Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas VII tema

QUOTE(L.O.L.A @ 2015 01 11, 19:13)
Tiesiog nebezinau is kur semtis to optimizmo????

Mieloji, kad aš žinočiau kaip padėti ir kur rasti tuos stebuklingus paguodos žodžius console.gif Bandyk viską, ko dar neišbandei, bandyk liaudies receptais malšinti uždegimą. Galėčiau pasidalinti, ką valgiau ir gėriau, gal bent kiek padėtų? Suprantu, kad kai negerėja, to optimizmo nėr iš kur semtis, bet mes visi nešame savo "kryžių", aš visą laiką save raminau, kad yra daug baisesnių ligų, o čia dar ne nuosprendis.

QUOTE(Liepa B. @ 2015 01 11, 22:10)
Kartumas burnoje,tai kepenų užsiteršimo požymis.

Čia ne apie tą kartumą kalba, yra tam tikra antibiotikų rūšis, nuo kurių kartu burnoje, pati neseniai tokius gėriau smile.gif

O dėl badavimo teko skaityti. Ir teko skaityti apie pasveikusius ir apie numirusius unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(maža mazgė @ 2015 01 12, 15:09)
Mieloji, kad aš žinočiau kaip padėti ir kur rasti tuos stebuklingus paguodos žodžius console.gif Bandyk viską, ko dar neišbandei, bandyk liaudies receptais malšinti uždegimą. Galėčiau pasidalinti, ką valgiau ir gėriau, gal bent kiek padėtų? Suprantu, kad kai negerėja, to optimizmo nėr iš kur semtis, bet mes visi nešame savo "kryžių", aš visą laiką save raminau, kad yra daug baisesnių ligų, o čia dar ne nuosprendis.
Čia ne apie tą kartumą kalba, yra tam tikra antibiotikų rūšis, nuo kurių kartu burnoje, pati neseniai tokius gėriau smile.gif

O dėl badavimo teko skaityti. Ir teko skaityti apie pasveikusius ir apie numirusius  unsure.gif

O jum, kai tokiais nuodais gydo, kepenų tyrimus kokius nors daro?
Atsakyti
QUOTE(Liepa B. @ 2015 01 12, 15:18)
O jum, kai tokiais nuodais gydo, kepenų tyrimus kokius nors daro?

Na aš linkusi tikėti, kad gydo visgi vaistais mane biggrin.gif Nedarė tyrimų kepenų. Darė BKT, antibiotikus gėriau dėl sinusito.

Paaukojau valandą gyvenimo, surašiau viską, ką bandžiau. Tikiuosi, kad kai viską išbandysite, padės ir jums.

