Jei zinoma paskutiniu menesiniu data tai gimdymo data skaiciuojama taip:
paskutiniu menesiniu pirmoji diena( ty pirma kraujavimo diena) - 3menesiai +7dienos = gimdymo data
Jei zinoma tiksli pastojimo data -skaiciuojama taip:
pastojimo diena -3menesiai - 7 dienos= gimdymo diena
cia tai geras ,ir kaip lengva apsiskaiciuoti
Sveikos, mamukai.
Prašysiu Jūsų pagalbos, nes čia su tais visais skaičiavimais man ne kas, ne kas...
Pasidariau vakar netgi 2 testus - du brūkšniukai. Dabar kankina abejonės kiek laiko mano nėštumui. Liepos pradžioj tikrai buvo vaisingos dienos, kaip tik su vyru . Liepos gale susirgau mmm - bet jos buvo negausios visai, bet man net į galvą neatėjo darytis testo
Dabar kažkaip keistai pradėjau jaustis - padidėjo pilvo apimtis, krūtys padidėję ir skauda ir truputį kartais tempia pilvo apačią. Galvočiau mmmm, bet juk 2 testai teigiami
Padėkit man dėl tos datos, ačiū
Prašysiu Jūsų pagalbos, nes čia su tais visais skaičiavimais man ne kas, ne kas...
Pasidariau vakar netgi 2 testus - du brūkšniukai. Dabar kankina abejonės kiek laiko mano nėštumui. Liepos pradžioj tikrai buvo vaisingos dienos, kaip tik su vyru . Liepos gale susirgau mmm - bet jos buvo negausios visai, bet man net į galvą neatėjo darytis testo
Dabar kažkaip keistai pradėjau jaustis - padidėjo pilvo apimtis, krūtys padidėję ir skauda ir truputį kartais tempia pilvo apačią. Galvočiau mmmm, bet juk 2 testai teigiami
Padėkit man dėl tos datos, ačiū
Drusia nepasitikek labai tais testais... man net 2 kartus melavo
O ir pastojus pirma menesi gali buti menesines ar "patepliojimai". Geriau nueik pas gydytoja - ji tiksliai pasakys.
O ir pastojus pirma menesi gali buti menesines ar "patepliojimai". Geriau nueik pas gydytoja - ji tiksliai pasakys.
sveikos nėštukės... prisiskaičiau čia visokių idomybių gerai, kad man testas nemelavo.. . bet kad įsitikinčiau, tai dar ir kraujo tyrimą pasidariau... Tad siūlau ir kitom nėštukėm tą padaryti jei kyla abejonių dėl testo... sėkmės būsimos mamytės!!!!
QUOTE(Bagyrute @ 2007 09 02, 12:13)
Drusia nepasitikek labai tais testais... man net 2 kartus melavo
Na aš jau ir trečią pasidariau - teigiamas *****, dabar mane abejonės kankina
QUOTE(rolana @ 2005 02 22, 16:35)
Ojej, jeigu nežinai tikslios mėnesinių datos, tai pastojimo datos turbūt nelabai nustatysi. Manau, kad pastojimo tikslią datą žino tos, kurios seka ir žino, kada įvyksta ovuliacija, yra labai reguliarus mėnesinių ciklas. Kitos sako, kad jau kitą dieną po santykių pajaučia, kad pastojo, nors tokiais paistalais nelabai tikiu.
Ai nu ir kam tau tiksli data? Džiaukis savo augančiu mažyliu ir lauk jo.
Ai nu ir kam tau tiksli data? Džiaukis savo augančiu mažyliu ir lauk jo.
QUOTE(Isila @ 2005 02 24, 19:28)
o as manau, kad pastojimo data galima tik nuspeti.. mano vaisingos dienos buvo 2-5 vasario, tai kazkuria is ju ir uzkibo.
net keista... atrodo, kad tik pora sav praejo - o as jau zinau, kad gandrai aplanke. bet kol testo nepasidariau, nebuciau galvos guldzius, kad jau nescia. nejauciau, kada pastojimai, taigi netikiu pasakomis, akd kitos jauciau. kazkaip laaabai neitiketina, kad taip buna. bet ka gali zinoti...
net keista... atrodo, kad tik pora sav praejo - o as jau zinau, kad gandrai aplanke. bet kol testo nepasidariau, nebuciau galvos guldzius, kad jau nescia. nejauciau, kada pastojimai, taigi netikiu pasakomis, akd kitos jauciau. kazkaip laaabai neitiketina, kad taip buna. bet ka gali zinoti...
Labai senas žinutes pacitavau, bet ne tame esmė - ir dabar yra daugybė netikinčių, kad įmanoma suprasti kada tikrai pastojai, pajusti tai iškart po akto, ar kitą dieną, nesvarbu. Esmė tame, kad GALIMA tai suprasti, pajusti ir tiek Nes man taip buvo. O kai pasiklausinėjau, tai supratau, kad ne aš viena tokia "specė"
Taip kad, jeigu daugumai tai nepavyksta padaryti, tai nereikia sakyti, jog tai netiesa ir to negalima pajusti. Matyt, ne visiems tai duota... (kaip ir visa kita...)
"nebutinai ta pati diena, gali buti ir veliau(pvz. uz poros dienu), nes spermatozoidai islieka gyvybingi iki 5 paru (atrodo), taigi tiek ir gali islaukti tavo vaisingos dienos "[QUOTE]
Spermotozoidai islieka gyvibingi 48 val viduje, o kiausinelis 24 val.
QUOTE(rence25 @ 2007 08 23, 14:16)
paskutiniu menesiniu pirmoji diena( ty pirma kraujavimo diena) - 3menesiai +7dienos = gimdymo data
Sveikos mamytes, na zinokit man tas skaiciavimas kazkaip neatitinka, ir taip ir taip skaicivau taigi mano gimdymas nuo geguzes 16 d. iki 28 d
QUOTE(rence25 @ 2007 08 23, 15:16)
labai tikslus skaiciavimas!!!! man ir vienu ir kitu atveju skaiciuojant atitinka gimdymo data
pastojimo diena -3menesiai + 7 dienos= gimdymo diena
pastojimo diena -3menesiai + 7 dienos= gimdymo diena
Gal taip turėtų būti
*paskutiniu menesiniu pirmoji diena( ty pirma kraujavimo diena) - 3menesiai +7dienos = gimdymo data
Jei zinoma tiksli pastojimo data -skaiciuojama taip
**pastojimo diena -3menesiai - 7 dienos= gimdymo diena
*paskutiniu menesiniu pirmoji diena( ty pirma kraujavimo diena) - 3menesiai +7dienos = gimdymo data
Jei zinoma tiksli pastojimo data -skaiciuojama taip
**pastojimo diena -3menesiai - 7 dienos= gimdymo diena
* tinka, jeigu ciklas yra 28 dienos, jeigu ne tai prie "7" reikia pridėti arba atimti (pvz jeigu ciklas yra 31 diena, tai reikia opridėti ne 7 o 10 dienų)
** pastojimo diena nebūtinai sutampa su lytinio akto diena