Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo savaitės

Sveikos, esamos ir busimos mamytes! 4u.gif

As gyvenu Norvegijoje, o cia gydytoja paaiskino man lb paprastai, jei nezinai pastojimo datos, tai reik skaiciuot nuo paskutiniuju menesiniu PIRMOS dienos 40 sav ir 2 dienos (sake, kad remaisi naujaisiais mokslininku tyrimais, del to ne lygiai 40 sav), o jei zinai pastojimo data, tai prie jos prideti lygiai 38 savaiteles - ir vuala - gausite rezultata bigsmile.gif nestumas trunka 280 dienu.. rolleyes.gif

dar yra Negelio formule, ji paprasta ir ja dazniausiai naudojasi ginekologes, bent jau Lt.

1. nuo paskutiniu menesiniu pirmos dienos atimkite 3 men (pvz jei pirmoji men diena buvo vasario 8, minus 3 men, iseina lapkrycio 8 d.)

2. prie lapkrycio 8 d. pridedame savaite, t.y. 7 dienas - ir gauname faktiska gimdymo data - lapkrycio 15 d. 4u.gif

Na, o tikslaiusia nusako viska ultragarsas.. tada nuo to laiko, kai pasakys tikslu jusu mazylio "amziu" atimkite 38 sav ir turesite pastojimo data! wink.gif

Sekmes visoms ir lengvo vaikelio isnesiojimo! wub.gif

Beje, kas supranta rusiskai, gali pasinaudot siuo testuku, jis sudaromas pagal paskutiniuju mmm pirma diena, ir parodo GALIMA pastojimo data, kiek "amziaus" turi jusu kruopelyte ir numatoma gimdymo data smile.gif

http://forumok.ru/data.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ** summer love **: 08 gegužės 2010 - 09:19
QUOTE(Vitalija01 @ 2010 03 29, 19:12)
Man labai patinka ši skaičiuoklė smile.gif

http://www.nordica.o...posite-441.chtm

merginos, kodel suvesdus tuos pacius duomenis i sia skaiciuokle http://www.nordica.o...posite-441.chtm ir i sia http://www.supermama...in/plan/plan.pl duoda 20 dienu besiskiriancias gimdymo datas? g.gif

papildyta:

viskas gerai cia - vienur praso menstruaciju pirmos dienos, kitus ovuliacijos wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo karra: 09 gegužės 2010 - 15:57
sveikos, as turiu klausima, manau daug kam irgi aktualus, ypac toms, kurios seka save ir zino tikslia OVULIACIJOS diena.

Mano pirmosios mm po gimdymo prasidejo balandzio 16 d. ir tik beveik po menesio, geguzes 15, ivyko ovuliacija (sita zinau tiksliai, naudojausi visais metodais, testais, BT ir t.t.t). Atrodo, uzkibo, NT vaiduokliauja, hcg kraujo tyrimas nestuma rodo.

Taciau as jau spejau susidurti su klausimu is gydytoju- kada buvo paskutines mmm. Darydama kraujo tyrimus sumelavau, kad geguzes 1, (kad butu dvi sav iki ovuliacijos), nes kitaip jie mane pradetu gasdinti, kad nestumas neatitinka laiko ir .t.t Dar nesu susidurusi pirmo nestumo metu su gydytojais, kurie rimtai ziuretu i ovuliacijos diena, ima pirma mm diena ir pagal tai skaiciuoja gimdymo data. Zinot, nesinoretu, kad termina uzrasytu menesiu anksciau... smile.gif nes tiksliai zinau TA diena. kas susiduret, kaip spresti toki dalykeli?
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2010 05 24, 21:19)
sveikos, as turiu klausima, manau daug kam irgi aktualus, ypac toms, kurios seka save ir zino tikslia OVULIACIJOS diena.

Mano pirmosios mm po gimdymo prasidejo balandzio 16 d. ir tik beveik po menesio, geguzes 15, ivyko ovuliacija (sita zinau tiksliai, naudojausi visais metodais, testais, BT ir t.t.t). Atrodo, uzkibo, NT vaiduokliauja, hcg kraujo tyrimas nestuma rodo.