1. Žalia bulvė+kefyras. Žalią bulvę kruopščiai nuplauti, sutarkuoti per bulvių tarką, užpilti stikline kefyro, išmaišyti ir išgerti prieš valgį. Gydymosi kursas (viso gaunasi 2 mėnesiai) toks:
- Pirmas 10 dienų kasdien;
- Toliau 10 dienų kas antrą dieną;
- Toliau 10 dienų kas trečią dieną.
Išgėriau visą kursą, žymėjau dienas kada gerti, kada ne, kad nepraleisčiau. Čia skaniausias būdas, patikėkit.
2. Lauro lapai. Pusę pakelio lauro lapų užpilti 300ml verdančio vandens ir virti 5 minutes. Lesti kelias val. šiltai pastovėti (suvynioti į rankšluostį ir po pagalve). Nukošti – išgerti. Taip virti ir gerti 3 dienas.
Įspėju, bus žiauriai kartu. Antrą ir trečią dieną gėriau su ašaromis ir žiaukčiodama. Negalima nėščiosioms.
3. Citrinos ir česnakai. Paimti 4 citrinas ir 3 česnako galvas (ne skilteles), iš citrinų išimti kauliukus, česnakus nulupti ir viską paleisti per mėsmalę. Masę užpilti 7 stiklinėmis verdančio vandens ir parą laikyti. Po paros galima perkošti ir vartoti. Laikyti sandariai šaldytuve. Vartojimas: 40ml skysčio ryte prieš valgį. Gerti mėnesį. Galima kartoti po 2 savaičių.
Skonį kentėti galima, bet kvapas žudo.
Kompresai: man geriausiai padėjo varnalėšų lapai. Kadangi skaudėjo visus sąnarius – vyniojau prieš naktį, kai padėjo mama – vaikščiojau ir dieną. Varnalėšų lapus blogąja puse dėti ant skaudamos vietos ir gerai aprišti. Ryte nusiimti arba pakeisti šviežiu lapu.Padėjo labai. Prieš juos mano būklė buvo tokia: pati negaliu nieko.
Dar girdėjau, kad labai gerai padeda beržų lapai. Deja jų jau nebuvo, todėl neišbandžiau, o kai atsirado – jau nebuvo poreikio. Kadaise skaičiau, kaip vyras išsigydė poliartritą pirty karštoj vonioj su beržų lapais gulėdamas.
Dar turiu spec. arbatos sąnariams ir kažkokių lašų nuo alergijos (taip pagal mano istoriją man skyė žolininkė): arbatos gėriau mažai, lašų nevartojau visai, nes jie alkoholio pagrindu, negaliu gerti tokių, jau geriau lauro lapai, dievaž... Ta arbata vadinasi Ekologiška žolelių arbata Nr. 23, nupirkti jos galima Jadvygos žolėse. Man ji buvo ir neskani, ir šiaip vasarą nesinorėjo arbatų.
Speciali mankšta tokioms kaip buvau aš, kurios rytais vos keliasi iš lovos ir jaučia didelį sąstingį. Daroma pabudus ir dar gulint, ir dar kelis kartus per dieną, bet bent vieną būtų nuostabu:
1. Galva ant pagalvės, kojos ištiestos, lėtai sukiojame galvą į vieną ir į kitą pusę. 3-5 kartai. Turi jaustis tempimas, bet ne skausmas.
2. Lėtai keliame rankas už galvos įkvepiant ir nuleidžiame iškvepiant. 3-5 kartai.
3. Lėtai suspaudžiam pirštus į kumštį. Turi jaustis lengva įtampa. Palaikome kelias sek. ir atleidžiame. 3-5 kartai.
4. Lenkiam kojas per kelius, pėdos slysta per lovą. 3-5 kartai.
5. Pėdos ir užpakaliukas ant lovos. Keliai sulenkti. Lenkiame kelius į šonus kuo įmanoma labiau. 3-5 kartai.
6. Gulime ant šono. Keliam koją lankstydami per kelį 3-5 kartus kiekvienai pusei.
7. Gulime ant šono. Keliame tiesią koją 3-5 kartus kiekvienai pusei.
8. Atsistojame. Rankas ant pečių ir sukamieji judesiai, kuo didesne amplitude, bet be skausmo, pagal ir prieš laikrodžio rodyklę.
9. Lėtai keliame rankas į viršu įkvėpdami, lėtai leidžiame iškvėpdami.
Šią gimnastiką dariau kasdien po kelis kartus, nes buvo visai blogai, ir net ją dariau per jėgą.
Čia Norbekovo sąnarių gimnastika: https://www.youtube....h?v=S2EsyHZalow
Čia sporto kompleksas visam kūnui, kai pagerėja sveikata (kartais sportuoju dabar pagal jį): https://www.youtube....h?v=oVLJVAKem7w

Apie mitybą kalbėta ir diskutuota labai daug. Badavimas. Absoliutus gyvulinio baltymo atsisakymas (bandžiau 3 savaites – rezultato nepastebėjau ir grįžau į normalią mitybą). Todėl stengiuosi valgyti daugiau vaisių, daržovių, žuvies. Pieno produktai, neriebi mėsa: paukštienos krūtinėlė, jautiena. Kruopos, ruginė duona. Mažinam miltinius, bulves, cukrų. Mažiau riebalų ir chemijos. Savaime suprantama, kad tabakas ir alkoholis mūsų nepagydys. Bet per šventes dabar jau leidžiu sau vyno.
Daug vandens. 1,5-2L per dieną. Būtinai.
Papildai: aš ilgą laiką gėriau žuvų taukus. Ir dabar gersiu toliau, tik baigėsi. Šiuo momentu geriu kažkokius multivitaminus. Ilgai gėriau ryklio kremzles, štai tokias., man atrodo labai padėjo. Pirko mama rusiškoj vaistinėj kažkur prie turgaus.

