Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas VII tema

QUOTE(Magnifique @ 2014 06 13, 13:12)
poliklinikoj daryti buvo geri, Santaruos- jau prastesni,uždegimą rodė ir pan. Rentgenas nepatiko visai gydytojai. Šalia Xefo nuo skausmo. Skausmas kaip kada, atrodo vieną dieną mažiau, kitą vėl smarkiai. Vakar vakare su ilga suknele pavaikščiojau, ne su kelnėm, tai brrr. Kelius ir čiurną surakino. Deja tenka sakyti, kad laukiu, kol pradėsiu tuos nuodus leistis ir jie pradės veikti... unsure.gif

ar jums tas vaistas veiksmingas g.gif as ji leidausi,o jokio poveikio,o ir brangokas jis doh.gif gyd sake,kad retai kam jis padeda g.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLKA999 @ 2014 06 13, 15:19)
ar jums tas vaistas veiksmingas g.gif as ji leidausi,o jokio poveikio,o ir brangokas jis doh.gif gyd sake,kad retai kam jis padeda g.gif

Nu metotreksatas šiaip labai pačiai vartojamas vaistas, o sužinosiu ar veikia po kelių mėnesių, dar nesileidau nei karto, nes šian baliavoju, alkoholio bus, tai tik sekm.leisiuos. Kažkada kai gėriau, nors ir neilgai metotreksatą, buvo geriau jau pradėję darytis, bet liepė nutraukt dėl odos...
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2014 06 13, 13:12)
poliklinikoj daryti buvo geri, Santaruos- jau prastesni,uždegimą rodė ir pan. Rentgenas nepatiko visai gydytojai. Šalia Xefo nuo skausmo. Skausmas kaip kada, atrodo vieną dieną mažiau, kitą vėl smarkiai. Vakar vakare su ilga suknele pavaikščiojau, ne su kelnėm, tai brrr. Kelius ir čiurną surakino. Deja tenka sakyti, kad laukiu, kol pradėsiu tuos nuodus leistis ir jie pradės veikti... unsure.gif

Mane irgi jei koks vejas supucia, ar salcio gaunu, viskas gatava visur maudzia.O tavo butas siltas ?
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2014 06 13, 16:10)
Nu metotreksatas šiaip labai pačiai vartojamas vaistas, o sužinosiu ar veikia po kelių mėnesių, dar nesileidau nei karto, nes šian baliavoju, alkoholio bus, tai tik sekm.leisiuos. Kažkada kai gėriau, nors ir neilgai metotreksatą, buvo geriau jau pradėję darytis, bet liepė nutraukt dėl odos...

o tu sakei daktarei,kad buvai nutraukus plakvenili, ar cia ji isivaizduoja kad jo fone tau pablogejo?O plakvenilis jei vel saziningai geriant jau buvo per silpnas? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzeida @ 2014 06 13, 18:06)
o tu sakei daktarei,kad buvai nutraukus plakvenili, ar cia ji isivaizduoja kad jo fone tau pablogejo?O plakvenilis jei vel saziningai geriant jau buvo per silpnas? unsure.gif

Jo, pablogejo negeriant plaq. Bet as ir siaip nelabai saziningai geriu,pamirstu tiesiog du kart dienoj gert,laiko neturiu ir tt. Tai nusprendem kartu,kad grizt bandom prie metotreksato.
Atsakyti
Labutis kompas maniškis vis myriojo tai likau be ryšio su pasauliu. Niu jau pagaliau esu ryšio zonoje...

QUOTE(L.O.L.A @ 2014 05 08, 00:39)

Vėl pasidariau kepenų fermentų tyrimus, GPT ir GOT padidėję du kartus. Kaip gydytoja aiškina, tai netragiška (kai pdidėję 10 kartų jau hepatitas ir pan.), bet didinti Metotreksato dozes negalima (12.5mg per savaitę). Nežinau ką ir daryti, "Carsil" mano kepenų niekaip nepagerina. Galvoju gal kreiptis į homeopatą, kad žolelių pagalba man kepenis atstatytų.

