Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas VII tema

Mano artima giminaitė sirgo artritu(anksčiau nežinojau tiesiog ligos pavadinimo). Sena mirė,su lazdom ją tik prisimenu. gydėsi vien tepalais , kažkokios tai balėjos būdavo pastoviai ruošiamos. Bet svarbiausia yra net ne vaistai , o judėjimas. Kol ji judėjo, kad ir per skausmą -buvo gyva, skaudėdavo bet judėdavo. Kai tik atgulė tai retai iš lovos ir išlipdavo.Kaip suprantu ir aš dabar-svarbiausia neužstingdyti sąnarių.
Atsakyti
QUOTE(ajd @ 2014 12 11, 17:01)
Mano artima giminaitė sirgo artritu(anksčiau nežinojau tiesiog ligos pavadinimo). Sena mirė,su lazdom ją tik prisimenu. gydėsi vien tepalais , kažkokios tai balėjos būdavo pastoviai ruošiamos. Bet svarbiausia yra net ne vaistai , o judėjimas. Kol ji judėjo, kad ir per skausmą -buvo gyva, skaudėdavo bet judėdavo. Kai tik atgulė tai retai iš lovos ir išlipdavo.Kaip suprantu ir aš dabar-svarbiausia neužstingdyti sąnarių.

Sutinku, judejimas - labai svarbus. Man ne RA, bet irgi pajutau - vasara, kol daug judejau gerai jauciausi, o atejus rudeniui pradejo bloget sveikata, raumenu silpnumas, raumenu ir sanariu skausmai sustiprejo. Neseniai pradejau begioti, kol kas 2 kartus per savaite, tai atrodo, sveikata gereja.
Atsakyti
QUOTE(Dzeida @ 2014 12 11, 12:25)
ko gero taip ir bus, o kai dar skolioze , tai isvis neaisku , o po kokiu vaistu praejo nugara?

Aš nuskausminamųju tai nevartoju, tik minimuma, kai pesidirbu....o praėjo aš jau arava gertpradėjau. bet itariu ne vaistu pavadinime sėm o dozėje..turi pakankama būti.
QUOTE(ajd @ 2014 12 11, 18:01)

Su tais artritais tai kam kaip.. suprantu gal jūsų giminaitė sena apsirgo, visgi vyrauja nuomonėnuo seno laiudyje, kad tai senų liga...

Na o man judėt papildomai neišeina...apie sporta nėr ko svaigt.... va norėčiau i kokia sanatorija išmokt pratimukų kas prie Ra tinka... šeip neguliu negalvokit.......nu prigulu pailsėt ,kavos išgert, nessėdėt jau nebeišeina nusivaikštau namie.... ax.gif ale baigiu išblizgint gryčia prieš kalėdas.........
Atsakyti
QUOTE(Lysa @ 2014 12 12, 00:00)
Sutinku, judejimas - labai svarbus. Man ne RA, bet irgi pajutau - vasara, kol daug judejau gerai jauciausi, o atejus rudeniui pradejo bloget sveikata, raumenu silpnumas, raumenu ir sanariu skausmai sustiprejo. Neseniai pradejau begioti, kol kas 2 kartus per savaite, tai atrodo, sveikata gereja.

O kokia diagnoze nustate, aisku jei nepaslaptis? Gal gali i az parasyt, jei cia nesinori unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzeida @ 2014 12 12, 10:53)
O kokia diagnoze nustate, aisku jei nepaslaptis? Gal gali i az parasyt, jei cia nesinori  unsure.gif

Kol kas - kolagenoze, greiciausiai: sistemine skleroze, bet tiksli diagnoze nepatvirtina, nes truksta irodymu smile.gif Siaip jokiu vaistu negeriu - gydytoja nieko neskiria isskyrus paracetamoli, ir tepala sanariam. Na o as kovoju - darau joga, begiot pradejau, maista reguliuoju, bandau homeopatini gydyma. Iki siol seku si foruma: turbut todel, kad per sunkiausia momenta, cia suradau dydeli palaikyma, ypac is Rimules ir Mazos mazges 4u.gif
Atsakyti
labukas

Pažėjau ,kas ten per Kalogenezė...

Terminas
Tai – bendras keletos ligų, pasireiškiančių difuziniu jungiamojo audinio ir kraujagyslių pažeidimu, pavadinimas. Pavyzdžiui, reumatizmas, reumatoidinis artritas, sisteminė vilkligė, sisteminė sklerodermija, dermatomiozitas, mazginis perikarditas. Kolagenozės pasižymi progresuojančia eiga, daugeliu sindromų, įtraukiančių į procesą gyvybiškai svarbius organus ir sistemas.

Ir likau nesupratusi... tipo po juo gali slėptis net keletas ligų... tai nesuprantu ko tau vaistų neduoda... mūčija žmogų...

