Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas VII tema

QUOTE(Dzeida @ 2014 10 22, 21:31)
Pas mane baisi skolioze krutininej dali  verysad.gif , kaip kablys ,  jau keli menesei kaip skauda peti ,matyt jau diskai tiek susidevejo kad nervus ima spaust , viskas ant  stuburo laikosi ir surista ......riecia mane i kupra, oi kai imu galvot bloga darosi ...

O tai kodėl neinat pas ortopedą ir operacijos nesidarot? Man jei daugiau išsikreips, tikrai darysiu operaciją,net nesiruošiu persikreipus vaikščioti. Pasidarysiu rentgeną po poros sav. paprašysiu reumatologės kad nusiųstų kai eisiu pas ją,reik išsiaiškint kiek laipsnių iškrypimas.
Atsakyti
Žiūriu daugkas turit stuburo problemų. Gal kas vėl suasmenins,bet visgi parašysiu.

Mankšta stuburui: Paimti 2l plastikinį butelį pvz nuo cocacolos. Jį apvynioti PERMATOMU skočium 4-5 sluoksnius( vynioti reikia pripildyta). Tada turinį išpilti ir pripilti 2/3 butelio šilto 60laipsių vandens. Pripildytą butelį paguldyt ant šono, sestis ant jo ir atsigulus ridentis iki kaklo ir žemyn ir taip 15-20 min kasdien. Butelis turi ridentis per stuburą.

Gal kuri išbandžius parašys atsiliepimus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzeida @ 2014 10 22, 22:31)
Pas mane baisi skolioze krutininej dali  verysad.gif , kaip kablys ,  jau keli menesei kaip skauda peti ,matyt jau diskai tiek susidevejo kad nervus ima spaust , viskas ant  stuburo laikosi ir surista ......riecia mane i kupra, oi kai imu galvot bloga darosi ...

Nu nesnervuokit tik. Bandykit kiek įmanoma mankštelę daryt, kad kiek įmanoma pastiprint nugaros raumenis, stuburas juk ne vienas viska laiko, jei duosim raumenim suglebt, jis tikrai liks vienas...

Pas mano sūnu skoliozė didelė, pas ji taip vadinama gaidžio krūtinė. Bet mes nesiryžom operacijos daryt, nors jam jau širdis pasisukus... Kadangi visi procesai sustoje, ir šeip protingam, žmogui netrukdo, tai taip ir laikosi.. Sporto kluban eina, mase užsiaugino, tai ji nežinai tai ir nbesuprasi labai, tik maikučiu neišeina trikampiu kaklu pirkt.
Aš tai šiandien vonioj pagulėjau..kaifas.Ilgai negaliu, pradėjo sukt sanarius, bet...kita vertus dukros nebuvo tai MB padėjo įlipt ir iškėlė. ax.gif Kažkaip kuris laikas galvojom, rankenas tvirtint, tai susiradau tokia, kuria galima prie vonios krašto saugiai pritaisyt, bet supratau šiandien, kad nepasikelsiu vistiek, riešai nelaiko... negaliu per juos trauktis. Teks palaiadot mintį pagulėt vonioj.
Šeip įdomu būtu pasikočiot , suprantu, kad tai elenemtrarus stuburo tempimas, ale kaip atsikelt nuo žemės... lotuliukas.gif

Ai klausėt apie aparačiuka, Maniškio modelis senesnis, nu jam 12 metų jau., dabar tetai atidaviau, tai jeims padeda, matyt kraujotaka, masažiukas, jei jokių rimtų bėdų neturi, tik eiliniai amžiaus skausmeliai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rimulėėė: 22 spalio 2014 - 22:50
QUOTE(Liepa B. @ 2014 10 22, 19:38)
Žiūriu daugkas turit stuburo problemų. Gal kas vėl suasmenins,bet visgi parašysiu.

