Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas VII tema

nu jo.
buvo laikas aš kavos negėraiu, bet pokyčiu nepastebėjau tai geriu dabar...aišku ne tiek kaip ankčiau o alkoholis manos anariams enkenkia..tik kepenims. taip kad nebeegriu. na kartais užsinoriu tai gurkšteliu alaus ar prie progos taure gero vyno..... ir viskas. visgi nuo mano vaistu jei maišysi su alkoholiu gali ir kepenys pasileist......
šeip tai aklkoholis mano sanarius gali paveikt tik vienu būdu : jei ikalsiu tiek,kad pamiršiu apsirngt ...ar dar sugalvočiau nusimaudyt.....tai kai išsipagiriočiau tikrai chanasanariam būtu. o taip, jei npadaugini, tai enspėja pakenkt./
Atsakyti
QUOTE(bartukas @ 2014 06 13, 22:20)
o kas Jums odai buvo?
as leidziausiu ji beveik du metai jau, ir keli menesiai kaip pradejo berti- tai spranda, tai krutine, o ir tokiu pleiskanojanciu vietu atsirado, tai galvoju ar nuo jo ar nuo biologiniu... sakiau daktarei, bet pasikaluse ir nieko rimto neatsake g.gif

Vis paskaitinėju šią temą, nes irgi turiu problemų dėl sąnarių, bet tikiuosi, kad ne dėl RA, tačiau nuo biologinių vaistų (nuo Krono) tai man išsivystė labai stipri alergija saulės šviesai ir šilumai, kuri irgi prasidėjo smulkiais bėrimais atvirose saulei vietose, tai biologinius teko nutraukti, o alergija susilpnėjo, bet visai nepraėjo, kažką padarė tie biologiniai, gamintojas deklaruoja, kad ta alergija būna tik 1 procentui pacientų, mano asmenine nuomone, jei yra polinkis į alergijas, tai didelė rizika patekti į tą 1 procnetą. Beje, nuo plakenilio irgi būna alergija saulei, sveikatos visiems :?
Atsakyti
labutis adr karta.

Pagalvojau ,kad mes temoj tik skundžiamės ir gydomės.pasidarėm vos ne tipiškos bobutės .... kurios susiėję tik apie ligas kalba.
Kažkaip pagalvojau,kad keikviena atskiai esam gan linksmos ir neblogai kreizi mergikės ir moteriškės.... Kažkaip siūlyčiau įnešt į tema ir saqvo džiaugsmų...šeip kažko iš gyvenimo.
Nes paskaičius mūsų temą atrodo, kad mes visiškos invalidė. Met mes tai kažkaip gyvenam su savo liga. Ir gan normaliai prisitaikę.
Suprantat va temoj ir vel pasimtusi ir išsigandusi naujokė ( kažkada visos tokios buvom) pagalvokit, žmogus internete randa tik neigiama info.palei amžiu suprantu,kad maždaug 40-mečiai tai kaip aš. mes nedaugelis galim angliškai skaityt.taip kad teigiamos info nerasta...........rusiškai..nu i rusu forumus nlindau..baisu. tai va . gal kas iš anglų kažko atitemtumet labiau paguodžiančio ir šeip iš gyvenimo.........

va aš šiandien mergičkas išleidau i baidarių žygi.nerizikavau net nakčiai pasitikt, baisu kad sulis , sušalsiu. Bet nulėkaiu pas baba daržan pasiskyniau krapu - šaldysiu. Ryt eisiu žiūrėt moterų rinktinės varžybu. Na pasiimsiu megstuka ir nieks neįtars ,kad aš nelabai normali........ ax.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos, Zosės lotuliukas.gif Pamečiau temą ir neieškojau, nesąmoningai arba atvirkščiai. Bet labai pasiilgau biggrin.gif Rimulė gerai sakai, bet juk apie tai ir tema. Kur daugiau paverkti? Mano vyras šimtą milijonų kartų per dieną klausia: ką skauda? kur skauda? ar labai skauda? Man nuo klausimų skauda...

