu smile.gif )

i Job centra reik rasyt rastiskai, paprasykit kaimynu ar cia teksta imeskit gal kuri labai gerai kalba mokanti isvers.
parasykit kur gyvenate, gal kas salia yra, pades gal 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Savannaa @ 2014 05 29, 15:17)
as patarciau eit i kalbos mokykla, kurioje integracion kursai organizuojami, jie uzpildys patys visus popierius ir issius i Migracijos...

darba galima rast be kalbos-as radus buvau-rasit ir jus, jei nebijot darbo ir i silta kede is pradziu netaikot... mirksiukas.gif  pereikit per miesta kuriame gyvenate-tikrai rasit siuloma darba, laikrasciai ir pilni skelbimu. as kalba ismokau tik darbe i kursus nejau. esu cia neseniai 2,5 metai.siandien  turiu gera darba. viskas priklauso tik nuo Jusu ! vyrui ir pilna darbu-statybose, fabrikuose, krastutiniu atveju eikit i Zeit firmas-jie siulo Zeit Arbeit.(laikina darba, bet buna atveju, kad lieki ilgam jei gerai dirbi, kaip tarkim mano kaimyne dirbo Zeit firmose nemazai metu, kol ja pasieme labai stambi firma ji toj firmoj 12 metu jau, gauna labai auksta alga, kaip zmogus be issilavinimo ir jokios specialybes. As tokios dar negaumu  smile.gif )

i Job centra reik rasyt rastiskai, paprasykit kaimynu ar cia teksta imeskit gal kuri labai gerai kalba mokanti isvers.
parasykit kur gyvenate, gal kas salia yra, pades gal  4u.gif

Sveiki, buvome Integrationkursuose sako be tos pazymos is migracijos tarnybos kursai bus mokami. As gyvenu Sankt Augustine, netoli Bonn Nord Rhein Westfalen zemeje
Atsakyti
QUOTE(Jungedamen @ 2014 05 30, 10:55)
Sveiki, buvome Integrationkursuose sako be tos pazymos is migracijos tarnybos kursai bus mokami. As gyvenu Sankt Augustine, netoli Bonn Nord Rhein Westfalen zemeje

Nueini i ta vietine migracijos tarnyba ir su kojom ir rankom bandai issiaiskinti ko nori.
Beje ten tu lietuviu turetu but vos ne kas antras biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Blümchen @ 2014 05 30, 18:45)
Nueini i ta vietine migracijos tarnyba ir su kojom ir rankom bandai issiaiskinti ko nori.
Beje ten tu lietuviu turetu but vos ne kas antras  biggrin.gif

na taip ir reikes daryt tik gaila ji kitam mieste, nesvarbu.
o del vertimo galetu kas is jusu pagelbet isverst 1 lapa 4sakinius? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jungedamen @ 2014 05 30, 20:05)
o del vertimo galetu kas is jusu pagelbet isverst 1 lapa 4sakinius? smile.gif

Atsiusk i AZ, bandysiu padet 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, as vel su klausimu.

skaitau ir nerandu...ar priklauso vienisai mamai dirbanciai daugiau atostogu, ar ne ? darbo sutarti stovi 24 dienos per metus. bet kiek radau, kad visiem priklauso minimus 24 dienos per metus. yra kokiu isimciu vienisom su vaikais ar ne ?
arteja vasaros atostogos, kai mokykla bus uzdaryta 6 savaites. ka tokiu atveju daryt ? yra Tagesmutter, bet pas Tagesmutter mazi vaikai, mano 7 metis, jis neistupes ten mensi po 7 val kasdien, (2 sav atostogas esu jau pasiemus).

kitas klausimas:

as pasirasiau darbo sutarti spalio men, bandomasis laikotarpis 3 men, dirbu ten iki siol. nieks nekito, nei alga nei kitos salygos. Ar reik darbo sutarti perasyti ? ar su ta pacia darbo sutartim galiu dirbt ir toliau tarkim metus ar desimt ?

aciu 4u.gif
Atsakyti