Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas VII tema

QUOTE(ajd @ 2014 07 12, 15:01)
Man antras , bet šiandien skauda visur. Mergaitės ar yra kam protezuotas kelias. Svarstau ar laukti ir kentėti kaip "undinėlei". ar temti kiek galiu kentėti, leistis hialuroną?. nes sakė  gali tekti dar kartą keisti protezą tai gydytojai tik aikčioja ir liepia temti laiką. Gal kas turite patirties?

As nesusidurus su protezavimu, o kas nutiks tam protezuotam ,kad ji vel gali reikt keist , juk jeigu ne trauma jis nesubyra?
Atsakyti
QUOTE(Dzeida @ 2014 07 12, 10:50)
Kai musu liga apima peda, ar dazniau skauda  mazuosius pirsciukus,ar pirma pazeidziami koju didieji pirstai ?

Pas mane mažiukai. Antro piršto pirmas sąnarys buvo taip pažeistas, kad jį tiesiog išėmė, o kitą apremontavo kitoj kojoj.
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2014 07 12, 15:47)
Pas mane mažiukai. Antro piršto pirmas sąnarys buvo taip pažeistas, kad jį tiesiog išėmė, o kitą apremontavo kitoj kojoj.

Man eme kuris laikas skaudet vienos kojos du mazuosius pirsciukus sad.gif o tai kaip iseme sanariuka nesuprantu ?Jie buvo iskreipti , trukde avet batus?O pirsciukas trumpesnis tada lieka ar kaip buna , jei gali padek susivokt, nes su mano peda kazkas netaip vyksta, reiks i rengena zygiuot .
Atsakyti
QUOTE(Dzeida @ 2014 07 12, 12:35)
As nesusidurus su protezavimu, o kas nutiks tam protezuotam ,kad ji vel gali reikt keist , juk jeigu ne trauma jis nesubyra?

sako galiojimas 8-15 metų, bet vidutiniškai tarnauja 10 metų, susidėvi, o kai keičia jau pjauna blauzdikaulį ir šlaunikaulį kad būtų kur prikabinti. Baisu . dar rudenį eisiu kalbėti dėl sanario rekonstrukcijos. bet mažai vilčių-sako nėra iš kur paimti pilnai susidėvėjęs, nors pasiruošusi susimoketi tuos 20 t
Atsakyti
QUOTE(Dzeida @ 2014 07 12, 17:10)
Man eme kuris laikas skaudet vienos kojos du mazuosius pirsciukus sad.gif o tai kaip iseme sanariuka nesuprantu ?Jie buvo iskreipti , trukde avet batus?O pirsciukas trumpesnis tada lieka ar kaip buna , jei gali padek susivokt, nes su mano peda kazkas netaip vyksta, reiks i rengena zygiuot .

Jo, sanarinius tiesiog paviršius nupjovė ir viskas, tada ilgai klijavau pirštus, kadangi piršto galas buvo visai atskirtas nuo piršto tai pati turėjau reguliuot, kad tiesiai suklijuoti būtų ir, kad nesuaugtų kreivai. Taip, trukdė batus avėti, skaudėjo. pirštas jei ir patrumpėjo, tai labai nedaug. Sąnarinių paviršių vietą apėmė randinis audinys.
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2014 07 12, 18:47)
Jo, sanarinius tiesiog paviršius nupjovė ir viskas, tada ilgai klijavau pirštus, kadangi piršto galas buvo visai atskirtas nuo piršto tai pati turėjau reguliuot, kad tiesiai suklijuoti būtų ir, kad nesuaugtų kreivai. Taip, trukdė batus avėti, skaudėjo. pirštas jei ir patrumpėjo, tai labai nedaug. Sąnarinių paviršių vietą apėmė randinis audinys.