Mano žinios šiam kartui geresnės. Tyrimai mano geri, nuėmė Diclacą (jau mėnuo kaip negeriu), nuo rytojaus mažinu medrolį iki 2mg (pusės tabletės). Toks laikas buvo, kad pamiršau net, kad ir sirgau. Šiuo metu paūmėję sąnariukai, vėl keliauja per visą kūną skausmeliai, bet kentėti galima. Tiesa, sportuot nustojau. Nors žiauriai patiko... Matyt per anksti įsijaučiau, nes nustojusi pasijutau daaar geriau bigsmile.gif Namų darbus atlieku, vaiką nešioju, šiandien su mama pripjaustėme kalną braškių wub.gif O dar pastebėjau, kad mano skausmai susiję ir su ciklu, kuris omg koks nenormalus ir tai žiauriai užknisa. Na ir, kaip visoms, sušalus jau nekažką būna...

Buvau prapuolusi, šiek tiek siuvau, du kartus vaikas reanimacijoje pabuvojo, tai teko ligoninėse gulėti (su trijų dienų tarpu), žiū kad jau ne artritą gydyti reikia, o galvą lotuliukas.gif Nes vietoj ploviklio plaudama indus sugebu aliejaus užsipilti, o drabužius nešu indaplovėn lotuliukas.gif

Noriu pasidalinti dėl papildų - sugėriau jau ne vieną pakuotę "ryklio kremzlės", nežinau ar padeda, ir kaina ne menka gaunasi - mėnesiui apie 42Lt, bet gal kam pagelbės 4u.gif

Noriu apkabinti naujokę console.gif Žinau, kad sunku patikėti, bet viskas bus gerai. Na, arba beveik gerai 4u.gif Prieš metus aš plaukus nuo galvos roviausi, bet viskas praeina, nusiramini, pripranti, pasigydai ir kitaip atrodo. Jei ilgai lauki vizito ir labai skauda - gerk Diclac'ą, jis mažina uždegimą ir malšina skausmą, bei parduodamas be recepto. Gerti reikia pavalgius, nes jis labai brudas. Aš bent taip elgčiausi. Pritariu, kad yra baisesnių ligų. Aplamai visada gali būti blogiau.

Kaaaaip aš svajoju apie baidarių žygį - dievinu baidares thumbup.gif Ir dar kurpiu mintį lankyti baseiną impulse prie namų, bet išlaidos ir laikas... Ech, trumpa mūsų para, ką čia bepadarysi...
Atsakyti
Šiaip rimtai, čia vienintelė vieta,kur aš bėdavojuos,šiaip žino artimiausi draugai,kad sergu kažkuo, bet jei pradeda klausinėt, tai visad paklausiu ar atrodaus sveika? Jei atrodau sveika,vadinasi or esu tokia. Nepatinka skųstis man...
Atsakyti

tai liuks,kad galim bėdavotis, nes šeip sveikam tai nepasakysi, na išimtis šeiminyksčiai...šeip dažnai susiduriu kad pažįstami kartkartėm nusišaipo iš mano pirštinių ar apsiavimo........neaiškinsiu gi aš jiems...... kad noriu į varžybas, o man jau salės per šaltos ..kondišinai visur...
na bt vistiek kažkaip norisi jaust kad mes visos ir gyvos ir gyvenam ..ne tik sergam.
Na kad Magnifique stachanoviėtė- barbė devyndarbė tai aišku.....o kitos juk ir gi b užsiėmimo netupi. Kas leliukus augina, kas gal dirbt bando.....

maža mazgė laikykis...tvarkyk galvą.pagek bet arbatėliu kokiu raminančiu. Suprantu, kad mamos nerimo dėl vaiko nieks nenustums, bet vis dėlto...mažam ligoniukui tai apysveikės mamos reik.... Laikykis.

Tai va o aš šiandien buvau palaikyt Lietuvos moterų rinktinę..prisirėkavau iki valei. Paskui dar priploviau prausiamą bliūda braškių, ko nesuvalgė sumakalavau ir užšaldžiau. Ai ryte tai tai su krapais vazojausi. Prisirinkau maišiuką pas babulę, tai kol nuploviau, nuskabiau...bet žiemai bus šaldytų.
Ai mano baidarininkės gryžo sveikos. Mažoji nesportininkė, tai biški koma buvo. Niu bet nieko pusdieni numigo ir laksto, kaip nauja. O va man tai iššūkių parvežė lotuliukas.gif 2 tašes šlapių ir žole išteptų rūbų. Bando mano kvalifikaciją doh.gif tongue.gif
Tai va išskalbiau, ale su džiuvimu tai bėdos.... treningai storiausi, nieks nedžiųsta. Nu ale kaip nors.
Atsakyti
Maza mazge, o po kiek ryklio kapsuliu per diena gerei ?
Atsakyti
QUOTE(Dzeida @ 2014 06 16, 12:16)
Maza mazge, o po kiek ryklio kapsuliu per diena gerei ?