Mankšta stuburui: Paimti 2l plastikinį butelį pvz nuo cocacolos. Jį apvynioti PERMATOMU skočium 4-5 sluoksnius( vynioti reikia pripildyta). Tada turinį išpilti ir pripilti 2/3 butelio šilto 60laipsių vandens. Pripildytą butelį paguldyt ant šono, sestis ant jo ir atsigulus ridentis iki kaklo ir žemyn ir taip 15-20 min kasdien. Butelis turi ridentis per stuburą.

Gal kuri išbandžius parašys atsiliepimus  mirksiukas.gif

pabandysiu, kas yra skočius? ir pradėti nuo sėdėjimo pakišti po užpakaliu ir tada atsigulti ir ridentis iki kaklo, o paskui grįžti nugara iki žemyn nuo kaklo, ar vėl po užpakaliu ir iki kaklo?kaip?
Atsakyti
Rimulei
Kaip gerai , kad sunus del sporto susigriebe, as ir uztai kad reik stiprint raumenis kazkaip reik , bet kai imi stiprint ima skaudet kitur ir vel sustoja visa karusele.... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dzeida: 23 spalio 2014 - 09:08
Mūsu atveju sakyčiau svarbu sportuot ir nepersistengt. Na raumnys, kai padirbi tai aišku ,kad skauda, bet rek skirt kur raumenų kur sanarių skausmas. Nes jei taip keičiant požiūri - raumenų skausmas juk labai teigiamas dalykas, reiškias jie formuojas pajudinti. ax.gif
Ai matytumet su kokiais skausmais kartais gryžta mano sportininkė... kai padaro kokia netradicine treniruotę. Būna nei atsistot, nei atsisėst.. ir pati žvengia, kad pasirodo atrado dar kažkokių raumenų gryupių , kurių neištreniravus buvo, o ji profesionalė pas mane juk....Ai dar , jei jau bandom raumenukus suformuot, tai pamirštam pirteles, baseiniukus, kubioliukus net vandens parką.. negalima, nes raumenys atsipalaiduoja.....
Atsakyti
QUOTE(ajd @ 2014 10 23, 09:55)
pabandysiu, kas yra skočius? ir pradėti nuo sėdėjimo pakišti po užpakaliu ir tada atsigulti ir ridentis iki kaklo, o paskui grįžti nugara iki žemyn nuo kaklo, ar vėl po užpakaliu ir iki kaklo?kaip?

skočius dar kitaip lipni juosta, ir ji turi būti būtinai permatoma,nes kitaip nematysite kiek pripylėte vandens,pripilti reikės 2/3 . Atsisėdus pasikišti po užpakaliu, gultis ir ridentis iki kaklo slanksteliu, ir vėl iki uodegikaulio.Galima persikišti butelį ir ritinėtis visada viena kryptim nuo uodegikaulio į viršų,o galima į viršų ir žemyn.Jūsų atveju geriau į viršų ir po to žemyn,nereikes traukinėti butelio.
Butelis pripildytas karšto 60 laipsnių vandens sušildys raumenis,jie atsipalaiduos, nebus kieta,nes pilnai neužpildytas,tad nepakenks slanksteliams. O lipnios juostos 4-5 sluoksniai sustiprins buteli nuo plyšimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liepa B.: 23 spalio 2014 - 14:40
QUOTE(Liepa B. @ 2014 10 23, 12:32)
skočius dar kitaip lipni juosta, ir ji turi būti būtinai permatoma,nes kitaip nematysite kiek pripylėte vandens,pripilti reikės 2/3 . Atsisėdus pasikišti po užpakaliu, gultis ir ridentis iki kaklo slanksteliu, ir vėl iki uodegikaulio.Galima persikišti butelį ir ritinėtis visada viena kryptim nuo uodegikaulio į viršų,o galima į viršų ir žemyn.Jūsų atveju geriau į viršų ir po to žemyn,nereikes traukinėti butelio.
  Butelis pripildytas karšto 60 laipsnių vandens sušildys raumenis,jie atsipalaiduos, nebus kieta,nes pilnai neužpildytas,tad nepakenks slanksteliams. O lipnios juostos 4-5 sluoksniai sustiprins buteli nuo  plyšimo.

