Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo savaitės

As kai pupratau is gydytojos pirmais menesiais yra siek tiek sudetinga nustatyti tikslu savaiciu skaiciu. Nors as tiksliai zinau kada pastojau, kokia dien buvo paskutines menesines, vistiek gydytoja kol kas mano nestumo laiko raso per bruksneli, t.y. 12-13 sav, o pirma ultragarso nuotraukyte parode taip 7sav4d +- 7d... Tai ir suprask kiek is tikruju g.gif Bet as nepergyvenu, ir jus nepergyvenkit - vistiek leliukas ateis tada, kada jam reikes, o ne kaip gydytojai pasakys 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti
o man toks klausimas iškylo: kurią sav turim gimdyti ar kai prasideda 39 sav ,ar 40 sav? ta prasme ar gimdoma sakykim 39,4 ar 40,4 sav?
Atsakyti
QUOTE(Liettuvaitte @ 2007 06 26, 18:18)
Sveikutes  nestuke.gif ,mano pilviukui jau 13 savaiciu,.bet pilvuko pamaudimai ir pan buna g.gif as buvau uzsiminus gyd.bet ji nieko nesake kad tai blogai.Bet man paciai tai neramu,.echoskopu ziures liepos gale. O kaip jums mamytes su nugarytes skausmu?man vadinama uodegikauli skauda,.ir jauciu jeigu taip bus neleis paciai naturaliai gimdyti?kaip manot?

Svarbiausia, tikėk, kad viskas bus gerai mirksiukas.gif ir nugarytė labai daug kam paskauda unsure.gif gimdymas labiau nuo psichologinio pasiruošimo priklauso negu nuo uodegikaulio bigsmile.gif viskas bus gerai!
Atsakyti
sveikutės
Tikrai visas gimdymas priklauso nuo psichologinio pasiruošimo.Mano pirmo sunaus giminas man po šiai dienai išlikes košmaru, o antro tai nieko baisau nors skausmu tikrai nebuvo mažiau bet buvau tam posiruošus, net akušerė su gyditoja stebėjosi. Žinojau kuo ramiau ir natūraliau gimdysiu tuo mažiau streso jaus ir mano kūdikėlis.
Aš taip pat laukiuosiu trecio, tik šis nėštumas jau visai kitom aplinkybėm ir su savo istorija.
Neturim teisės prarasti viltį... smile.gif
Atsakyti
ar pastojimo data yra ta diena kai smileysex.gif ? blush2.gif Ar vėliau? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ėėė: 05 rugpjūčio 2007 - 15:06
Niu kaip mokslininkė ar gydytoja aš nepasakysiu, bet žinau, kad kiekvienos moters cikle yra tam tikros ir tikslios dienos per kurias galime pastoti. Jei per tas kelias dienas lytiniu santykiu buvo daug, tai tikslios dienos tikrai nepavyks suzinot... Nors SM esantis nėštumo kalendorius parašo tiksliai 4u.gif Yra SM nėštumo planuoklis, ten įvedus mėnesinių datą - parašo vaisingas, nevaisingas, ovuliacijos dienas ir pan... Išbandykit atbuline data biggrin.gif Gal bus aiškiau smile.gif
Papildyta:
QUOTE(ėėė @ 2007 08 05, 16:06)

Na, man gydytoja užrašė tą dieną kai smileysex.gif nes aš taikiau tai daryti būtent pagal nėštumo planuoklį blush2.gif tai man atitiko tiksliai biggrin.gif Bet aš kažkaip skaičiau (jau rašiau viršuj) kad per ciklą yra lyg ir 2 dienos kai tas kiaušinėlis yra ištikrųjų apvaisinamas (tai ir yra pastojimas), o spermiai gyvibingi išbūna apie 3-5 dienas, tai tiksliai tik dievas težino biggrin.gif Nebent sekat ciklą ir tikliai žinot kad būtent per tas 5 dienas mylėjotės tik 1 kartą tam tikrą dieną (kaip mano atveju smile.gif) Taigi aš tiksliai žinau kuris kartas buvo lemtingas tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(Rasytea24 @ 2007 07 25, 09:44)
o man toks klausimas iškylo: kurią sav turim gimdyti ar kai prasideda 39 sav ,ar  40 sav? ta prasme ar gimdoma sakykim 39,4 ar 40,4 sav?

