Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas VII tema

Žinai Deiza nei naivus , nei ką...tiesiog nemanau ,kad kas žinos... tiesiog kiekvienai vaistai veikia kitaip...ir liga eina kitaip.
Aš jau 2 metai gal negėriau medrolio iki šio pavasario.tada per bloguma pagėriau gal mėnesi.. o šeip daktarė sakė,kad jei labai skauda ir vieni nuskausminamieji nepadeda, tai nors ir savaite pagert...
bet čia kai geri liga modifikuojanti vaistą.
O tu ar geri dar ką...kažkaip nepamenu. ax.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2014 06 25, 21:13)
Žinai Deiza nei naivus , nei ką...tiesiog nemanau ,kad kas žinos... tiesiog kiekvienai vaistai veikia kitaip...ir liga eina kitaip.
Aš jau 2 metai gal negėriau medrolio iki šio pavasario.tada per bloguma pagėriau gal mėnesi.. o šeip daktarė sakė,kad jei labai skauda ir vieni nuskausminamieji nepadeda, tai nors ir savaite pagert...
bet čia kai geri liga modifikuojanti vaistą.
O tu ar geri dar ką...kažkaip nepamenu. ax.gif  g.gif

Geriu plakvenili pastoviai ir dar kartais movali , skausmu dideliu nera, bet jauciu kad liga progresuoja, todel galvoju gal ymaisius medroli nurimtu. Buvo pagereje , bet vel kazkaip blogai pasidare unsure.gif,net turejau minciu jau mest ir plakvenili, bet vat pakrypo taip , kad ne tik reiks padidint, bet ir medroli pridet
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dzeida: 25 birželio 2014 - 20:21
Dzeida, suprantu apie ką kalbi. Man jei skauda - visa diena sukakota, nuotaikos nulis, piktumas kažkoks atsiranda, toks jausmas kad kitų organų neturiu, todėl sąnariai man sąlygas diktuoja...

O medrolį aš geriu nuo rugsėjo. Man medrolis padėjo labai. Nežinau ar ilgam, ir kas bus toliau. Bet jo nepatariama ilgai gerti, nes tuos hormonus turėtų gaminti pats organizmas ir gali priprasti, kad kažkas gamina už jį (čia labai jau buitiškai paaiškinau).

Ir dar pastebėjau, kad paūmėja labai, jei pasinervinu, tiesiog visą kūną gelia, todėl reikia kažkaip šaltakraujiškai į viską žiūrėti. Suprantu, kad labai sunku...

Laikykis, mieloji console.gif
Atsakyti
Aš irgi apie nervus. Ir taip dabar jautri, užvakar iš ryto sunervavavau dėl darbo iki ašarų ir visai blogai buvo nugarą žiauriai skaudėjo, ėjau vakare į kiną pažiūrėjau apie meškas ir pagerėjo. O depresantų tikrai negersiu, nes mama taip priklausomybę visam gyvenimui įsitaisė. Kaip nesinervuot...
Ir paklausti noriu. eisiu rugpjūtį pas Eviltį, sakau gal dar man ne reumotoidinis artritas kažkas kitas pažeidė sanarius. O kas tiksliai parodo , koks tyrimas. Nes man darė prieš dvi savaites artroskopiją ir kraujo visi rodikliai (opercijai darė) buvo geri, išskyrus kalį. Kokių tyrimų reumotologo prašyti kad garantuotai patvirtint arba atmest ligą?
Atsakyti
QUOTE(ajd @ 2014 06 28, 09:30)
Aš irgi apie nervus. Ir taip dabar jautri, užvakar iš ryto sunervavavau dėl darbo  iki ašarų ir visai blogai buvo nugarą žiauriai skaudėjo, ėjau vakare  į kiną pažiūrėjau apie meškas ir pagerėjo. O depresantų tikrai negersiu, nes mama taip priklausomybę visam gyvenimui įsitaisė. Kaip nesinervuot...
Ir paklausti noriu. eisiu rugpjūtį pas Eviltį, sakau gal dar man ne reumotoidinis artritas kažkas kitas pažeidė sanarius. O kas tiksliai parodo , koks tyrimas. Nes man darė prieš dvi savaites artroskopiją ir kraujo visi rodikliai (opercijai darė) buvo geri, išskyrus kalį. Kokių tyrimų reumotologo prašyti kad garantuotai patvirtint arba atmest ligą?

O kuriuos sanarius skauda ?
Atsakyti
QUOTE(Dzeida @ 2014 06 29, 14:38)
O kuriuos sanarius skauda ?