Internete informacijos jūra. Kartais labai sunku atsirinkti kas tinka tau ir kas veiksminga. Visus šiuos metodus nuosekliai bandžiau, negaliu pasakyti kas labiausiai padėjo. Šiuo metu gyvenu be vaistų, galiu sportuoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maža mazgė: 12 sausio 2015 - 15:13
[quote=maža mazgė,2015 01 05, 19:50]
O jums RA patvirtintas ar neužtenka duomenų?

Man patvirtino RA neseniai. Prieš tai gydė nuo laimo ligos, kurios pasirodo neturėjau, po to pripaišė uždegiminę poliartopatiją. Sugaišau daug laiko bandydama gydytis pas homeopatus ir natūropatus, situacija tik blogėjo. Tik neseniai pradėjau gerti medrolį ir plaquenilį. Labai tikiuosi, kad situacija bent stabilizuosis, liga sustos. Nepadeda nesteroidiniai vaistai nuo skausmo- išmėginau jų begalę, todėl ir ieškau ligos priežąsties ( gal Mirena, gal candidozė - to džiaugsmo turiu ir žarnyne, ir ant odos, tai gal ir sąnarius ėda, gal dar koks parazitas.... ). Kažkur skaičiau, kad jei nepašalinta priežąstis, gydymas bus neefektyvus. Man nestingsta sanariai, man juos skauda bene visus - tai vienus, tai kitus. Dabar skausmingi riešai ( skauda net virdulį pustuštį pakelt ), pečiai ir vienas kelias. 20d. einu vėl pas reumatologą, nežinau, kokių man tyrimų pasiprašyti.Patarkit prašau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo icequeen: 13 sausio 2015 - 14:44
P.s. spalio mėn. man daryti tyrimai pagal kuriuos diagnozavo RA:
Reumatoidinis faktorius (U/mL) 42,3 ( norma 30 )
Antikūnai prieš ciklinį citrulininį peptidą (anti-CCP) TEIGIAMA
Antikūnai prieš ciklinį citrulininį peptidą (anti-CCP (U/ml ) 117,00 ( norma 0-5 )
Antikūnai prieš išsk. iš branduolio antigenus(ENA) TEIGIAMAS
Antikūnai prieš išsk. iš branduolio antigenus(ENA) anti - PM-Scl, anti - Jo-1 Neigiamas
Antikūnai prieš branduolio antigenus(ANA) <1:40 (NEIGIAMA)
Žmogaus leukocitų antigenas B27 (HLA B27) NĖRA Netaikytina
Kryžkaulio rentenas : Subchondrinė sakroileinių sąnarių sklerozė.
Reumatologė man nepaaiškino, kas čia gerai, kas čia blogai, kas rodo artitą. Gal kas galėtų mane apšvieti?
Ačiū smile.gif
Atsakyti
[quote=maža mazgė,2015 01 12, 16:11]
Na aš linkusi tikėti, kad gydo visgi vaistais mane biggrin.gif Nedarė tyrimų kepenų. Darė BKT, antibiotikus gėriau dėl sinusito.

Internete informacijos jūra. Kartais labai sunku atsirinkti kas tinka tau ir kas veiksminga. Visus šiuos metodus nuosekliai bandžiau, negaliu pasakyti kas labiausiai padėjo. Šiuo metu gyvenu be vaistų, galiu sportuoti.
[/i]
[/quote]
Jusu visi bandymai greiciausiai ir padejo bei padeda,kadangi gerete medikamentus,bet salia plovete organizma vandeniu bei liaudiskom priemonem.

Mano atvejis buvo kitoks. Nebuvo zinota,kad reikia gerti daug vandens. Simptomai RA,kad ir nesutapo,bet gyde nuo jo, su injekcijom į sanarius.Nuo to atsirado staigios kontrakturos, buvo atkelti koju nagai ir t.t. Tik veliau,kai ant kojos atsivere zaizda per,kuria pasisalino daug nesvarumu,pradejo gereti.Skausmai praejo,atsirado daugiau jegu.Bet liko kontrakturos.Paskutiniu metu geriau hialurono rugsti,tai issitiesino kojos kelis ir alkunė.
Dabar vartoju papildus,kurie valo limfa,kepenis ir po to vel gersiu hialurono rugsti.

