man siandien reumatologe skyre skydliaukes gormonus istirt,nors spirales ne turiu
QUOTE(zadeika @ 2015 01 05, 23:47)
man siandien reumatologe skyre skydliaukes gormonus istirt,nors spirales ne turiu
Kuo daugiau tyrimu tuo geriau. Skydliaukes hormonai,tai ne lytiniai hormonai ir su spirale nieko bendro.
QUOTE(Rasma @ 2015 01 01, 22:31)
Gydytų
Privačiai nebūtina sutikti visiems siūlomais tyrimais.
Aš tyrimus mokamus darausi Santariškėse (iki šiol nepavedė medikų požiūris į tų tyrimų kokybę), o pas gyd.einu tik privačiai. Tyrimų niekad neteko kartot
Privačiai nebūtina sutikti visiems siūlomais tyrimais.
Aš tyrimus mokamus darausi Santariškėse (iki šiol nepavedė medikų požiūris į tų tyrimų kokybę), o pas gyd.einu tik privačiai. Tyrimų niekad neteko kartot
Ačiū už atsakymą Galvojame taip ir padaryt, nes kitaip nieko nebus...
Dar gydytoja minėjo, kad lyg guldys į ligoninę, bet kol to sulauks, tai nežinau. Kažkoks košmaras... O kai privačiai kreipiatės, ar jie guldo į ligoninę? Ar į privačią, ar gali ir į neprivačią?
Neturiu supratimo gydymo sistemoje
QUOTE(Liepa B. @ 2015 01 05, 21:37)
Ne ne ne,tokio zmogaus kaip Jus bent jau as nemėtysiu niekuo . Jus verta pagarbos,jei ieškote tinkamo gydymo ir tikite,kad viskas pagydoma. Tik gaila,jog dauguma tai supranta per vėlai.
Prašau sakyti man "tu", mat tik 31-eri
Niekuo aš neypatinga, visos ieškome savo kelio. Aš turiu pasveikti, neturiu kur dėtis, turiu du mažulyčius, vienas kurių neįgalus, anksti dar manimi rūpintis, kai pati turiu kuo pasirūpinti
O bandyti galima tieeeeek visko, man net juokas dabar kiek visokių gėralų esu prigėrus, kiek varnalėšom vyniojusi visus kūno linkius, būtinai mankštos (pradžioje kad ir gulint sukioti galus į įvairias puses, dabar jau valandą galiu sportuoti visoms raumenų grupėms ir neskauda nieko) arba šiaip kažkoks judesys, sveika mityba, minimum visokių blogybių ir daug daug optimizmo.
Na, galima verkti kaip sergi, o galima visais būdais bandyti pasveikti.
Beje, kai pradėjau gydytis, atrodė nė kiek negerėja, ir labai sunku išlaikyti tą optimizmą, bet vis kažką bandai ir jauti kaip su laiku vis geriau. Mergaitės, ypač jaunos, tikrai manau, kad jei neužleisite - galima daug ką nuveikti savo labui
O skydliaukę tyriausi ir aš. Ir dar tyriausi ginekologiškai dėl visokių mikoplazmų, nes irgi sukelia sąnarių skausmus.
Mergaitės, kaip hormonai susiję su artritu? Turiu omenyje , lytinius hormonus. (Buvo bėdų su vaisingumu, vėliau ir artritas išlindo. ) Ar yra čia koks ryšys?
QUOTE(Lysa @ 2014 07 13, 16:04)
Iskart reikia. Siaip diena, kai pajudu, tai skausmai sumazeja, o pietu miego pamiegojau, ir vel skauda.
Del raumenu striprinimo, tai as darau joga jau 20 savaiciu, tikrai matau kaip koju raumenys pasikeite. Blauzdos labai stangrios pasidare ir ant slaunu rumenukai sustiprejo, o ant pilvo jau raumenu kvadraciukai matosi
Jei pavyks, ikelsiu keleta nuotraukyciu, darytu pries pora menesiu.
Del raumenu striprinimo, tai as darau joga jau 20 savaiciu, tikrai matau kaip koju raumenys pasikeite. Blauzdos labai stangrios pasidare ir ant slaunu rumenukai sustiprejo, o ant pilvo jau raumenu kvadraciukai matosi
Jei pavyks, ikelsiu keleta nuotraukyciu, darytu pries pora menesiu.
Sveiki,
Aš čia visiška naujokė. Kur būtų galima užsiimti joga? Labai noriu nepraratsti formos.