Vat rankų pirštų sakyčiau ne, net žiedus užsidedu pažiūrėti ar telpa. man kelių ir klubų jau blogai , kelio veino 4 stadija, klubų 2 stadija. Vandenyje kojų pirštus sutraukia taip kad cypt gali , ir skauda kai šalta kur pėda su koja susijungia ir vieną alkūnę.
Tai vat ir galvoju kas turi parodyti kad reumotoidas , o ne kita priežastis ?
Atsakyti
QUOTE(ajd @ 2014 06 29, 20:16)
Vat rankų pirštų sakyčiau ne, net žiedus užsidedu pažiūrėti ar telpa. man kelių ir klubų jau blogai , kelio veino 4 stadija, klubų 2 stadija.  Vandenyje kojų pirštus sutraukia taip kad cypt gali , ir skauda kai šalta kur pėda su koja susijungia ir  vieną alkūnę.
Tai vat ir galvoju kas turi parodyti kad reumotoidas , o ne kita priežastis ?

Man irgi prasidejo nuo didziuju sanariu t,y klubu , ir kuo toliau tuo daugiau ysijungia.O salciui tai katastrofiskai jautru ,tik vesiau ir gatava,nz kai preiks toliau gyvent , nes pas silto oro nerasta .
Atsakyti
QUOTE(Dzeida @ 2014 06 30, 17:09)
Man irgi prasidejo nuo didziuju sanariu t,y klubu , ir kuo toliau tuo daugiau ysijungia.O salciui tai katastrofiskai jautru ,tik vesiau ir gatava,nz kai preiks toliau gyvent , nes pas silto oro nerasta .

ar yra tyrimas kuris parodo ar tai reumotaidinis artritas, ar dėl kitos priežasties sanariai susidėvėjo?
aš nepabaigiau pas reumotolgę gydymo, nes ėjau operuotis meniską, tai dabar tęsiu-rugpjūtį turiu pas geriausią kaune reumotologą Eviltį talonėlį, bet man jokių harmoninių vaistų neparašė , tik xepą. Tai dabar noriu nuėjus paparšyt kad tiksliai padarytu kraujo ar kažko kito(vat nežinau kokį prašyt ) kad tikri nustatyti pakitimų priežastį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ajd: 30 birželio 2014 - 21:03
QUOTE(ajd @ 2014 06 30, 21:59)
ar yra tyrimas kuris parodo ar tai reumotaidinis artritas, ar dėl kitos priežasties sanariai susidėvėjo?
aš nepabaigiau pas reumotolgę gydymo, nes ėjau operuotis meniską, tai dabar tęsiu-rugpjūtį turiu pas geriausią kaune reumotologą Eviltį talonėlį, bet man jokių harmoninių vaistų neparašė , tik xepą. Tai dabar noriu nuėjus paparšyt kad tiksliai padarytu kraujo ar kažko kito(vat nežinau kokį prašyt ) kad tikri nustatyti pakitimų priežastį.

100proc. tikslaus tyrimo nėra. Bet vieni iš pagrindinių tyrimų HLA-B27, RF (reumatoidinis faktorius). Bet net sergant artritu šitie sėkmingai gali būti neigiami pvz jei turi seronegatyvų artritą, o HLA-B27 nėra vien artritui, bet parodo polinkį reumatinėm ligom sirgt, tačiau 10proc. maždaug sergančiųjų, šio antigeno neturi vis tiek...
Atsakyti
QUOTE(ajd @ 2014 06 30, 21:59)

Sveikute,
Tik savo nuomonę parašysiu. RA nustatomas remiantis:
1. Uždegiminiais rodikliais
2. Imunologiniais rodikliais
3. Bendrais ligos kriterijais
4. Rentgenologiniais pakitimais

1. Kraujo tyrimai: CRB ir ENG
2. Visų pirma reumatoidinis faktorius. Tada man rodos pagr. ANA, Anti-CCP. Viskas iš kraujo.
3. Skausmų pobūdis, laikas, rytinis sąstingis, simetriški skausmai, rankų sąnarių skausmai, mazgeliai ir t.t.
Na ir dėl ketvirto aišku.
Ir iš viso to paveikslo gydytojas nustato diagnozę. Arba nenustato biggrin.gif

Pataisys mergaitės, jei nugrybavau.

Atsakyti
Nenugrybavai. Tik rengeniologiniai pakitimai pradžioj nebūna, vėliau išryškėja.
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2014 06 30, 22:31)
100proc. tikslaus tyrimo nėra. Bet vieni iš pagrindinių tyrimų HLA-B27, RF (reumatoidinis faktorius). Bet net sergant artritu šitie sėkmingai gali būti neigiami pvz jei turi seronegatyvų artritą, o HLA-B27 nėra vien artritui, bet parodo polinkį reumatinėm ligom sirgt, tačiau 10proc. maždaug sergančiųjų, šio antigeno neturi vis tiek...

O kaip tau ar gereja, ar dar peranksti laukt teigiamo poveikio?Mastau ,kad leidziami greitesni efekta duoda .
Atsakyti