QUOTE(Magnifique @ 2014 07 14, 10:48)
Gamina, Universiteto turbūt vaistinė, aš užsisakau Santaruose, Gintarinėj, nes ten visad kitų vaistų gaunu dideliais kiekiais, užsakinėt nereik, tik miltukų palaukt reikia ir be recepto neparduoda. Paprašyk gydytojos, kad išrašytų receptą. Seniau ir aš gėriau tabletėm, stipriausios tada lyg 400mikrogramų būdavo, o man gal 15 tab. reikdavo
Papildyta:
Pas mane visad tyrimai geri iš esmės, tik prieš pradedant gydymą rodė bakt.infekciją, tai gavau antibų. Pas mane lygtais seronegatyvus artritas, ar bent jau panašu į tokį. Nugara pas mane senokai nekokia.... Tarpslanksteliniai diskai susidėvėję juosmenyje, sakroileiniai sąnariai nekokie, seniau ypač dažnai jų uždegimai būdavo. Kraujas dabar geras buvo, kai dariau, po 4dozių metotreksato.
Papildyta:
Bandysiu svorį dabar pamest (aišku labai protinga tai daryt pradėjus medrolį gert ). Sportuoju. Kas antrą dieną einu 5km, kas antrą 2-3km bėgu, likusius einu. 100 atsilenkimų kasdien, dviratukas dar. Ir mityba, palikau tik pusryčius, pietus ir vakarienę, sveikai 6d/sav. 1 dieną palieku atsipalaidavimui. Ryte kasdien avižinė košė su sėlenom, ir toliau sveikas maistas. Žiūrėsim kiek tversiu, jau yra kokie -2kg. bet nesimato aišku dar nieko, kėtinu dar 8kg bent numesti. Sąnariam lengviau bus, ir šiaip.
Papildyta:
Nuo ko folinės dozė priklauso- vieni dievai težino, seniau gėriau MTX po 12,5mg ar po 15mg. Folinės gėriau tikrai mažiau negu 10mg., jei gerai pamenu.
Papildyta:
Pas mane visad tyrimai geri iš esmės, tik prieš pradedant gydymą rodė bakt.infekciją, tai gavau antibų. Pas mane lygtais seronegatyvus artritas, ar bent jau panašu į tokį. Nugara pas mane senokai nekokia.... Tarpslanksteliniai diskai susidėvėję juosmenyje, sakroileiniai sąnariai nekokie, seniau ypač dažnai jų uždegimai būdavo. Kraujas dabar geras buvo, kai dariau, po 4dozių metotreksato.
Papildyta:
Bandysiu svorį dabar pamest (aišku labai protinga tai daryt pradėjus medrolį gert ). Sportuoju. Kas antrą dieną einu 5km, kas antrą 2-3km bėgu, likusius einu. 100 atsilenkimų kasdien, dviratukas dar. Ir mityba, palikau tik pusryčius, pietus ir vakarienę, sveikai 6d/sav. 1 dieną palieku atsipalaidavimui. Ryte kasdien avižinė košė su sėlenom, ir toliau sveikas maistas. Žiūrėsim kiek tversiu, jau yra kokie -2kg. bet nesimato aišku dar nieko, kėtinu dar 8kg bent numesti. Sąnariam lengviau bus, ir šiaip.
Papildyta:
Nuo ko folinės dozė priklauso- vieni dievai težino, seniau gėriau MTX po 12,5mg ar po 15mg. Folinės gėriau tikrai mažiau negu 10mg., jei gerai pamenu.
Tu darai labai daug , zaviuos, tiek sporto ir tiek valios....kokiu stipriu zmoniu yra.Pas mane irgi seronegatyvinis .
QUOTE(ajd @ 2014 07 13, 22:55)
Oj ačiū dėl to protezavimo pakėlėt ūpą. Aš darau Narbekovo pratimus stuburui ir sanariams, tai kai pradėjau net nuo kvėpavimo visa traškėjau, dabar daug mažiau. Labai keista iš tokio sporto kaip bėgiojimas(10 km) ir dviračio pereiti prie pratimų atsigulus. Žiūrėjau pilates, jogą-tai visur tokie netinkami mano keliui pratimai.
Niu laikykis , juk n4r dar teip blogai. jei sportas padeda, tai liuks... palengva atrasi pratimus kurie tau tinka.
QUOTE(Magnifique @ 2014 07 14, 11:48)
Papildyta:
Davai viešinkis.. nes aš metu metu ir kažkaip nenusimeta. tiksliau mano bėda,kad jei pasinervuoju užvalgau ir vsio svoris vietoj. šeip džioaugiuos ,kad neauga, bet galėčiau palengvint sanariams .Tai va manau teigiamas pavizdys pagebėtų...... ar bent savaitės rezultatų aptarimas. gal dar kas iš panų prisijungtų......
man bėda su sportu. Paasari ėjau baseinan,dabar jis nedirba. Lieka pasivaiskčiojimai, bėgiot jau 16 metų negalima. Na bt gaunasi taip.kad biški į šiltnami, valgyt padaryt... ir vsio nusilasus.... ai uogienes virėm ir ne šeip sau o koki 50 slojikiuku, priviriau..........tai va parasisuki,paskui vos gyva apie sportus nėr kad ir pagalvot. na reiktų pagalvot ką valgau, bet kai pervargstu,tai tinka, viskas ką randu. dabar nusimato ramiau jau. uogos bagėsi...amnaugalima užsiimt namias ir savim.
