Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas VII tema

Labas, mielosios,
labai-labai pritariu rimulei, geriausias vaistas - optimizmas, gera nuotaika ir užimtumas. Kai nėra laiko galvoti apie skausmus (apie pakenčiamus savaime suprantama), jie kliūna daug mažiau. Sveikatos visoms 4u.gif
Atsakyti
blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maža mazgė: 06 gruodžio 2014 - 09:58
QUOTE(rimulėėė @ 2014 12 05, 21:25)
radau...........
Užemi smegenis, taip, kadkuriam laikui papiršt ,kad skauda.. ir šip ,kad galvoj kiti reikalai suktūs.. tada liga neberūpi ir tipo sveikas.......... ir laimingas. o ko daugiau reik.

Na va kaip isradingai musu forume mergaites sukas smile.gif thumbup.gif
Atsakyti
Laba diena,
mergaites:)
simta metu nieko nerasiau... Bet temute seku nuolatos.
Mano liga geriant vaistus apsiramino, tai klausiau reumatologes gal galima dar doze mazint. Atsake kad metotreksato 12,5 g jau ir taip prakstiskai minimumas, mazint negalima, nes nebeliks ir poveikio jokio, be to rytais kartais pirstu sastingis buna. Zodziu, vartoju vaistus ir gyvenu toliau. Sportuoju tris menesius "Kalanetika" (pilateso atmaina) ir jauciuosi puikiai, nuo kruvio nieko neskauda smile.gif Eksperimentuot be vaistu kazkaip nesiryztu, kad vel kancios neprasidetu.... Kolkas ne vieno stebuklingo visisko isgijimo neteko girdet.
Atsakyti
QUOTE(L.O.L.A @ 2014 12 09, 17:09)
Laba diena,
mergaites:)
simta metu nieko nerasiau... Bet temute seku nuolatos.
Mano liga geriant vaistus apsiramino, tai klausiau reumatologes gal galima dar doze mazint. Atsake kad metotreksato 12,5 g jau ir taip prakstiskai minimumas, mazint negalima, nes nebeliks ir poveikio jokio, be to rytais kartais pirstu sastingis buna. Zodziu, vartoju vaistus ir gyvenu toliau. Sportuoju tris menesius "Kalanetika" (pilateso atmaina) ir jauciuosi puikiai, nuo kruvio nieko neskauda smile.gif Eksperimentuot be vaistu kazkaip nesiryztu, kad vel kancios neprasidetu.... Kolkas ne vieno stebuklingo visisko isgijimo neteko girdet.

o jus geriat metrotreksata kasdien? Ar tik ji viena?
Atsakyti
Dzeida, metotreksatas vartojamas tik karta per savaite smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2014 12 10, 17:00)
Dzeida, metotreksatas vartojamas tik karta per savaite smile.gif

A.... aisku smile.gif As aciu Dievui dar jo negeriau , bet tai gal mazesne zala organizmui i savaite karta isgert ,nei plakvenilis kasdien , kaip manai ? unsure.gif bet tikriausiai nusikalbejau kur jau ten mazesne
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dzeida: 10 gruodžio 2014 - 18:40
QUOTE(Dzeida @ 2014 12 10, 19:33)
A.... aisku smile.gif As aciu Dievui dar jo negeriau , bet tai gal mazesne zala organizmui i savaite karta isgert ,nei plakvenilis kasdien , kaip manai ? unsure.gif bet tikriausiai nusikalbejau kur jau ten mazesne

Metotreksatas nuodų nuodas Išgeri/ susileidi kartą per savaitę- prisotintas visom tom 7d. esi doh.gif Man tai baisuu jau su tais vaistais, suprantu, kad reik gydytis ir pan. bet motyvacija nuodytis taip sakant baigia kažkur išgaruoti... Dabar iki sausio galo-vasario esu toj pačioj kombinacijoj metotrexatas-xefo-medrolis. Jei iki tol nebus visur kur įmanoma nurimę sąnariai- siūlys bt. Šitą pasiūlymą priimčiau tik jei pasiūlys lašinamą retai biologinę. Ir pliusas, kad ligoninėn atsigulčiau- lengviau būtų tvarkyt vėl dėl darbingumo reikalus, nors nemanau, kad labai ten jie jau prie manęs kabinėsis, kai 3 kartą tvarkausi, bet vis tiek.
O kalban apie metotreksatą, man labiausiai nepatinkantis dalykas- imuninės sistemos iš esmės nebuvimas... Nuolat gerklės skausmas, kosuliai, slogos, sinusitas, herpis, limfadenitas. Viena infekcija keičia kitą... neįmanoma pasveikt visai. Susergu smarkiau, nesileidžiu 1-2 sav. rodos jau apsveikus būnu, nelieka nei slogos, nei geklės perštėjimų, tada jau sekančią sav. susileidžiu, kokios 3-4d praeina ir vėl sloga, gerklė ar dar kas doh.gif Tai nebesileidžiu dabar tik prie rimtesnių infekcijų (herpis, limfmazgiai, sunkesnis sinusitas, kai antibų reik), nes kitaip iš esmės niekada jo nesileisčiau, jei su kiekviena slogele praleidinėčiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Magnifique: 10 gruodžio 2014 - 19:19
QUOTE(Magnifique @ 2014 12 10, 20:13)
Metotreksatas nuodų nuodas Išgeri/ susileidi kartą per savaitę- prisotintas visom tom 7d. esi doh.gif Man tai baisuu jau su tais vaistais, suprantu, kad reik gydytis ir pan. bet motyvacija nuodytis taip sakant baigia kažkur išgaruoti... Dabar iki sausio galo-vasario esu toj pačioj kombinacijoj metotrexatas-xefo-medrolis. Jei iki tol nebus visur kur įmanoma nurimę sąnariai- siūlys bt. Šitą pasiūlymą priimčiau tik jei pasiūlys lašinamą retai biologinę. Ir pliusas, kad ligoninėn atsigulčiau- lengviau būtų tvarkyt vėl dėl darbingumo reikalus, nors nemanau, kad labai ten jie jau prie manęs kabinėsis, kai 3 kartą tvarkausi, bet vis tiek.
O kalban apie metotreksatą, man labiausiai nepatinkantis dalykas- imuninės sistemos iš esmės nebuvimas... Nuolat gerklės skausmas, kosuliai, slogos, sinusitas, herpis, limfadenitas. Viena infekcija keičia kitą... neįmanoma pasveikt visai. Susergu smarkiau, nesileidžiu 1-2 sav. rodos jau apsveikus būnu, nelieka nei slogos, nei geklės perštėjimų, tada jau sekančią sav. susileidžiu, kokios 3-4d praeina ir vėl sloga, gerklė ar dar kas  doh.gif  Tai nebesileidžiu dabar tik prie rimtesnių infekcijų (herpis, limfmazgiai, sunkesnis sinusitas, kai antibų reik), nes kitaip iš esmės niekada jo nesileisčiau, jei su kiekviena slogele praleidinėčiau.

