Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas VII tema

rimulė biggrin.gif nu tu duodi biggrin.gif
Maistą tai aišku pagal save parinkti reikia. Kažkam pusryčiai turi būti sotūs labai, kažkas iš viso nepusryčiauja. Ne bet jei valgysi pusryčiams sumuštinius riebius, per pietus sriubos ir cepeliną, o vakare keptų bulvių tai tikrai nenumesi nesportuodama...

Išbandžiau gimnastiką pagal Norbekovą, geras jausmas thumbup.gif

Magnifique, šaunuolė tu visame kame. Šios temos švyturys 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzeida @ 2014 07 31, 10:51)
Vau kaip faina, tai prie ispanisko klimato praeis ir sanariai , parasyk kokiu budu pakliut i Ispanija iki rudens galima, as irgi labai noreciau ? bigsmile.gif

Drėgmė čia tai baisulinė.. 80-90 proc.... Dirbu šiek tiek čia, vaikiuką prižiūriu. smile.gif Nugarytė jau pareina nuo vaiko nešiojimo, bet vakarais atsigaunu, paplūdimy paguliu kokias 45min. ir einu einu einu pajūriu, vanduo šiltas, ~27 laipsniai jūroj. Užknisa tik, kad net Ispanijoj su tokia šiluma sugebu peršalus būt.. matyt metotreksatas prisidėjo prie to, kad imunitetas suprastėjo, slogytė, gerklikė biškį. Šiaip liūdna šiek tiek, čia nei draugų nėra, nei diedo... :/ O vietiniai tik ispaniškai iš esmės visi kalba.. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(maža mazgė @ 2014 07 30, 21:24)
Labučiukės,
spėkit, kas prisigyrė, o tada pėdas paskaudo?  lotuliukas.gif
Aš dar paskaičiau, kad ne viena jūsų bėgiojat, ir dar tooookius atstūmus nemažus? Buvau tikra, kad su sąnariais bėgti aplamai nepatariama, neva per didelis krūvis jiems...

rimulė, svoriui sumažinti reikia neėst - viskas! Ryte puodelis pasukų, kava, obuolys. Per pietus lengvai ir salotos vakare. Von miltinius, bulvinius ir cukrų - vualia. Sveriu 45 kg. Norėčiau dar biškį numest, bet matau kad nesportuojant geriau jau nebeatrodysiu... O tau gal tiktų kokie nors tempimo pratimai?
Iš kokios knygos sportuoji?
Bet tu turbūt ir nebuvai nelanksti, suglebusi prieš jogą?
Sveikute,
mano nuomonė būtų tokia: kiek girdėjau nėštumo metu liga dažniausiai kaip tik aprimsta. Man rodos hormonus leidžia gerti. Bet jei nėra tikri dėl diagnozės  g.gif
Papildyta:
aš radau štai tokią https://www.youtube....h?v=S2EsyHZalow  4u.gif

aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(maža mazgė @ 2014 07 31, 12:01)
rimulė  biggrin.gif nu tu duodi  biggrin.gif
Maistą tai aišku pagal save parinkti reikia. Kažkam pusryčiai turi būti sotūs labai, kažkas iš viso nepusryčiauja. Ne bet jei valgysi pusryčiams sumuštinius riebius, per pietus sriubos ir cepeliną, o vakare keptų bulvių tai tikrai nenumesi nesportuodama...