[quote=icequeen,2015 01 13, 15:37]

Man patvirtino RA neseniai. Prieš tai gydė nuo laimo ligos, kurios pasirodo neturėjau, po to pripaišė uždegiminę poliartopatiją. Sugaišau daug laiko bandydama gydytis pas homeopatus ir natūropatus, situacija tik blogėjo. Tik neseniai pradėjau gerti medrolį ir plaquenilį. Labai tikiuosi, kad situacija bent stabilizuosis, liga sustos. Nepadeda nesteroidiniai vaistai nuo skausmo- išmėginau jų begalę, todėl ir ieškau ligos priežąsties ( gal Mirena, gal candidozė - to džiaugsmo turiu ir žarnyne, ir ant odos, tai gal ir sąnarius ėda, gal dar koks parazitas.... ). Kažkur skaičiau, kad jei nepašalinta priežąstis, gydymas bus neefektyvus. Man nestingsta sanariai, man juos skauda bene visus - tai vienus, tai kitus. Dabar skausmingi riešai ( skauda net virdulį pustuštį pakelt ), pečiai ir vienas kelias. 20d. einu vėl pas reumatologą, nežinau, kokių man tyrimų pasiprašyti.Patarkit prašau smile.gif
[/quote]
Kiek teko dometis,tai pagrindinis RA sukelejas streptokokai, dar gali buti hormonų sutrikimas, kitos bakterijos,grybeliai ar kt parazitai.Bet jie visi per kraują būna patekę į limfą.Limfa viską filtruoja per limfmazgius.O didieji limfmazgiai randasi už sąnarių, įlinkimo vietose.Juose ir susitelkia diduma to brudo.Susidarius palankiai situacijai jie pradeda daugintis,taip sukelia uždegimus .
Jei zinote,ka turite,tai šalinkite iš organizmo Candida.
Atsakyti
[quote=maža mazgė,2015 01 12, 16:11]

[/i]
[/quote]
Jusu visi bandymai greiciausiai ir padejo bei padeda,kadangi gerete medikamentus,bet salia plovete organizma vandeniu bei liaudiskom priemonem.

Mano atvejis buvo kitoks. Nebuvo zinota,kad reikia gerti daug vandens. Simptomai RA,kad ir nesutapo,bet gyde nuo jo, su injekcijom į sanarius.Nuo to atsirado staigios kontrakturos, buvo atkelti koju nagai ir t.t. Tik veliau,kai ant kojos atsivere zaizda per,kuria pasisalino daug nesvarumu,pradejo gereti.Skausmai praejo,atsirado daugiau jegu.Bet liko kontrakturos.Paskutiniu metu geriau hialurono rugsti,tai issitiesino kojos kelis ir alkunė.
Dabar vartoju papildus,kurie valo limfa,kepenis ir po to vel gersiu hialurono rugsti.

[quote=icequeen,2015 01 13, 15:37]

[/quote]
Kiek teko dometis,tai pagrindinis RA sukelejas streptokokai, dar gali buti hormonų sutrikimas, kitos bakterijos,grybeliai ar kt parazitai.Bet jie visi per kraują būna patekę į limfą.Limfa viską filtruoja per limfmazgius.O didieji limfmazgiai randasi už sąnarių, įlinkimo vietose.Juose ir susitelkia diduma to brudo.Susidarius palankiai situacijai jie pradeda daugintis,taip sukelia uždegimus .
Jei zinote,ka turite,tai šalinkite iš organizmo Candida.
Atsakyti
QUOTE(icequeen @ 2015 01 13, 15:37)
Man patvirtino RA neseniai. Prieš tai gydė nuo laimo ligos, kurios pasirodo neturėjau, po to pripaišė uždegiminę poliartopatiją. Sugaišau daug laiko bandydama gydytis pas homeopatus ir natūropatus, situacija tik blogėjo.  Tik neseniai pradėjau gerti medrolį ir plaquenilį. Labai tikiuosi, kad situacija bent stabilizuosis, liga sustos. Nepadeda nesteroidiniai vaistai nuo skausmo- išmėginau jų begalę, todėl ir ieškau ligos priežąsties ( gal Mirena, gal candidozė - to džiaugsmo turiu ir žarnyne, ir ant odos, tai gal ir sąnarius ėda, gal dar koks parazitas.... ). Kažkur skaičiau, kad jei nepašalinta priežąstis, gydymas bus neefektyvus. Man nestingsta sanariai, man juos skauda bene visus - tai vienus, tai kitus. Dabar skausmingi riešai ( skauda net virdulį pustuštį pakelt ), pečiai ir vienas kelias. 20d. einu vėl pas reumatologą, nežinau, kokių man tyrimų pasiprašyti.Patarkit prašau smile.gif

