Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas VII tema

QUOTE(Dzeida @ 2014 07 13, 15:32)
Gal tuos AD reik nutraukt palaipsniui, o ne staiga, nepasidomejai ?

Iskart reikia. Siaip diena, kai pajudu, tai skausmai sumazeja, o pietu miego pamiegojau, ir vel skauda.

Del raumenu striprinimo, tai as darau joga jau 20 savaiciu, tikrai matau kaip koju raumenys pasikeite. Blauzdos labai stangrios pasidare ir ant slaunu rumenukai sustiprejo, o ant pilvo jau raumenu kvadraciukai matosi lotuliukas.gif
Jei pavyks, ikelsiu keleta nuotraukyciu, darytu pries pora menesiu.

user posted image
Atsakyti
lotuliukas.gif gerai išsilankstai. Aš va į 1 foto žiūrau ir nesuprantu,kaip taip čiurnas sulenkt..apie kita nekalbu. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Lysa @ 2014 07 13, 17:04)
Iskart reikia. Siaip diena, kai pajudu, tai skausmai sumazeja, o pietu miego pamiegojau, ir vel skauda.

Del raumenu striprinimo, tai as darau joga jau 20 savaiciu, tikrai matau kaip koju raumenys pasikeite. Blauzdos labai stangrios pasidare ir ant slaunu rumenukai sustiprejo, o ant pilvo jau raumenu kvadraciukai matosi  lotuliukas.gif
Jei pavyks, ikelsiu keleta nuotraukyciu, darytu pries pora menesiu.

user posted image

Grazu, nuostabu ...smile.gif man tai su savo kaulais ir sanariais tokie dalykai mistika....
Atsakyti
Gavau tiesa stabilų gydymo planelį 3mėn. Metotreksatas, kol kas paliko 10mg+ 10mg folinės po paros, Xefo 8mg*2k/d., ir Medrol 4mg. Dabar pablogėjimas dar vienas, buvo aprimus nugarytė, o dabar baisiai šakojasi, apie galimybę pasilenkt net nekalbu, vos apsiverčiu lovoje. doh.gif
Atsakyti
Oj ačiū dėl to protezavimo pakėlėt ūpą. Aš darau Narbekovo pratimus stuburui ir sanariams, tai kai pradėjau net nuo kvėpavimo visa traškėjau, dabar daug mažiau. Labai keista iš tokio sporto kaip bėgiojimas(10 km) ir dviračio pereiti prie pratimų atsigulus. Žiūrėjau pilates, jogą-tai visur tokie netinkami mano keliui pratimai.
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2014 07 13, 21:39)
Gavau tiesa stabilų gydymo planelį 3mėn. Metotreksatas, kol kas paliko 10mg+ 10mg folinės po paros, Xefo 8mg*2k/d., ir Medrol 4mg. Dabar pablogėjimas dar vienas, buvo aprimus nugarytė, o dabar baisiai šakojasi, apie galimybę pasilenkt net nekalbu, vos apsiverčiu lovoje.  doh.gif

Tai gal kur perpute pakaituse,man su nugara irgi jei kas tuoj blogai .O tavo nugara tiesi ar turi skolioze?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dzeida: 14 liepos 2014 - 08:45
QUOTE(Dzeida @ 2014 07 14, 09:44)
Tai gal kur perpute pakaituse,man su nugara irgi jei kas tuoj blogai .O tavo nugara tiesi ar turi skolioze?

Daugmaz tiesi. Turiu siaip pora pasislinkusiu slanksteliu...
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2014 07 13, 21:39)
Gavau tiesa stabilų gydymo planelį 3mėn. Metotreksatas, kol kas paliko 10mg+ 10mg folinės po paros, Xefo 8mg*2k/d., ir Medrol 4mg. Dabar pablogėjimas dar vienas, buvo aprimus nugarytė, o dabar baisiai šakojasi, apie galimybę pasilenkt net nekalbu, vos apsiverčiu lovoje.  doh.gif

Gal galite pasakyti kur gaunate 10 mg foline rugsti ar geriat 10 tableciu.man reikia 5mg bet tokios nerandu g.gif gal kazka netaip supratau. Ziuriu vienoms reikia 10 kitoms 15 mg folines kodel taip skirtingai g.gif

Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2014 07 14, 10:15)
Daugmaz tiesi. Turiu siaip pora pasislinkusiu slanksteliu...