Išbandžiau gimnastiką pagal Norbekovą, geras jausmas  thumbup.gif

Magnifique, šaunuolė tu visame kame. Šios temos švyturys  4u.gif

Jėtus, sumuštiniu nevalgau, riebalo jokio jau daug metų. kotletukai tik garuose, košytės daržovės, cepelinu gall pora metų nemačius. Nuo pernai nė pyragu neperku. bulbu nevalgau......
Na negaliu sakyt nesipučiu, krenta po biški.Bet toks myzeris.Bėdata,kad man skydliaukė galutinai sunyko, ir praeitą žiemą rudeni, man žiauriai tiroksino tūko.dabarkaip ir atsistatė viskas.Bet tame bėda ir yra.... tuo lakotarpiu kai tiroksinotrūksta, gali per dienasuvalgyt 4 obuolius ir priaugsi svorio....... nu njuokinga..išbandyta. Ir rezultate prsižiūrau, neėdu ko papuola, neeprku pusfabfikačiu,jokiu dešreliu kur krakmolo pilna..nu ir ką. Vistiek per skydliaukės pablogėjimus rezultatas taip sau. Geriau pasakyčiau mano pastangos tik neduoda svoriui augt.Šeip tik -5 kg... ai labai ir nesuku galvos, nes atsibodo ir taip neiko neveikiu tik maista žiūrau. lotuliukas.gif Blogiausia,kad po dvyniu "parėjo" pilvo raumenys ir skrandis...ai dabar vargstu ant žaliu daržovių sėst negaliu, nes tada skrandis pats save virškina...... nepavydėtinas reikalas.
Atsakyti
Oi, tai tada žinoma kitas klausimas... Kai eina paraleliai ligos.. O ypač skydliaukė..
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2014 07 31, 11:43)
Drėgmė čia tai baisulinė.. 80-90 proc.... Dirbu šiek tiek čia, vaikiuką prižiūriu. smile.gif Nugarytė jau pareina nuo vaiko nešiojimo, bet vakarais atsigaunu, paplūdimy paguliu kokias 45min. ir einu einu einu pajūriu, vanduo šiltas, ~27 laipsniai jūroj. Užknisa tik, kad net Ispanijoj su tokia šiluma sugebu peršalus būt.. matyt metotreksatas prisidėjo prie to, kad imunitetas suprastėjo, slogytė, gerklikė biškį. Šiaip liūdna šiek tiek, čia nei draugų nėra, nei diedo... :/ O vietiniai tik ispaniškai iš esmės visi kalba.. verysad.gif

Bet tu ir energinga smile.gif skamba graziai ,kai pasakei , kad Ispanijoj iki rudens busi , bet istikruju tai nelengva vaika priziuret.Laikykis, vis parasyk mums is silto krasto smile.gif O maudytis gali prie tokio vandens neskauda sanariu?
Atsakyti
Sveikos,
buvau savaite Bulgarijoje, tai pagerejo sanariai man ten. Grizau ir vel pablogejo....

Atsakyti
QUOTE(Dzeida @ 2014 07 31, 17:29)
Bet tu ir energinga  smile.gif skamba graziai ,kai pasakei , kad Ispanijoj iki rudens busi , bet istikruju tai nelengva vaika priziuret.Laikykis, vis parasyk mums is silto krasto  smile.gif O maudytis gali prie tokio vandens neskauda sanariu?

Jo, skamba gražiai, realiai, va, 18val. pas mus, darbą baigiau, nusikalus esu visiškai. Eisiu baseinan prasiplaukt ir judėsiu pasivaikščiot. Galiu, vanduo tikrai labai šiltas, kur negilu, tai išvis manau, kad vandens tempa kokie 30 laipsnių. Neatvėsta vanduo, kai vakare išsimaudai, tai šalčiau yra išlįst laukan, nei vandeny būti smile.gif Sąnariai neblogai, tik nugarą, petį skauda, vaikas mažas, nepilni 5mėn. tai visą laiką kai nemiega tenka nešiot, dantys pnašu dygsta, tai irzli, padėjus iškart verkt pradeda, tai reik ant rankų laikyt ir vaikščiot nuolat doh.gif nusikalu
Atsakyti
Magnifique 4u.gif laikykis

Faina tau jūra šilta..mano svajonėse dar nors kartą jūroj nusimaudyti, bet gi reikia važiuot tn kur vanuo virš 30....vaikai baigs mokslus nuvrysim ....

Ai žinot,ką man paskutini syk pasakė daktarė tipo kad skydliaukė man Ra ir išaukė. Nes skydliaukė jau nebeveikia daugiau nei 10 metų...tai čia tas laikas, keik gydausi, o iki tol...
Na Šiandien parėjo skrandis.Žiauru..omeprazolio gėriau, o skauda. Pusryčiam suėdžiau en ta ka įpratus. o sveikaiu..perlinės košės su daržovėm, tiesa patingėjau šildyti.........Na ebt čia ne nuo to..o nuo praeitos savaaitės karštų dienu,kai daug vandens pliumpiau.Man nuo vandens amžinai prasideda priepuolis paskui gyditis ir ant dietos sėdėt reik. Atsibodo žiauriai. taip priklausyt nuo skrandžio.
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2014 07 31, 19:01)
Jo, skamba gražiai, realiai, va, 18val. pas mus, darbą baigiau, nusikalus esu visiškai. Eisiu baseinan prasiplaukt ir judėsiu pasivaikščiot. Galiu, vanduo tikrai labai šiltas, kur negilu, tai išvis manau, kad vandens tempa kokie 30 laipsnių. Neatvėsta vanduo, kai vakare išsimaudai, tai šalčiau yra išlįst laukan, nei vandeny būti smile.gif Sąnariai neblogai, tik nugarą, petį skauda, vaikas mažas, nepilni 5mėn. tai visą laiką kai nemiega tenka nešiot, dantys pnašu dygsta, tai irzli, padėjus iškart verkt pradeda, tai reik ant rankų laikyt ir vaikščiot nuolat  doh.gif  nusikalu