O lankstosi tas pirstukas ar ne? Kaip ydomiai , labai aciu uz info ,nes nezinojau,kad tokias korekcijas daro, o cia kas atliko traumatologas,neurochirug.Klinikose?
Jei pasidengia randiniu audiniu, tai gal jo jau nesuks ir nekreips, nes jau kaip ir sanariuko nera?O ilgas gijimas,labai vargai ?
Papildyta:
QUOTE(ajd @ 2014 07 12, 18:42)
sako galiojimas 8-15 metų, bet vidutiniškai tarnauja 10 metų, susidėvi, o kai keičia jau pjauna  blauzdikaulį ir šlaunikaulį kad būtų kur prikabinti. Baisu . dar rudenį eisiu kalbėti dėl sanario rekonstrukcijos. bet mažai vilčių-sako nėra iš kur paimti pilnai susidėvėjęs, nors pasiruošusi susimoketi tuos 20 t

kazkaip maniau,kadydeda ir amzinai,jei nekokia trauma.Pries kiek metu keite sanari?
Atsakyti
QUOTE(Dzeida @ 2014 07 12, 19:14)
O lankstosi tas pirstukas ar ne? Kaip ydomiai , labai aciu uz info ,nes nezinojau,kad tokias korekcijas daro, o cia kas atliko traumatologas,neurochirug.Klinikose?
Jei pasidengia randiniu audiniu, tai gal jo jau nesuks ir nekreips, nes jau kaip ir sanariuko nera?O ilgas gijimas,labai vargai ?
Papildyta:

kazkaip maniau,kadydeda ir amzinai,jei nekokia trauma.Pries kiek metu keite sanari?

Žinoma, kad nesilanksto,juk išimtas sąnarys, nebėr kaip jam lankstytis. Gijo ilgai, pirštus klijuoti pleistru teko apie 10sav. Ortopedas traumatologas, RVUL.
Atsakyti
Labas rytas, atejau truputi pas jas pasiguost, o ziuriu, cia dvi dienas kaip tik apie skausmus kalba.
Zodziu, rasiau anksciau, kad geriu AD, kurie mazina skausmus jau beveik 5 menesius. Pries keleta dienu nusprendziau, kad man tu vaistu nebereikia. Tiesiog kazkas sove i galva, kad nebenoriu ju gerti. Siandien 3 diena kaip nebegeriu - pradeda labai jau skaudet raumenys ir sanarius, ir is vis visa kuna...
Pas reumatologe tik liepos 30 diena. Sakykit, ka galeciau pagert nuo skausmo, jei labai isiskaudes: Diclac ar ka kita?

Papildyta:
Dar apie sanariu ketima papasakosiu. Vienai giminaitei 40 metu operavo klubo sanari (jei ne RA, bet buvo susidevejes). Dabar jai reketu operutoti jau kitos kojos sanari, tai ji sako, kad ir skauda, bandys kuo ilgiau su savo sanariu viksciuoti. Visgi, sako, kad su sao sanariu geriau, o operuotas sanarys irgi skauda.
Atsakyti
QUOTE(Lysa @ 2014 07 13, 12:24)
Labas rytas, atejau truputi pas jas pasiguost, o ziuriu, cia dvi dienas kaip tik apie skausmus kalba.
Zodziu, rasiau anksciau, kad geriu AD, kurie mazina skausmus jau beveik 5 menesius. Pries keleta dienu nusprendziau, kad man tu vaistu nebereikia. Tiesiog kazkas sove i galva, kad nebenoriu ju gerti. Siandien 3 diena kaip nebegeriu - pradeda labai jau skaudet raumenys ir sanarius, ir is vis visa kuna...
Pas reumatologe tik liepos 30 diena. Sakykit, ka galeciau pagert nuo skausmo, jei labai isiskaudes: Diclac ar ka kita?

Papildyta:
Dar apie sanariu ketima papasakosiu. Vienai giminaitei 40 metu operavo klubo sanari (jei ne RA, bet buvo susidevejes). Dabar jai reketu operutoti jau kitos kojos sanari, tai ji sako, kad ir skauda, bandys kuo ilgiau su savo sanariu viksciuoti. Visgi, sako, kad su sao sanariu geriau, o operuotas sanarys irgi skauda.