Ai mergikės vasėdžiu ( vos vos) ir bandau rast užsiėmima kompe,kol rankas atleis. doh.gif lotuliukas.gif
Tai vavakar gulėjau paslika, praktiškai ne tik kad ryte negalėjau kaldros nustumt, bet ir vos rankas iš vis lanksčiau....nu ir likau nesupratusi.Aš tik savaitę dirbau.... normaliai pailsėdama, pagulinėdama... bet po savaitės krūvio subyrėjau visiškai, nes be ir žiaurus nuovargis, praktiškai nėr jegu keltis ....Tai va.
O ką dariau... lotuliukas.gif ogi sustvarkiau namus, užklijavau 2,5 juostos tapeto...... pati ploviau griindis. nes dukrai koja sulaužyta..laksčiau apie dukra, ( tipo... mamyt ar gali man kompa atnešt ar arbatos...) Vienu žodžiu sutvarkkiau gryčia mergičku gimtadieniui... pridariau maisto irnulūžau. ir tai savaitė darbo.
manva kaip " sveikam" žmogui tik su RA... tai įdomu..kaip man dirbt.. jei namie per sunku.... doh.gif tiesiog per daug o procentų aš neturiu..privalau dirbt.Tik kad vyras neišleidžia, sako sulūši valdžia tai nežiūrės o jam reiks...... tai va interesna.........
Atsakyti
QUOTE(Lysa @ 2014 12 15, 00:16)
Kol kas - kolagenoze, greiciausiai: sistemine skleroze, bet tiksli diagnoze nepatvirtina, nes truksta irodymu smile.gif Siaip jokiu vaistu negeriu - gydytoja nieko neskiria isskyrus paracetamoli, ir tepala sanariam. Na o as kovoju - darau joga, begiot pradejau, maista reguliuoju, bandau homeopatini gydyma. Iki siol seku si foruma: turbut todel, kad per sunkiausia momenta, cia suradau dydeli palaikyma, ypac is Rimules ir Mazos mazges  4u.gif

Kaip ydomiai ,kad gydymo jokio unsure.gif ,na bet svarbu,kad gerai jauties smile.gif
Atsakyti
Sveikos, vyrui nustatyta psoriazinė artropatija, tinsta kelių sąnariai, gydymas - leidžiamas metotreksatas. Po 3 savaičių žymus pagerėjimas ir vis gerėja toliau, labai džiaugiamės rolleyes.gif bet kiek žinau, kad tai neišgydo, tik sulėtina ligos eigą, kuriam laikui gali liga pasitraukti? Be to, per tą laikotarpį, nukrito 7 kg, nors jokių dietų nesilaikė, ar čia toks šalutinis metex poveikis unsure.gif ar verta sunerimti ir pranešti gyd.
Atsakyti
QUOTE(Puk @ 2014 12 15, 22:22)
Sveikos, vyrui nustatyta psoriazinė artropatija, tinsta kelių sąnariai, gydymas - leidžiamas metotreksatas. Po 3 savaičių žymus pagerėjimas ir vis gerėja toliau, labai džiaugiamės rolleyes.gif  bet kiek žinau, kad tai neišgydo, tik sulėtina ligos eigą, kuriam laikui gali liga pasitraukti? Be to, per tą laikotarpį, nukrito 7 kg, nors jokių dietų nesilaikė, ar čia toks šalutinis metex poveikis unsure.gif ar verta sunerimti ir pranešti gyd.

http://www.ligos.lt/...otreksatas/671/

Manau,i dali klausimo atsakyta.
Atsakyti
Mano svoris irgi pakrites, gal 6kg nukritę, sedz ir dziaugiuosi. Raso info lapelyje, kad gali pakrist svoris.
Atsakyti
QUOTE(Puk @ 2014 12 15, 22:22)
Sveikos, vyrui nustatyta psoriazinė artropatija, tinsta kelių sąnariai, gydymas - leidžiamas metotreksatas. Po 3 savaičių žymus pagerėjimas ir vis gerėja toliau, labai džiaugiamės rolleyes.gif  bet kiek žinau, kad tai neišgydo, tik sulėtina ligos eigą, kuriam laikui gali liga pasitraukti? Be to, per tą laikotarpį, nukrito 7 kg, nors jokių dietų nesilaikė, ar čia toks šalutinis metex poveikis unsure.gif ar verta sunerimti ir pranešti gyd.

Manau vistiek reik pasakyt daktaruj del svorio. O berimas ar stiprus ir ar senai atsirades vyrui?
Atsakyti
QUOTE(Dzeida @ 2014 12 16, 11:53)
Manau vistiek reik pasakyt daktaruj del svorio. O berimas ar stiprus ir ar senai atsirades vyrui?

Bėrimas tik galvoje, o atsirado prieš 10 metų, artrito požymiai pasireiškė prieš 3 metus. Leidžiantis metex, taip pat nyksta psoriazė, poveikis akivaizdus.
Atsakyti