Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo savaitės

Sveikos,nusprendžiau ir aš prie jūsų prisijungti. smile.gif Mane,kaip ir daugeli kiek pastebėjau,neramina tas nėštumo savaičių skaičiavimas. unsure.gif Paskutinį kartą echoskopija dariausi, kai buvo 17sav. (čia nuo paskutinio mėnesinių). Ir ji parodė, kad nėštumas 17 sav. + 5 d. Tai taip išeina,kad prieš tiek laiko ir pastojau?Ar čia tik vaisiaus dydis?Nes žinau,kad tuo metu negalėjo įvykti joks pastojimas. Lytiniai santykiai buvo tik po mėnesinių, tai echoskopija išvis turėtų mažesnį vaisių rodyti... unsure.gif Kažkaip nesuprantu. Beto gimdymo datos man iki šiol dar niekas nenustatė, nors jau 23 sav. Hm...
Atsakyti
QUOTE(Fleur @ 2010 01 05, 15:46)
Sveikos,nusprendžiau ir aš prie jūsų prisijungti. smile.gif  Mane,kaip ir daugeli kiek pastebėjau,neramina tas nėštumo savaičių skaičiavimas.  unsure.gif Paskutinį kartą echoskopija dariausi, kai buvo 17sav. (čia nuo paskutinio mėnesinių). Ir ji parodė, kad nėštumas 17 sav. + 5 d. Tai taip išeina,kad prieš tiek laiko ir pastojau?Ar čia tik vaisiaus dydis?Nes žinau,kad tuo metu negalėjo įvykti joks pastojimas. Lytiniai santykiai buvo tik po mėnesinių, tai echoskopija išvis turėtų mažesnį vaisių rodyti...  unsure.gif Kažkaip nesuprantu. Beto gimdymo datos man iki šiol dar niekas nenustatė, nors jau 23 sav. Hm...

Gimdymo laikas nustatomas pagal vokiečių ginekologo Negelės taisyklę: iš paskutinių menstruacijų pirmos dienos datos atimami 3 mėnesiai ir pridedamos 7 dienos. Ši formulė tinka tik tada, jei ciklas - 28 dienos. Jeigu ciklas ilgesnis kaip 28 dienos, pridedamos 7 dienos ir dar tiek dienų, kiek ciklas ilgesnis už 28 dienas. Pavyzdžiui, jeigu ciklo trukmė yra 31 diena, pridedame 10 dienų. Jeigu ciklas trumpesnis negu 28 dienos, pridedame tiek dienų mažiau 7, kiek dienų jis trumpesnis. Pavyzdžiui, jeigu ciklas yra 25 dienos, atėmus 3 mėnesius, reikia pridėti tik 5 dienas. Išnešiotas ir sveikas kūdikis gali gimti šiek tiek anksčiau arba vėliau nustatytos datos.
Atsakyti
QUOTE(Fleur @ 2010 01 05, 14:46)
Sveikos,nusprendžiau ir aš prie jūsų prisijungti. smile.gif  Mane,kaip ir daugeli kiek pastebėjau,neramina tas nėštumo savaičių skaičiavimas.  unsure.gif Paskutinį kartą echoskopija dariausi, kai buvo 17sav. (čia nuo paskutinio mėnesinių). Ir ji parodė, kad nėštumas 17 sav. + 5 d. Tai taip išeina,kad prieš tiek laiko ir pastojau?Ar čia tik vaisiaus dydis?Nes žinau,kad tuo metu negalėjo įvykti joks pastojimas. Lytiniai santykiai buvo tik po mėnesinių, tai echoskopija išvis turėtų mažesnį vaisių rodyti...  unsure.gif Kažkaip nesuprantu. Beto gimdymo datos man iki šiol dar niekas nenustatė, nors jau 23 sav. Hm...

Man gydytoja sakė, kad savaitės skiriasi pagal vaikelio dydį ir išsivystymą. O dėl gimdymo datos, tai gal tu tiesiog kaip reikiant neklausei, nes man jau per pirmą vizitą (buvo tik 5 sav. nėštumas) pasakė tikslią gimdymo datą, gimdymo atostogų pradžią ir kt. bigsmile.gif.
Atsakyti
QUOTE(Gabriete @ 2010 01 05, 14:01)
Man gydytoja sakė, kad savaitės skiriasi pagal vaikelio dydį ir išsivystymą. O dėl gimdymo datos, tai gal tu tiesiog kaip reikiant neklausei, nes man jau per pirmą vizitą (buvo tik 5 sav. nėštumas) pasakė tikslią gimdymo datą, gimdymo atostogų pradžią ir kt. bigsmile.gif.