Man pripaišyta uždegiminė poliartropatija. Suprantu, kad viską skauda, man irgi skaudėjo, tik keista kad nėra sąstingio, nes sąstingis yra vos ne pagrindinis markeris nustatant RA iš išorinių požymių (neimant tyrimų), ir man jis buvo labai stiprus, bet dabar nėra. Nesteroidiniai nuo skausmo ir uždegimo man irgi nepadėjo, kol prie jų nepaskyrė medrolio, kartu su medroliu jau po savaitės pasijutau žmogumi smile.gif O tada ilgas gydymas, dozių mažinimas, kol visai nuėmėm. Aš galiu jums patarti, bet aš ne gydytoja ir nieko bendro su medicina neturiu, todėl nežinau, kiek mano patarimai gali būti naudingi. Paieškosiu savo posto apie man darytus tyrimus ir jų išaiškinimą, jei rasiu - parašysiu smile.gif

Labai negerai, kad nereikalaujate gydytojų paaiškinti tyrimų rezultatų, jūs turite ta teisę. Nebijokite ir paklauskite, o jei neaišku, prašykite kad išaiškintų, tai jūsų sveikata ir jūsų kūnas, niekas kitas jais nepasirūpins smile.gif
Atsakyti
QUOTE(maža mazgė @ 2015 01 13, 18:01)
Man pripaišyta uždegiminė poliartropatija. Suprantu, kad viską skauda, man irgi skaudėjo, tik keista kad nėra sąstingio, nes sąstingis yra vos ne pagrindinis markeris nustatant RA iš išorinių požymių (neimant tyrimų), ir man jis buvo labai stiprus, bet dabar nėra. Nesteroidiniai nuo skausmo ir uždegimo man irgi nepadėjo, kol prie jų nepaskyrė medrolio, kartu su medroliu jau po savaitės pasijutau žmogumi smile.gif O tada ilgas gydymas, dozių mažinimas, kol visai nuėmėm. Aš galiu jums patarti, bet aš ne gydytoja ir nieko bendro su medicina neturiu, todėl nežinau, kiek mano patarimai gali būti naudingi. Paieškosiu savo posto apie man darytus tyrimus ir jų išaiškinimą, jei rasiu - parašysiu smile.gif

Labai negerai, kad nereikalaujate gydytojų paaiškinti tyrimų rezultatų, jūs turite ta teisę. Nebijokite ir paklauskite, o jei neaišku, prašykite kad išaiškintų, tai jūsų sveikata ir jūsų kūnas, niekas kitas jais nepasirūpins smile.gif

Man irgi ligos eigoje nebuvo sąstingio ir paaštrejimo per drėgnus orus, bet vistiek diagnoze buvo RA ir gydė nuo jo.O kai organizmas pradėjo "streikuot",t.y atsirado tokių simptomų,kai net profesoriai trauke pečiais,nes nieko panasaus nebuvo matę. Tada pakeitė į polifibromiozitą.
Atsakyti
QUOTE(icequeen @ 2015 01 13, 16:47)
P.s. spalio mėn. man daryti tyrimai pagal kuriuos diagnozavo RA:

Radaaaau thumbup.gif
va, visa mano istorija:

Man 30, po 2 gimdymo (tiksliau CP) praėjo 3 mėn. Pirmą kartą sąnarius suskaudo po pirmo nėštumo praėjus 4 mėn. Naktį ūmiai įsiskaudėjo petys, važiavom į ligoninę, nes nesupratau ką tiksliai skauda. Pasirodo sąnarys. Apsilankiau pas šeimos gyd., sakė nuo nešiojimo mažės, gydžiaus ibuprofenu ir tepalais. Vėliau išlindo ir antras petys, rankų, kojų skausmai. Siuntė darytis nuotraukos, parodė beprasidedantį osteoartritą (plaštakų rentgenograma). RF tam momentui buvo 77. Ištyrė dėl LPL - neigiama. Kol važinėjau per daktarus ir tyriaus, praėjo geras pusmetis ir skausmai ėmė vieną gražią dieną ir tiesiog nurimo... Reumatologė gydymo neskyrė, įrašė reaktyvinį artritą.

