Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas VII tema

Aš gėriau Mtrodeksatą anksčiau, tai man prie jo neslinko plaukai.
Slinko žymiai vėliau, jau kitus vaistus geriant. O dabar nebeslenka, nors geriu tuos pačius vaistus.
Tai aš galvoju gal čia ne tiek nuo vaistų, kiek nuo pačio streso. Mano atvejubuvo laikas pradžioj ,kai tikėjua kad pasveiksiu, kaip nuo gripo. O paskui buvo laikas, kai buvau rankas nuleidusi.. dabar gyvenu ir džiaugiuosi.. tai kaip ir grai viskas, kuokštu plaukų nebėra..
Atsakyti
Visos internetines paieskos atvede cia.Labai nenoreciau istoti i jusu diagnozes komanda.taciau jau 4 men is ryto buna sustinge pirstai,nesilanksto per sanariukus.Rentgenas nerodo nieko blogo,nepatine.Laukiu konsultacijos pas reumatologa. g.gif .....
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2014 09 22, 11:47)
Aš gėriau Mtrodeksatą anksčiau, tai man prie jo neslinko plaukai.
Slinko žymiai vėliau, jau kitus vaistus geriant. O dabar nebeslenka, nors geriu tuos pačius vaistus.
Tai aš galvoju gal čia ne tiek nuo vaistų, kiek nuo pačio streso. Mano atvejubuvo laikas pradžioj ,kai tikėjua kad pasveiksiu, kaip nuo gripo. O paskui buvo laikas, kai buvau rankas nuleidusi.. dabar gyvenu ir džiaugiuosi.. tai kaip ir grai viskas, kuokštu plaukų nebėra..

Dekui kad atrasete, nes jau pergyvenu labai, dar to galvojau betruko kad plaukai nukristu.As jau visai nesusigaudau, kas man darosi, kraujo tyrimai labai geri neberodo nieko, o sanarius skauda ziauriai, ir atvirksciai kai tyrimai ziauriai blogi tada man nieko neskauda.
Atsakyti
QUOTE(d-oncek @ 2014 09 22, 13:53)
Visos internetines paieskos atvede cia.Labai nenoreciau istoti i jusu diagnozes komanda.taciau jau 4 men is ryto  buna sustinge pirstai,nesilanksto per sanariukus.Rentgenas nerodo nieko blogo,nepatine.Laukiu konsultacijos pas reumatologa. g.gif .....

Na gerai, kad radai mus.(Kažkaip neišeina rašyt, sveika prisijungusi....) Ligos pradžioj jokių sanarių pakitimų nebūna, būnatik sustingimas irliga rodo kraujo tyrimai.Reumatologas juos padarys ir klasifikuos,kokamatrtritui tu priklausai...nu nsinrvuok tik labai...irkantrybės gydantis.

QUOTE(Šiaurės_pašvaistė @ 2014 09 22, 14:18)
Dekui kad atrasete, nes  jau pergyvenu labai, dar to galvojau  betruko kad plaukai nukristu.As jau visai nesusigaudau, kas man darosi, kraujo tyrimai labai geri neberodo nieko,  o sanarius skauda ziauriai, ir atvirksciai kai tyrimai ziauriai blogi tada man nieko neskauda.

Nepergyvenk. man slinkogal metus..... irgi galvojau šakėsbus........bet kažkaipnervuotis dėl ligos nustojau ir praėjo kažkaip savaime.
Na tiesa nervuota kažkokia pasidariau, ne dėl ligos, bet šip kantrybė kažkur dingo...Dar pasislinko skausmo barjeras...labai jau nepakanti jam pasidariau....Dantis taisausi... taibaisiausia mirštu,kol nuskausminamuosius suleidžia....pačiai gėda net.
Ir dar labai genda dantys, sakė čia tipinis gedimas nuo vaistu.... tai galvoju reikai kalci vėl gert dideliaiskiekiais.
kažkada gėriau,bet jokio poveikio jie neduoda, na bet matyt prie vaistų neblogai būtų pagerti....
Atsakyti
QUOTE(Osera @ 2014 09 21, 11:18)
liga deagnozuota pries 1.5  metu .kolkas vaistai pristabde viska ,tyrimus daromes kas 3 men  rodikliai neblogeja