Nu kaip gali skaudt operuotą sanarį.. čia aišku kai sugyja viskas po operacijos. Pakeitus kluba, žmogus visiškai atsigauna. Gali dviračiu važinėt.... pakeitus keliena yramažas niuansas. atsistojus negali iškart lėkt, yrasekundžių dalys, turi stabtlt irtadaeiti.Nu nbišeinakaip su nuosavakoja keliesi ir leki vienu metu... kadgtreičiau.Bet mano mama iki klubo keitimo jau skausmuos gyvemo, dabarpatenkinta, ji reikėjo kažkadair antrakeisti, bet pabijojoreabilitacinio laikotarpio ir nusprendė,kad užteks jaisanario.O dabar jau vėlu operuot skausmai yra..tai jaučiu pasirinkimas ne koks buvo.
Keliena operavo kitai babulei.Ji pas mus nervuota žiauriai tai labai jau skausmo po operacijos enpernešė irgi bijojo antrakeist. betikioperacijos ji jau vos judėjo kambaryje, o dabaratlkia brolio lankyt autobusu įkita miesta..... nu tai va. bet irgi po operacijos geru 12 metųjau praėjo ir atsilipė kitas enkistats kelienas,dabarsu takojavos beeina... bet amžius, kitos ligos, nebeoperuosim, kentėt teks......

Jaunom kaip čia pasakius nežinau pažystamavina 40 ties keitės, vaikšto patenkinta, ensiki oepracijos ėjo raišai. visgi ajuna, ngražu, jautiesi visišku invaliu .Skausmas tai dalykas kurio nesimato o va raišuot tokiuose metuose nieks dar nenori.

na laikykites panos paskaitau paskaitau..suprantu skauda reiškais aš palyginus gerai gyvenu.
sanariai išėjo jau enblogai, aleneimu galvondžiaugiuos gyvenimu.Grožio jau ni rankose nei kojose nėr.
vakar apsipirkinėjau . pirkausi batus eko skyriui....... pardavėjos niekaip nesuprato kodėl matuojuosi vyriškus......... jos man moteriškus siūlo.na jo įkišau ir i moteriškus koja, betmano pirštukai išsukti leičiasi irčiurna apspausta... jaučiuosi kaip su žaliais lastais.Žiurėjau laisalaikio kaiurus batelisu, nu moteriški žali.. fioltiniai. Pardavėjom nėnedaeina,kadaš su tais batais visur..irį teatra ir i svčisu. manenreik batųį parką..su tais pačiais.nes susirastbatus kurie neliestų išsukiotu sanariu ir galėtum vaiksčiotnormaliai yra tragedija.
Tai va nusipirkau juodus vyriškus.Super. jkojytė žymiai mažesnėatrodo, nei su tais ryškiais moteriškais.Platu viduj ..tilps ir kojinė.kartais su vilnoėnm juk einu. Keltis aukšta,raišteliailaisvi.Jei ka galima nuimtplasmese nuo gumučiu irdar pasiplatins..rojus. Aišku sveikam tas mano pirkinysj uokingas.
Naa jo turiu gražiusmotriškusšvisius batelisu.alkas iš to sujais jei labai reikai galiu nueiti tik i koki oficialu priėmima. jinuveš ir parveš.. tai va. prastai su batais oi prastai.
Atsakyti
Kalbant apie protezavimą sąnarių, nevisad gydytojų prognozės teisingos. Man 2010m. sakė po 5m. klubą bent vieną reikės protezuot tikrai, 2015m. sparčiai artėja, o aš prie protezavimo eilutėj dar tikrai nestoviu smile.gif
Turiu draugą tokį, su kuriuo kartu ne vienus metus sportavom. Jam ~60m. Keistas klubo sąnarys. Iki keitimo, nebegalėjo nei dviračiu važiuot, nei bėgiot, nei sportuot, nei plaukiot. Klubo sąnarį pirko pats, geresnį, nei valstybė skiria, praėję dabar matyt jau kokie 5m. po protezavimo, jau nemažai metų sportuoja pilnu tempu. Ir kačialkė liaudiškai vadinama, ir plaukioja ir dviračiu važinėja, žodžiu, gyvena žmogus ir mėgaujasi, be sporto gyvent negali, sportuoja 7d/sav. po 3 valandas. Kol nesportavo, skaudėjo, dabar nieko nebeskauda, kadangi pirko geresnį sąnarį, tai keist jį reikės dar minimum po 10m. smile.gif
Atsakyti
Nežinau mano pažystamom babutem nsijauči a jokių negrumų, nors jau ne 10 emtu tiems sanaraims. kita vertus kai tau 40, aišku kad ko gro 1 sanarrio nužteks kokia ten jo kokybe bebūtų.
Atsakyti
QUOTE(Lysa @ 2014 07 13, 11:24)

Papildyta:

Gal tuos AD reik nutraukt palaipsniui, o ne staiga, nepasidomejai ?
Atsakyti