Tiesiog reikia išmokti gyventi su šia liga, su ja susidraugauti. Stebėti savo organizmą, ieškoti būdų jam padėti... Domėtis, skaityti, judėti ar medituoti.Daug naujų, neišnaudotų galimybių atsiveria, tik gal pradiniame etape to nepastebime. Galima keisti mitybą, gyvenimo ritmą, būdą... Nepažįstu nė vieno sergančio RA sėdinčio invalid.vežimėlyje. Yra ligos paūmėjimai, remisijos laikotarpiai.Yra baisesnių diagnozių, ligų. Nenukabinkime nosių tik
Labas
QUOTE(Magnifique @ 2014 05 27, 23:19)
Sveikos... Kaip gyvenat? Man jaučiu teks eit pas reumatologę poliklinikoj ir grįžt prie kažkokio gydymo... klubus baisiai skauda kasdien... nugarą, kelius... O jau džiaugiausi, kad gerai tempiu be Plakvenilio ir Relifex'o.... Ištempiau, nieko negali sakyt, be Relifex porą mėn. be plaquenilio... 4mėn. kažkur..
O medroli gerei ar irgi buvai nutraukus, as apie tris savaites buvau nutraukus plakvenili tai jautesi vel klubai O kaip smulkus sanariai skauda?
QUOTE(Dzeida @ 2014 05 31, 20:32)
O medroli gerei ar irgi buvai nutraukus, as apie tris savaites buvau nutraukus plakvenili tai jautesi vel klubai O kaip smulkus sanariai skauda?
Nieko negėriau, Prednizoloną jau seeeniai nutraukus, tada nusimečiau Plakvenilį ir galiausiai Relifex, o dabar *****... tyliu, padarė kraujus, jie pas mane kaip visada geri, einu pirmadienį pas belenkokią reumatologę Santaruos, tiksliau pas savo reumatologės buvusią rezidentę. Padarė klubų rentgeną, mestelėjo gydytoja akį šiek tiek, sakė artrozė,ypač dešiniojo klubo, sakro kaip visad prasti sąnariai... Galvojau kalt didelę dozę prednizolono, bet kadangi eisiu pas reumatologę, tai su Relifex tempiu kol kas
QUOTE(Magnifique @ 2014 05 31, 21:33)
Nieko negėriau, Prednizoloną jau seeeniai nutraukus, tada nusimečiau Plakvenilį ir galiausiai Relifex, o dabar *****... tyliu, padarė kraujus, jie pas mane kaip visada geri, einu pirmadienį pas belenkokią reumatologę Santaruos, tiksliau pas savo reumatologės buvusią rezidentę. Padarė klubų rentgeną, mestelėjo gydytoja akį šiek tiek, sakė artrozė,ypač dešiniojo klubo, sakro kaip visad prasti sąnariai... Galvojau kalt didelę dozę prednizolono, bet kadangi eisiu pas reumatologę, tai su Relifex tempiu kol kas
pas mane tokia pat situacija,kraujas normalus,rengenas blogas.... O kodel pas rezidente eini,del to kad eiles,o sveikata neleidzia laukt,ar tos daktares nebera kur gyde,isvykus kur i uzsieni ?
QUOTE(Dzeida @ 2014 05 31, 23:34)
pas mane tokia pat situacija,kraujas normalus,rengenas blogas.... O kodel pas rezidente eini,del to kad eiles,o sveikata neleidzia laukt,ar tos daktares nebera kur gyde,isvykus kur i uzsieni ?
Ji jau gydytoja,bet praejusiais metais baigus tik rezidentura. Kitos gyd iki rugsejo toloneliu neturi...tai ner ka daryt,lieka eit pas pirma pasitaikiusia
QUOTE(Eino @ 2014 05 30, 18:48)
Tiesiog reikia išmokti gyventi su šia liga, su ja susidraugauti. Stebėti savo organizmą, ieškoti būdų jam padėti... Domėtis, skaityti, judėti ar medituoti.Daug naujų, neišnaudotų galimybių atsiveria, tik gal pradiniame etape to nepastebime. Galima keisti mitybą, gyvenimo ritmą, būdą... Nepažįstu nė vieno sergančio RA sėdinčio invalid.vežimėlyje. Yra ligos paūmėjimai, remisijos laikotarpiai.Yra baisesnių diagnozių, ligų. Nenukabinkime nosių tik
Labas
Labas
Dabar jau tris dienas neverkiu. Šeimos gydytoja parašys siuntimą pas reumotologą Eviltį. Prašys pakartoti tyrimus ir skirti gydymą(talonėlis tik 08.06). Supratau kad reikės išgyventi su skausmu. Bus dienos kai neskaudės, o bus dienos kai gyventi nesinorės iš skausmo. Jeigu visi sanriai nyksta, juk visų nesusiprotezuosi? Tai kokia ateitis? sako reikia valgyti žėlės kasdien. Ir kuo daugiau vandens. Nuteikiau save kad iki Evilčio tikėsiu kad viskas ne taip blogai. Bet jeigu ne... Ką tada daryti, reikės ne tik fizinės bet ir psichologinės pagalbos, dabar matau kad pati nesusitvarkysiu.kiek skaitau internete visi straipsniai baigiasi "invalidumas".
