Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža - 16

papuoliau tikrai i nesmagia situacija, tad gal galesit patart kaip geriau elgtis blush2.gif pakeiciau darba ir suzinojau kad laukiuosi, db dirbu kaip laikina darbuotoja(bandomasis laikotarpis 3men) ir darbdavys tai suzinojes kiek suprantu gali be vargo atleist, tad ar apsimoka man stot y birza isejus is darbo ar temti bileteny iki dekretiniu? ax.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(luszara @ 2015 02 24, 13:57)
papuoliau tikrai i nesmagia situacija, tad gal galesit patart kaip geriau elgtis  blush2.gif pakeiciau darba ir suzinojau kad laukiuosi, db dirbu kaip laikina darbuotoja(bandomasis laikotarpis 3men) ir darbdavys tai suzinojes kiek suprantu gali be vargo atleist, tad ar apsimoka man stot y birza isejus is darbo ar temti bileteny iki dekretiniu? ax.gif  g.gif

Issiimkit pazyma, kad esate nescia, tada pagal Darbo kodeksa jusu nebetures teises atleisti. Butinai pirma pateikiate pazyma, nes isgirdes apie nestuma zodziu, gali bandyti ivairiais metodais jus isesti is darbo.
Atsakyti
QUOTE(linamog @ 2015 02 24, 16:03)
Issiimkit pazyma, kad esate nescia, tada pagal Darbo kodeksa jusu nebetures teises atleisti. Butinai pirma pateikiate pazyma, nes isgirdes apie nestuma zodziu, gali bandyti ivairiais metodais jus isesti is darbo.

man atrodo kad gali mane atleist bet kada nes dirbu tik bandomajam laikotarpiui
Atsakyti
QUOTE(luszara @ 2015 02 24, 15:23)
man atrodo kad gali mane atleist bet kada nes dirbu tik bandomajam laikotarpiui

Negali.
http://www.verslosav...aikotarpiu.html

Pasiskaitykite viską mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo oziarage: 24 vasario 2015 - 15:01
Studijuoju dabar DK straipsni g.gif :
1. Darbo sutartis negali būti nutraukta su nėščia moterimi nuo tos dienos, kai darbdaviui buvo pateikta medicinos
pažyma apie nėštumą, ir dar vieną mėnesi pasibaigus nėštumo ir gimdymo atostogoms, išskyrus šio Kodekso 136
straipsnio 1 ir 2 dalyse nustatytus atvejus, taip pat laikinąją darbo sutartį pasibaigus jos terminui.
Atsakyti
QUOTE(linamog @ 2015 02 24, 16:00)
Studijuoju dabar DK straipsni  g.gif :
1. Darbo sutartis negali būti nutraukta su nėščia moterimi nuo tos dienos, kai darbdaviui buvo pateikta medicinos
pažyma apie nėštumą, ir dar vieną mėnesi pasibaigus nėštumo ir gimdymo atostogoms, išskyrus šio Kodekso 136
straipsnio 1 ir 2 dalyse nustatytus atvejus, taip pat laikinąją darbo sutartį pasibaigus jos terminui.

Darbo sutartis negali būti nutraukta su nėščia moterimi nuo tos dienos, kai darbdaviui buvo pateikta medicinos pažyma apie nėštumą. Vienintelės šios nuostatos išimtys yra nurodytos LR DK 136 str. 1 ir 2 d. (tai apima tokius atvejus kaip darbuotojo nuteisimas bausme, darbdavio likvidavimas, įstatymų įgaliotų organų ar pareigūnų reikalavimas nutraukti darbo sutartį ar kiti itin išimtiniai atvejai), taip pat pasibaigus laikinosios darbo sutarties terminui.
Tai yra baigtinis sąrašas atvejų, kai nėščia moteris gali būti atleista iš darbo prieš jos valią, todėl jokiais kitais atvejais, t. y. nei darbdaviui norint atleisti darbuotoją dėl nepatenkinamų darbuotojo rezultatų išbandymo laikotarpiu, nei pasibaigus terminuotos sutarties laikotarpiui, nei kitais atvejais, nepatenkančiais į LR DK 136 str. 1 ir 2 d. bei laikino darbo pabaigą, darbdavys negali atleisti nėščios darbuotojos iš darbo.
Momentas, nuo kurio darbdavys nebegali atleisti nėščios moters, yra medicininės pažymos pateikimas, taigi patartina tokią pažymą darbdaviui pristatyti kiek įmanoma operatyviau.

Taigi nuo to momento, kai pateiksite darbdaviui privačios ar valstybinės medicinos įstaigos išduotą medicininę pažymą apie nėštumą, darbdaviui neliks nieko kita, tik atėjus išbandymo laikotarpio pabaigai leisti Jums dirbti pagal Jūsų pasirašytos darbo sutarties nuostatas. Tokiu atveju darbdavys Jūsų negalės atleisti iki tol, kol nepraeis vienas mėnuo po nėštumo ir gimdymo atostogų. Vėliau (iki tol, kol vaikui sueis treji metai) darbdavys Jus galės atleisti nebent esant Jūsų kaltei (LR DK 132 str.).

Tad kuo greičiau pristatykite pažymą darbdaviui smile.gif Jei jis visdėlto drįs Jus atleisti iškart kreipkitės į Darbo inspekciją.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo oziarage: 24 vasario 2015 - 15:06
dekui merginos uz atsakymus 4u.gif nuraminot mane smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lilget @ 2015 02 20, 21:45)
Gal iseitine gavote uz 1men iseidama  g.gif
manau padidejimas priklauso nuo buvusio atlyginimo del to visom lb skirtingai padidejo  4u.gif

Vakar buvau Sodroj, sake, ju sistemoj rodo, kad gavau vieno menesio iseitine, skambinau i buvusia darboviete, buhaltere tikino, kad jau 3 metus taip visiem pildo, po to ji skambino i Sodra i Vilniu, ten isaiskino, kad formoj reikejo rasyti ne 1, o 0. Tai ryt ji patasys, o as krepsiuos i Sodra, kad perskaiciuotu.
Atsakyti
Sveikos,

Norėjau paklausti tokio klausimėlio smile.gif esu užsiregistravusi darbo biržoje gaunu bedarbio pašalpą, tačiau planuoju įsidarbinti kovo pradžioje ir galvoju ar gausi bedarbio pašalpą už vasario mėnesį, kurį visą nedirbau?
Ačiūsmile.gif
Atsakyti
Sveiki, darbo biržoje prastovėjau 4 mėn. Turiu profesiją, bet pagal profesiją darbo nepasiūlė. Liepė arba darbytis ne pagal profesiją arba daryti mėnesio pertrauką ir vėl stoti į biržą, nes ilgiau taip stovėti negaliu. Taigi gal kas atsakys jei vėl po mėnesio įstosiu į darbo biržą ar gausiu dar bedarbio pašalpą?
Atsakyti
Gal zinote kada gausiu is birzos pinigelius uz kelia(mokaus nuo 02-20)?ir ar reik rinkti kokius cekius ar panasei ... g.gif
Atsakyti
QUOTE(oziarage @ 2015 02 23, 20:53)
Taip, nemokės. Registruokitės po trijų mėn. Nes tuos tris mėn Jūs drausta būsit.
Moka 6 mėn.

o ar i darbo staza ieina tas laikotarpis kai buvau 3 m vaiko prieziuros atostogose?
aciu uz atsakyma
Atsakyti