Manau 39,... iki 40, po 40 jau skaičiuojamas pernešiojimas... Gal klystu, bet aš taip suprantu... blush2.gif
Atsakyti
labutis visoms esamoms ir busimoms mamytems 4u.gif as tikra diletante sios temos forume, bet noreciau Jusu pasiteirauti. Reikalas yra toks: buvo 3 sav. kelione po europa, na ir zinote, juk tiek skirtingu saliu, ju imantriausiu patiekalu ir oi...geda, geda visokiu vietiniu vynu drinks_cheers.gif bei alu blush2.gif Per ta visa keliones euforija visai uzsimirso, kad jau veluoja, tas kas turi reguliariai buti. O beto dar esu prijaucianti rukantiesiems blush2.gif tai tik siandien gryzusi i namus pasidariau testa (is vaistines) ir opa...du bruksneliai! Pas gydytoja uzrase tik 3dieni (o cia rasau, nes kankina labai nezinia), bet man jau labai baisu. Juk as jau tikriausiai labai pakenkiau busimai gyvybei. Pagal mano skaiciavimus, tai turetu buti apie 2 sav. ar viskas jau labai blogai, as veikiausiai pridariau nepataisomos zalos verysad.gif ?! Jus cia matau visos jau turite savo mazus dziaugsmelius, gal ka pasakytumete is patirties. Aciu labai. smile.gif
Atsakyti
sveika,
stipriai nepergyvenk, man buvo panasiai, tik as geriau vaistukus nuo uzdegimo.
gydytojas sake taip: vaisius prisitvirtina prie gimdos sieneles mazdaug 6-7 d. po apvaisinimo, vadinasi 3 nestumo savaite (nes nestuma skaiciuoja nuo 1 paskutiniu menesiniu dienos, o apvaisinimas ivyksta mazdaug 14 diena). taip kad viskas gerai 4u.gif svarbiausia, kad dabar rupintumeisi savo sveikata nestuke.gif sekmes thumbup.gif

QUOTE(dušara @ 2007 08 06, 15:31)
labutis visoms esamoms ir busimoms mamytems  4u.gif as tikra diletante sios temos forume, bet noreciau Jusu pasiteirauti. Reikalas yra toks: buvo 3 sav. kelione po europa, na ir zinote, juk tiek skirtingu saliu, ju imantriausiu patiekalu ir oi...geda, geda visokiu vietiniu vynu  drinks_cheers.gif bei alu  blush2.gif  Per ta visa keliones euforija visai uzsimirso, kad jau veluoja, tas kas turi reguliariai buti. O beto dar esu prijaucianti rukantiesiems  blush2.gif tai tik siandien gryzusi i namus pasidariau testa (is vaistines) ir opa...du bruksneliai! Pas gydytoja uzrase tik 3dieni (o cia rasau, nes kankina labai nezinia), bet man jau labai baisu. Juk as jau tikriausiai labai pakenkiau busimai gyvybei. Pagal mano skaiciavimus, tai turetu buti apie 2 sav. ar viskas jau labai blogai, as veikiausiai pridariau nepataisomos zalos  verysad.gif ?! Jus cia matau visos jau turite savo mazus dziaugsmelius, gal ka pasakytumete is patirties. Aciu labai.  smile.gif

Atsakyti
Dekojui Deivui, uz si stebukla, mums jau 4 savaites.
Atsakyti
Laba diena busimos ir esamos mamytes smile.gif daug kartu skaiciau sia tema, ieskodama i atsakymu i savo klausimus. Liepos 17d. nestumo testas parode dvi juosteles. Laimes pilna sirdis. Nulekiau i Medicinos ir diagnostikos centra ir patvirtino 3-4 savaite. Ir kaip tik ta savaite turejome bilietus i Italija. Iskridome. Grizusi po savaites is karto pasirodziau savo ginekologei Cento poliklinikoje. O ji sako, kad tik pati pradzia ir reikia laukti kol praeis 3 menesiukai, pati gamta turi priimti arba atmesti vaisiu. Taip ir isejau susidurusi su abejingusi. Tik pasake, kad ranku i virsu nekelti ir paeme tepineli, tyrimams nuo lytiskai plintanciu ligu, nes tuo metu kazkokia akcija buvo. Po poros savaiciu uzrase laika pasiimti tepinelio atsakymo. Sekancios dienos buvo kosmariskos, diena neatsikeldavau is lovos, nes buvo labai silpna, kartais visa diena vemdavau. Taip praejo dvi savaites, suzinojau, kad Antakalnio klinikose yra dienos centras, kur lasina gliukoze ir iziologini skysti, tik siuntimo reikia. Nuejau pas ginekologe, o ji sako normalu. Dave siuntimus kraujo tyrimui ir apie jokia echo net neuzsimine, paprasiau siuntimo i dienos centra, dave. Uzrase rugsejo 21 dienai ateiti. Kaip Jums? Sakyciau velokai. Tai per pazistamus persiregistavau i Ankalanio poliklinika. 5 dienas lasinausi laselines, dabar reguliariau vemiu, darbo dienomis is ryto smile.gif Antakalnio poliklinikoje gavau taloniuka pas ginekologe rugsejo 10 dienai. Tikiuosi bus normaliau. Net svartau eiti gal privaciai. Taip laukiu kai pirma karta pamatysiu savol leliuka pilvuke nestuke.gif Sekmes visoms smile.gif
Tiesiog norejau parasyti, kaip mums sekasi
Atsakyti
sveikos visos nestukes ir esamos mamytes! smile.gif as labai dziaugiuosi kad suradau jus, nes laukiu savo pirmo leliaus nestuke.gif ir iskildavo visokiu klausimu ir abejoniu, bet paskaitinejus jusu patirti man dabar jau ramiau. gal galetumet man padeti atsakyti i viena klausima? g.gif paskutines MMM man buvo kovo 21d ir pagal paskutiniu MMM pirma diena paskaiciavus, gruodzio 26d man prasideda 40-ta savaite. taigi kada mano stebukliukas turetu ateiti? wub.gif po 26d jau reiketu tiketis artimiausias dienas jo sulaukti? pasakykit ar as neklystu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasytea24 @ 2007 07 25, 09:44)
o man toks klausimas iškylo: kurią sav turim gimdyti ar kai prasideda 39 sav ,ar  40 sav? ta prasme ar gimdoma sakykim 39,4 ar 40,4 sav?