O tai pries visa sita kursa vaistu ir pablogejima negi RH nevirsijo 15, crb norma? Nes mano tyrimai siaip visada geri , db paastrejimas , tai ryt priduosiu krauja ziuresiu.Mums kazkaip panasiai eina per klubus, nugara ...
Atsakyti
QUOTE(Šiaurės_pašvaistė @ 2014 07 14, 10:20)
Gal galite pasakyti kur gaunate 10 mg foline rugsti ar geriat 10 tableciu.man reikia 5mg bet tokios nerandu g.gif  gal kazka netaip supratau. Ziuriu vienoms reikia 10 kitoms 15 mg folines kodel taip skirtingai g.gif

Folinės rūgšties kiekis priklauso nuo skiriamos metotreksato dozės. Daktarė išrašo receptą folinės rūgšties miltukams, tada vaistinėje užsisakyti galima ir pagamina pagal skirtas dozes. Kiek žinau Vilniuje gamina Gintarinė vaistinė Santariškėse Baublio gatvėje (priešais polikliniką), bet atveža į bet kurią Gintarinę vaistinę Vilniuje, kurioje užsisakoma. Kaip kituose miestuose, tai nežinau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gavrošas @ 2014 07 14, 10:32)
Folinės rūgšties kiekis priklauso nuo skiriamos metotreksato dozės. Daktarė išrašo receptą folinės rūgšties miltukams, tada vaistinėje užsisakyti galima ir pagamina pagal skirtas dozes. Kiek žinau Vilniuje gamina Gintarinė vaistinė Santariškėse Baublio gatvėje (priešais polikliniką), bet atveža į bet kurią Gintarinę vaistinę Vilniuje, kurioje užsisakoma. Kaip kituose miestuose, tai nežinau  4u.gif

Man skyre 10mg metotreksato ir po paros 5mg folines, bet klaipedoje butent gintarine vaistineje ir klausiau tai sake didesniu doziu nebuna del to ir uzklausiau jusu. Aciu uz unformacija mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Šiaurės_pašvaistė @ 2014 07 14, 10:20)
Gal galite pasakyti kur gaunate 10 mg foline rugsti ar geriat 10 tableciu.man reikia 5mg bet tokios nerandu g.gif  gal kazka netaip supratau. Ziuriu vienoms reikia 10 kitoms 15 mg folines kodel taip skirtingai g.gif

Gamina, Universiteto turbūt vaistinė, aš užsisakau Santaruose, Gintarinėj, nes ten visad kitų vaistų gaunu dideliais kiekiais, užsakinėt nereik, tik miltukų palaukt reikia ir be recepto neparduoda. Paprašyk gydytojos, kad išrašytų receptą. Seniau ir aš gėriau tabletėm, stipriausios tada lyg 400mikrogramų būdavo, o man gal 15 tab. reikdavo doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Dzeida @ 2014 07 14, 10:24)
O tai pries visa sita kursa vaistu ir pablogejima negi RH nevirsijo 15, crb norma? Nes mano tyrimai siaip visada geri , db paastrejimas , tai ryt priduosiu krauja ziuresiu.Mums kazkaip panasiai eina per klubus, nugara ...

Pas mane visad tyrimai geri iš esmės, tik prieš pradedant gydymą rodė bakt.infekciją, tai gavau antibų. Pas mane lygtais seronegatyvus artritas, ar bent jau panašu į tokį. Nugara pas mane senokai nekokia.... Tarpslanksteliniai diskai susidėvėję juosmenyje, sakroileiniai sąnariai nekokie, seniau ypač dažnai jų uždegimai būdavo. Kraujas dabar geras buvo, kai dariau, po 4dozių metotreksato.
Papildyta:
Bandysiu svorį dabar pamest (aišku labai protinga tai daryt pradėjus medrolį gert doh.gif ). Sportuoju. Kas antrą dieną einu 5km, kas antrą 2-3km bėgu, likusius einu. 100 atsilenkimų kasdien, dviratukas dar. Ir mityba, palikau tik pusryčius, pietus ir vakarienę, sveikai 6d/sav. 1 dieną palieku atsipalaidavimui. Ryte kasdien avižinė košė su sėlenom, ir toliau sveikas maistas. biggrin.gif Žiūrėsim kiek tversiu, jau yra kokie -2kg. bet nesimato aišku dar nieko, kėtinu dar 8kg bent numesti. Sąnariam lengviau bus, ir šiaip.
Papildyta:
Nuo ko folinės dozė priklauso- vieni dievai težino, seniau gėriau MTX po 12,5mg ar po 15mg. Folinės gėriau tikrai mažiau negu 10mg., jei gerai pamenu.
Atsakyti