Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža - 16

Ar kam nors perskaiciavo bedarbio ismoka, nes man ne.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2015 02 18, 13:58)
Ar kam nors perskaiciavo bedarbio ismoka, nes man ne.

Pazistamai jau perskaiciuota eurais bet ta pati suma, lauksim penktadienio 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lilget @ 2015 02 18, 18:22)
Pazistamai jau perskaiciuota eurais bet ta pati suma, lauksim penktadienio  4u.gif

Eurais tik isversta, o ar kam perskaiciavo pasalpa kur nuo sausio padidejo, nes cia rase visi, kad turi perskaiciuoti, bet man neperskaiciavo, kokia buvo iki didejimo, tokia ir liko.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2015 02 18, 18:34)
Eurais tik isversta, o ar kam perskaiciavo pasalpa kur nuo sausio padidejo, nes cia rase visi, kad turi perskaiciuoti, bet man neperskaiciavo, kokia buvo iki didejimo, tokia ir liko.

Gal padidinta ismoka skiriama uzsiregistravusiems DB nuo 2015 sausio g.gif As irgi laukiu uz sausi, tai bus 4 ismoka, o nuo vasario 2 isidarbinau.
Atsakyti
QUOTE(Piccola @ 2015 02 18, 21:22)
Gal padidinta ismoka skiriama uzsiregistravusiems DB nuo 2015 sausio g.gif As irgi laukiu uz sausi, tai bus 4 ismoka, o nuo vasario 2 isidarbinau.

Na as irgi taip galvojau, bet keleta merginu cia rase, kad visiems turetu perskaiciuot.
Papildyta:
QUOTE(oziarage @ 2015 01 17, 09:59)
Pamatysite vasario 20 d.  lotuliukas.gif Zinoma, kad perskaiciuos, juk taip nustatyta.

Papildyta:
QUOTE(4xmama @ 2014 12 29, 19:55)
Bedarbio pašalpos iki 650 Lt. buvo sumažintos pagal LIETUVOS RESPUBLIKOS
SOCIALINIŲ IŠMOKŲ PERSKAIČIAVIMO IR MOKĖJIMO LAIKINASIS
ĮSTATYMAS (2009 m. gruodžio 9 d. Nr. XI-537, Vilnius)

Šis įstatymas buvo  papildytas šituo įstatymu:
LIETUVOS RESPUBLIKOS SOCIALINIŲ IŠMOKŲ PERSKAIČIAVIMO IR MOKĖJIMO LAIKINOJO ĮSTATYMO 15 STRAIPSNIO PAKEITIMO IR PAPILDYMO ĮSTATYMAS (2013 m. gruodžio 12 d. Nr. XII-674, Vilnius).
Naujas įstatymas, kad terminas pratęsiamas nepriimtas.

Tad nuo 2015 m. sausio 1 d. turėtų būti mokama  iki 70 procentų einamųjų metų draudžiamųjų pajamų, t.y. 70 proc. nuo 1488 Lt. (taip kaip parašyta NEDARBO SOCIALINIO DRAUDIMO IŠMOKŲ NUOSTATAI, 30.3 punkte). Šis įstatymas neatšauktas.

Jolančiuk, kuo remiantis sakote, kad mokės tiek kiek mokėjo iki 2015.01.01 ir neperskaičiuos, kuo remiantis? Kokiu įstatymu remiantis mokės tik 650 Lt. ir neperskaičiuos?

Antras atsakymas, kad galės siūlyti bet kokį darbą- gal galite atsakymą pagrįsti, nes kolkas internete dar neradau atsakymo į šį klausimą, kodėl turint aukštąjį išsilavinimą, darbinę patirtį- gali siūlyti bet kokį darbą?  4u.gif

Papildyta:
QUOTE(tikle @ 2015 01 06, 02:13)
Del bedarbio pasalpos didejimo: kadangi istatymai turetu buti taikomi visiems vienodai, remiantis logikos peincipu ir nedarbo ismokos visiems turetu padideti. Aiskumo ir ramybes delei siandien paskambinau i SODRA kur specialiai konsultuoja del nedarbo ismoku, tai patvirtino, kad uz sausio men ir velesnes ismokos bus perskaiciuotos pagal nauja istatyma. Tikekimes, kad taip ir bus smile.gif. Dar esu SODRA uzsiklaususi rastiskai, bet dar neatsake, jei kam idomu, galesiu parasyt, kai atsakys.

Na bent jau man ir vyrui nieks nieko neperskaiciavo smile.gif Tad matyt busiu teisi, kad padidinta ismoka gaus tik tie, kas nuo sausio menesio tapo bedarbiais. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 18 vasario 2015 - 20:33
Manyciau kad padidintas ismokas gaus tik nauji bedarbiai, o seniesiems tikrai niekas ju neperskaiciuos.
Atsakyti
Esu registruota nuo lapkricio men,tai si men ismoka padidinta gavau keliais litais
Atsakyti
QUOTE(Trixsė @ 2015 02 19, 10:04)
Esu registruota nuo lapkricio men,tai si men ismoka padidinta gavau keliais litais

Nuo lapkricio kelintos dienos?
Atsakyti
Laba diena, matau, kad čia yra daug išmanančių merginų, gal atsakysite ir man. Mano situacija tokia: 2 metus dirbau užsienyje, grižau į Lietuvą ir iškarto įsidarbinau, tačiau tik moters motinystės laikotarpiu. Gaunasi, kad Lietuvoje išdirbau 12, na gal 13 mėnesių per paskutinius 36. Tai Jei užsiregistruosiu DB, ar gausiu kokias išmokas? Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(biach @ 2015 02 19, 12:52)
Laba diena, matau, kad čia yra daug išmanančių merginų, gal atsakysite ir man. Mano situacija tokia: 2 metus dirbau užsienyje, grižau į Lietuvą  ir iškarto įsidarbinau, tačiau tik moters motinystės laikotarpiu. Gaunasi,  kad Lietuvoje išdirbau 12, na gal 13 mėnesių per paskutinius 36. Tai Jei užsiregistruosiu DB, ar gausiu kokias išmokas? Ačiū.

Is uzsienio stazas irgi uzskaitomas, tai jeigu susidaro 18 menesiu per paskutinius 3 metus, tai gausit.
Atsakyti
O kokius dokumentus reikia pristatyti apie darbą užsienyją? P45 forma ir viskas?
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2015 02 19, 10:43)
Nuo lapkricio kelintos dienos?

11d
Atsakyti