siaip leliukas pats nusprendzia kada jam laikas pasirodyti ax.gif o mediciniskai, naudojant tavo pavyzdi geriau 39.4 o ne 40.4 sav, nes jau pernesiojimas prasideda.
QUOTE(ėėė @ 2007 08 05, 16:06)

nebutinai ta pati diena, gali buti ir veliau(pvz. uz poros dienu), nes spermatozoidai islieka gyvybingi iki 5 paru (atrodo), taigi tiek ir gali islaukti tavo vaisingos dienos mirksiukas.gif
QUOTE(dušara @ 2007 08 06, 15:31)
labutis visoms esamoms ir busimoms mamytems  4u.gif as tikra diletante sios temos forume, bet noreciau Jusu pasiteirauti. Reikalas yra toks: buvo 3 sav. kelione po europa, na ir zinote, juk tiek skirtingu saliu, ju imantriausiu patiekalu ir oi...geda, geda visokiu vietiniu vynu  drinks_cheers.gif bei alu  blush2.gif  Per ta visa keliones euforija visai uzsimirso, kad jau veluoja, tas kas turi reguliariai buti. O beto dar esu prijaucianti rukantiesiems  blush2.gif tai tik siandien gryzusi i namus pasidariau testa (is vaistines) ir opa...du bruksneliai! Pas gydytoja uzrase tik 3dieni (o cia rasau, nes kankina labai nezinia), bet man jau labai baisu. Juk as jau tikriausiai labai pakenkiau busimai gyvybei. Pagal mano skaiciavimus, tai turetu buti apie 2 sav. ar viskas jau labai blogai, as veikiausiai pridariau nepataisomos zalos  verysad.gif ?! Jus cia matau visos jau turite savo mazus dziaugsmelius, gal ka pasakytumete is patirties. Aciu labai.  smile.gif

nepergyvenk! juk daug mamyciu net neitardamos kad jau laukiasi pirmosiomis savaitemis prikrecia nesamoniu ir vis tiek viskas buna gerai. taip ir tau bus tikek tuom! svarbiausia dabar rupinkis savimi ir lauk savo mazojo stebuklelio rolleyes.gif
QUOTE(brilly @ 2007 08 21, 15:17)
sveikos visos nestukes ir esamos mamytes! smile.gif as labai dziaugiuosi kad suradau jus, nes laukiu savo pirmo leliaus  nestuke.gif ir iskildavo visokiu klausimu ir abejoniu, bet paskaitinejus jusu patirti man dabar jau ramiau. gal galetumet man padeti atsakyti i viena klausima? g.gif  paskutines MMM man buvo kovo 21d ir pagal paskutiniu MMM pirma diena paskaiciavus, gruodzio 26d man prasideda 40-ta savaite. taigi kada mano stebukliukas turetu ateiti? wub.gif  po 26d jau reiketu tiketis artimiausias dienas jo sulaukti? pasakykit ar as neklystu 4u.gif

na tavo gimdymo data pagal menesines iseina gruodzio 26d. bet tik apie 5% ar netgi tik 3 % mamyciu pagimdo nurodyta diena g.gif
Atsakyti