Labas vakarelis
QUOTE(maža mazgė @ 2015 01 06, 13:13)
Niekuo aš neypatinga, visos ieškome savo kelio. Aš turiu pasveikti, neturiu kur dėtis, turiu du mažulyčius, vienas kurių neįgalus, anksti dar manimi rūpintis, kai pati turiu kuo pasirūpinti
O bandyti galima tieeeeek visko,
Beje, kai pradėjau gydytis, atrodė nė kiek negerėja, ir labai sunku išlaikyti tą optimizmą, bet vis kažką bandai ir jauti kaip su laiku vis geriau. Mergaitės, ypač jaunos, tikrai manau, kad jei neužleisite - galima daug ką nuveikti savo labui
As taip pat auginu mazyles ir neturiu teises subyreti...
Bet pastaruoju metu vis dazniau neviltis apima, nes vis tik "byru" po truputeli
po beveik menesio gydymosi nuo kosuliu, skrepliu, snargliu ir t.t. (net po savaiites antibiotiku kurso) per Kaledas pasijutau visai prastai (vis kilo ir krito temperatura, jegu nulis, apetitas dingo, sunku net praustis...). Pries pat Naujuosius pas seimos patekau ir po kraujo bei Plauciu rentgeno nustate atipini plauciu uzdegima - vel antibiotikai tik jau gerokai stipresni (nuo ju skrandis grybauja, kartumas burnoj...). Zodziu, normaliam zmogui (nevartojanciam imuniteta slopinanciu vaistu - metotreksato) tai butu tiesiog virusas, na gal savaite standartiniu antibiotiku, o tokiai kaip as isgyti labai sunku net su stipriausiais vaistais, nes organizmas nualintas, pats visiskai nekovoja arba kovoja neveiksmingai (man tik gamina snarglius ir skreplius, kurie galiausiai seda i bronchus ir i plaucius. Ir kaip suprantu cia pasaka be galo
Tik si pirmadieni baigiau antibiotiku kursa, kelias dienas jau atrode kad pasveikau, o penktadieni jau vel snargliai pradejo eit ir gerkle skaudet... Jau taip nusibodo viskas.
Galu gale po daugiau kaip po menesio kankinimosi su skaudanciu kojos pirstu (laimei ramybes busenoje jo neskauda, bet vaikstant pastoviai ir "iskliso" i sona tas pirstelis), patekau pas ortopeda. Nieko dziuginancio nesuzinojau - tai reumatoidinio artrito pasekme, nes jokios traumos neturejau), is rentgeno nuotrauku matyti, kad kauliniu pakitimu nera. Vadinasi minkstieji audiniai (sanariai, kremzles) pakito. Padeti praktiskai niekuo negali - reikia daryti mikrooperacija
Liepe uzsiregistruot pas profesoriu ortopeda, kuris specializuojasi butent tokiose situacijose. Kauno Ortopedijos Imoneje nemokamai (su siuntimu) pas ta gydytoja patekti sansu praktiskai nera - registratore liepe skambinti vasario 2d. nuo 8 ryto ir bandyti uzsiregistruoti (tuo momentu 15 min.vyksta registracija). Cia nerealu, nes net kelias dienas as neikaip i ta registratura nesugebejau prisiskambinti.... Privaciai pavyko tik vasario pabaigoj pas profesoriu uzsiregistruoti (cia tik konsultacija, o kol dar kaip nors bandys man paseti). Zodziu, as jauna moteris pasak gydytoju turiu vengti apkrovos kojai, vengti virusu ir bakteriju - vadinasi uzsidaryti namie ir guleti visa ziema, o seima tegu gyvena kaip nori??? O dukrele is darzelio ar vyras is darbo man tu uzkrateliu istisai "prinesa".
Issiliejau kaip sakant nuo dusios
Tiesa, sportavau nuo rugsejo kalanetika (jogos ir pilateso misinys), puikiai jauciausi, kol neprasidejo gruodis su virusais ir nepradejo kojos pirsta skaudet. Nesportuoju daugiau nei menesi, kunas issekes ir deja nei siuo nei kitu sportu uzsiimt jau nebegalesiu (itariu, kad koja nuo apkrovu "sugedo"). Praktiskai as visa gyvenima vis nors kazkiek judedavau (kokia nors fizine veikla), o dabar neiko nebegaliu. Vyrui pasijuokiau, kad tik baseinas tikriausiai beliko... Bet plaukioti vienai tikrai neidomu, susigaista daug laiko (apie 3 val.), diena neturiu kam mazosios palikt, o atimti is seimos kelis vakarinius pasibuvimus kartu nesinori. Pastaruoju metu jauciuosi visiska griuvena, visos sventes man vis susigadina (pernai Nauji metai - valgymas tik kaire ranka, siemet Kaledos vos ne lovoje, Naujieji namie su dusuliu, zlunga visi planai pasisveciuoti ir pan...)
Tiesiog nebezinau is kur semtis to optimizmo????
QUOTE(maža mazgė @ 2015 01 06, 19:10)
Skaičiau, kad kai sutrinka lytinių hormonų balansas, padidėja kažkokio hormono, kas sąlygoja autoimuninius sutrikimus. Man rodos temoje yra labiau suprantančių medicininius dalykus, gal paaiškins
Butent del tos hormonu pusiausvyros sutrikimu daugybei moteru atsiranda reumatoidinis artritas po gimdymo (nes nestumo metu kazkuriu hormonu labai padaugeja, o pagimdzius staigiai sumazeja). Ir man taip nutiko. Deja, griztamumo nera net ir susibalansavus hormoninei veiklai - organizmas "sugrybauja" ir niekaip nebesugeba visko sureguliuoti kaip buvo. Neteisingai "sifruojami" signalai ir organizmas pats kenkia sanariams. Tiesa reumatologe man sake, jog mano teigiamas reumatoidinis faktorius rodo, kad polinki reumatinems ligoms as turejau visa gyvenima, o islindo kai ivyko didziausias organizmo sukretimas - nestumas.