Niu pabandyk yra sočiai įvairiausių žoliniu preparatų, jie tikrai egrai kepenims padeda. o jei nori pasidomėk latves knygutese yra natyuralūs budai,kaip atstatyt kepenis. tik aš kai greit reikia pasitikiu labaiu preparatais iš vaistinės, o su žolininku žolėm žaidžiu taip gydimo eigoje,kad tie tyrimai nekristu ....
QUOTE(Sunrayja @ 2014 05 15, 21:41)
Sveikos,
tos kurioms skauda kelio sanariai, ar vazinejat su dviraciu? Kaip sekasi ar neskauda keliu?
Skaiciau, kad artritu sergant gerai plaukioti, vazineti dviraciu. ax.gif

Noriu pirkti, bet abejoju ar galesiu normalai pavaziuoti ir man neskaudes.

niu nežinau enžinau kaip čia su tuo dvuiračiu. jei turi tai jo gali ir kelis sykius i ėmn pavažiuot o jei reikia investuot tai klausimas. ar verta.
Aš pvz negaliu važiuot.Nu karta nulekiu kažkur ir kas iš to ..savaite kelienai skauda.
Buvau savaitei molėtuose. tai čiobrelius rinkausi....30 minučiu tupinėjimo nelygioj veitoj lygu dvi paros eklienu skausmų.tai ar verta.

QUOTE(ajd @ 2014 05 27, 21:15)
Laba visiems,
man 40 metų. Po MRT vienoje kojoje nustatytas artritas 4 stadija, šiandien padare klubo sanarius rentgenas 1-2 stadija , stuburo nuotrauka 1 stadija degeneraciniai pakitimai. Galiu susitaikyti su stuburu, sako kad 80 proc žmonių jau nuo 30 metų vergsta su tokai liga.
Dabar tokioj būsenoj  tiesiog gyvent nebenoriu.  Šeima guodžia, o aš jau susiruošiau invalido vežimėlį pirkti.
Paskaičiau , juk Jūs irgi jaunos susirgot, taip? kaip gyventi, koks gyvenimas laukia? Nežinau nei kodėl man taip atsitiko, nei kaip su tuo gyventi, nei kas laukia ateityje/ Kad kas pasakytų kiek dar turėsiu pilnaverčių gyvenimo metų iki invalidumo.  koks gyvenimas žmogaus su tokiom ligom?

Labukas
matos išsigandusi naujokė...... sveika prisijungusi. Laikykis, su nervais tvarkyskis ir bus geriau .pamatysi.
man 44 tuoj bus sergu nuo 40. pirmais metais nepaėjau......jo labai gazdina straipsniai,kol kas siūlau ju neskaityt, nes jie varo i depresija. kol kas gydikis klausyk daktarų,klausk panų patars kokiu žoliu pagert ar dar ko laiudiško.kai visgi pritaikys vaistus ir sulauksi geresniu laiku akyse nebus panikos, bus šviesiau.
na aš pvz depresavau, panikavau kol diedui nervai neatlaikė.nu ir baigėsi mano depresuchos.... tai va dabar gerai prisitrtaikiusi ir prie juros važiuoju ir i molėtus, nesimaudau žinoma, bet galiu gyvent daug maž normaliai,kol nešalta ir nelyja.
bet šeip viskas ok.
negalvoju kad ateity nepaisiu..krutėsiu eji savim rūpinsiuos, o jei ir ne tai nuo likimo enpabėgsi. ir neverta nervuotis iš anksto.
šeip žiema man tiesiog labai prastai, šiemet nuo kalėdu pragulėjau 2 mėnesisu. na bet atsikėliau irlakstau. Dirbt negaliu invalidumo enturiu tai džiaugiuosi savuoju,kad mans i darba neleidžia, taip prailginamasmano ir savo laisve ....
visgi iš tikro paplaunu indus daugiau ar šeip kažkajau ir susuka rankas. taip kad kruvi susimažinau iki minimumo, virtuve technika aprūpinau, šeip patiekalus supaprastinau. vairuoju. liuks. negaliu endarau galiu einu kaip tankas, o jei guliu tai knygas skaitau,kadnervai neimtu.