Esu vartojusi si vaista tiek leidziama,tiek geriama. Taip,slinkti pradejo plaukai,taciau tikrai nenuplikau. Tik svoris krito,nes nenorejau nieko valgyti,buvo dinges apetitas. O daugiau jokiu pasaliniu poveikiu nebuvo. Galiu pasakyti,kad po 6 men vartojimo,2 metus jauciausi sveika. Uzteko tik medrolio 1 tabletes,daugiau nieko.Tad jei kitu pasaliniu poveikiu nera,kazkiek pavartok jo, turetu padeti prislopinti liga. Mano daktare vel nori,kad jo vartociau,taciau,kadangi man nera taip blogai,o ir svoris tik 45-46 kg,tai atsisakau jo.
Atsakyti
o jums tikrina kaulu tanki , man po metu vartojant medroli sumazejo kaulu tankis tai dar prisidejo ir osteoporoze.pasirodo kalcis nepasisavina, o nepasisavina nes truksta vit. d.
Atsakyti
QUOTE(Šiaurės_pašvaistė @ 2014 09 22, 15:09)
o jums tikrina kaulu tanki , man po metu vartojant medroli sumazejo kaulu tankis tai dar prisidejo ir osteoporoze.pasirodo kalcis nepasisavina, o nepasisavina nes truksta vit. d.

Pas mane irgi truksta vit d, o koki gydyma skyre del osteoporozes?kaip geriat vit. d ir kalci?
Atsakyti
Geriant medrolį/prednizoloną visuomet būtina vartot kalcį, nes jis išplauna jį. O kalcis be vit. D nėra naudojamas, nes nepasisavina, bet visi papildai kalcio yra su vit D iškart.
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2014 09 23, 17:29)
Geriant medrolį/prednizoloną visuomet būtina vartot kalcį, nes jis išplauna jį. O kalcis be vit. D nėra naudojamas, nes nepasisavina, bet visi papildai kalcio yra su vit D iškart.

Bet ten vit D norma praktiskai sveikiems zmonems papilduose, kur kartu su kalciu, bet kiek ir kokio gert ,kai vit D organizme 11 , o norma nuo 30 -100 vienetu .Cia jau baisus deficitas verysad.gif
O kaip tavo pacios sveikata, Magnifique, ka geri is vaistu? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dzeida: 24 rugsėjo 2014 - 13:29
koks dficitas bebūtu gert reikai lašiukus kurie vaikam skirti po lašiuka i diena. daugiau nepasisavina vistiek...
Atsakyti
QUOTE(ajd @ 2014 09 17, 08:03)
šiandien paskutinis kartas. Pagal pojūčius sakyčiau pirmi trys buvo beverčiai, nieko nejaučiau, du šitie kiek bent jau fiziškai jaučiami. Kol kas nesijaučiu "pasveikusi', bijau prisikabėti, dar viliuosi. ...Visi pinigai išeina gydymui, kaip tuos 2000 lt sanatorijai susitaupyti doh.gif

atrodo kai užburtas ratas sad.gif
va pabuvus sanatorijoje, pvz Naftalane pasijustumet gerai ir metus laiko galetumet sutaupyt ant vaistų ir tyrimų.. niekas netiki kol pats nepatiria savo kailiu !
Atsakyti
QUOTE(Dzeida @ 2014 09 24, 14:26)
Bet ten vit  D norma praktiskai sveikiems zmonems papilduose, kur kartu su kalciu, bet kiek ir kokio gert ,kai vit D organizme 11 , o norma nuo 30 -100 vienetu .Cia jau baisus deficitas  verysad.gif
O kaip tavo pacios sveikata, Magnifique, ka geri is vaistu? unsure.gif

Stygium gerkit kas 3 mėm. po ampulę, nepamenu pavadinimo, nueikit ir pasakykit, kad vit.D3 ampulę kur keletui mėnesių, arba Aquadetrim lašeliai, po 3 per dieną.
Laikausi neblogai,tik iš peršalimų neišbrendu, bei nugaros skausmas nepalieka manęs. Leidžiuosi metotreksatą+folinė, medrol ir Xefo.
Atsakyti