Gėriau po 1 du kartus per dieną. O šį kartą man susisuko kažkas ir gėriau po 2 du kartus dienoj. Tada susgribau, kad vaistai kažkaip per greitai baigiasi... doh.gif Žodžiu, nuo skausmų dar yra vaistų, bet smegenų nepridėsi... lotuliukas.gif
Atsakyti
Kas dėl ryklio taukų tai nežinau. Bet gliukozamina, man daktarė liėpė, jei jau gert tai po 1500 . išeina 3 kapsulės iš karto.nes tipo mažesnė dozė nesijaučia jokio poveikio.
Aš pradžioj sažiningai gėriau, bet kai šneka,kad nelabai jio poveikis yra, tipo neįrodyta, gaunasi neemnka suma mėnesiui, virš 100 litui. Niu tai kažkaip ir nebeperku.
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2014 06 16, 13:32)
Kas dėl ryklio taukų tai nežinau.

Kremzlės, ne taukai. Neva padeda mažinti uždegimą, skausmą ir atkuria sąnarius..
Atsakyti
na jo neva padeda. man taip ir aiškino,kad nei padeda nei ka.

aš gi žinau kad tai skirttingi papildai, vieni kremzlėm tipo atstatyt ,kiti šeip nes Omga 3 tipo gerai prie sanarių. ale ar veikia jie abu. Nu Taukai nepakenks bent jau sustiprėsim kažkiek, o su gliukozaminu tai klausimas. Iš kur tas gliukozaminas žino kurioj vietoj ataugint tas kremzles.Įtariu,kad tokiu pačiu principu ir ataugu priaugina. arbaenveikia, placebo ir tiek.
Atsakyti
Labutis:)
Pasirodo sergantiems RA karta per maetus priklauso proceduru kompleksas. Seimos nusiunte pas reabilitologe ir gavau 5 dienu mikrobangu terapija plastakoms. Jokio poveikio nepajauciau. Sia savaite dar skyre lazerio terapija. Atseit atpalaiduoja, mazina skausma. Siandien isbandziau, bus matyt ar bus koks poveikis. Ar kam teko isbandyti, o gal dar kokiu proceduru buna, koks efektas? Realiai kiek suprantu tos proceduros nieko negydo, bet kazkiek sumazina skausma ir simptomus.

QUOTE(rimulėėė @ 2014 06 13, 20:10)
Niu pabandyk yra sočiai įvairiausių žoliniu preparatų, jie tikrai egrai kepenims padeda. o jei nori pasidomėk  latves knygutese yra natyuralūs budai,kaip atstatyt kepenis. tik aš kai greit reikia pasitikiu labaiu preparatais iš vaistinės, o su žolininku žolėm žaidžiu taip gydimo eigoje,kad tie tyrimai nekristu ....

Tai kad man vaistiniai ("Carsil" ir dar kazkoki bandziau) per pusmeti nieko nepadejo. Tai pradejau dabar margainiu alieju vartoti, bet kartus jis nemaloniai (vos pavyksta su kose nuryti). Gal zinote geresni varianta ir galite konkreciai kokias zoleles parekomenduoti?

QUOTE(Magnifique @ 2014 06 14, 12:44)
Aš pasenau, nebepakeliu stipraus alko

As niekada per daug nemegau... Bet dabar tai tik vyno taure ar alaus stikline isgeriu. Netraukia ypatingai, o dar tos kepenys mano netikusios.

QUOTE(maža mazgė @ 2014 06 16, 21:16)
Kremzlės, ne taukai. Neva padeda mažinti uždegimą, skausmą ir atkuria sąnarius..

O kaip tiksliai vadinasi ryklio kremzliu taukai? Koks gamintojas, ar jautesi poveikis? As visa ziema paprastus zuvu taukus kapsulemis geriu, bet gal reiktu ka kita pabandyti.
Atsakyti