gal ka netaip darau bet pavyksta prisiristi tik iki pažastų. ir gerai ridentis kai i lovos krasta isikabinu, 10 min pavyko, visai nelengva.
Atsakyti
QUOTE(ajd @ 2014 10 24, 08:56)
gal ka netaip darau bet pavyksta prisiristi tik iki pažastų. ir gerai ridentis kai i lovos krasta isikabinu, 10 min pavyko, visai nelengva.

Pirmą kartą visada sunku,nes reikia prisitaikyti, o ir prisiderinti.Pirmiem kartam po 10 min užteks,visgi ir stuburui pamažu ipratimo reikia.
Atsakyti
Labas,

na, aš vakar, po trijų savaičių laukimo (tokios eilės mūsų p-koj) pagaliau pasiekiau savo šeimos gydytoją. Šiandien ryte padarė klubo nuotrauką ir...nemato jokių pakitimų. Kažkokie nežymūs yra, bet neverti dėmesio, pasak jų blink.gif kas tas neverti dėmesio, taip man ir nepaaiškino.
Dabar siunčia pas neurologę, pažymėjus, kad reikia padaryt KT ; galbūt, tai išvarža verysad.gif na, diagnozę kaip RA atmeta, kaip ir kaulų retėjimą. Tipo - ataugos.
O pas neurologę papulsiu tik 11.21 doh.gif
ir gyvenk žmogus kaip nori.

Tai gali būti, kad jusų temą paliksiu.

dar noriu Liepos paklaust, ar su stuburo susėdimu, ar išvarža galima raičiotis su buteliu? Aš žinoma to nedarysiu, kol neturėsiu diagnozės rankose.

Jums visoms linkiu stiprybės. Kovokim su ligom iš paskutiniųjų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Džinė @ 2014 10 24, 13:26)
dar noriu Liepos paklaust, ar su stuburo susėdimu, ar išvarža galima raičiotis su buteliu? Aš žinoma to nedarysiu, kol neturėsiu diagnozės rankose.

Su išvarža reikia į šilainius ant tempimo aparato, žmonės sakė kad padeda. Ir beje būtų geraiu klubas, nes klobo sąnarį nesunkiai ir sėkmingai pakeičia, stuburas deja kasdien žingsniu arčiau invalidumo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ajd: 24 spalio 2014 - 17:29
QUOTE(Džinė @ 2014 10 24, 16:26)
Labas,

Susėdus stuburo slanksteliams reikalingas lengvas tempimas,nuo kurio raumenyse vyksta apykaita.Tai saugu,tinka ir turint išvaržą.nes butelis minkštas šiltas. Jeigu pavyks jūsų stubure tarpslankstelinį tarpą padidinti į diską laisviau pateks vandens ir kolageno molekulės. Palaipsniui jūsų diskas atgaus elastingumą. Su sąlyga,jeigu organizmui netruks vandens, nebus druskų.Tad patarimas prieš kiekvieną mankštą išgerti 500ml silto vandens.
Dar stuburo tempimui galima pasigaminti tokį stelažą.bet tai jau sudėtingiau ir reikalauja medžiagų ir vyriškų rankų.
Reikalinga jūsų ūgio švelniu paviršiumi lenta,tos lentos vienas galas turi būti pakeltas taip,kad su grindimis sudarytų 30 - 40 laipsnių kampą ( nedaugiau ir nemažiau).Reikės gultis ant tos lentos,rankomis virš galvos laikytis( rankos turi būti ištiestos taip,kad stuburas būtų išsitempęs) ir daryti įvairius lėtus judesius kojomis 12-20min.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liepa B.: 24 spalio 2014 - 18:48