O tai taip išeina, kad mano vaikas greit vystosi ar kaip?Tai jis ir gims ankščiau tada. Idomei čia kažkaip. Reiks gydytoja išklausinėt. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gabriete @ 2010 01 05, 15:01)
O dėl gimdymo datos, tai gal tu tiesiog kaip reikiant neklausei, nes man jau per pirmą vizitą (buvo tik 5 sav. nėštumas) pasakė tikslią gimdymo datą, gimdymo atostogų pradžią ir kt. bigsmile.gif.

Gimdymo data nesunku paciai paskaiciuoti 9 menesiai nuo paskutiniu mm plius savaite.
O gimdymo atsostogu pradzia tp skaiciuojama atitinkamai, likus tam tikram dienu skaiciui iki numatytos gimdymo datos.
Atsakyti
QUOTE(Fleur @ 2010 01 05, 14:46)

gimdymo data labai lengva paskaiciuoti,nuo paskutiniu menesiniu pradzios pridedi 40 savaiciu ir zinai.as pati taip paskaiciavau,tai man gavosi liepos 17,o gydytoja pakaiciavus pasake,kad liepos 18,tai beveik pataikiau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mamyte1982 @ 2010 01 16, 14:03)
gimdymo data labai lengva paskaiciuoti,nuo paskutiniu menesiniu pradzios pridedi 40 savaiciu ir zinai.as pati taip paskaiciavau,tai man gavosi liepos 17,o gydytoja pakaiciavus pasake,kad liepos 18,tai beveik pataikiau blush2.gif

Tai aš tą suprantu smile.gif bet man neaišku prie ko čia tos mėnesinės, juk pastoji tai ne per jas, o po jų. g.gif Ar įmanoma pagimdyti tiksliai tą dieną, kurią nustato pagal mėnesines? schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Fleur @ 2010 01 18, 18:10)
Tai aš tą suprantu smile.gif bet man neaišku prie ko čia tos mėnesinės, juk pastoji tai ne per jas, o po jų.  g.gif Ar įmanoma pagimdyti tiksliai tą dieną, kurią nustato pagal mėnesines?  schmoll.gif

menesines prie to, kad bent kokis butu atsvaros tashkas, gi kiekvienos ir ciklas skirtingas, ir nezinai kada tarp menesiniu galejai pastoti, del to ir sako, kad normalu jei gimdai 38-42sav
Atsakyti
QUOTE(Fleur @ 2010 01 18, 18:10)
Tai aš tą suprantu smile.gif bet man neaišku prie ko čia tos mėnesinės, juk pastoji tai ne per jas, o po jų.  g.gif Ar įmanoma pagimdyti tiksliai tą dieną, kurią nustato pagal mėnesines?  schmoll.gif

na as abu vaikucius pagimdziau lygiai ta diena kaip gydytoja ir paskaiciavo blush2.gif
Atsakyti
Na mum 6sav. Bet , nieko as nejaučiu, kai kitos mamos sako kad jaučia, lyg biški nėščia, lyg biški ir ne smile.gif nesuprasi, nors per telika mačiau mažiuką žirniuką smile.gif labai geras jausmas tikrai... wink.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Rozete32 @ 2010 01 20, 14:36)
Na mum 6sav. Bet , nieko as nejaučiu, kai kitos mamos sako kad jaučia, lyg biški nėščia, lyg biški ir ne smile.gif nesuprasi, nors per telika mačiau mažiuką žirniuką smile.gif labai geras jausmas tikrai... wink.gif  blush2.gif

tai tau dar tik pati pradzia, as taip pat savo lelyte pirma karta pamaciau 6 sav,o dabar jau 14 savaiciu padare echo tai koks grozis,akip juda,kruta wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Rozete32 @ 2010 01 20, 14:36)
Na mum 6sav. Bet , nieko as nejaučiu, kai kitos mamos sako kad jaučia, lyg biški nėščia, lyg biški ir ne smile.gif nesuprasi, nors per telika mačiau mažiuką žirniuką smile.gif labai geras jausmas tikrai... wink.gif  blush2.gif

o as net be testo pajutau, kad pagaliau pastojau smile.gif O pasidarius testa nestumas tik pasitvirtino, dabar va laukiu kada pas daktara galesiu eiti smile.gif Bet cia kiekviena mamyte skirtingu laiku jaucia, kad va - leliukas bus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jaloo: 23 sausio 2010 - 11:12