QUOTE(Puk @ 2015 01 06, 16:59)
Mergaitės, kaip hormonai susiję su artritu? Turiu omenyje , lytinius hormonus. (Buvo bėdų su vaisingumu, vėliau ir artritas išlindo. ) Ar yra čia koks ryšys?
Skaičiau, kad kai sutrinka lytinių hormonų balansas, padidėja kažkokio hormono, kas sąlygoja autoimuninius sutrikimus. Man rodos temoje yra labiau suprantančių medicininius dalykus, gal paaiškins
QUOTE(Puk @ 2015 01 06, 16:59)
Sutrinka lytinių hormonų pusiausvyra, dažniausiai būna estrogeno padidėjimas,nes progesteronas lepesnis ir jautresnis įvairiems organizmo nepritekliams. Estrogeno padidėjimas sulaiko organizme druskas ir vandenį dėlto atsiranda tynimai.Taip pat blokuoja kaulinių ląstelių vystymasi ir sintezę nuo to susergama osteoporoze. Ir dar daug visokiu ligų ligelių nuo šių dviejų hormonų balanso sutrikimo.
Hormonai gaminasi kepenyse, jeigu jos uzsiteršia, hormonų balansas sutrinka.
QUOTE(Liepa B. @ 2015 01 06, 17:58)
Sutrinka lytinių hormonų pusiausvyra, dažniausiai būna estrogeno padidėjimas,nes progesteronas lepesnis ir jautresnis įvairiems organizmo nepritekliams. Estrogeno padidėjimas sulaiko organizme druskas ir vandenį dėlto atsiranda tynimai.Taip pat blokuoja kaulinių ląstelių vystymasi ir sintezę nuo to susergama osteoporoze. Ir dar daug visokiu ligų ligelių nuo šių dviejų hormonų balanso sutrikimo.
O tai kokius čia tyrimus reikėtų prašyti kad padarytų dėl harmonų? Ir pas kokį gydytoją?
O dėl sveikimo, suprantu kad viskas labai individualu. Antrą kartą nukeliu taloną pas neurochirurgą-raičiojuosi kasdien ant butelio ir nugara tikrai gerai laikosi. Matau kad vėl turėsiu talonėlį pasikeisti , nes dabar net nėr ko eiti. O jei blogiau du kart per dieną ant butelio pasiraičioju.
QUOTE(ajd @ 2015 01 06, 21:39)
O tai kokius čia tyrimus reikėtų prašyti kad padarytų dėl harmonų? Ir pas kokį gydytoją?
O dėl sveikimo, suprantu kad viskas labai individualu. Antrą kartą nukeliu taloną pas neurochirurgą-raičiojuosi kasdien ant butelio ir nugara tikrai gerai laikosi. Matau kad vėl turėsiu talonėlį pasikeisti , nes dabar net nėr ko eiti. O jei blogiau du kart per dieną ant butelio pasiraičioju.
hormonai endokrinologinė sritis.
Smagu girdėti,kad patarimas buvo veiksmingas
Dar būtų neblogai liucernos pagert. Ji pašalina druskas iš organizmo, tai nepamainomų amino rūgščių, vitaminų ir mikroelementų ypač kalcio ,fosforo ir augalinio fluoro šaltinis.Mažina tinimus, tinka maitinančioms mamytėms, nes skatina laktaciją
QUOTE(icequeen @ 2015 01 06, 17:34)
Sveiki,
Aš čia visiška naujokė. Kur būtų galima užsiimti joga? Labai noriu nepraratsti formos.
Sveiki,
Jus is kokio miesto?
As uzsiemineju savarankiskai namuose (pagal Ajengar knyga), nes gyvenu uzsienyje, tai man svetima kalba sunku butu suprasti. Labai svarbu, ypac sergantiems - geras makytojas (sakau is savo patirties). Vilniuje zinau viena labai gera joge.
Joga tai ne tik fiziniai pratimai. Joga per asanas, kvepavima, meditacija gydo, tik tam reikia laiko ir nuolatiniu uzsiemimu.
Jau zinau pora atveju, kai zmones sirgdami autoimuninem ligom, issikapste is sunkios bukles hormonu ir jogos deka. Antikuniu, rodanciu ligos aktyvumo nebeliko! (bet tai uztruko 2-4 metus)
Dėl hormonų... pas mane viskas su jais gerai ir nors pakeičiau hormoninį organizmo foną (KT dėl endometriozės jau virš metų geriu), artrito prasme nieks nepasikeitė, nei pagerėjo, nei pablogėjo (nu pablogėjo nebent dėl to, kad savavališkai buvau visus vaistus prieš metus nutraukus)