Prognozės ir gydytojų nėra tikslios, 2010m. man "žadėjo", kad 5m. ir klubą dešinį protezuot reiks, bet pagal vakarykštes nuotraukas, tai manau, kad tempsiu laisvai dar 10m. kokių su savo klubu sąnariais tikrai tempsiu, o gal ir 20m. Žodžiu, nėra viskas taip blogai Kelius dar Santaruos paprašysiu peršviest ar pablogėjo jiems, nes skaudena labiau, bet čia dėl mano operacijų paskutinių, kai nupjovė sausgysles, tenka dabar keliams daugiau apkrovos ir sakė gydytojas darydamas šitą operaciją, kad čia yra pradžia į kelių susidėvėjimą visišką, bet neimu į plaučius kol kas... Aišku, nieko nesakau, palieka artritas pėdsakus kažkokius, negali sakyti, kad sveika 22m. moteris turėtų klubų sąnarių artrozę ir pan. bet nėra taip blogai, artritu sergu 6 metus, tikrai nemanau, kad artėju prie invalido vežimėlio, kurį žada rodos 80proc per 10m. ligos. Svarbu palaikyti fizinį aktyvumą, nes sportuojant pasigamina tepalo daugiau sąnariams, pati, kad ir kaip skauda viską dabar, važinėju dviračiu valandą per dieną, nuvažiuoju ~12km. stengiuosi, kad nebūtų žiauriai didelių įkalnių, patogiai, šiltai apsirengiu ir judu
QUOTE(ajd @ 2014 06 01, 10:39)
Dabar jau tris dienas neverkiu. Šeimos gydytoja parašys siuntimą pas reumotologą Eviltį. Prašys pakartoti tyrimus ir skirti gydymą(talonėlis tik 08.06). Supratau kad reikės išgyventi su skausmu. Bus dienos kai neskaudės, o bus dienos kai gyventi nesinorės iš skausmo. Jeigu visi sanriai nyksta, juk visų nesusiprotezuosi? Tai kokia ateitis? sako reikia valgyti žėlės kasdien. Ir kuo daugiau vandens. Nuteikiau save kad iki Evilčio tikėsiu kad viskas ne taip blogai. Bet jeigu ne... Ką tada daryti, reikės ne tik fizinės bet ir psichologinės pagalbos, dabar matau kad pati nesusitvarkysiu.kiek skaitau internete visi straipsniai baigiasi "invalidumas".
Dauguma straipsniu lietuviski kur yra is oficialios medicinos, tai su liudnom prognozem... Jaigu skaitai angliskai , tai yra geresniu istoriju parasyta: kaip zmones ismoksta gyventi su sia liga, kaip pradeda ziureti maista ir pan. Bet tam reikia laiko, as irgi daug metu neziurejai is viso ka valgau, nes oficiali medicina to nepripazista. Tik dabar susimasciau, nes visai pablogejo man, net vaistai nebepadedavo, tai ir pradejau bandyti ziureti raciona. Tam as pribrendau, anksciau tai ne per kur nenorejau kazko atsisakyti...
7 metus sergu, tai jau nera kur trauktis...
Papildyta:
http://avivaromm.com/elimination-diet
Dabar kai man paranoja, pradėjau vėl gąsdinti. Pradėjau daryti tokia manksta "sustavnaya_gimnastika_Norbekova"(suprantu kad tempimas ). Tai 4 dienas padariau, ir dabra visa trašku. Traška net tie sanariai (kaip pirštų , pečių,alkūnių, net stubure, keliai garsiai), kai stojuosiu vis sutrašku. Čia kažin labai blogai, ar nereiktų nutraukti? Visur internete rašo kad jie traška sanriai-tai jau su jais blogai, o dabar man traška visi viso kūno sanariai... jau dabar galvoju kad visi sanariai pas mane gal pažeisti
QUOTE(ajd @ 2014 06 01, 19:16)
Dabar kai man paranoja, pradėjau vėl gąsdinti. Pradėjau daryti tokia manksta "sustavnaya_gimnastika_Norbekova"(suprantu kad tempimas ). Tai 4 dienas padariau, ir dabra visa trašku. Traška net tie sanariai (kaip pirštų , pečių,alkūnių, net stubure, keliai garsiai), kai stojuosiu vis sutrašku. Čia kažin labai blogai, ar nereiktų nutraukti? Visur internete rašo kad jie traška sanriai-tai jau su jais blogai, o dabar man traška visi viso kūno sanariai... jau dabar galvoju kad visi sanariai pas mane gal pažeisti
traškėjimas nieko blogo nereiškia, tiesiog persislenka sinovinis skystis maišelyje sinoviniam. Aš visa trašku- čiurnos, pėdos, keliai, klubai, stuburas visas, riešai, pirštai ir petys vienas, visada sakė, kad čia nieko tokio, tai ne simptomas joks.
QUOTE(ajd @ 2014 06 01, 19:16)
Vieno gydytojo zodziai: traskejimas yra labai noramalus dalykas sportininkams. Kadangi, tik pradejai sportuoti, tai siek tiek isjudinai sanariukus, stai ir pradejo trasketi. As neseniai masaza dariausi, tai masazutojos pirstai ojojoj kaip traskejo
visu sanariu traskejimas manau tikrai nera gerai jei darant manksta sutraska ir tuo pasibaigia tai nieko , bet jei pastoviai tai tikrai nera gerai mano pastoviai , ykyriai braska klubas , petys ir ten jau labai stipri artroze, tai jau liguistas braskejimas, kaip surudyje, brrr....