Taciau as jau spejau susidurti su klausimu is gydytoju- kada buvo paskutines mmm. Darydama kraujo tyrimus sumelavau, kad geguzes 1, (kad butu dvi sav iki ovuliacijos), nes kitaip jie mane pradetu gasdinti, kad nestumas neatitinka laiko ir .t.t Dar nesu susidurusi pirmo nestumo metu su gydytojais, kurie rimtai ziuretu i ovuliacijos diena, ima pirma mm diena ir pagal tai skaiciuoja gimdymo data. Zinot, nesinoretu, kad termina uzrasytu menesiu anksciau... smile.gif nes tiksliai zinau TA diena. kas susiduret, kaip spresti toki dalykeli?

Na, kadangi skirtumas tarp mm ir ovuliacijos didelis, tai viskas paaiskes echo metu. Juk pradziai nustato gimdymo data pagal mm, o veliau gali patikslinti pagal echo duomenis. Kai per echo pamatys menesiu mazesni kleckiuka - nebetures iseities ir tures patiketi tavimi wink.gif
Atsakyti
QUOTE(rolana @ 2005 02 22, 16:35)
Ojej, jeigu nežinai tikslios mėnesinių datos, tai pastojimo datos turbūt nelabai nustatysi. Manau, kad pastojimo tikslią datą žino tos, kurios seka ir žino, kada įvyksta ovuliacija, yra labai reguliarus mėnesinių ciklas. Kitos sako, kad jau kitą dieną po santykių pajaučia, kad pastojo, nors tokiais paistalais nelabai tikiu.
Ai nu ir kam tau tiksli data? Džiaukis savo augančiu mažyliu ir lauk jo.  smile.gif

aš tai tiksliai žinau pastojimo datą, nes buvo planuota viskas...tik keista, kad daktarė vistiek skaičiuoja nuo paskutinių mėn... g.gif aš jai bandau tikslią dieną, o ji-vistiek savo biggrin.gif
Atsakyti
Mano ciklas buvo nereguliarus todel is pradziu buvo manyta, kad man 15 savaite o echo tyrimas parode beveik 17 sav. duomenis
Atsakyti
Daktaram pasakiau datą paskutinių mėnesinių, tai pasakė kiek savaitėlių, bet buvau ne pas vieną, tai biškį svyruoja gimdymo data
Atsakyti
Na bus labai idomu ka cia man priskaiciuos, nes ciklas ir mano sutrikes buvo ir O ivyko kokia 35c.d. smile.gif)
Tai jei skaiciuos nuo mm paskutiniu - tai kaip kazkuriai jau nutiko turbut turesiu gmdyti menesiu anksciau:)))))))))))))
Tikiuosi pakliusiu pas galvojancia daktaryte:)
Atsakyti
sveikos merginos, norejau paklaust o keliu savaiciu nestuma jau gali pamatyt ginekologe g.gif
Atsakyti
tik daktarai gali tikslai pasakyt

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo avriliux: 16 liepos 2010 - 11:27
QUOTE(pupuliukasx @ 2010 07 15, 14:25)
sveikos merginos, norejau paklaust o keliu savaiciu nestuma jau gali pamatyt ginekologe g.gif

na, sako kai hcg pakyla iki 1000-1500 vienetuku. Cia echoskopu.lygiai 5 savaiciu mano atveju buvo 0.9mm puslyte.
Papildyta:
QUOTE(Loveco @ 2010 05 24, 21:19)

o tabar tau teks veliau i dekreta iseiti biggrin.gif
nelabai suprantu logikos, taip meluot. gali tik sakyt, kad zinai ovuliacijos laika, bet kam mmm sakyt kita data g.gif
Atsakyti
Man pagal mms pvz. šiandien 15 sav. 2 d., pagal O dieną, kurią parodė testas ir BT būtų 11 sav. 3 d. (tai plius apie 2 sav., būtų apie 13 sav. 3 d.), o pgal I echo rodo 13 sav. 5 d., tai ginė visada pagal mms iš pradžių sav. sako, o seselė pagal echo vis užrašinėja, tai ir pati jau sunkiai susigaudau, kaip kada sakyti, kai einu tyrimams, tai manau oficialiau vis tiek pagal mms, o echo tik pačią gimdymo datą tikslina g.gif
Atsakyti