QUOTE(Šiaurės_pašvaistė @ 2014 07 14, 10:20)
Gal galite pasakyti kur gaunate 10 mg foline rugsti ar geriat 10 tableciu.man reikia 5mg bet tokios nerandu
gal kazka netaip supratau. Ziuriu vienoms reikia 10 kitoms 15 mg folines kodel taip skirtingai
Gamina, Universiteto turbūt vaistinė, aš užsisakau Santaruose, Gintarinėj, nes ten visad kitų vaistų gaunu dideliais kiekiais, užsakinėt nereik, tik miltukų palaukt reikia ir be recepto neparduoda. Paprašyk gydytojos, kad išrašytų receptą. Seniau ir aš gėriau tabletėm, stipriausios tada lyg 400mikrogramų būdavo, o man gal 15 tab. reikdavo
Papildyta:
QUOTE(Dzeida @ 2014 07 14, 10:24)
O tai pries visa sita kursa vaistu ir pablogejima negi RH nevirsijo 15, crb norma? Nes mano tyrimai siaip visada geri , db paastrejimas , tai ryt priduosiu krauja ziuresiu.Mums kazkaip panasiai eina per klubus, nugara ...
Pas mane visad tyrimai geri iš esmės, tik prieš pradedant gydymą rodė bakt.infekciją, tai gavau antibų. Pas mane lygtais seronegatyvus artritas, ar bent jau panašu į tokį. Nugara pas mane senokai nekokia.... Tarpslanksteliniai diskai susidėvėję juosmenyje, sakroileiniai sąnariai nekokie, seniau ypač dažnai jų uždegimai būdavo. Kraujas dabar geras buvo, kai dariau, po 4dozių metotreksato.
Papildyta:
Bandysiu svorį dabar pamest (aišku labai protinga tai daryt pradėjus medrolį gert
). Sportuoju. Kas antrą dieną einu 5km, kas antrą 2-3km bėgu, likusius einu. 100 atsilenkimų kasdien, dviratukas dar. Ir mityba, palikau tik pusryčius, pietus ir vakarienę, sveikai 6d/sav. 1 dieną palieku atsipalaidavimui. Ryte kasdien avižinė košė su sėlenom, ir toliau sveikas maistas.
Žiūrėsim kiek tversiu, jau yra kokie -2kg. bet nesimato aišku dar nieko, kėtinu dar 8kg bent numesti. Sąnariam lengviau bus, ir šiaip.
Papildyta:
Nuo ko folinės dozė priklauso- vieni dievai težino, seniau gėriau MTX po 12,5mg ar po 15mg. Folinės gėriau tikrai mažiau negu 10mg., jei gerai pamenu.