Po 2 metų vėl CP. Po mėnesio pradėjo skaudėti petį. Vėliau prisidėjo kiti sąnariai (skausmai buvo nenuolatiniai, migruojantys), nuėjau pas šeimos gyd., skyre kraujo, šlapimo tyrimus, kardiogramą. Ištyrė dėl LPL - neigiama.
Kraujas, šlapimas geras.
ENG - 27.
CRB < 8.
Bet RF net 273,3!
Parašė nepatvirtintą RA ir davė siuntimą pas reumatologą. Reumatologė paskyrė dar tyrimų (pas ją patekau po 2 sav.):
RF - 150
Anti-CCP - 4,2 (neigiamas)
Antistreptolizinas O (ASO) - 109,1 (norma)
Kreatininas - 59,0 (norma 71-115)
Šlapimo rūgštis - 275 (norma)
Šarminė fosfatazė (ALP) - 86,5 (norma)
Aspartatamin transferazė (ASAT) - 17,2 (norma)
Alaninamino transferazė (ALAT) - 16,4 (norma)
Plaštakų, riešų rentgenografija rodo pradinę osteoartrito stadiją, pėdos be pakitimų.
Sakė kažkuris rodiklis galėtų rodyt anginą, bet jis nerodo nieko, todėl tonziles atmeta.
Šiandien buvau pas 3 lygio reumatologę Satariškėse, paskyrė dar 2 papildomus tyrimus (imunologinius):
HLA B27 nėra
ANA >1:200(+++) (teigiama), švytėjimo tipas: grūdėtas
Kaip suprantu, dabar man įtaria sisteminę raudonąją vilkligę. Paskyrė dar du tyrimus, lauksiu ats. ir po dviejų sav. pas ją. Žodžiu tyrimai mano kosminiai, kažką rodo, bet kartu neužtenka nei vienai diagnozei patvirtinti arba paneigti.
ENA ir anti-dsDNR neigiami
Patvirtinti vilkligei nepakanka duomenų, parašė stebėti dėl reumatoidinio artrito, gali būti pradžia.

Deja, neturiu tyrimų išaiškinimo, bet pabandysiu dar kitoje žinutėje parašyti, einu bulvinių blynų kepti biggrin.gif
Atsakyti
Merginos, nebandet šito gydymosi būdo?
http://vandenilioperoksidas.lt/
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
labiau reikšdavausi Bechterevo ligos subforume, taigi ne pro šalį būtų prisistatyti ax.gif
O pradėsiu nuo to, kad rugsėjo mėn. atėjau su skaudančia nugara pas šeimos gydytoją. Nusiuntė pas ortopedą-traumatologą, padarė rentgeną. Parašė dešinės pusės sakroleitą, taip pat skyrė magnetinį rezonansą, nusiuntė pas reumatologę.
MRT išvadose parašyta, kad sakro sąnaryje cistinės degeneracijos židinys (4,7 mm rodos) ir matoma sklerozė. Iki šiol nežinau, ką tai reiškia, nieks man nepaaiškina, google paieška mažai ką duoda verysad.gif reumatologė skyrė kraujo tyrimus, įskaitant RF, anginos bakterijas, ERN ir taip toliau. Na šiandien atėjau kraujo rezultatų, reumatologė sako, kad kraujas geras, šlapimas geras, tik nedidelis vit D trūkumas. O kadangi kraujo rezultatų neturiu su savimi, tenka pasikliauti jos žodžiais. Taip pat sakė, kad nieko blogo MRT išvadose nemato, o aš, kadangi nesuprantu tos "sklerozės" ar "cistinės degeneracijos" irgi neturiu ką pasakyt. Bet nesteroidiniai priešuždegiminiai vaistai man padeda, bet dabar galiu gyventi lengviau, o tai prieš vartojant vaistus skaudėjo nugarą, klubus, kaklą, neseniai atsirado kulno skausmas (naktį) ir ištino kulnas. Žodžiu, esu pasimetusi totaliai doh.gif dabar laukia kaulų tankio tyrimas. Ligos kodas dabar yra M46,90 Uždegiminė spondilopatija, nepatikslinta, įvairios stuburo sritys g.gif
Atsakyti