Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo savaitės

QUOTE(mamyte21 @ 2005 02 22, 15:17)
Sveikos mamytes,
jeigu as nezinau tikslios paskutiniu menesiniu datos, o pagal daktrus man dabar 21 savaites, tai kaip gi tiksliai suzinoti kuria diena pastojau??Man siaubingai idomu kur mes vaikeli pradejom  verysad.gif , pagal  skaiciavimus niestumas pradetas skaiciuoti rugsejo 28d, bet ar sia diena ir turejo buti lytinis aktas??

Tik nesupyk... koks skirtumas kur pradėtas vaikelis? Nebent nesi tikra nuo ko jis... tada ir reik skaičiuot:geda2:

QUOTE(_Siu_ @ 2012 08 18, 17:05)
nuo kurios dienos reikia skaiciuoti savaites? as zinau diena kada pastojau, bet daktaras kazkaip kitaip skaiciuoja, ir iki kada man vaistus gert?(folija
)

Folį geriausia pradėt gert iki pastojimo. Pastojus, iki trijų mėnesių.

QUOTE(juluka2000 @ 2013 01 20, 18:16)
Sveikos, kiek as suprantu daktarai nezino gi pastojimo dienos todel skaiciuoja preliminariai plius 'minus kada galima buvo pastoti, o jie iznote pastojimo diena nuo tada ir skaiciuoji, nebent as kazko nepagaunu biggrin.gif

drinks_cheers.gif
Tik mes pačios galim daug maž žinot kada pastojom, o daktarai pagal mmm pirmą dieną skaičiuoja. Bet juk nuo ciklo trukmės daug kas priklauso ir t.t.
Atsakyti
Sveikos mergates 4u.gif

Man tai ypatingai buvo sudetinga apsiskaiciuoti,nes visus menesius kraujavau ar daugiau ar maziau ir suzinojau,kad esu nescia tik 2m ir 1 savaite. Dabar kai padare antraja echoskopija,su detaliomis vaisiaus echogramomis ir ismatavo,nustate kad lygiai 12 savaiciu, 3 menesiu nestumas ir vaikutis vystosi pagal laika labai gerai ir viskas saunu smile.gif

O kada pastojau kazin ar atseksim su gydytoja,nes net kovo pradzioje, rodesi kraujavimai panasus i menesines,o vaikutis jau gyveno pas mane ramiai smile.gif

Aciu dievui viskas gerai ir augam,vystomes greitai smile.gif
Atsakyti
buvau ultragarse, nustate, kad jau 10sav. kada dabar reiktu pas gydytoja patikrai eiti? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(zigri @ 2013 05 07, 15:41)
buvau ultragarse, nustate, kad jau 10sav. kada dabar reiktu pas gydytoja patikrai eiti?  blush2.gif

Iki 12 savaitės reikia nueiti pas ginekologę arba šeimos gydytoją. Nuėjus pas šeimos gydytoją, mane nusiuntė pas ginekologę. Ne visos šeimos gydytojos apsiima prižiūrėt nėščiųjų
Atsakyti
sveikos.
bandziau ieskoti temeles,bet nelabai radau, taciau cia visos apie nestuma kalba,gal pades atsakyti. Situacija tokia:

MM turejo prasideti pries 2 d, veluoja. DU TESTAI , rodo II. Testus pasidariau dienos metu. Ryskus II bruksniukai.

Klausimas: jeigu as tikrai laukiuosi,kaip zinoti kiek laiko?
Leliu planavom..kalendoriukyje zymejausi kada buvo wub.gif . (sex)
Idomu kada pastojau...kokios "stipriausios " dienos.
Nes galiu lauktis beveik menesi,o galiu lauktis ir savaite turbut..?
Kaip apsiskaiciuot....? ir Dar : kada jau apsilankyti pas gyd? atrodo lekciau jau ryt, bet kada geriausia...? 4u.gif

aciu!!!! thumbup.gif
Atsakyti
Gyditojai skaiciausia dazniausiai nuo paskutiniu menesiniu pirmos dienos mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikos mamytes turiu toky klausmely esu niescia pati paskaiciavusi esu kad jau 17 savaite ir visos skaiciuokles rodo ta paty o Gn kortelej raso kad 15... tai kuom man tiketi? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vjuozaityte @ 2013 11 19, 23:37)
sveikos mamytes turiu toky klausmely esu niescia pati paskaiciavusi esu kad jau 17 savaite ir visos skaiciuokles rodo ta paty o Gn kortelej raso kad 15... tai kuom man tiketi? smile.gif

GN
Atsakyti
Aš irgi bandau skaičiuoti savaites, jei pvz. pirma pask. mėnes. diena yra kovo 17 d. ir ciklas 28 d., tai kaip suprantu reikia vertinti 03.17-03.23 0-inė savaitė, 03.24-03.30 1 (viena) savaitė, 03.31-04.06 2 (dvi) savaitės, o 04.07-08d. yra 3 (trys savaitės), nors pusė skaičiuoklių rodo 3 savaitė, o pusė - 4 savaitė, bet realiai yra taip, kad šiomis dienomis 3 savaitės ir 1-2 dienos ~ 4 (ketvirta) savaitė.
Atsakyti
QUOTE(eellii @ 2014 04 07, 16:13)
Aš irgi bandau skaičiuoti savaites, jei pvz. pirma pask. mėnes. diena yra kovo 17 d. ir ciklas 28 d., tai kaip suprantu reikia vertinti 03.17-03.23 0-inė savaitė, 03.24-03.30 1 (viena) savaitė, 03.31-04.06 2 (dvi) savaitės, o 04.07-08d. yra 3 (trys savaitės), nors pusė skaičiuoklių rodo 3 savaitė, o pusė - 4 savaitė, bet realiai yra taip, kad šiomis dienomis 3 savaitės ir 1-2 dienos ~ 4 (ketvirta) savaitė.

jei paskutines mmm buvo kovo 17d. tai kovo 17 diena ir prasideda pirmoji nestumo savaite, o Jusu nestumui siandien lygiai 3 savaites, skaiciuokles rodo skirtingai (3 arba 4 savaites) nes venos is ju matomai paima paskutine savaites diena imtinai, o kitos ne smile.gif kovo 17 d. yra pirmadienis, siandien irgi pirmadienis, tai ziurint kaip skaiciuot, galima traktuot, kad 3 savaites ir 1 diena smile.gif
Atsakyti
4u.gif Sveikos merginos.
Na as, jau turiu 11-12 savaite nestuke.gif Kita savaite darys ehoskopa, labai laukiu. Nes pirmas vaikutis berniukas, o antro noreciau mergytes ax.gif Oi tik vakarais labai pykindavo verysad.gif bet praeina lyg po truputi.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Ovuliacija buvo liepos 30diena, realiai tada turejau ir pastoti 4u.gif Gal kas zino kaip pasiskaiciuoti, kiek tiksliai savaiciu man yra. Noreciau zinoti kada pas gine rasytis, kad jau tiksliai sirdute matytusi. Nes kai i skaiciuokles ivedu OV diena, raso, kad man 4 sav ir 2 dienos, nors realiai tai dvi turetu buti g.gif

Gal ir kvailai skamba klausimas, bet labai dekoju uz atsakymus ax.gif
Atsakyti