Ačiū tau labai, Magnifique, už visą info, tai tikrai labai svarbu ir naudinga. Aš jau pusantrų metų geriu plakvenilį, siaip klubam yra gerai , ir smulkiem sąnariam kai vartoju, bet su stuburu verysad.gif , tai nekas.
Pas mane didele skoliozė ir gal dėl to aštrėja, va koks mėnesis labai prastai, tarp menčių žiauriai maudžia, net kvėpuot kartais sunkoka, eisiu tirtis. Ir kas pasakys ar tas stuburas RA pasekmė , ar tokius požymius skoliozė duoda,juk tarpslanksteliniai tarpai esant skoliozei gali mažėt ir sveikam , neturinčiam RA žmogui. Kraujas ramus jei pasakysiu reumatologui,kad skauda nugara, sekantys vaistai medrolis ir metrotreksatas jau sakė ne kartą, nežiūrint nuo ko tai skauda ir kad visi kiti db ramūs sąnariai.
Tu lyg rašei kažkada , kad tavo kraujas irgi visada ramus?
Atsakyti
QUOTE(Dzeida @ 2014 12 10, 20:58)
Ačiū tau labai, Magnifique, už visą info, tai tikrai labai svarbu ir naudinga. Aš jau pusantrų metų geriu plakvenilį, siaip klubam yra gerai , ir smulkiem sąnariam kai vartoju, bet su stuburu  verysad.gif , tai nekas.
Pas mane didele skoliozė ir gal dėl to aštrėja, va koks mėnesis labai prastai, tarp menčių žiauriai maudžia, net kvėpuot kartais sunkoka, eisiu tirtis. Ir kas pasakys ar tas stuburas RA pasekmė , ar tokius požymius skoliozė duoda,juk tarpslanksteliniai tarpai esant skoliozei gali mažėt ir sveikam , neturinčiam RA žmogui. Kraujas ramus jei pasakysiu reumatologui,kad skauda nugara, sekantys vaistai medrolis ir metrotreksatas jau sakė ne kartą, nežiūrint nuo ko tai skauda ir kad visi kiti db ramūs sąnariai.
Tu lyg rašei kažkada , kad tavo kraujas irgi visada ramus?

Jo, vienintelis kartas, kai sureagavo CRB buvo pries menesiuka gera, kai turejau ziauru kirksnies limfmazgio uzdegima. Tai cia rodos buvo pirmas kartas per nezinau kiek metu, kai kraujas i kazka sureagavo. Tai pas mane toks lyg seronegatyvus, lyg ne.
Atsakyti
Man neurologas aiškino, kad prie mūsų ligos stuburo skausmusturi užtušuot nuo Ra geriami vaistai, tipo turi atitaikyt vaistus... ar jų dozę.
mano atvju taip buvo. daktarė po jo rekomendaciju vaistus pakeitė dabar neskauda.

O gėl nuolatinės slogos ir gerklės pamaniau jau kad aš viena vargstu.. nuraminot............
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2014 12 10, 22:46)
Jo, vienintelis kartas, kai sureagavo CRB buvo pries menesiuka gera, kai turejau ziauru kirksnies limfmazgio uzdegima. Tai cia rodos buvo pirmas kartas per nezinau kiek metu, kai kraujas i kazka sureagavo. Tai pas mane toks lyg seronegatyvus, lyg ne.

Pas mane irgi tas pats, kol nepadaro rentgeno, tai sunku ir patiket , pamenu karta buvo broncitas, kosejau mazai , temp neauksta, tai kai nugara jau eme skaudet rentgeno pasiprasiau tada ir nustate , nes iki to gyde arbatom.....
Papildyta:
QUOTE(rimulėėė @ 2014 12 10, 23:03)
Man neurologas aiškino, kad prie mūsų ligos stuburo skausmusturi užtušuot nuo Ra geriami vaistai, tipo turi atitaikyt vaistus... ar jų dozę.
mano atvju taip buvo. daktarė po jo rekomendaciju vaistus pakeitė dabar neskauda.

O gėl nuolatinės slogos ir gerklės pamaniau jau kad aš viena vargstu..  nuraminot............

ko gero taip ir bus, o kai dar skolioze , tai isvis neaisku , o po kokiu vaistu praejo nugara?
Atsakyti