Jatau su tokiu maziuku , tai jau tikrai labai sunku g.gif man irgi su stuburu labai blogai ir su didziaisiais sanariais, nors jau visi pareina....zodziu maudykis, megaukis kiek gali ir kita kart ieskok didesnio vaiko prieziurai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2014 07 31, 19:18)
Magnifique 4u.gif  laikykis

Faina tau jūra šilta..mano svajonėse dar nors kartą jūroj nusimaudyti, bet gi reikia važiuot tn kur vanuo  virš 30....vaikai baigs mokslus nuvrysim ....
Ai žinot,ką man paskutini syk pasakė daktarė tipo kad skydliaukė man Ra ir išaukė. Nes skydliaukė jau nebeveikia daugiau nei 10 metų...tai čia tas laikas, keik gydausi, o iki tol...
Na Šiandien parėjo skrandis.Žiauru..omeprazolio gėriau, o skauda. Pusryčiam suėdžiau en ta ka įpratus. o sveikaiu..perlinės košės su daržovėm, tiesa patingėjau šildyti.........Na ebt čia ne nuo to..o nuo praeitos savaaitės karštų dienu,kai daug vandens pliumpiau.Man nuo vandens amžinai  prasideda priepuolis paskui gyditis ir ant dietos sėdėt reik. Atsibodo žiauriai.  taip priklausyt nuo skrandžio.

Rimule, tai tu tiroksina geri? Neplonėji jį gerdama? Juk jei skydliaukė nebegamina hormonų tiek laiko, tai seniai turi tikroksiną gert.
Atsakyti
tiroksina geriu virs 10metų. plonėt gal teoriškai ir turėčiau. bet kad vien geriant tiroksina plonėtum žmogus tai taip nėra. Tiesiog sunku daktaram nustatyt jo norma, jei organizmui tiroksino trūksta tada tikrai stambėjama vos ne nuo oro.Tuo pačiu pareina nervai iš nervu pavalgoma ir pasaka be galo...
na jei norm atitaiko, tada pasilaikant ir pasižiųrint imanoma kažkiek pamest svorio.
Bėda ta ,kad organizmo poreikis labai svyruoja.Pav;prieš 7 metus jau gėriau 125 mg tiroksino. po kažkiek laiko pareiškė kad perdaugman jo.Keleta metų gėriau po 100. kas pusmeti tikrintis. tyrimai kažkaip visad geri buvo. Svėriau neperduagiausiai maks 82... na o kai susirgau RA parsidėjo nevai..nervinis valgymas...o ir pas daktare paskutinisu 2 metus nebuvau. Žiemos sunkios, o eilėse trintis nesinori... šiemet nuėjau,kai visai nebepaėjau.galvojau čia man nuo Ra..o pasirodo tiroksino žvėriškai truksta. tai va ir vėl geriu po 125mg.... bet čia nuo pavasario. per ta laika ka bandžiau numest jis man po 2 kg per metus i pliusa.
užtat tas nuolatinis kaloriju skaičiavimas,sveiko maisto gaminimas ir nuliniai rezultatai knisa.... svoris rudenni , gal net anksti pavasari buvo 92..
matau aiškiai,nes turiu maitinimosi ir svėrimosi užrašus. kadangi periodiškai metu tuo užsiimt tai tie užrašai nutraukti, bet suvedus matosi ,kad kaskart per tarpa ka neskaičiavau plius 2 kilai.Aišku čia laikas kai RA užpuolė.
šiemet pasakyčiau jau nepanikuoju ir tokiu nerimo priepuolių nėr,nebesinerviju, kažkiek susitaikiau su liga. Tai va gal lengviau bus.
Kita vertus šiemet pakeičiau endokrinologe, ji man pasakė būtinai ateit prieš žiema, nes žiema tipo dažnai padidėja tiroksino poreikis.
veinu žodiu šiuo metu 6 kilai minus... betjau nei džiaugiuos nei surikšminu. jei iki žiemos dar biški numesiu ir pavyktu žiema nepriaugt tai būtu jau geriau, o taip amžinas skaičiavimas ir žiūrėjimas ka ėdi.. ir tik tam kad neišsipūst daugiau nei esi.
Atsakyti