Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo savaitės

QUOTE(Zziviliukas @ 2010 02 02, 14:37)
tai visdelto kaip apskaiciuoti nuo kada nescia. zinau kad "ivartis buvo sausio 2-6 dienomis, sausio 16 pasirode tepimas-tipo isitvirtinimas.. ir va testas rodo, kad laukiuosi..tai cia kiek savaiciu, nuo sausio 2-6os ar nuo tada kada isitvirtino

Bet kokiu atveju gydytojas skaičiuos nuo paskutinių mėnesinių dienos.
P.s. pas mane irgi labai panašiu laiku viskas įvykt turėjo (sausio 3-7 d.) smile.gif)
Tai sveikinu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(atilyte @ 2010 02 02, 16:29)
Bet kokiu atveju gydytojas skaičiuos nuo paskutinių mėnesinių dienos.
P.s. pas mane irgi labai panašiu laiku viskas įvykt turėjo (sausio 3-7 d.) smile.gif)
Tai sveikinu 4u.gif

aciu smile.gif eisiu pas gydytoja ir bus ramu tada..bus lengviau planuotis kiek dirbti ir kada galesiu skirti laiko tik sau ir maziui smile.gif)))
Atsakyti
sveikos mamytes 4u.gif vakar suzinojau ,kad laukiuosi tai vadinasi as jau daugiau kaip savaite nescia wub.gif nes kitaip nt nerodytu ane?be jau jauciu kaip pilvuka tempia ar taip imanoma kad leliukas jau db tokiu greciu,kad as miegoti negaliu
lotuliukas.gif nestuke.gif
Atsakyti
As laukiuosi jau 21 savaite nestuke.gif turejau problemu pries pastojant, nevykdavo ovuliacija, bet uzteko savaite pagerti vaistuku ir viena karta pasimyleti kad pavyktu clap.gif taigi tiksliai galejau pasakyti gydytojui kokia diena pastojau, bet jis prie mano nestumo laiko pridejo 2 savaites, nes sake, jog taip skaiciuojasi tikrasis nestumo laikotarpis (kaip ir daug kas cia rase - nuo paskutiniu menesiniu pirmos dienos). Taigi gaunasi, jog is tikruju dar nebuvau pastojusi bet jau skaiciausi nestuke.gif Net gi supermama puslapiuko nestumo kalendoriuje prie 1 nestumo savaites parasyta, jog "skaičiuojant nėštumo laikotarpio metodu, pirmoji savaitė prasideda pirmąją jūsų menstruacijų ciklo dieną. Štai taip - apvaisinimas dar neįvyko, o jūs jau pradedate skaičiuoti". Jei nezinote tikslios pastojimo dienos tai nieko baisaus, nes echoskopijos metu gydytojas tiksliai pasakys kiek jusu vaikeliui jau savaiciu ir net dienu. mirksiukas.gif Sekmes visoms mamytems soske.gif
Papildyta:
QUOTE(zuikytis @ 2010 02 03, 18:37)
sveikos mamytes 4u.gif  vakar suzinojau ,kad laukiuosi tai vadinasi as jau daugiau kaip savaite nescia wub.gif nes kitaip nt nerodytu ane?be jau jauciu kaip pilvuka tempia ar taip imanoma kad leliukas jau db tokiu greciu,kad as miegoti negaliu
lotuliukas.gif  nestuke.gif

na man pirma karta nestumo testas buvo neigiamas tik po 2 savaiciu parode tuos issvajotus bruksnelius smile.gif manau cia kiekvienai gali nutikti skirtingai, o del pilvo tempimo, kad net miegoti negali tai abejoju ar jau taip galetu buti...man va beveik 5 menesiai tai tik dabar pradejau ta tempima jausti smile.gif na bet cia velgi kiekvienai gali buti skirtingai mirksiukas.gif as tai pamenu pirmom savaitem man tai krutine buvo labai jautri...skaudedavo net lemenele dedantis..bet po poros savaiteliu viskas susitvarke smile.gif nebijokit klausti savo gydytojo, tikrai issamiai papasakos kokie nestumo simptomai gali kankinti ir ar tai normalu mirksiukas.gif
Atsakyti
ir as vakar pas gydytojas buvau.tai skaiciuoja nuo paskutiniu menesiniu, todel buna ne 38 savaites, o daugiau..
tai as jau 6 savaite smile.gif
Atsakyti
kaip smagu, mes irgi vakar buvom pas gine tai buvo 9 savaites ir 6 dienos biggrin.gif o man neaisku o siandien jau skaitosi mums 10 savaiteliu? as cai dar nauja tai nepykit jei kvailai paklausiau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Zziviliukas @ 2010 02 04, 18:31)
ir as vakar pas gydytojas buvau.tai skaiciuoja nuo paskutiniu menesiniu, todel buna ne 38 savaites, o daugiau..
tai as jau 6 savaite smile.gif

Man taip pat jau sesios savaites thumbup.gif pagal skaiciuokle rodo, kad pastojau sausio 7d..o pas gydytoja eisiu kitos sav pabaigoje, nes noriu kad kuo daugiau laiko butu mano maziukui, kad galetu kuo daugiau apie ji pasakyti drinks_cheers.gif nes girdejau, kad kuo mazesnis, tuo maziau gali suteikti informacijos...ale kaip ta laika islaukti, jei galeciau tai dabar jau begciau pas savo gydytoja:)
Atsakyti
As nezinau kada pstojau tikslei, bet atskaiciavau nuo nestumo savaiciu nestuke.gif
Atsakyti
Aš vakar buvau pas gydytoją, tai kaip suprantu, jis man pasakė tikslią nėštumo trukmę - 5 sav., nors skaičiuojant pagal paskutines mėnesines, būtų 7 sav...
Bet gimdymo terminas vis tiek ta pati savaitė - taip kad ir vienas ir kitas nėštumo savaičių skaičiavimas yra tinkamas .... thumbup.gif
Atsakyti
o jei mmm... nebuna kaip tada apskaiciuoti?
Atsakyti
QUOTE(indriuska @ 2010 02 22, 20:34)
o jei mmm... nebuna kaip tada apskaiciuoti?

Tada echoskopijos metu gydytoja pasakys kiek laiko, paziurejusi vaisiaus dydi ir issivystyma smile.gif
Atsakyti

na man pirma karta nestumo testas buvo neigiamas tik po 2 savaiciu parode tuos issvajotus bruksnelius smile.gif manau cia kiekvienai gali nutikti skirtingai, o del pilvo tempimo, kad net miegoti negali tai abejoju ar jau taip galetu buti...man va beveik 5 menesiai tai tik dabar pradejau ta tempima jausti smile.gif na bet cia velgi kiekvienai gali buti skirtingai mirksiukas.gif
[/quote]

Nesutinku, aš tempimą jaučiau kažkur nuo 5 sav. iki 9 sav., ir gana smarkų, jei nebūčiau žinojusi kad laukiuosi, tikrai būčiau stvėrusi kokį Ibuprofeną schmoll.gif Tačiau gyd. nuramino, kad tai normalu, kad tempiasi raiščiai pilvuko, todėl ir jaučiamas tas tempimas. Beje, paklausė apie tempimą anksčiau nei spėjau jai dėl jo pasiskųsti, tai manau, kad tas yra individualu ir visai gali būti, kad pirmais mėn. kai kurie būsimi mamukai jaučia tuos skausmelius rolleyes.gif
Atsakyti