kaip manot
As nesuprantu is kur jegu viskam atrast, juk su musu liga budinga ir skausmas ir nuovargis, ir silpnumas, as kartai vos sliauziu , kaip ner jegu ir noro , o juk ir i darba reik ir pasitvarkyt, ir valgyt .gal cia tik as tokia silpna , nors kaip pasiziuriu kartais is veikas mergas, tai jos isvis tik guli ir save puoseleja
Man siaip nelabai galima begiot,bet ai. Kas musu nenuzudo-padaro stipresniais. Sian nubegau 3,5km ir nuejau dar kokius 4km. Speju,kad ryt koju nepajudinsiu
QUOTE(Magnifique @ 2014 07 15, 00:09)
Man siaip nelabai galima begiot,bet ai. Kas musu nenuzudo-padaro stipresniais. Sian nubegau 3,5km ir nuejau dar kokius 4km. Speju,kad ryt koju nepajudinsiu
Ir kaip savijauta po tokio maratono ? neskauda klubu?
QUOTE(Dzeida @ 2014 07 15, 10:30)
Ir kaip savijauta po tokio maratono ? neskauda klubu?
Klubus vos vos skaudena,siaip skauda raumenis,raiščius gana smarkiai,bet normali,pratinasi kunas prie kruviu. Noriu geresne forma igaut,saltuoju sezonu vaziuosiu slidinet,nors pradziai tik vaikuciu trasa bandysiu bet vis tiek noriu sutvirtet,sulieknet
Dzeida, prasitrinkit žinutes, negaliu atrašyti, nes dėžutė jūsų pilna
QUOTE(Magnifique @ 2014 07 15, 13:55)
Dzeida, prasitrinkit žinutes, negaliu atrašyti, nes dėžutė jūsų pilna
Aciu,kad pasakei , susitvarkiau lauksiu ziniu
Labas, draugytės
Visos mėgaujasi vasara?
Aš po žygio baidarėmis, 12 va. plaukimo per dvi dienas, pūslės, saulės nudegimai, mėlynės, nubrozdinimai, skauda visą kūną. Bet sąnariai ramūs. Maudžiausi upėje, beveik savo noru, miegojau ant žemės palapinėje. O jiems dzin. Nesuprantu savo organizmo. Jau kurį laiką nieko nevartoju apart žuvų taukų. Remisija?
Aš nualpau, atsikėliau ir vėl vos nenualpau Nifigasebe sugebėjimai...
Nesu tikra ar joga man tiktų, vis norisi judesio, greičio. Bet labai įdomu. Pati sportuoji ar turėjai kažkokį trenerį? Kasdien taip "varai". Nu be amo aš
Visos mėgaujasi vasara?
Aš po žygio baidarėmis, 12 va. plaukimo per dvi dienas, pūslės, saulės nudegimai, mėlynės, nubrozdinimai, skauda visą kūną. Bet sąnariai ramūs. Maudžiausi upėje, beveik savo noru, miegojau ant žemės palapinėje. O jiems dzin. Nesuprantu savo organizmo. Jau kurį laiką nieko nevartoju apart žuvų taukų. Remisija?
QUOTE(Lysa @ 2014 07 13, 17:04)
Del raumenu striprinimo, tai as darau joga jau 20 savaiciu, tikrai matau kaip koju raumenys pasikeite.
Aš nualpau, atsikėliau ir vėl vos nenualpau Nifigasebe sugebėjimai...
Nesu tikra ar joga man tiktų, vis norisi judesio, greičio. Bet labai įdomu. Pati sportuoji ar turėjai kažkokį trenerį? Kasdien taip "varai". Nu be amo aš
QUOTE(maža mazgė @ 2014 07 21, 10:51)
Nesu tikra ar joga man tiktų, vis norisi judesio, greičio. Bet labai įdomu. Pati sportuoji ar turėjai kažkokį trenerį?
Smagu, kad sanariukai ramus ir gali megautis vasara!
As sportuoju pati is knygos. Buvau susitikus su viena "joge" Vilniuje. Kas turi problemu su sanariais, ji rekomenduoja sedimas pozas, kur tik raumenuku stiprinimas be jokio sanariu apkrovimo;ir labai svarbu derinti pratimus su kvepavimu (naudingumo santykis: kvepavimo nauda 90%, asanos 10). Po susitikimo su ja, dar labiau isitikinau, kad joga tinkama visiem zmonem, tik reikia ja teisingai pritaikyt. Be to, ji pasake: jei dar nesi visiskoj nevilty, tai joga ne tau. Matyt, as buvau jau tokioj busenoj, kad joga man vienintele iseitis
As irgi megstu aktyvu sporta. Todel stengiuosi daugiau judeti, vazineju dviraciu, taigi, galima viska derinti
Ai, dar Rygoje turejau du idomius vizitus: vienas - pas vyra, kuris tikrina kuna del visokiu parazitu, kitas - su bioenergetike.
Tai tiek is manes ziniu
Smagios vasareles!