Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo savaitės

QUOTE(Raganiute @ 2008 11 23, 16:08)
Ir aš turiu klausimą: jei žinau tiksliai kurią dieną pastojau, ar tas nėštumo 40 savaičių reikia skaičiuoti nuo tos dienos? Ar nuo paskutinių mmm pirmos dienos?

As irgi tikslia diena zinojau kada pastojau, bet man gyd vistiek sake reik skiaciuoti nuo paskutiniu MM. Ir ji buvo teisi pagimdziau ta paciadein kaip ji nustate pagal MM. tongue.gif
Bet juk cia ne atip svarbu, nesuklysi gi 3 sav., o diena sen ar ten mirksiukas.gif
Atsakyti
Man pagal nesciosios kalendoriu neteisynga data turejo buti 08.12.09,pagal daktarus 08.12.13 o pagal echoskopa tai keitesi kelis kartus data,sake 08.12.19 paskui 08.12.13 tai net ir pati nzn,va sedziu snd prie kompo ir nzn kada prasides saremiai,gal ryt gal poryt verysad.gif tik pats lelius zino kada jam laikas bus pamatyt si pasauli biggrin.gif
Atsakyti
na mergaites prasau pagalbos nestuke.gif
pagal mmm mums priklauso pasauli isvyst balandzio 7 na o pagal placenta balandzio 27manau tai jau atstumas yra pavojingas stebukleliui.ir kaip apskaiciuot?
ir man kazkaip nesigauna kad as galejau pastot tom dienom kai nesulaukiau mmm verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(colka @ 2008 11 25, 17:47)
http://supermama.lt/.../view/3735/108/
cia rasit kalendoriu,ji uzpildykite ir viskas bus aisku

Uzsipildziau, bet cia netikslu... unsure.gif Pavyzdziui, mano O velavo 10 dienu, tai ir nestumas mazesnis turetu buti... unsure.gif
Ar visoms gydytojai nestumo pradzia skaiciuoja nuo pirmos paskutiniu mmm dienos? Cia is vienu taip isgirsti, is kitu kitaip... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(NILE** @ 2008 12 17, 12:57)
pagal mmm mums priklauso pasauli isvyst balandzio 7 na o pagal placenta balandzio 27manau tai jau atstumas yra pavojingas stebukleliui.ir kaip apskaiciuot?
ir man kazkaip nesigauna kad as galejau pastot tom dienom kai nesulaukiau mmm verysad.gif

Mano sesutei panasiai buvo ir pagimde tada, aki buvo pati apsiskaiciavus. unsure.gif Anglijoje taip nutiko.
Atsakyti
QUOTE(NILE** @ 2008 12 17, 11:57)

Na ovuliacija ne visada vyksta ciklo viduryje, gali būti ir prieš pat mm, ir apskritai kada jai norisi. Plius dar ir apvaisintas kiaušinėlis keliauja kaip jam patinka, skirtumas irgi gali savaitės būti.

O tai nedarė tau ultragarso apie 8-10 savaitę, kad terminą nustatyti, nes paprastai pagal tą ultragarsą jie nustatinėja datą? Plius ir per vėlesnius apsilankymus, tarkim 20 sav. skaną jie gi matuoja vaikiuko dydį ir maždaug pasako ar pagal terminą didelis ar mažas ir pan.
Atsakyti
QUOTE(NILE** @ 2008 12 17, 13:57)

na as turiu ta pacia problemele pagal mmm priklauso kovo 31d o pagal skana balandzio 22d na o kaip bus pamatysim veliau!!! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vikiemi @ 2009 01 06, 19:53)
na as turiu ta pacia problemele pagal mmm priklauso kovo 31d o pagal skana balandzio 22d na o kaip bus pamatysim veliau!!! smile.gif

as manau kad pagal vaikelio ismatavimus gal but buna tiksliausia nustatyti kada gims, nes juk jeigu jam mazoka bus vietos, tai ir nores is namuko islysti blush2.gif nestuke.gif
o gydytojai pirmiausia skaiciuoja pagal paskutiniu MM pirma diena, nors tai ir gali neatitikti. nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(Srika @ 2009 01 11, 18:40)
as manau kad pagal vaikelio ismatavimus gal but buna tiksliausia nustatyti kada gims, nes juk jeigu jam mazoka bus vietos, tai ir nores is namuko islysti blush2.gif  nestuke.gif
o gydytojai pirmiausia skaiciuoja pagal paskutiniu MM pirma diena, nors tai ir gali neatitikti. nestuke.gif

drinks_cheers.gif visiskai sutinku... pagal MM paskutine diena skaiciuoja standartiskai, - manau labai preliminariai... nes vienu mamyciu ciklas buna ilgesnis, kitu trumpesnis - tai labai individualu, tad paskutine MM diena, - ne visada rodiklis... echoskopas vistiek tiksliau pasako, pagal maziaus dydi 4u.gif
Atsakyti
[quote=mazhulia,2005 03 14, 02:47]
Man irgi skirtingai apskaiciuoja gimdymo data. Butu neblogai paskaiciuoti pastojimo diena, gal tiksliau eitu apskaiciuoti...
Kalendoriai internete rodo, kad gimdysiu 4 spalio, ultragarsas parode 12 spalio..Nors ne tokia ir didele paklaida smile.gif

man tai isvis gydytojai nustate, kad gimdyt reik rugpjucio 12, (pastojau kazkur spalio pradzioj) o man skaicuojant gaunasi kad liepos 12, visas menuo kazkur vaiksto, nzn kuo tiket ar savim ar daktare. blink.gif
Atsakyti
Cia kazkas rase, jog po tinkamo tevelio "suvio" neimanoma zinoti biggrin.gif as is savo patirties galiu pasakyti, kad jauciau kita diena, jog jau ta ivyko thumbup.gif o kai nesulaukiau sveciu kaip kiekviena menesi, tai pasidariau testuka, jis buvo neigiamas,bet ta nuojauta neapleido ax.gif o dar po savaites pakartojau testa ir abejoniu neliko, kad as buvau teisi biggrin.gif "Suvis" buvo taiklus biggrin.gif Todel del pastojimo datos as neabejoju lotuliukas.gif
Atsakyti
kiek zinau, tai skaiciouja taip: nuo paskutiniu mm pirmos dienos atima 3mėn ir prideda 7 dienas ir ta diena gimdymo gaunas, bet manau, kad cia gali buti +- kelios dienos!
Papildyta:
beto po taiklaus suvio spermiukas buna aktyvus apie 3 paras....... biggrin.gif
Atsakyti