ai mūsų mieste kašes švente... moeru rinktine lošia, tai einu balejinu. praeita kart pajutrau kaip ir traukima...ožka nepaieškojau kitos vietos...neprakalbu jau 4 diena. lotuliukas.gif doh.gif ai o šiandien gryžau iš kelionės, tai matyt spranda papūtė..galva nesisuka.
ai o kas blogiausio nutiko po šio žiemos sezono, tai kad žandikaulis kliuksi ir duoną kandant. o apie šašlykus svajot lieka...... nebe man. doh.gif
tai teik, o kita . per jonines gal i druskininkus trauksim, dukravešim, meista apžiūrėsim, leipa ruošiuosi savaitei sostinej apsistot..vakar gimtam meist blūdijau, dukra pažindinau...... džiaugiuos kol nešalta lakstau ..........
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2014 06 13, 15:10)

o kas Jums odai buvo?
as leidziausiu ji beveik du metai jau, ir keli menesiai kaip pradejo berti- tai spranda, tai krutine, o ir tokiu pleiskanojanciu vietu atsirado, tai galvoju ar nuo jo ar nuo biologiniu... sakiau daktarei, bet pasikaluse ir nieko rimto neatsake g.gif
Atsakyti
QUOTE(bartukas @ 2014 06 13, 22:20)
o kas Jums odai buvo?
as leidziausiu ji beveik du metai jau, ir keli menesiai kaip pradejo berti- tai spranda, tai krutine, o ir tokiu pleiskanojanciu vietu atsirado, tai galvoju ar nuo jo ar nuo biologiniu... sakiau daktarei, bet pasikaluse ir nieko rimto neatsake g.gif

Na, ten buvo nesusipratimas, del kurio metotreksatas kaltas nebuvo smile.gif0
Atsakyti
labas rytelis 4u.gif kavos gal kas su manim ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2014 06 14, 10:36)
labas rytelis 4u.gif  kavos gal kas su manim ax.gif

Nebegeriu kavos, bet su arbata prisijungiau anksčiau biggrin.gif Vakar baliavojom smarkiai, gimtadienį atšventėm mano, tai dabar dar paipaliojuosi, nes alus liejosi laisvai biggrin.gif Dabar detoksikuojuosi jau, ryt pirma metotreksato dozė... Su ja metu limonadus, kavą, juodą arbatą ir alko užraukiu iki kokio bokalo alaus, savaitgaliais prie jūros ar kur prie ežero.
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2014 06 14, 11:32)
Nebegeriu kavos, bet su arbata prisijungiau anksčiau  biggrin.gif  Vakar baliavojom smarkiai, gimtadienį atšventėm mano, tai dabar dar paipaliojuosi, nes alus liejosi laisvai  biggrin.gif  Dabar detoksikuojuosi jau, ryt pirma metotreksato dozė... Su ja metu limonadus, kavą, juodą arbatą ir alko užraukiu iki kokio bokalo alaus, savaitgaliais prie jūros ar kur prie ežero.

sveikos,
o as pastebejau, kad man nuo alaus, vyno, sampano, sidro labai negerai is karto sanariams.
Geriu nebent kokteiliukus kur daug sulciu + degtine arba brendziuko blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sunrayja @ 2014 06 14, 12:34)
sveikos,
o as pastebejau, kad man nuo alaus, vyno, sampano, sidro labai negerai is karto sanariams.
Geriu nebent kokteiliukus kur daug sulciu + degtine arba brendziuko blush2.gif  biggrin.gif

Aš pasenau, nebepakeliu stipraus alko blush2.gif Seniau imdavau kuo natūraliau- degtinė tiesiog viena arba kokios raudonos 999. Dabar viskas, out. Degtinės dar dar galiu gurkštelt. Toliau "alergija" visokiem viskiam, nuo kvapo bloga vien. Alų laaabai mėgstu. Nuo vyno man blogai kepenukam. Po vyno dienų galvojau galą gausiu, kaip skaudėjo viską....
Atsakyti