QUOTE(JOLKA999 @ 2014 05 01, 10:37)
kas per blogis/geris tas movalis labai kenkia jis? as ji nuo skausmo kelias ampules leidaus i raumenis...
Aš žinaua tik tiek, kad Medrolis yra hormoninis vaistas, o Movalis cheminis, jis mažina uždegimą ir skausmą. Gydytoja man aiškino, kad Movalis mažiau žalingas, nes hormoninio tipo vaistai jaunoms moterims (iki klimakso) nerekomenduojami, bet to, nuo jo gali atsirasti kraujagyslių tinklas ant veido. Kai vartojau du metus Medrolį jaučiausi kaip sveikas žmogus, o dabar vartodama Metotreksata ir pagal poreikį Movalį nuolatos vis jaučiu kur nors ką nors
Vėl pasidariau kepenų fermentų tyrimus, GPT ir GOT padidėję du kartus. Kaip gydytoja aiškina, tai netragiška (kai pdidėję 10 kartų jau hepatitas ir pan.), bet didinti Metotreksato dozes negalima (12.5mg per savaitę). Nežinau ką ir daryti, "Carsil" mano kepenų niekaip nepagerina. Galvoju gal kreiptis į homeopatą, kad žolelių pagalba man kepenis atstatytų. Gal kas susidūrėt su tokiu žolininku ir galit parekomenduoti (geriausiai Kaune)?
QUOTE(bartukas @ 2014 05 06, 14:16)
labas
gal galite parasyti, kam is jusu nustatytas darbingumo lygis,
kokia RA stadija turejot?
aciu
gal galite parasyti, kam is jusu nustatytas darbingumo lygis,
kokia RA stadija turejot?
aciu
Aš dabar auginu mažylę (rudenį 2 metai bus,planuoju prasitęsti "atostogas" dar trečius metus), kolkas neįsivaizduoju, kaip galėčiau eiti į kažkokį darbą, nes man kiekvieną savaitę vis kurioj nors vietoj skausmai, o Movalis nesuveikia tuoj pat, pasijaučia tik po pusdienio pagerėjimas. Kai pakerta riešus, aš vos apsirengt galiu, o jau mašinos vairuot niekaip (negalėčiau nusigauti niekur). Apie ateitį baisu ir pagalvoti. Manau, kad gurpę skiria tik kai jau vėlyva reumatoidinio artrito stadija, kai jau dideli pakitimai ir operacijos atliktos. Kol sąnariai neišsukioti ir gali "pašliaužti" niekas darbingumo nemažins.