Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža - 16

QUOTE(amileta @ 2015 02 24, 18:52)
o ar i darbo staza ieina tas laikotarpis kai buvau 3 m vaiko prieziuros atostogose?
aciu uz atsakyma

Taip, ieina.
Papildyta:
QUOTE(erma @ 2015 02 24, 18:38)
Sveiki, darbo biržoje prastovėjau 4 mėn. Turiu profesiją, bet pagal profesiją darbo nepasiūlė. Liepė arba darbytis ne pagal profesiją arba daryti mėnesio pertrauką ir vėl stoti į biržą, nes ilgiau taip stovėti negaliu. Taigi gal kas atsakys jei vėl po mėnesio įstosiu į darbo biržą ar gausiu dar bedarbio pašalpą?

Jus siaip sau negali ismesti ir jus neprivalot iseiti.
Papildyta:
QUOTE(ernestuutea @ 2015 02 24, 18:40)
Gal zinote kada gausiu is birzos pinigelius uz kelia(mokaus nuo 02-20)?ir ar reik rinkti kokius cekius ar panasei ... g.gif

Kita menesi, na kiek zinau reikia rinkti cekius.
Atsakyti
Manes neismete pasiule iseiti savo noru arba sius dirbti ne pagal profesija. Kadangi norejau dirbti pagal profesija isejau savo noru. Jei per nauja stosiu ar gausiu bedarbio pasalpa? Birzoj isbuvau 4 men.
Atsakyti
QUOTE(erma @ 2015 02 24, 19:43)
Manes neismete pasiule iseiti savo noru arba sius dirbti ne pagal profesija. Kadangi norejau dirbti pagal profesija isejau savo noru. Jei per nauja stosiu ar gausiu bedarbio pasalpa? Birzoj isbuvau 4 men.

Ar tik nereikia kazkiek padirbt, kad vel istojus gauti pasalpa?
Beje, o tai bedarbio ismoka mokama tik 4 men, ne 6?
Atsakyti
6 men mokama pasalpa. Todel ir klausiu jei istosiu i birza ar dar gausiu 2 men pasalpa?
Atsakyti
QUOTE(erma @ 2015 02 24, 20:43)

Taip gausit.
Atsakyti
QUOTE(EgleAbe @ 2015 02 24, 17:05)
Sveikos,

Norėjau paklausti tokio klausimėlio smile.gif esu užsiregistravusi darbo biržoje gaunu bedarbio pašalpą, tačiau planuoju įsidarbinti kovo pradžioje ir galvoju ar gausi bedarbio pašalpą už vasario mėnesį, kurį visą nedirbau?
Ačiūsmile.gif

Jeigu jums priklauso pašalpa ir jūs ją gaunate, tai gausite ją ir už vasario mėnesį. Ir už kovo kelias dienas gausit, žiūrint kada įsidarbinsit. Jei sakykim įsidarbinate kovo 10d., tai pinigėliai priklauso iki kovo 9d.

Atsakyti
Sveikos, prastovejau birzoj apie tris menesius, susiradau pati darba, dirbu cia menesi,bet man netinka grafikas, ar vel istojus i birza man mokes pasalpa puse metu? Ar tik ta laika kuris liko iki pusmecio?
Atsakyti
QUOTE(chelsa @ 2015 02 26, 16:27)
Sveikos, prastovejau birzoj apie tris menesius, susiradau pati darba, dirbu cia menesi,bet man netinka grafikas, ar vel istojus i birza man mokes pasalpa puse metu? Ar tik ta laika kuris liko iki pusmecio?

Tik ta laika kiek liko iki pusmecio.
Atsakyti
O po kiel laiko vel istojus tureciau garantija kad mokes pusmeti?
Atsakyti
QUOTE(persikiuks @ 2014 06 05, 08:30)
Taip, galioja. Pati esu susitvarkius ir dar gavau žodinį garantą, kad dabar galiu būti rami kol vaikui sueis 18m.

Tikrai iki vaikui sueis 18 m.? Man sakė iki 8 m. g.gif
Papildyta:
QUOTE(Moxe @ 2015 02 26, 19:50)
Tikrai iki vaikui sueis 18 m.? Man sakė iki 8 m.  g.gif

Pati paklausiau, pati atsakau (jei kam aktualu):

Auginantiems vaikus – privilegijos
Lygiai tokia pati tvarka galioja ir auginantiems vaikus. Kai gimsta vaikas, pirmus 2 mėnesius motiną draudžia valstybė, tačiau vėliau ji pati turi kreiptis į ligonių kasas ir informuoti, kad ji augina vaiką.
„Pakanka vaiko gimimo liudijimo ir vieno iš tėvų asmens dokumento, kad būtų suvedami duomenys ir vaiką auginantis tėvas įgytų draustumą. Gali būti draudžiamas sveikatos draudimu ir tėtis, kuris tuo metu neturi darbo. Vienas iš tėvų tampa draustas iki tol, kol vaikui sueis 8 metai. Tačiau auginant vaiką sveikatos draustumas gali būti perleidžiamas kitam tėvui - tuo atveju, kai vienas iš tėvų gauna darbą, o kitas yra bedarbis. Tereikia, kad vienas tėvas atsisakytų draustumo. Dar daugiau privilegijų suteikiama šeimoms, auginančioms du ir daugiau vaikų, nes tuomet tėvai įgyja teisę į draustumą tol, kol jų vaikams sukaks 18 metų“, - sako D. Miniauskienė.
Atsakyti
QUOTE(chelsa @ 2015 02 26, 19:20)
O po kiel laiko vel istojus tureciau garantija kad mokes pusmeti?

Po 12 mėn. nuo paskutinės išmokos. Jei bus 18 mėn/36 mėn. stažas.
Atsakyti
I DB uzsiregistruota 02.11, darbuotoja sake, kad pasalpos paskaiciavimus el. pastu atsius sodra. Iki siol nera. Kas paprotins per kiek laiko "skaiciuoja" ir kada moka?
Atsakyti